|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
Cytat:
|
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Ja nie śpię od 5:30 bo dzieciaki dokazują. Tż leci zaraz z kolejnym praniem do moich rodziców, a ja zaczynam mieć nowe marzenie -pralkę ![]() Dalej boli mnie gardło tylko z jednej strony i już mocno mnie to niepokoi... Chciałam i ja się odnieść do kilku tematów z wczoraj. Po pierwsze poród SN i powód do dumy. Jasne,że jak ktoś się wycierpi, to po wszystkim jest z siebie dumny, bo przetrwał. Ja ze względu na reakcję alergiczną na środki znieczulenia miejscowego, u dentysty wszystkie zabiegi mam,, na żywca ". Też cierpienie a poród przez CC to też ból i męka. Jestem po dwóch i wiem, że boli bardzo kiedy znieczulenie już puszcza. Do tego cewnikowanie, wenflony, zakaz jedzenia przez trzy doby. Myślę, że kobiety rodzące operacyjnie też mają powody do dumy, bo na równi z kobietami rodzacymi SN pokazują jakie są silne i wytrwale. Dużą sztuką na dobę po takiej operacji jest zajmowanie się noworodkiem. Dlatego nie sądzę żeby któryś rodzaj porodu był lepszy lub gorszy. Co do zdjęć dzieci na fb i innych portalach... Ja swoich dzieci nigdzie nie wrzucam. Nie są na pokaz dla obcych ludzi. Ci którzy chcą je zobaczyć, widzą je na żywo. A ci którzy ich nie widzą, wcale nie muszą ich oglądać. Strasznie mi działają na nerwy dziesiątki zdjęć dzieci znajomych na fb. Jak jedzą, śpią albo srają do nocnika. Przecież małe dziecko to też człowiek i zasługuje na prywatność! Czapeczki zakladalam po kąpieli, żeby chronić delikatne uszka. Mój synek bardzo lubił być ciepło opatulany, więc też był pozawijany w kocyki ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, moja corka obudzila mnie dzisiaj 6:45 o matko, na szczescie dala polezec jeszcze do okolo 8:00 bo ogladala bajki.
Maz mnie wkurza strasznie od wczoraj co za czlowiek..Nie podoba mi sie ten weekend. Czekam na wiadomosc 15 stycznia czy kupujacy nasze mieszkanie dostali kredyt. Moglibysmy zaczac szukac juz mieszkania na wynajem. Problem w tym, ze ofert malo a jak sa to strasznie drogie
|
#4474 |
|
Konto usunięte
|
Hejo , u mnie jeszcze senne królestwo a ja już po herbacie, coffee, i ince z ciasteczkiem
![]() verrerie- powiem ci że mój mąż tak samo dziwnie się zachowuje, u nas to autentycznie jego skromność ![]() polly- ja mam spacerówkę lekka po starszym synku, ale ją planuje ok 2 roku wprowadzić. Masakra z tymi wózkami wydatkami. Mąż się oburza, że za dużo tych gadzetów i połowy on uważa za niepotrzebne. _emma;-w życiu nie kupie już mebli z allegro! My wszystkie meble na zamówienie u dobrego stolarza, lub stacjonarnie na targowicy( duzo taniej) Do mojego pokoju kupowałam na allegro, sa ładne ale jakość do d...py. Gosza - o jej!!tak zazdroszczę tego fotela. Co prawda ja nigdy nie słyszałam wczesniej o fotelu do karmienia, krótko karmiłam i zawsze kładłam się na łóżko do tego czynu. Teraz zaczynam studiowac temat kp i może przekonam się że rzeczywiście jest wygodny. gwiazdka997;- ktoregos_dnia;Od styczniówek dowidziałam się, że jest nawet szumiś z sensorem płaczu niezłe cudatak, tak jest pytałam o ten gadżet u kolegi bo miał dla swojej córy a on zapytał czy chce kupić, ja mówię że nie bo drogie. A on mówi to super, bo chciałem Ci go kupić na narodziny