|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() 100 lat Cytat:
więc ktoś inny zarobi Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam na shoppingu dzisiaj, kupiłam przypadkiem fajny dziecięcy koc taki większy, wykorzystałam do końca kupon, który dostałam na panieński 1,5 roku temu |
||||
|
|
|
#3452 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę już maszynki w rękę, bo bym się pozacinala, a nie chcę se jakiegoś stanu zapalnego zrobić, więc będę jechać trymero- golarka. Tylko tym mi dłużej schodzi, a mam problemy teraz z tym p... spojeniem
|
|
|
|
#3455 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to kciuki, obserwuj tam się Coś tam dziś czytałam o czopach itd, bo nagle mi się mokro robiło, zaczęłam się martwić czy to nie sączące wody.. I tak się natknęłam na te czopy. Pisali, że jak bez krwi to i na parę tyg przed porodem odchodzi. A jak z krwią ( świeżą badz już brązową) to poród w ciągu doby-dwóch. Nawet się zgadza, znajomej bez krwi wypadl na początku grudnia, urodziła zmuszona do tego w Wigilię aż w 42 tyg. A innej odpadł czysty na 2 tyg przed. Z kolei tu na wizażu jestem w klubie staraczek, to jednej brunatny odpadł wczoraj, a już dziś o 6 rano napisała że córcia wyszła Nie wiem jakie doświadczenia czopowe mają mamusie tu ![]() Cytat:
łoo no sporo się pomylili Cytat:
![]() Cały wieczór i większość dzisiejszego dnia odcierpiałam, nie zliczę ile razy byłam w wannie łagodzić ból podbrzusza.. Chyba się już na stałę pomarszczę od tej wody i tak zostanę A pierniczę, to ja sobie wolę bez bólu czekać do terminu Cytat:
![]() Bierze maszynkę i śmiga jak najlepszą kosiarą spalinową po trawniku. Niech się na coś przydaje ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-01-09 o 23:17 |
||||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już od jakiegoś czasu nie widzę przez brzuch hahaha Ostatnio goliłam się z lusterkiem i efekt był taki, że się zacięłam... a dzisiaj po omacku
i właaa laaa cycuś glancuś ![]() Lucy jak kosiarką haha |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez po omacku i jakos poszlp :-D tz powiedzial ze nie zmusze go hahaha to nie :-P
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Odpowiem Wam bez cytowania, bo nie chcę śmiecić za bardzo
![]() Tp.mam na 3.02, ale już nawet ja nie wierzę, że dotrzymam chociaż do 1.02 Mały waży 2,5 kg, jestem na końcu 37 tc. (Choć licząc "w dół": na końcu 36 tc.). Noc minęła, nic się nie dzieje. Myślę, że to badanie mojej gin i wpychanie tam paluchów podziałało na ten czop...:/ Nie wiem, czy to dobrze :/ Straciłam jakoś powera po tych czopowych wydarzeniach haha, mam jakiś zły humor... Nawet to nie jest strach przed porodem, tylko jakiś dołek ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Mnie też to spojenie żyć nie daje, jak leżę jest jednak ok. Wstawanie jest najgorsze...
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Bry dzień
Co za noc ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
??? Skurcze? Ja spałam wyjątkowo dobrze...
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo 😊 ja po kościele. M poszedł właśnie na 9.30. Po poludniu mamy do teściów jechać a tak mi się chce...no ale poswiece się 😉 bo jutro jadę na badania i potem się poszwedam po mieście a w czwartek do gina to jak wrócę beda juz spać 😊 wiec niech M ma trochę luzu dzisiaj bo u tesciow dzieci bawią się z kuzynem a M z teściem sporty różne oglądają...
