|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
No tylko wlasnie brud sie tam podobno zbiera. Mydliny itp ze ciezko to domyc.. kolezanka miala i wywalila bo te ranty w okolo tego antyposlizgu zrobily sie czarne a myla to itp
|
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Gadżet ostatnio o tym mówiła
|
|
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
eh.. zjadłam dziś tyle niezdrowego jedzenia że pewnie zgaga będzie mnie przez tydzień palić.
jak wysiadałam z samochodu to też sobie coś naciągnęłam w pachwinie - chyba powinnam się porozciągać. Jutro TŻ cały dzień nie będzie to może trochę spróbuje poćwiczyć ![]() a ja nie jestem zdania że na dziecku nie powinno się oszczędzać - potem rosną te rozpieszczone i rozwydrzone potworki. Uważam że powinno się podchodzić rozsądnie. Zwłaszcza że cena często nie gwarantuje lepszej jakości czy że produkt jest zdrowszy tylko płaci się za metkę. Ja chyba nie zdecyduje się na prywatną położną - nie wiem w którym szpitalu będę rodzić więc trudno coś wcześniej załatwiać. Mam nadzieję że trafie na jakąś miłą położna i lekarza |
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taka wanne :d zwykla, bez stelaza
starczy mi taka 22 zl
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze ja wole gladka zwykla mniej roboty
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie nie chcialo bawić z wodą i platkami Od początku uzywalam chusteczek ;-)
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam podobnie, że teraz szkoda mi jest wydać pieniądze i sobie coś kupić, muszę najpierw kupić wszystko dla małej.![]() TŻ ma jutro służbę. i w poniedziałek po służbie zostaje w pracy. Czyli zobaczymy się dopiero wieczorem, bo ja jadę do okulisty.
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wszystko zalezy od ludzi na jakich trafimy
|
|
|
|
#4452 |
|
Wtajemniczenie
|
My chyba też kupimy tę wanienke z ikei. Nawet jak okaże się beznadziejna, to i tak kosztuje tylko 17 zł.
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
A dla mnie to wiaderko to abstrakcja. Jak w takim wiaderku umyć pupę dziecku? A jak bedzie troszkę większe to już w ogóle.
|
|
#4457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Dobranoc 😉
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też same ochy i achy czytałam na jego temat, nawet na wizażowych odchowalniach, więc wierzę, że jakoś musi dawać radę
|
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc.
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
ja też jakoś nie widzę tego wiaderka - wydaje mi się że najpierw jak dziecko jest małe to trudno umyć a jak już jest starsze to będzie mu za ciasno. Córka mojej siostry opatentowała własne wiaderko - siedzi w misce w wannie pełnej wody. Ona się w tej misce myje a zabawki pływają w wannie
|
|
|
|
#4461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj, że wystarczy jeden ruch i pomiar może być oszukany. Także nie ma co brać do glowy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Od wczoraj probuje Was nadrobic
i w koncu mi sie udalo Ciezko mi sie odniesc do kazdej z Was z osobna bo piszecie w niesamowitym tempie Gratuluje udanych wizyt! Widze ze byl temat porodu i obaw z nim zwiazanych... Ja nie nastawiam sie na nic. Poprzednio po nieudanych 3 probach wywolania, bylo cc. Bylam bardzo zawiedziona, a to tylko dlatego ze nastawialam sie baaaardzo na sn. Bylo mi smutno, bylam rozczarowana przez dlugi czas. Teraz znow chcialabym sn, ale lekarze sugruja cc, niby mowia ze mam wybor, ale podaja powody dla ktorych ich zdaniem cc jest bezpeiczniejsze Tak wiec jeszcze nie wiem jak to bedzie. Moim zdaniem najwazniejsze jest zdrowie i bezpieczenstwo - nasze i naszego dziecka, a nie to w jaki sposob urodzone beda nasze dzieciaczki. I kazdej z nas zycze wlasnie porodu bezpiecznego i bez powiklan.
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez miałam nadzieje ze jeszcze zasnę po siku ale niestety dźwięki zza okna (dzwony w kościele i pociąg) uświadomiły mi ze to ranek i pospane. I jeszcze ta burczymucha ! ( chrapiacy maz) zaraz obudzę go zeby sniadanie robił a co !
|
|
|
|
#4466 | |
|
przyczajony tygrys
|
Dziękuję
O szybcy i wściekli ![]() . To byłam niedoinformowana, że takie coś jest Cytat:
![]() Dzień dobry! Tak myślę, że może by w pon na POMie zahaczyć o sąsiednie miasto - pepco i kaufland tam jest. Macie jakieś rzeczy godne polecenia stamtąd? Kauflanda nie znam w ogóle...
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
W pepco pieluchy i inne akcesoria są w miarę tanie, z ciuszków tez coś kiedyś wygrzebalam - jakieś czapeczki i polspiochy
w kauflandzie to ostatnio lovela 1,5 l za 13.50 ![]() Witam się znów niewyspana zbudziłam się jak Tż ruszał na uczelnie, mały się rozkopal i tyle mojego spania
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Również witam się z rana
miałam nadzieję pospac Ale obudziłam się na wc i niestety już mnie zgaza dopadla...oszalec można :-\
|
#4469 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
Mąż zapomniał budzika wyłączyć, więc od 6 już nie śpię i Królewna też już wstała Wczoraj kupiłam płyn do płukania dla dzieci, bo nie drogo trafiłam i stwierdziłam, że jednak będę prała w normalnym płynie tylko w małej ilości, dam dodatkowe płukanie i na początku będę płukała w tym dla dzieci. Jak będzie jakieś uczulenie kupię inny proszek jak nie to super. Wczoraj stwierdziłam, że może by mi w Pl kupili w biedrze te chusteczki z pudełkiem jednak i teraz mam cichą nadzieję, że coś jeszcze zostało i upolują jedne dla mnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

i mam podobnie, że teraz szkoda mi jest wydać pieniądze i sobie coś kupić, muszę najpierw kupić wszystko dla małej.
i w poniedziałek po służbie zostaje w pracy. Czyli zobaczymy się dopiero wieczorem, bo ja jadę do okulisty.

wczoraj miałam wizytę. Z małą wszystko ok 31tc 0d i wazy 1694g. Lekarz trochę był niezadowolony że tak przybieram na wadze
. To byłam niedoinformowana, że takie coś jest