Miło jednak Bonku;- pewnie że dużo chemii, mówiłam już o tym wcześniej. Ja też zamierzam przemywać wodą ciepłą zwykła. Darkanddark;- ja w ogóle nie sugeruje się wagą z usg, słyszy się o tylu błędach. nie ma co sobie głowy zawracać. Byle by zdrowe, dzieci szybko wagę nabierają potem Dorka__00;a ja nie jestem zdania że na dziecku nie powinno się oszczędzać - ja tez jestem zdania że do wszystkiego i dziecka równiez, trzeba podchodzic z rozsądkiem. Wiadomo jak ktoś ma kasę, obraca się w takim gronie i zyje rozkoszując to niech sobie nie oszczędza. Ja bym ostatniego grosza przyznaczonego na jedzenie czy rachunki nie wydała na nianię elektroniczną czy podgrzewacz, bo bez tego tez się da zyć sowa2806;I jeszcze ta burczymucha A odnośnie wkładu do wanienki, ja będę kupować . Mi było bardzo wygodnie z tym misiem przy Igorku. I dziecko mniej się darło niż na twardym dnie wanienki. |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
verrerie trzymam kciuki za pozytywną decyzję dla kupujących
Ja też mam nadzieję, że to będzie dobry rok, ale póki co na to się zapowiada, prawda? Mamy zdrowych synków w brzuchach, trzeba się cieszyć ![]() moniaaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się😉
Wczoraj rozplanowalam sobie rozstawienie mebli w pokoju i wychodzi na to, że pomiescimy się w 4. Mamy 2 szafy, komodę, szafkę i ławę, na której postawię kosz mojżeszowy, a do kąpieli bedziemy go zestawiać i kłaść na ławie wanienkę. Muszę kupić płyny i również zacznę prać. Planowałam to zostawić na luty ale zauważam u siebie spadek formy. Do kupienia został już tylko wózek i apteka. ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Monia Wszystkiego Najlepszego!! Lekkiego porodu i pologu, zdrowej Tośki, zakupu wymarzonej torebki i dokończenia domu!!!! 😉
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Monia ! Sto lat, STo lat
wszystkiego co najpiekniejsze ![]() Dzis fajny poranek, buleczki z powodlami sliwkowymi tz jedzie do swojej mamy w odwiedziny bo miala urodziny na tygodniu. Dzis mamy wychodne o 18 bo marudzilam,ze nigdzie mnie nie zabiera i wuecznie w domu a ja jeszcze w domu sie nasiedze i cos zorganizowal wiem, ze musimy pojechac do innego miasta i to spotkanie z ludzmi hehe takze niespodziankowe wyjscie Obiadek juz mam to na szybko odgrzeje i w sumie nic innego do roboty nie ma na dzis. Milego dnia ![]() Kinga moze tantum verde kup na to gardlo, slabo,ze tyle nie przechodzi. |
|
|
|
#4478 |
|
Konto usunięte
|
nieznajoma0;- ja uwielbiam pepko i różne takie tanie sklepy,
kauflandu tez nie znam, wole biedronkę 100xdarolka;- mi rennie pomaga asap. Ale zgagi dostaje tylko po jedzeniu malinka9191;-jesli mają biedronkę na wsi to moga być, ja wczoraj jeszzce znalazłam te chusteczki fiffi, czy fitti jak one tam ![]() Kiinga2 "Po pierwsze poród SN i powód do dumy..." - mądrze głosisz, a te dyskusję co wynikły na forum , bardziej z doświadczenia lub przekonań każdej z nas,bo każda chce mieć racje, i ma po części. Każdy poród jest inny, kazdy organizm inny i nigdy nie będzie jedynego wniosku co do tego jak lepiej sn czy cc Tak jak pisze nessea, najwazniejsze żeby dziecko było zdrowe i mama zdrowa. A dumnym mozna być i z posprzątania chaty może ktos powie że nie?