Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-09, 15:09   #1441
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Kochana Lenka spi z Tobą w łożku?

.
Spi od 4-5 zazwyczaj:-P
Dziś,wyjątkowo wcześnie bo od 2 ;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
No prosze Może z czasem będzie co raz dłuższy ten sen

Oby;-)

Stary 2016-01-09, 15:49   #1442
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Mogę się oczywiście mylic;-) ale wykonanie zabiegu w salonie kosztuje sporo, a tu masz jeden wydatek i możesz sobie całe ciało robic;-)
Poza tym laser może być niebezpieczny, moja znajoma w salonie poparzyli.. Dlatego uważam ze raczej mocnego nie wprowadzili by di sprzedaży, bo kobitki by sobie krzywdę porobiły:-P. Może się myle trzeba by poczytać opinie

jak kupię i przeytestuje to dam znać

Cytat:
tzblizyłam się do Niej a ta w ryk. WTF
a wymalowałaś się dzisiaj???
mój mąż tak zawsze mówi, żebym się wymalowała, bo dziecko straszę

Cytat:
U mnie myślałam, ze nocka bedzie super bo odstawiłam wit K
a to ma jakis wpływ na sen

A moja córcia poza przyjaciólkami w postaci sówek przyklejonych na ścianie przy przewijaku z którymi codziennie rano rozmawia i zaciesza, znalazła sobie też chłopaka nie jest to szumiś a smok z lamaze (Elve pisałam Ci o nim), tuli go i całują się z języczkiem ale mam spokój zasnęła z nim i po przebudzeniu molestuje go już z 15 minut

dziewczynki ponawiam prośbę, abyscie sprawdziły na paragonie jak kupujecie pampersy giga paki czy piszą rozmiar
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-09, 16:19   #1443
mala29lll
Zakorzenienie

Maggie trochę masz przerąbane, że tak CI mało śpi Moja długo śpi w dzień, aż czasami sie martwię czy nie za dlugo. Teraz też poszła w kimę a spała od 12 do 13, na spacerze od 13.30-15 i teraz znowu. Choć może mi sie wydaje że tak dużo śpi. Nie. Jednak długo

Cytat:

U mnie myślałam, ze nocka bedzie super bo odstawiłam wit K i pierwszy sen prawie 4 h, a potem masakra co godzinę i krócej. Mi juz brak sił kupiłam biogaie, to moja ostatnia deska ratunku..
A o co chodzi z tą wit K. A można Ją dłużej niz do 3 miesiąca podawać??

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a wymalowałaś się dzisiaj???
mój mąż tak zawsze mówi, żebym się wymalowała, bo dziecko straszę

dziewczynki ponawiam prośbę, abyscie sprawdziły na paragonie jak kupujecie pampersy giga paki czy piszą rozmiar
No się właśnie rano nie pomalowałam Fuck musze być straszna heheh a może się mojego czerwonego oka przestraszyła. Coś mi sie w oko stanęło

Ej a Ty powiedz mężowi, żeby w czapce do dziecka podchodził bo się światło od łysiny odbija i razi w oczka
Stary 2016-01-09, 16:24   #1444
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Daisy, ja mam jumbo pampki kupione gruuuuuuuubo ponad miesiąc temu, więc nie pomogę niestety.
Stary 2016-01-09, 16:25   #1445
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie pasuje.

Jak się cieszę, że omija mnie wyszukiwanie stroju na chrzest. I w ogóle organizacja całej 'imprezy'.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No to fakt, u mnie to będzie wielkie przedsięwzięcie :/ Odechciewa mi się na samą myśl.
Ja się cieszę, ze mamy juz to z głowy

Dziewczyny, martwię się o Maksa po tym wtorkowym szczepieniu na pneumokoki... Jakby cofnął sie po nim w rozwoju. W dniu szczepienia napadł go straczny płacz wieczorem, usnął dopiero po paracetamolu. Gorączki nie ma, żadnych objawow choroby. Następnego dnia zaś po szczepieniu prawie caly czas spał i codziennie teraz przesypia połowę dnia a drugą jest jakiś taki ogapiały. Przed szczepieniem już sporo z nami "rozmawiał", uśmiechal, wpatrywal nam przy tym w oczy, wydawał co chwila rózne dźwięki, bawil się zabawkami na pałąku w leżaczku, chwytał je, pchał do buzi, a teraz wszystko to zniknęło... Dużo patrzy w przestrzen, slabo zwraca uwage jak cos mu sie pokazuje, nic nie gada, nie łapie w żaden sposob zabawek, macha rączkami jakoś bezwladnie, znow zaciska je w piąstki z kciukami do srodka... No martwię sie, bo to juz pare dni po szczepieniu a kn zamiast isc do przodu to z dnia na dzien mam wrazenie, ze coraz bardziej sie cofa...
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2016-01-09 o 16:26
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-09, 16:30   #1446
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Pasztetnik, a nie zbiegło się ze skokiem rozwojowym? One się tak trochę potrafią cofnąć jak skok jest. A jak się niepokoisz, to wal do lekarza.
Stary 2016-01-09, 16:40   #1447
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a to ma jakis wpływ na sen
Moze miec wpływ na bóle brzuszka i ogólnie niespokojnosc, tym bardziej ze wieczorem podawałam, kumpela mi poradziła, ja nawet bym o tym nie pomyślała, dopiero jak zaczęłam czytać w necie na forach to zrozumiałam.

Cytat:

Nie wiem, mój Julek nie ma jeszcze 3 miesięcy a reszta jak wyżej. Rzeczywiście wczorajsza noc o wiele spokojniejsza, bo w ogole nie stekal, no ale te pobudki..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 17:21   #1448
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Pasztetnik, a nie zbiegło się ze skokiem rozwojowym? One się tak trochę potrafią cofnąć jak skok jest. A jak się niepokoisz, to wal do lekarza.
Taka mam nadzieje, bo ostatnio miał skok tydzien temu i kojarze ze niekiedy dzidziole zapominaja po tym na troche to co sie nauczyly. Zmartwilo mnie jednak, ze az tak bardzo sie cofnal, praktycznie jak noworodek sie zachowuje. Jeszcze teraz jakis cyrk odwala bo od ponad 3h nie jadl i wyje co chwila a co dam butle to sie wyrywa inie chce jesc co dla mnie jest szokiem bo zawsze jadl caly dzien co 1,5-2h. Własnie sciagam swieze mleko, moze to z lodowki od rana mu nie pasuje...

Stary 2016-01-09, 17:25   #1449
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Taka mam nadzieje, bo ostatnio miał skok tydzien temu i kojarze ze niekiedy dzidziole zapominaja po tym na troche to co sie nauczyly. Zmartwilo mnie jednak, ze az tak bardzo sie cofnal, praktycznie jak noworodek sie zachowuje. Jeszcze teraz jakis cyrk odwala bo od ponad 3h nie jadl i wyje co chwila a co dam butle to sie wyrywa inie chce jesc co dla mnie jest szokiem bo zawsze jadl caly dzien co 1,5-2h. Własnie sciagam swieze mleko, moze to z lodowki od rana mu nie pasuje...
Miałam Taki tydzień teraz..wyrywala się przy piersi, jadła rzadziej, tylko w nocy spokojnie, ale budziła się często..u nas chyva to był właśnie skok

Stary 2016-01-09, 17:55   #1450
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Czytałam, że w czasie skoku mogą też jeść mniej i u mnie to się przy tym skoku sprawdziło, jadła 50-60ml, albo potrafiła zasnąć przy butli po obciągnięciu 10ml...Dzisiaj nam urządziła ciężki sajgon, w ciągu dnia zaliczyła dwie krótkie drzemki i zmęczona była potwornie, ziewała, tarła oczy i płakała na zmianę z krzyczeniem. Ślini się obficie, paluszki w dziobie, ale dziąsła blade i nie podpuchnięte...ech. Przy okazji się zorientowałam, że zapomniałam kupić gryzaczek wodny, jutro muszę nadrobić.
Stary 2016-01-09, 18:18   #1451
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie trochę masz przerąbane, że tak CI mało śpi Moja długo śpi w dzień, aż czasami sie martwię czy nie za dlugo. Teraz też poszła w kimę a spała od 12 do 13, na spacerze od 13.30-15 i teraz znowu. Choć może mi sie wydaje że tak dużo śpi. Nie. Jednak długo

No się właśnie rano nie pomalowałam Fuck musze być straszna heheh a może się mojego czerwonego oka przestraszyła. Coś mi sie w oko stanęło

Ej a Ty powiedz mężowi, żeby w czapce do dziecka podchodził bo się światło od łysiny odbija i razi w oczka
Zazdroszczę bo możesz dużo zrobić coś w dzień ja to w ekspresie śniadanie, obiad i sprzątanie. Póki co trzymam się diety redukcyjnej od środy i w miarę regularnie przy małym terroryscie jem :

Ale dobrze ze daje mi się wyspać w nocy

Czasami raz na jakiś czas jest w dzień tak zmęczony ze śpi 1.5h ale ryk niesamowity i nie potrafi sam zasnąć.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:

Dziewczyny, martwię się o Maksa po tym wtorkowym szczepieniu na pneumokoki... Jakby cofnął sie po nim w rozwoju. W dniu szczepienia napadł go straczny płacz wieczorem, usnął dopiero po paracetamolu. Gorączki nie ma, żadnych objawow choroby. Następnego dnia zaś po szczepieniu prawie caly czas spał i codziennie teraz przesypia połowę dnia a drugą jest jakiś taki ogapiały. Przed szczepieniem już sporo z nami "rozmawiał", uśmiechal, wpatrywal nam przy tym w oczy, wydawał co chwila rózne dźwięki, bawil się zabawkami na pałąku w leżaczku, chwytał je, pchał do buzi, a teraz wszystko to zniknęło... Dużo patrzy w przestrzen, slabo zwraca uwage jak cos mu sie pokazuje, nic nie gada, nie łapie w żaden sposob zabawek, macha rączkami jakoś bezwladnie, znow zaciska je w piąstki z kciukami do srodka... No martwię sie, bo to juz pare dni po szczepieniu a kn zamiast isc do przodu to z dnia na dzien mam wrazenie, ze coraz bardziej sie cofa...
Idź kochana do lekarza. Ja bym nie czekała jeśli masz jakieś wątpliwości czy wszystko jest ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 18:22   #1452
olibar
Raczkowanie

Pasztetnik. Jak masz jakies watpliwosci to zadzwon do lekarza albo poloznej i zapytaj co i jak.

Boziu espumisan mi sie skonczyl nie wiem jak tego nie zauwazylam (( no i mlody puscic baka nie moze masakra jak ryczy i w dodatku glodny a nie pociagnie...
Jutro musze infacol znalezc

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-09, 18:44   #1453
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Moja też tak miała. Gadała jak najęta a nagle stop. Później zaczęła znowu nawijać juz inaczej. GU zapomniala. Czytałam właśnie, że przy skoku dziecko może się cofnąć i zapomnieć nabyte umiejętności, ale później wszytsko wraca do normy

Moja to jest okropnie marudna ostatnio i ciągle zmęczona. Tylko no katar miała, ale już Jej przeszło a marudzi dalej Uśmiecha się a zaraz płacz:/

Kurde nie wiem co z tym uszkiem, bo ciągle miodek jest Dobrze, ze we wtorek szczepienie to lekarka zobaczy to uszko. Może faktycznie Ja boli ale jak dotykałam to nie płakała ani nie odsuwała główki.

Nawet dobrze zniosła kąpiel, a spodziewaliśmy się masakry, ale ubieranie juz było w pionie bodziaka. Tzn mąż trzymał a ja ubierałam
Stary 2016-01-09, 18:59   #1454
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Miałam Taki tydzień teraz..wyrywala się przy piersi, jadła rzadziej, tylko w nocy spokojnie, ale budziła się często..u nas chyva to był właśnie skok