Co do wagi z usg- Mikolaj 3700 dzień przed porodem, ur 4020, Lilka dzień przed 4040,ur 3580...wiec w obie strony blad możliwy... Ide się zaraz brać za obiad. Lubię wszystko przygotować zanim M wróci bo potem tylko nastawie i juz 😉 ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- A co do golenia to ja robię w ciemno i nawet mi to wychodzi 😊 miałam zamiar uczynić to wczoraj ale siedząc w wannie stwierdziłam że tylko się wykapie i spadam leżeć do M i siatkę pooglądamy 😊 do czwartku mam czas 😊 |
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś to bardziej takie łupanie jak na @...
I rozsadzanie w kroku, za przeproszeniem ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- A jak już tak narzekamy to mnie tak bolą cycki, że zapominam o spojeniu łonowym:banghead:
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ciekawe czy Lucy czy ty pierwsza wystartujesz![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- W ogole to hejkaaaa. Dzis w plaanach wizyta u babci i chrzesniaka pewnie ostatnia. No i dzis z tz jade do wawy bo w tym tyg chce pozalatwiac sprawy z uczelnia. Rodzice mowia abym.nie latala k sie nie sforsowala.. Tz mnje bedzie wozil trudno :-P Nie moge uwierzyc ze 21 dni mi zostalo do cc.. Zaczyna mnie ogarniac strach i wątpliwości czy przetrwam nocne karmienia i nieprzespane noce jak tak czytam styczniowki
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to naiwnie liczę że jak się ten pessar zsunie to mi tam z powrotem wyskoczy to rozwarcie na takie jak było co najmniej, żeby szybciej było ![]() Wizyta we wtorek rano, to już zaraz Zaczynasz pewno produkcję ![]() Mnie bolą tylko tyci, ale bluzki moczę regularnie. Cytat:
Nie czytaj Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też już dawno nic nie widzę ![]() Po omacku jadę a tż krzyczy ze mam go wołać i on mi pomoże Po moim trupie ![]() A ja się witam w 37 tyg ![]() Obudziłam się cała zalana czymś z cycka Cały rekawek mokry aż był A miałam sen : sprzedawali my placki ziemniaczane z tż
|
|
#3467 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
witam się w wietrzna niedziele. Kurcze katar mnie straszny dopadł tak się dzielnie dala ciążę trzymałam a tu 9miesiac i przeziębienie :-(
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz bo takie czekanie jak myślisz ze to juz to jest chyba najbardziej wkurzające. Ale ja mysle ze to juz niedługo naprawdę. Nie martw sie, power wroci na porodówce ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Pewnie ze przetrwasz. W koncu jesteś kobieta a my kobiety mamy super moce ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Mi nic nie leci i nic mnie nie boli. W poprzedniej ciąży to samo. Bałam sie ze nie bedzie pokarmu ale było go az za duzo ![]() Mi sie śniło ze mnie na wojnę wysłali z brzuchem a pole musiałam zostawić z moja mama. Straszny horror cała spocona sie obudziłam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Zdrowka! Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Mi czasem się coś pojawiało od kilku miesięcy, ale wieczorem też mnie zalało
|
|
|
|
#3470 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana z farba na wlosach
Wczoraj bylam zciac koncowki, potem kupilam farbe i wlasnie maluje bo juz wygladalam jak kocmoluch ![]() Mnie nic nie leci, cyc nie boli. Poprzednio tez tak mialam, chyba dopiero w trzeciej dobie poczulam jak mi nagle mleczrnia zaczyna pracowac Amb nie doluj sie. Wiem, ze najgorzej jak sie czeka. Masz jakies hobby zeby mysli oderwac? Ja za pierwszym razem bardzo czekalam, ale teraz dalam sobie siana bo mi sie tym razem jednak nie spieszy ![]() Paula udusze cie za te placki. Chyba zaraz ide ziemniaki obierac bo mi smaka narobilas ![]() Wczoraj siedzialam okolo 1h na pilce do cwiczen. Bujalam sie i powiem wam, ze wstalam i spojenie spoko
|
|
|
|
#3471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w środę jak się goliłam to miałam niemałe trudności. Widzę wprawdzie, ale na samej górze już nie.Czyli teraz mam brzuch bardziej do przodu, chociaż jak porównuję zdjęcia to wcale się nie wydaje... Cytat:
Leżysz kochana?Kurczaki jeszcze 3,5 tyg do tp masz dobrze,żebyś dotrwała chociaż tydzień,półtorej. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Ja wczoraj wieczorem czytałam książkę, patrzę,że rękaw mam mokry i nie wiedziałam z czego. Potem zobaczyłam plamkę na bluzce i normalnie nie mogę! Z Tusią w ciąży w ogóle nie miałam takiej siary...
|
|
#3472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie widze nic a nic, ani kawaleczka a im bardziej probuje sie zgiac w pol tym mniej widze Ide farbe zmywac |
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to prawie pozarlam opakowanie krowek
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
To masz 10 cm więcej żeby zapuścić żurawia niż ja
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, u nas dziś tak fajnie, bo szadź jest na drzewach i wygląda wszystko jak w bajce
Wczoraj nie dałam rady juz usiedzieć, mały tak się rozpycha i wierci, że aż miałam łzy w oczach- jedyne wyjście położyć się, ale znowu wtedy bolą biodra. Jak nie urok, to sraczka, za przeproszeniem .Dziś lepiej, jestem czyściutka, umalowana, ładnie ubrana i nic nie boli ( jeszcze!) .Pisałyście o tych wagach dzieci- u mnie z córką miała być ponad 3500 (usg robione na nowym, super nowoczesnym sprzęcie przez doświadczonego lekarza)- i co- równo 3 kg .Tak się zastanawiam, bo nie pamiętam, jak mi czop odszedł widocznie nawet nie zauważyłam.Spojenie ciągle boli i wiem, że to normalne, ale mam do Was pytanie- czy Was tez tak bolą piersi, jakby ktoś igły wbijał? mnie bolą od początku praktycznie, ale teraz inaczej , siara nie leci.
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Motyl może ty masz po prostu długą szyje i giętki kręgosłup ja też już od dawna oglądam bożene w lusterku Siasia ja już od dawna skacze na piłce ale na plecy a jak za długo siedzę to wstać nie mogę i krocze boli jak cholera Amb trzymaj się w kupie jeszcze przez tydzień chociaż ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Ja mam 178 i jakoś nie pomaga wzrost Ale ja mam długaśne nogi a reszta może stosunkowo za krótka
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula, narobiłaś mi smaka na placki
ja dziś zrobię do obiadu małe opiekane ziemniaczki, ale to nie to .Ja jestem wysoka, ale nie na tyle giętka, żeby dotrzeć do bożeny- już nawet nie mam szans, zeby zobaczyć ( brzuch mam do przodu, nie na boki), ale nawet ręce mam za krótkie, żeby sięgnąć . Umycie się sprawia mi niemało trudności,a co mówić o goleniu- jestem szczęśliwa, że choć podciąć futro dam jako tako radę .Wczoraj mówię do męża, żeby przypomniał mi, że muszę kupić nową maszynkę a on zdziwiony- to ty jeszcze tam sięgasz? mówię, że nie, ale nogi i pachy ogarniam- to znowu zdziwienie, że sięgam do nóg . Schylić się nie schylę, ale zadrzeć nogę do góry to żaden problem , to choć nogi i stopy mam zadbane
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zrobię coś z kalafiorem bo mam ![]() A na 16 jedziemy do koleżanki ona ma rocznego fabiana; )
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
A my z tz myjemy wanienke ktora jest jeszcze.. Po mnie :-D ale w stanie idealbym tylko zakurzona
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Także kącik mam mniej więcej ogarnięty, tylko jeszcze jakiś dywan, bo tą podłogę co my mamy to z chęcią bym w powietrze wysadziła, nie wiem gdzie gust właściciela, ogólnie nawet jak się ją umyje to wygląda jak brudna...

więc ktoś inny zarobi 

widocznie nawet nie zauważyłam.

ja dziś zrobię do obiadu małe opiekane ziemniaczki, ale to nie to