---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- magda16262;- super!! My dziś mamy karnawal, synek juz nie może się doczekać, a wczesniej jedziemy jeszcze ten wózek pooglądać. Zjadłabym tej twojej bułeczki mooonia- zdrówka, zdrówka , sukcesów w pracy, i łatwego porodu! |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie pies dawał czadu od rana i też było po spaniu, poza tym śniły mi się jakieś głupoty. O dziwo dzisiaj nie związane z dzieckiem i porodem ![]() Verrerie, trzymam kciuki żeby szybko dali Wam znać co z kredytem ![]() Moniaaa, wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie dzis rano padal deszcz a teraz to zamarzlo i jest szklanka nie ruszam sie z domu
![]() Moniaaa wszystkiego najlepszego!! Latwego i szybkiego porodu i spełnienia wszystkich marzeń
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Jestem z Wami na bieżąco. Wczoraj popołudniu wróciłam do domu. Jest czyściutko i pachnąco. Nic nie muszę robić. Mąż wszystkim się zajął. Kuchnia jest super pomalowana ![]() Dziś składamy zamówienie na allegro. I niecierpliwie będę czekać za przesyłką. Ja chcę rodzić sn, będę w domu tak długo, żeby jechać do szpitala na samą końcówkę chyba, że będę mieć paciorkowca to będzie trzeba jechać wcześniej po antybiotyk ;-) Miłego dnia. |
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę jechać do miasta po Lovelę, a jest taka szklanka i na chodnikach i na drogach.:/ wczoraj prawie 5 razy się przewróciłam.
|
|
|
#4483 |
|
Konto usunięte
|
cześć mamusie
dziś już lepiej się czuje a na poprawę humoru kupiłam kołyskę oto ona![]() http://olx.pl/oferta/kolyska-kolyski...tml#b72aeccfad Moniaaa Wszystkiego najlepszego !!!!!
Edytowane przez 201610051940 Czas edycji: 2016-01-10 o 10:12 |
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny. Ja pospałam jak zabita, po tych 2 tygodniach bezsenności w końcu się wysypiam. Kołdra na prześcieradło działa
![]() Zaraz robię kawę i śniadanie i lecimy do kościoła a potem chcę łóżeczka pooglądać. Wczoraj przeglądałam ciuszki i stwierdziłam , że to co mam mi wystarczy. Mam parę takich rzeczy "do lekarza" a reszta i tak na miesiąc to przeżyję, większość ładna, parę do odrzucenia, ale całkiem spoko wyprawkę mam. Kaftaników mam najmniej- z 7 ale myślę, że wystarczy na pierwszy miesiąc ![]() Miłego dnia wszystkim.
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zaraz śmigam do kościoła..
|
|
#4486 |
|
przyczajony tygrys
|
Milenjudka, wczoraj o Tobie myslalam jak tam u rodzicow
Mooniaaa, duzo,duzo zdrowka, blyskawicznego porodu, lekkiego pologu, duuuuzo milosci oraz spelnienia najskrytszych marzen! Mnie sie dzis snil zepsuty zab. Nie u siebie. U syna szwagierki. A zepsute zeby podobno na chorobe. Ej wiecie co? Obudzilam sie dzis wyjatkowo spokojna. Ogolnie ostatnio jestem spokojna na mysl o porodzie. W sumie to chcialabym zeby te dni szybciej lecialy, zeby juz urodzic. Moze pomyslicie ze zwariowalam , ale serio juz sie nie moge diczejac az zaczne tulic moje male-wielkie szczescie
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam malutko kaftaników.
Ogólnie kilka dni temu wyciągnęłam wszystkie ciuchy, które kupiłam dla małej i nie spodziewałam się, że jest tego aż tyle.![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Właśnie! Monia, wszystkiego co tylko sobie zapragniesz!
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dwie pary spodni ciążowych dzisiaj przez olx wyrwałam za 50 zł
|
|
|
|
|
#4491 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się dzisiaj naczytałam i niektóre dziewczyny pisały, że nie od razu czuły tą wielką miłość do dziecka. Najpierw był szok, przyzwyczajanie się do siebie, do nowej sytuacji itp. i tak się zastanawiam czy u mnie tak nie będzie. Bo oczywiście bardzo czekam, ciągle myślę o małej, martwię jak się dłużej nie rusza ale mam wrażenie, że nie do końca czuję jeszcze, że to jest małe dziecko za które już zawsze będę odpowiedzialna. Takie wątpliwości mnie naszły z rana
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Gwiazdka, za 50zl kołyska? Super okazja |
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Wierzę. Mnie przy odkurzaniu plecy łupią jakbym miała z 60 lat
![]() A do tego mieszkamy na trzecim piętrze w starej kamienicy i wchodzi się jak na 6 piętro w bloku... Wierzcie lub nie, ale wchodzę do domu na dwa razy a dopadając do drzwi wejściowych czuję się jakbym maraton przebiegła, albo przeszła pustynię
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Nie spałam prawie całą noc.. Nie mogłam zasnąć, jak już zasnęłam to o 2 obudził mnie ból brzucha o 3 zrobiło się zamieszanie bo jedna dziewczyna upadła idąc do toalety i strasznie ją brzuch zacząć boleć, w dodatku miała krwawienia wcześniej a nad ranem tak mnie biodra bolały, że normalnie miałam świeczki w oczach i nie wiedziałam już jak się położyć Monia wszystkiego dobrego! Zdrówka, szczęśliwego rozwiązania, spełnienia marzeń !
|
|
|
#4495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może być coś z węzłami chłonnymi, mogło Cię przewiać z jednej strony. Idź do lekarza, najlepiej laryngolog się sprawdzi i proszę mi tu bez raków! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się po kiepskiej nocy :-(
Juz dawno tak źle nie spalam, było mi za gorąco i chyba za duzo zjadlam na kolacje Wypilam później miete ale niezbyt pomogło Późno się tez polozylam bo zaczelam cos czytać i wciągnęłam się ze musialam dokończyć i tak dokonczylam o 1 w nocy![]() Co do sn/cc to się śmieje ze miałam dwa w jednym tzn po wszystkich etapach sn zrobiono cięcie Wiem jak wygląda i jeden i drugi poród i każdy zasługuje na uznanie ;-) nie będzie łatwo, milo i przyjemnie ale wszystkie damy sobie rade Mój m zaplanowal sobie dziś wyjazd na zakupy W sumie nie wiem po co ale niech jedzie, ja nie jestem w formie dzisiaj na lazenie po sklepach i tylko bym marudzila Monia wszystkiego najwspanialszego z okazji urodzin spełnienia marzeń, lekkiego porodu i połogu ![]()
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-10 o 11:18 |
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Kinga
To chyba calkiem normalne ja na parterze mieszkam wiec mam luz ale jak jestem u mamy i wyjde z psem na spacer, a pachwina mnie boli ze szok to i na 1 pietro wejsc mi ciezko. Stekam nawet jak.sie klade i musze noge podniesc nie mowiac juz o 4 pietrze u tesciowej tam postanowilam juz nie zagladac bo na 2 pietrze juz brzuch mi twardnieje. Podziwiam dIewczyny, ktore te pietra pokonuja kilka razy w ciagu dnia.Ktoregos dnia Ja rez.mam takie mysli mala w brzuszku w domu ciuszki a ja jakis chyba nie zdaje sobie dalej sprawy ze za 1.5m bedzie z nami w domu, taka nasza i te zmiany itd, ze to nie na chwile a na zawsze. I czekalam na ta ciaze dlugo, marzylam,a jak jeszcze wiem ze to coreczka to juz calkiem a jednak watpliwosci mam duzo mam nadzieje,ze to normalne.
|
|
|
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin !!!!!
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
32
Jestem chetna bo.cos dzis zakrecona jestem i w dodatku cos glowa zaczyna mnie bolec. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

w kauflandzie to ostatnio lovela 1,5 l za 13.50
zbudziłam się jak Tż ruszał na uczelnie, mały się rozkopal i tyle mojego spania

co za czlowiek..
niezłe cuda

o 3 zrobiło się zamieszanie bo jedna dziewczyna upadła idąc do toalety i strasznie ją brzuch zacząć boleć, w dodatku miała krwawienia wcześniej
, komuś zrobić?