Cytat:
Czytałam, że w czasie skoku mogą też jeść mniej i u mnie to się przy tym skoku sprawdziło, jadła 50-60ml, albo potrafiła zasnąć przy butli po obciągnięciu 10ml...Dzisiaj nam urządziła ciężki sajgon, w ciągu dnia zaliczyła dwie krótkie drzemki i zmęczona była potwornie, ziewała, tarła oczy i płakała na zmianę z krzyczeniem. Ślini się obficie, paluszki w dziobie, ale dziąsła blade i nie podpuchnięte...ech. Przy okazji się zorientowałam, że zapomniałam kupić gryzaczek wodny, jutro muszę nadrobić.
To mozliwe ze to dalej skok, zmylilo mnie ze sie uspokoil po paru dniach i myslalam ze sie skonczyl Wczesniej jak mial skok to tez pomarudzil wiecej pare dni a teraz jakos inaczej wszystko. Bo swiezo odciagnietego zjadl tylko 60ml i to z łaską memlał butelkę. Aa i doszedł cyrk przy kąpieli, myslalam ze woda mu nie pasuje to raz zrobilam cieplejsza 39', potem zimniejsza 35, dzis 37 a ten za kazdym razem histeria jakby ze skory go obdzierali i przy ubieraniu tez, a wczesniej nawet śmial sie w wodzie przebieranie zas uwielbia.
Aha, dzis w nocy tez spal inaczej, bo od 22:00 tylko jedna pobudka na karmienie 2:30 i spal dalej az do 8:00, wszystko jakos tak inaczej, dziecka nie poznaje

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę bo możesz dużo zrobić coś w dzień ja to w ekspresie śniadanie, obiad i sprzątanie. Póki co trzymam się diety redukcyjnej od środy i w miarę regularnie przy małym terroryscie jem :

Ale dobrze ze daje mi się wyspać w nocy

Czasami raz na jakiś czas jest w dzień tak zmęczony ze śpi 1.5h ale ryk niesamowity i nie potrafi sam zasnąć.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Idź kochana do lekarza. Ja bym nie czekała jeśli masz jakieś wątpliwości czy wszystko jest ok.
Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Pasztetnik. Jak masz jakies watpliwosci to zadzwon do lekarza albo poloznej i zapytaj co i jak.

Boziu espumisan mi sie skonczyl nie wiem jak tego nie zauwazylam (( no i mlody puscic baka nie moze masakra jak ryczy i w dodatku glodny a nie pociagnie...
Jutro musze infacol znalezc

Poobserwuję jeszcze bo to chyba jednak dalej skok i jak cos mnie nada bedzie niepokoilo to sie zglosze Tylko i tak pewno nic wiecej mi nie poradza jak wyslanie do neurologa, do ktorego i tak ide 10 lutego, zobaczymy.

Stary 2016-01-09, 19:13   #1455
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Każdy skok to nowe, inne umiejętności, każdy skok będzie przechodzony inaczej i podobno dłużej więc ten, no. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, łagodność i herkulesowe siły
Stary 2016-01-09, 19:14   #1456
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Każdy skok to nowe, inne umiejętności, każdy skok będzie przechodzony inaczej i podobno dłużej więc ten, no. Trzeba się uzbroić w cierpliwość, łagodność i herkulesowe siły
Ciężko to widzę :-P ale musimy dać radę

Stary 2016-01-09, 19:30   #1457
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Się chciało, to się ma
Stary 2016-01-09, 19:32   #1458
mala29lll
Zakorzenienie

szukam Gabrysi lalę jakąś. Te musi mieć jakiegoś przytulaska, całuśnika tylko nie wiem jaką. Tak myślę nad tą http://allegro.pl/lamaze-moja-pierws...63412453.htmln albo ta http://allegro.pl/lalka-przytulanka-...755096700.html

Co myślicie?
Stary 2016-01-09, 20:08   #1459
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
szukam Gabrysi lalę jakąś. Te musi mieć jakiegoś przytulaska, całuśnika tylko nie wiem jaką. Tak myślę nad tą http://allegro.pl/lamaze-moja-pierws...63412453.htmln albo ta http://allegro.pl/lalka-przytulanka-...755096700.html

Co myślicie?
Nie widze pierwszej

Ooo juz widze Mi sie pierwsza bardziej podoba

A ja musze kupić malej troche piżamek tzn pajaców bo 62 są w wiekszości jakies takei na styk i mam wrażenie, że dobrze wyprostować się nie może :P Musze sie na ciuchy wybrać bo mi troche szkoda kasy jak widze jak szybko wyrasta :p

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2016-01-09 o 20:09
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 20:17   #1460
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widze pierwszej

Ooo juz widze Mi sie pierwsza bardziej podoba :

A ja musze kupić malej troche piżamek tzn pajaców bo 62 są w wiekszości jakies takei na styk i mam wrażenie, że dobrze wyprostować się nie może Musze sie na ciuchy wybrać bo mi troche szkoda kasy jak widze jak szybko wyrasta
Ja mam sporo pajacow ale ich nie lubie .. Wole spodenki plus bodziak

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-09, 20:27   #1461
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Ja mam sporo pajacow ale ich nie lubie .. Wole spodenki plus bodziak

Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
Ja jakoś się przyzwyczailam ze do snu tylko pajac ale taki co ma w kroku tez zapiecie:-P. A na dzień body o spodenki

Stary 2016-01-09, 20:49   #1462
Pasztetnik
Zadomowienie

Z cyklu uroki skoków rozwojowych: po 2h niejedzenia znowu się rozwył, dałam butle - wypluł i ryk, pokazalam mu ulubiona lampke - 2min skupienia w ciszy i ryk, dalam butle ponownie - znowu wyplul, pokazalam wiec swiecące motylki w karuzeli - 5min skupienia i znowu ryk, kolejny raz podałam butelkę - ekspresowo wypił całą do dna przysypiając już w polowie i lula na noc

Co do ciuchów, to najbardziej lubię pajace i śpiochy, spodni nie lubię wciągac za kazdym przewijaniem, wole rozpinane rzeczy.

Edytowane przez Pasztetnik
Czas edycji: 2016-01-09 o 20:51
Stary 2016-01-09, 21:29   #1463
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
szukam Gabrysi lalę jakąś. Te musi mieć jakiegoś przytulaska, całuśnika : tylko nie wiem jaką. Tak myślę nad tą http://allegro.pl/lamaze-moja-pierws...63412453.htmln albo ta http://allegro.pl/lalka-przytulanka-...755096700.html

Co myślicie?
Ja 1 nie widzę. A druga słodka hehe

Ja tylko pajace używam. Mniej guzików w nocy do zapinania u mnie tylko pajace

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-09, 23:17   #1464
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja 1 nie widzę. A druga słodka hehe

Ja tylko pajace używam. Mniej guzików w nocy do zapinania u mnie tylko pajace
mniej do zapinania? chyba więcej

Lalę zamówiłam tę http://allegro.pl/lalka-przytulanka-...755096700.html
Zobaczymy czy Gabi ją polubi czy walnie jak większość rzeczy w kąt bo nie da się w cąłości najlepiej włożyć do gębki

Trzeba iść spać, a wcale mi się nie chce :/
Stary 2016-01-09, 23:58   #1465
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jakoś się przyzwyczailam ze do snu tylko pajac ale taki co ma w kroku tez zapiecie:-P. A na dzień body o spodenki

Ja dokładnie tak samo, na noc tylko pajac jako piżamka, a w dzien bodziak i spodenki albo bodziak i rajstopki kolejna noc koszmar..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-10, 00:06   #1466
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

U nas na noc pajac albo śpiochy, a w dzien tez body i spodenki albo polspiochy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-01-10, 08:06   #1467
olibar
Raczkowanie

Ja nie przebieram na noc
My ciagle body z dl rekawem. W nocy plus spiworek a w dzien plus spodenki. Niestety mam problem zeby znalezc takiego pajaca czy jak sie to zwie bez rekawa i bez stopek (cos jak ogrodniczki). W pl bez problemu mozna kupic a tu to graniczy z cudem. Dorwalam dwa w tkmaxx ale juz wyrosl z nich :/ a jako ze jest cieplo to noe chce mu dwoch dlugich rekawow zakladac.

