|
|
#3001 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
hihi no właśnie mam nadzieję, że wytrwam do porodu, ale dzisiaj jest ciężko
![]() hahhaa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Anuszka: proszę o dopisanie wizyty na 10.02. Dzieki!
|
|
#3002 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje chlopaczkow
![]() Chudziaszek super ze nadrabiasz i pisz czesciej bo juz martwilam sie ![]() Olinka super pomysl z tyn wymazem skoro masz caly czas bol i infekcje, wyjdzie Ci co to i czym mozna zwalczyc, ale podejrzewam ze pewnie tych srodkow i tak nie bedziesz mogla uzyc. Ale moze lekarz cos wymysli. Moj Tz ma przynajmniej 6 razy angine w roku bral rozne antybiotyki, a dopiero po wymazie wyszlo jakie konkretne powinien brac, no i w tym roku misl tylko cztery, ale zawsze to jakis sukces. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Anuszka to mi tez dopisz wizyty na 19.01 i 11.02 polowkowe. Juz nie moge sie doczekac moze na ktores mi powiedza co w brzuchu siedzi.
|
#3003 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to nadrabiam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
są są. Ciarki mnie przechodzą, jak czytam co niektóre z was mają z teściowymi i tylko dziekuję Bogu, że mam taka fajną choć czarnowidzącą teściowa:P Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakby któraś chciała zobaczyć mojego Gałganka, to gości na blogu dzisiaj: http://rudymspojrzeniemnaswiat.blogs...u-gaganka.html Na insta też się pojawił
|
|
#3004 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
3 lata bez miesiąca.:PCytat:
Cytat:
Ostatnio oglądałam Grand hotel Budapest - specyficzny, ale mi się bardzo podobał. Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Gratulacje i super, że zdrowe! czas na kilka stron książki. Dobranoc.
|
|
#3005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już dopisuje Wasze wizyty!
|
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
Elanie, dzis jednak nie bylam w robocie odwolalam sie i grzeje dupke w lozku. Bardzo powoli mi przechodzi, ale zatoki nadal sie zatykaja, szczegolnie wieczorem. Kasze tez juz rzadko. Wiec jest ok. Narazie wybieram sie w pon do pracy ale moja szefowa stwierdzila ze nie musze sie spieszyc bo i tak za wiele pracy tetaz nie ma. Tylko mi juz odbija w domu bo za dlugo siedze i zaczynam miec watpliwosci czy z dzidzia wszystko ok. Ale to takie paranoje, przeciez na pewno jest ok i 19 stycznia zobacze jak mi w brzuchu bryka
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o teściowych...moja zaczyna troche współpracowac ze mną, ale to kilkuletni proces. Zobaczyła , że nie ma łatwo i jak postawie na swoim to jest po mojemu. Pare razy byly spiecia. Ogólnie dużo nam pomaga i wspiera, ale za bardzo wsadza nos w nie swoje sprawy. Dziś np pytała czy mąz mojej siostry ma rodzeństwo. Po jaki ... jej ta informacja to ja nie wiem.
Prosiliśmy o dyskrecje co do ciąży to oczywiście rozgadała. |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, w końcu Was nadrobiłam (byliśmy u moich rodziców - dużo zwiedzania, a później wpadłam w wir pracy i nie miałam kiedy). Byłam na badaniu, wszystko gra, płeć nadal nieznana, ale najważniejsze dla mnie, żeby zdrowe były, a kiedyś i tak się dowiem.
Moja gin ciągle mi przypomina, że od połowy ciąży na L4, czyli od lutego, choć za bardzo nie chcę, bo teraz w II trymestrze czuję się zdecydowanie lepiej, a lubię swoją pracę, pomimo (albo właśnie dlatego), że jest intensywna (choć nie fizyczna, po prostu dużo się dzieje, a ja lubię adrenalinę). Muszę się wybrać w końcu na jogę, bardzo lubię zumbę i chodziłam regularnie, ale gin mi kategorycznie zabroniła, w I trymestrze ciągle spałam, później 2 katary z rzędu - teraz w końcu nadszedł czas. Niżej odniosę się do paru tematów, o których pisałyście:
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-01-10 o 00:47 |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
JUSTYNA to zdrowiej! Oj takie siedzenie w domu często sprawia ze czarne scenariusze się rysują. Juz niedługo masz wizytę i jeśli nie ma niepokojących objawów to się nie martw.
MARIAFRANCESCA dobrze ze z maluchami okey. Jeśli lekarz wysyła na l4 to nie ma dyskusji.. A co herbat. To można zielona, czarna też, ale niewielkie ilości. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
nie wyspałam się od 2 do 4:30 spać nie mogłam a o 7:15 młody już wstał
|
#3011 |
|
Rozeznanie
|
witam się w niedzielę, dziewczyny ... powiedzcie mi czy lekko żółtawy śluz to normalka w II trym.? cały czas był mleczny biały, a dziś jakiś taki inny kolor, nie sądzę, aby to była infekcja czy jakieś upławy. brak innych objawów, po prostu kolor nieco się zmienił... a na białej wkładce każdą zmianę jestem w stanie zarejestrować... trochę się martwię, będę obserwować..
już od rana mnie nosi, jadę do Tesco, bo otwarte całą dobę, kupię mleczko kokosowe, bo mam chęć dziś zrobić tajskie jedzenie
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A mnie kaszel nie daje spać od piątej rano męża strasznie to denerwuje bo wiadomo chłop chce się wyspać a tu ktoś mu za uchem cały czas kaszle. Elaine, Claudette, Kasia, Chudziaszek gratuluje Ja moje maleństwo widziałam ostatni raz jakoś w połwoie grudnia i zobaczę dopiero teraz pod koniec stycznia i już doczekać się nie mogę też już schizuję czu wszystko w porządku ale mam nadzieję ze tak jest. Czytam co jecie i ślinka mi cieknie u mnie dieta cały czas przez ten woreczek a tak mam ochotę na coś nie zdrowego że szok. Jedyne co mnie pociesza to to że nie przytyję tak w tej ciąży |
|
|
|
#3013 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tak samo jak Lala nie mogę się doczekać ruchów,ale chyba na razie nic co czuje to nie to. Zwłaszcza że mam łożysko z przodu i podobno wtedy później się czuje ruchy. Ja od początku mam przekonanie że chłopak. no zobaczymy czy to się sprawdzi.Cytat:
![]() Gratuluję umiejętności gotowania. Ja mam tylko 3-4 popisowe dania,a w domu zazwyczaj gotuję TŻ. Mam plan żeby na L4 to zmienić ale zobaczymy jak będzie. ![]() monini2507 dużo zdrowia życzę
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-01-10 o 10:11 |
|||
|
|
|
#3014 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Wczoraj był 16 tydzień i 1 dzień ![]() Dziękuję wszystkim za miłe słowa
|
#3015 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gniweko ładnie W przedszkolu u synka jest chłopczyk o imieniu Mieszko. Też ładnie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Imię Hubert też mi się podoba, już nie tak, jak Kubuś, bo u nas w mieście dużo jest chłopców o tym imieniu. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Cytat:
No więc, melduję co tam u mnie. Dalej NIE WIADOMO, kto mieszka w moim brzuszku. Lekarz badał mnie prawie godzinę, różne rzeczy robiliśmy, żeby podejrzeć płeć, ale nie dało rady. Maluch stał na głowie cały czas, wierzgał nogami, i zasłaniał to, co między nogami. Tak więc Kaska87 - żaden tam róż ale niebieski, póki co, też nie. Eh. Myślałam, że poszaleję na zakupach, a tu lipa.
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też, cierpliwość nie jestem moją zaletą :P
Podobno dzieci własne uczą cierpliwości, cóż zobaczymy ![]() Kasia gratuluję chłopca Cytat:
Cytat:
) to nie ma powodów do niepokoju. Tak mi polożna tlumaczyla. Jeśli ma specyficzny zapach, czujesz swędzenie i pieczenie to biegiem do gin, ale to na pewno wiesz ![]() Powiesz oczywiście co tajskiego zrobiłaś Uwielbiam tajskie i chińskie jedzonko ![]() Chudziaszek fajnie, że wróciłaś U mnie dziś z samego rana był tata, przejazdem bo do Niemiec jedzie i akurat obok miejsca gdzie mieszkamy ma wjazd na autostradę Przywiózł dużo dobrego jedzonka Gołąbki o które prosiłam mamę Do śniadania miałam domowe ciasto drożdżowe z dżemem porzeczkowym Teraz zbieram się powoli z TŻ na rudnkę po sklepach meblowych, kanapę do sypialni musimy kupić
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
eleine ślicznego masz synka
Czytając Twojego posta jestem zachwycona jaki już mądry może być 2.5 latek
|
#3019 |
|
Konto usunięte
|
LaLaRe ja też mam taki żółtawy, w zasadzie od początku. Brak jakichkolwiek innych objawów sprawia, że się tym nie martwię.
Maria Franceska, miło że wpadłaś Super, że z maluszkami wszystko w porządku ! Czy ja dobrze kojarzę z innego wątku, że jesteś pielęgniarką czy coś pochrzaniłam?Elaine przystojniak z tego Twojego Igorka ![]() chudziaszek, ja tak jak Ty mam kilka popisowych dań, a poza tym to stronię od kuchni jak tylko mogę ![]() Ja dopiero jakieś pół godziny temu wyszłam z łóżka Dzieci rano wstały, włączyły sobie bajki, zjadły płatki, a matka wyrodna drzemie My dzisiaj jedziemy na WOŚPowe koncerty i animacje dla dzieci. Może doczekamy się światełka do nieba, żeby dzieci mogły zobaczyć, bo w Sylwestra nie doczekali. Miłej niedzieli Wam życzę! |
|
|
|
#3020 |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat niekoniecznie, z pierwszym synkiem też o płci dowiedziałam się dość późno, bo w 6 miesiącu
![]() Ale nie jesteś jedyna, każdy mi życzy dziewczynki... ![]() Ale co ma być, to i tak już jest Póki co, dla dziewczynki mamy już imię dawno wybrane, a z imieniem chłopięcym będzie znowu problem, bo mało imion mi się podoba. Właściwie nie pałam miłością do żadnego męskiego imienia ![]() Może nie będzie trzeba wymyślać, zobaczymy. ![]() Anuszka, kolejna wizyta, 10.02. - połówkowe.
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-01-10 o 10:43 |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
sniło mi sie, że odciągałam pokarm laktatorem
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt mi nie wierzył jak powiedziałam, że drugi synek a jak na złość mam tylko zdjęcia bo płytka się nie nagrała więc nie podglądnę ![]() no to faktycznie Twój mały się ukrywał u nas też imiona dla dziewczynki były, a dla chłopca nie ale jakoś samo przyszło ![]() no i pewnie gdyby była dziewczynka to nie Ola nie Nina tylko Hania bo jakoś do nas to imię wracało, no ale już tematu nie ma bo córki już nigdy nie będzie ale już się pogodziłam z tym, dobrze że chociaż kotkę mam dziewczynkę
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-01-10 o 11:21 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, wszystko w porządku, ilość wód płodowych w normie, łożysko przeszło na tylną ścianę, dzidzia ładnie przybiera. Jeden dzień różnicy między OM a USG. Przytyłam 4,5 kg... ale nie martwię się tym, bo w poprzedniej ciąży było tak samo i zrzuciłam bez problemów ![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-01-10 o 11:25 |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z was stosowala chlorochinaldin?
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi obydwoje chcieliśmy dziewczynkę
stąd było tylko przed owu 2-3 dni i co? jajco mąż wie, że od niego to zależy mówi, że on będzie robił aż córki nie będzie ale to chyba nie ze mną ja chciała trójkę, ale ta ciąża mnie mega męczy i na dwójce pewnie stanie może i za 5 lat bym się zdecydowała, ale będę miała już 34 lata i boję się chorób itd. wiadomo trudno, tak jak myślałam córki w tym wcieleniu mieć nie będę, trochę mi smutno, ale cieszę się z dwóch zdrowych ziomów
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich ujawnionych dzidzisiów
Ja wczoraj pojechałam do znajomego do garazu w końcu poodkurzać samochodów i ogarnąć w środku bo wiozłam wcześniej choinkę i taki bałagan był, że aż wstyd a mam fioła na tym punkcie i chociaż nie jest to limuzyna to w środku muszę mieć czyściutko
|
|
|
|
#3028 |
|
Rozeznanie
|
no i jak przejść obojętnie koło kolekcji F&F kiedy koszuleczki po 5,70, spodeneczki w dwupaku po 14, kombinezonik 17....
![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3029 |
|
Konto usunięte
|
Serio takie ceny? I już są letnie rzeczy?
|
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.

też chcę!

) pamiętam jak dziś- siedziałam w pracy , akurat byłam sama i nagle dostałam takiego delikatnego kopa
Bardzo jest mi przykro że nie mógł
Jakoś mnie czasem do tego smaku ciągnie.

od 2 do 4:30 spać nie mogłam a o 7:15 młody już wstał

Polecacie jakiś konkretny produkt? Czy w ogóle nie kupować takich urządzeń?
a jak na złość mam tylko zdjęcia bo płytka się nie nagrała więc nie podglądnę
a mam fioła na tym punkcie i chociaż nie jest to limuzyna to w środku muszę mieć czyściutko