|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
Ostatnio wyrobilam sobie tylek (w koncu nie mam plaskod.pia ) biodra tez troche przyokraglone, od jakis 2 lat zaczelam nabierac ksztaltow (glownie dzieki cwiczeniom, w tym hula.hop) dzieki temu przestalam wygladac jak wyrosniety 16latekW sredniej szkole wolali na mnie dluga bo bylam najwyzsza w klasie, na studiach skonczyly sie docinki, chociaz tez sie zdazaly. Czesto smiali sie ze przy zabawie w chowanego moge schowac sie za znakiem drogowym i tym podobne, ale jakos sie tym nie przejmowalam, bo wiem ze spora czesc kobiet chetnie zamienilaby sie na moja figure. Wkurza mnie tylko jak slysze ze z taka figura to powinnam byc modelka bo do swojej pracy sie nie nadaje, ale od 4 lat jakos daje sobie rade... Z facetami jest problem, bo czesta sa zdziwieni ze taka wysoka jestem jak podejda blizej, a jak juz sie z jakims umawiam to maja pretensje jak zakladam obcasy, no ale kiedy lubie nooo No i faktycznie niewielu jest facetow wyzszych ode mnie, znacznie przewazaja nizsi A maciek to miesien piwny, oponka, zwal jak zwal, ale maciej fajniej brzmi ![]() Aaa i duzo ludzi sugerowalo mi kariere w siatke albo kosza, no ale jak grac w kosza jak lewej pd prawej nie odrozniam :p i dwutakt zawsze ze zlej nogi robilam, chociaz nauczyciela 1 na 1 zawsze ogrywalam :p
Edytowane przez Aleksandriiia Czas edycji: 2016-01-09 o 19:45 |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też kiedyś grałam w kosza Zanim nauczyłam się robić prawidłowo dwutakt to trochę potrwało, no ale potem dawałam radę.
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Cwiczylam z Mel B ma fajne cw na posladki, no i hula hop duzo dalo, przy okazji wyrobilo talie i wzmocnilo wlasnie miesnie na odc ledzwiowym, a brzuszek zrobil sie twardy i palski
hula hop robilam sama, mozesz tez kupic w zabawkowym, ale wysokosc powinno miec od stop do biodra/pepka, do srodka wsypalam woreczek ryzu zeby bylo obciazenie i naginalam, na pocz bylo ciezko i pelno siniakow a teraz moge krecic 45min bez upuszczenia kola. Tych mocno obciazonych hula hop nie polecam, podobno robia krzywde kregoslupowi. Na silownie chodze bardzo rzadko bo zbyt duza aktywnosc fiz rowna sie spadek wagi, a biust tez mi ostatnio dopisal :p w druga str tez wagi musze pilnowac bo nie wyobrazam sobie siebie z waga 70+ przy moim wzroscie bede blizej godzilli niz kobiety :p
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to niby szczupla jestem ale mam spory % tkanki tłuszczowej i mysle jak tu nie schudnac, cycka nie stracić ani tyłka ale jednak... zeby nie było tak faldkowato
|
|
|
|
#4805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przecież nie wypada sie odezwac bo wyjde na jakas durna desperatke :pCzekoladowo , ja w sumie jestem szczupla ale chciałabym jakos ujędrnic ciało a mboje sie ćwiczeń :p ,ze mi mięśnie wyrosną trudno nie schudnać i tego cycka nie stracić
|
|
|
|
|
#4806 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie kupiłam swojego właśnie z obawy o kręgosłup. Robiłam różne ćwiczenia na podstawie tutoriali z neta i jeszcze gorzej sobie kręgosłup zepsułam. Chciałam iść na siłownię, żeby trener mi pokazał jak ćwiczyć, żebym sobie krzywdy znowu nie zrobiła.Cytat:
Jednak jak biust się ubierze w fajny stanik to od razu to inaczej całość wygląda
|
||
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolo 1.5 kg to chyba za ciezkie...
|
|
#4808 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z brzuchem mam problemy najbardziej, nie moge sie go pozbyć. Musze jesc male porcje bo inaczej robi mi sie wielka piłka. No i przez to często chodze glodna :/
W sumie przy wzroście 161 waze 52 kg wiec waga w sam raz. |
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Chodzilo mi o obciazenie kregoslupa, ale moge sie mylic, poczytaj moze o tym. Wiadomo ze ciezsze kolo latwiej utrzymac niz lekkie, bo latwiej kontrolowac jego polozenie
sprobuj krecic i robic przysiady jednoczesnie, wtedy dopiero pupa pracuje
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy swoim wzroście ważę ledwie ponad 50 kg, każdy mówi "o jakaś Ty szczupła" no ale mam swoje mankamenty, na które działam jazdą na rowerku (mam stacjonarny, więc i zimą staram się jeździć codziennie) i swego czasu biegałam.
|
#4812 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle same przysiady dają po tyłku nieźle. Kiedyś robiłam i to z obciążeniem. Niestety ogólnie schudłam i nie wyglądało to tak jak chciałam. Trochę boję się sama ćwiczyć po moich akcjach z kręgosłupem. Chyba jednak skorzystam z siłowni i z czyjejś rady.
|
|
|
|
#4813 |
|
BAN stały
|
Poczytaj na necie co na krzywy ledźwiowy robić.