My sie witamy z rana mlody na kolanach cisnie 2jeczke

olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-10, 08:29   #1468
mala29lll
Zakorzenienie

Ja nie cierpię półśpiochów i śpochów. Gabi zawsze się wkurza jak je ma bo wsadzi te kopytka małe wyzej w nogawkę i się złości. Skarpetki na to nic nie daja, bo albo zrzuci skarpetki albo nawet skarpetka zostaje na stopie śpiocha razem ze skarpetką a kopytko w nogawce

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Ja nie przebieram na noc
My ciagle body z dl rekawem. W nocy plus spiworek a w dzien plus spodenki. Niestety mam problem zeby znalezc takiego pajaca czy jak sie to zwie bez rekawa i bez stopek (cos jak ogrodniczki). W pl bez problemu mozna kupic a tu to graniczy z cudem. Dorwalam dwa w tkmaxx ale juz wyrosl z nich :/ a jako ze jest cieplo to noe chce mu dwoch dlugich rekawow zakladac.

My sie witamy z rana mlody na kolanach cisnie 2jeczke

taki rampers tak?
Stary 2016-01-10, 08:39   #1469
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Moje dziecko odkrywa siłę własnego krzyku, cały ranek leżała i uśmiechnięta ćwiczyła struny głosowe A potem padła zmęczona

Cytat:
szukam Gabrysi lalę jakąś.
Po dziewczyńsku widzę Mnie się żadna lalka z tych dla maluchów nie podoba, poczekam z lalkami na późniejszy okres O ile będzie chciała Z tych które wrzuciłaś ta pierwsza fajniejsza, ale i tak jakoś...neee...

Cytat:
My pajaców od jakiegoś czasu w ogóle nie nosimy - za ciepło. Jak będziemy u moich rodziców, to się to lepiej sprawdzi, bo tam czasem jest trochę chłodniej niż w małżeńskim mieszkanku. Teraz rządzą zestawy bodziak z długim+półśpiochy albo bodziak z długim+śpiochy. Spodenek nie lubimy, bo trzeba do nich skarpetki nosić, a skarpetki non stop się zdejmują

Cytat:
Z cyklu uroki skoków rozwojowych: po 2h niejedzenia znowu się rozwył, dałam butle - wypluł i ryk, pokazalam mu ulubiona lampke - 2min skupienia w ciszy i ryk, dalam butle ponownie - znowu wyplul, pokazalam wiec swiecące motylki w karuzeli - 5min skupienia i znowu ryk, kolejny raz podałam butelkę - ekspresowo wypił całą do dna przysypiając już w polowie i lula na noc
Taaaaaaaaaa

Cytat:
Niestety mam problem zeby znalezc takiego pajaca czy jak sie to zwie bez rekawa i bez stopek (cos jak ogrodniczki).
A w Tesco? Aż ciężko uwierzyć, że f&f nie ma takich rzeczy u Ciebie.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
taki rampers tak?
Raczej śpiochy bez stópek
Stary 2016-01-10, 08:54   #1470
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

Po dziewczyńsku widzę Mnie się żadna lalka z tych dla maluchów nie podoba, poczekam z lalkami na późniejszy okres O ile będzie chciała Z tych które wrzuciłaś ta pierwsza fajniejsza, ale i tak jakoś...neee...
A no po dziewczyńsku Niech wie że jest dziewczynką. Wystarczy, że beka i pierdzi jak chłop A tak serio chciałam lalę bo ma pełno innych zabawek, zwierzaków to lala będzie taka insza Może Ją polubi
Ta pierwsza też mi sie bardziej podobała, ale jest większa wiec nie dla takiej pierdoły małej
Jeszcze Jej królika z długimi uszami chcę zamówić Super są te króliki

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

a mojej się coś porąbało, bo o 7 zamiast spać po jedzeniu to oczy jak 5 zł i nawija w najlepsze Wzięłam Ją do łóżka to mnie skopała ale jeszcze chwilę pospałam. Teraz mąż z Nią leży w sypialni a raczej Ją przebiera co chwilę bo już 3 raz ulała na ubranie a ja sobie giryki depiluję.

Miliśmy jechac do galerii coś szukać do ubrania na chrzest dla mnie i hu. Oko ma czerwone a jak jeszcze przywali tymi zachami wszytskimi to będę tam chodzić i płakać. Ja nie wiem kiedy my pojedziemy. Tak byśmy zatrudnili teściów na spacer i już, a w tygodniu o 15 to już chłodno będzie żeby tak z 3 godziny chodzili teście buuuu W jeansach pójdę chyba na ten chrzest

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości