![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Spi od 4-5 zazwyczaj:-P
Dziś,wyjątkowo wcześnie bo od 2 ;-) Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Oby;-) Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wymalowałaś się dzisiaj??? ![]() mój mąż tak zawsze mówi, żebym się wymalowała, bo dziecko straszę ![]() a to ma jakis wpływ na sen ![]() A moja córcia poza przyjaciólkami w postaci sówek przyklejonych na ścianie przy przewijaku z którymi codziennie rano rozmawia i zaciesza, znalazła sobie też chłopaka ![]() ![]() ![]() dziewczynki ponawiam prośbę, abyscie sprawdziły na paragonie jak kupujecie pampersy giga paki czy piszą rozmiar ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Maggie trochę masz przerąbane, że tak CI mało śpi
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ej a Ty powiedz mężowi, żeby w czapce do dziecka podchodził bo się światło od łysiny odbija i razi w oczka ![]()
![]() |
![]() |
#1444 |
po drugiej stronie szafy
|
Daisy, ja mam jumbo pampki kupione gruuuuuuuubo ponad miesiąc temu, więc nie pomogę niestety.
![]() |
#1445 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, martwię się o Maksa po tym wtorkowym szczepieniu na pneumokoki... Jakby cofnął sie po nim w rozwoju. W dniu szczepienia napadł go straczny płacz wieczorem, usnął dopiero po paracetamolu. Gorączki nie ma, żadnych objawow choroby. Następnego dnia zaś po szczepieniu prawie caly czas spał i codziennie teraz przesypia połowę dnia a drugą jest jakiś taki ogapiały. Przed szczepieniem już sporo z nami "rozmawiał", uśmiechal, wpatrywal nam przy tym w oczy, wydawał co chwila rózne dźwięki, bawil się zabawkami na pałąku w leżaczku, chwytał je, pchał do buzi, a teraz wszystko to zniknęło... Dużo patrzy w przestrzen, slabo zwraca uwage jak cos mu sie pokazuje, nic nie gada, nie łapie w żaden sposob zabawek, macha rączkami jakoś bezwladnie, znow zaciska je w piąstki z kciukami do srodka... No martwię sie, bo to juz pare dni po szczepieniu a kn zamiast isc do przodu to z dnia na dzien mam wrazenie, ze coraz bardziej sie cofa...
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2016-01-09 o 16:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
po drugiej stronie szafy
|
Pasztetnik, a nie zbiegło się ze skokiem rozwojowym? One się tak trochę potrafią cofnąć jak skok jest. A jak się niepokoisz, to wal do lekarza.
![]() |
#1447 | |
Wtajemniczenie
|
Moze miec wpływ na bóle brzuszka i ogólnie niespokojnosc, tym bardziej ze wieczorem podawałam, kumpela mi poradziła, ja nawet bym o tym nie pomyślała, dopiero jak zaczęłam czytać w necie na forach to zrozumiałam.
Cytat:
Nie wiem, mój Julek nie ma jeszcze 3 miesięcy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
Taka mam nadzieje, bo ostatnio miał skok tydzien temu i kojarze ze niekiedy dzidziole zapominaja po tym na troche to co sie nauczyly. Zmartwilo mnie jednak, ze az tak bardzo sie cofnal, praktycznie jak noworodek sie zachowuje. Jeszcze teraz jakis cyrk odwala bo od ponad 3h nie jadl i wyje co chwila a co dam butle to sie wyrywa inie chce jesc co dla mnie jest szokiem bo zawsze jadl caly dzien co 1,5-2h. Własnie sciagam swieze mleko, moze to z lodowki od rana mu nie pasuje...
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1450 |
po drugiej stronie szafy
|
Czytałam, że w czasie skoku mogą też jeść mniej i u mnie to się przy tym skoku sprawdziło, jadła 50-60ml, albo potrafiła zasnąć przy butli po obciągnięciu 10ml...Dzisiaj nam urządziła ciężki sajgon, w ciągu dnia zaliczyła dwie krótkie drzemki i zmęczona była potwornie, ziewała, tarła oczy i płakała na zmianę z krzyczeniem. Ślini się obficie, paluszki w dziobie, ale dziąsła blade i nie podpuchnięte...ech. Przy okazji się zorientowałam, że zapomniałam kupić gryzaczek wodny, jutro muszę nadrobić.
![]() |
#1451 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze ze daje mi się wyspać w nocy ![]() Czasami raz na jakiś czas jest w dzień tak zmęczony ze śpi 1.5h ale ryk niesamowity i nie potrafi sam zasnąć. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
Pasztetnik. Jak masz jakies watpliwosci to zadzwon do lekarza albo poloznej i zapytaj co i jak.
Boziu espumisan mi sie skonczyl nie wiem jak tego nie zauwazylam ![]() Jutro musze infacol znalezc Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja to jest okropnie marudna ostatnio i ciągle zmęczona. Tylko no katar miała, ale już Jej przeszło a marudzi dalej ![]() Kurde nie wiem co z tym uszkiem, bo ciągle miodek jest ![]() ![]() Nawet dobrze zniosła kąpiel, a spodziewaliśmy się masakry, ale ubieranie juz było w pionie bodziaka. Tzn mąż trzymał a ja ubierałam
![]() |
![]() |
#1454 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aha, dzis w nocy tez spal inaczej, bo od 22:00 tylko jedna pobudka na karmienie 2:30 i spal dalej az do 8:00, wszystko jakos tak inaczej, dziecka nie poznaje ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1455 |
po drugiej stronie szafy
|
Każdy skok to nowe, inne umiejętności, każdy skok będzie przechodzony inaczej i podobno dłużej
![]() ![]()
![]() |
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1457 |
po drugiej stronie szafy
|
Się chciało, to się ma
![]()
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
szukam Gabrysi lalę jakąś. Te musi mieć jakiegoś przytulaska, całuśnika
![]() Co myślicie?
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo juz widze ![]() ![]() A ja musze kupić malej troche piżamek tzn pajaców bo 62 są w wiekszości jakies takei na styk i mam wrażenie, że dobrze wyprostować się nie może :P Musze sie na ciuchy wybrać bo mi troche szkoda kasy jak widze jak szybko wyrasta :p
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2016-01-09 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
Z cyklu uroki skoków rozwojowych: po 2h niejedzenia znowu się rozwył, dałam butle - wypluł i ryk, pokazalam mu ulubiona lampke - 2min skupienia w ciszy i ryk, dalam butle ponownie - znowu wyplul, pokazalam wiec swiecące motylki w karuzeli - 5min skupienia i znowu ryk, kolejny raz podałam butelkę - ekspresowo wypił całą do dna przysypiając już w polowie i lula na noc
![]() ![]() Co do ciuchów, to najbardziej lubię pajace i śpiochy, spodni nie lubię wciągac za kazdym przewijaniem, wole rozpinane rzeczy.
Maks ![]() ![]() 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2016-01-09 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tylko pajace używam. Mniej guzików w nocy do zapinania ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lalę zamówiłam tę http://allegro.pl/lalka-przytulanka-...755096700.html ![]() Zobaczymy czy Gabi ją polubi czy walnie jak większość rzeczy w kąt bo nie da się w cąłości najlepiej włożyć do gębki ![]() Trzeba iść spać, a wcale mi się nie chce :/
![]() |
![]() |
#1465 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dokładnie tak samo, na noc tylko pajac jako piżamka, a w dzien bodziak i spodenki albo bodziak i rajstopki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Zadomowienie
|
U nas na noc pajac albo śpiochy, a w dzien tez body i spodenki albo polspiochy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
Ja nie przebieram na noc
![]() My ciagle body z dl rekawem. W nocy plus spiworek a w dzien plus spodenki. Niestety mam problem zeby znalezc takiego pajaca czy jak sie to zwie bez rekawa i bez stopek (cos jak ogrodniczki). W pl bez problemu mozna kupic a tu to graniczy z cudem. Dorwalam dwa w tkmaxx ale juz wyrosl z nich :/ a jako ze jest cieplo to noe chce mu dwoch dlugich rekawow zakladac. My sie witamy z rana ![]() ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpię półśpiochów i śpochów. Gabi zawsze się wkurza jak je ma bo wsadzi te kopytka małe wyzej w nogawkę i się złości. Skarpetki na to nic nie daja, bo albo zrzuci skarpetki albo nawet skarpetka zostaje na stopie śpiocha razem ze skarpetką a kopytko w nogawce
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1469 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Moje dziecko odkrywa siłę własnego krzyku, cały ranek leżała i uśmiechnięta ćwiczyła struny głosowe
![]() ![]() Po dziewczyńsku widzę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Raczej śpiochy bez stópek ![]()
![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ta pierwsza też mi sie bardziej podobała, ale jest większa wiec nie dla takiej pierdoły małej ![]() Jeszcze Jej królika z długimi uszami chcę zamówić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- a mojej się coś porąbało, bo o 7 zamiast spać po jedzeniu to oczy jak 5 zł i nawija w najlepsze ![]() ![]() Miliśmy jechac do galerii coś szukać do ubrania na chrzest dla mnie i hu. Oko ma czerwone a jak jeszcze przywali tymi zachami wszytskimi to będę tam chodzić i płakać. Ja nie wiem kiedy my pojedziemy. Tak byśmy zatrudnili teściów na spacer i już, a w tygodniu o 15 to już chłodno będzie żeby tak z 3 godziny chodzili teście buuuu W jeansach pójdę chyba na ten chrzest
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.