Ja kiedyś poważnego schorzenia kręgosłupa się nabawiłem więc wiem coś o tym. Na uda i tyłek dobra jest jazda na rowerze, ja kiedyś dużo jeździłem i właśnie tyłek, uda miałem muskularne ewentualnie przysiady ale z krzywym kręgosłupem możesz Sobie zrobić jeszcze większą krzywdę. No chyba, że bez obciążenia. Idź do lekarza i postaraj się to wyprostować. Jeszcze zdążysz się naćwiczyć. Od 2 lat robię spięcia brzucha a od kilku miesięcy takie, że leżysz na brzuchu i unosisz nogi, dłonie na 10 sekund to nie pamiętam żeby mi się kręgosłup odzywał a bywa, że noszę duże ciężary oprócz siłowni. Więc polecam. Tylko to nie są ćwiczenia na rzeźbę więc na 6-pak nie liczcie. Ostatnio po przerwie świątecznej robiłem przysiady, przesadziłem z seriami a później jeszcze się dorobiłem na tym co się wypycha bo przysiadu z większym obciążeniem niż 70 kg nie robię ponieważ nie mam jeszcze wyrobionej do końca techniki ale za to robię dużo serii. 3 dzień mam zakwasy ale wolę mieć niż w ogóle nie czuć. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-01-09 o 21:41 |
|
|
|
#4814 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, lubie zakwasy, wtedy czuje ze cos z soba robie
ostatni raz mialam po wrzesniowych Tatrach, chyba czas wziac sie za siebie znowu
|
|
#4815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko, żebym nie schudła, o to się martwię najbardziej. |
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też niby szczupła, a brzuch tyje w pierwszej kolejności. Dlatego wkurzają mnie teksty u przytyciu i nabyciu 'więcej kształtów', bo już ja znam te 'kształty' ![]() No i nie wiem, jakie badania doprowadziły do wniosku, że kobiety tyją przede wszystkim w biodrach. Większość moich koleżanek, poza nielicznymi wyjątkami, tyją najpierw w brzuchu. |
|
|
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
Ja niestety jestem typową gruszką i głównie tyję w dolnych partiach ciała. Mogłabym ważyć 100 kg, a nadal miałabym mały biust
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa rozne typy sylweek, jednym idzie w brzuch, a drugim w biodra i tylek Ja jak tylam to pierwsze co odkladalo mi sie wlasnie w biodra :PDziewczyny jezeli jestescie szczuple, ale macie jakis tam % tluszczu a nie chcecie tracic cyckow , to wtedy celujcie w cwiczenia silowe, one wam pieknie uksztaltuja sylwetke, ujedrnia cialo, zniweluja faldki , nawet jezeli tego tluszczyku troche bedzie I nie bojcie sie , ze wam cos rozbuduje
|
|
#4819 |
|
Rozeznanie
|
Ja też tyję zawsze w brzuchu, ale tyle dobrego, ze biust też idzie zawsze do góry w razie co, więc to tak proporcjonalnie wychodzi. Jednak brzucha tak czy siak lepiej nie mieć, albo mieć jak najmniejszy. Chociaż z własnego doświadczenia stwierdzam, że lepiej mieć lekki brzuszek i do tego ładny biust niż płaski brzuch i znikomy biust.
|
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
A tam, male cycki sa fajne :p
|
|
#4821 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4822 |
|
Raczkowanie
|
Niebieska_chmura
Tak , tylkol, ze to ja go zaprosiłam po 2 randce do siebie zaśmiał sie tylko ,ze juz pewnie chce przedstawic mu rodziców i zaproponował łyzwy wiec sie zgodziłam No przecież to jest facet i wątpie ,ze pomysłał ,ze zapraszajac go chce go wyru*** :p W sumie miałam sie z nim jutro spotkac a nie potwierdził dzisiaj spotkania a odpowadzajac mnie pocałował mnie itp :p wiec wiem jedno mężczyzny nie da sie zrozumiec
|
|
|
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zresztą ja nie potrzebuję się szczególnie kształtować tylko trochę ujędrnić i lekko podnieść tyłek to wszystko. |
|
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko właśnie o ile uda i biodra spoko to brzuch jest taki właśnie galaretowaty i mam problem z ubiorem czasem. No i ja zauważyłam ze czesto niby nie mam brzucha a po prostu puchne ![]() Cwicze sobie narazie lekko, silowe z ciezarem własnego ciała i mały dodatek aerobow. Zobaczymy czy cos to da z 2kg moglabym schudnac ale nie mam parcia na to.
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak tam wam mija niedziela?
|
|
|
#4827 |
|
BAN stały
|
A przy większej ilości brzuszki są niezdrowe dla kręgosłupa.
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z brzuszkami racja, nie ma co ich robić na potęge
|
|
|
|
|
#4829 |
|
BAN stały
|
Tak jasne :P A po kryjomu się kłujesz anabolikami :P
Nie no. Żartuje
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak sie wzięłam za odchudzanie i po pół roku miałam na wadze 4 kg mniej a w udzie więcej niż przed całą akcją Oczywiscie wyglądały o niebo lepiej niż wcześniej, a mięśnie jakieś tam w sumie zostały mi do teraz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Ja ważę tyle co ty mniej więcej, a mam 173 cm i mi babki w sklepach odzieżowych zawsze rozmiar S wciskają (chociaż noszę M) bo podobno ja taka chudzina jestem. To jednak też wszystko zależy od indywidualnej budowy ciała. Kiedyś ważyłam 52 kg to wyglądałam już jak anorektyczka.

Zanim nauczyłam się robić prawidłowo dwutakt to trochę potrwało, no ale potem dawałam radę.

ala: