Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-10, 15:13   #3511
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja miałam w piątek wizytę, ale nic nie wiem o stopniu łożyska, przepływy bardzo dobre, afi- 13 . Pewnie gdyby było coś nie tak, bym się dowiedziała.

Pije teraz kawę z bitą śmietaną i do tego prawdziwa chałwa ,mały cieszy się, ze wreszcie matka słodkości dostarczyła a nie samą kwasotę .
Afi masz bardzo dobre, norma wg. różnych źródeł jest od 5/8-20/25.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Motyl to chyba trzeba uaktualnić naszą listę Mami do rozpakowanych, a Ewkien do zagubionych?
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:17   #3512
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
U mnie chyba wszystko ucichło No nic...jeszcze trochę czasu mamy
Miłej niedzieli!
Cytat:
Napisane przez Mami87 Pokaż wiadomość
Hurra!!! Działa interneto w szpitalu i mogę popisać z laptopa, bo z tel coś nie idzie.
No więc witamy się już w szerszym gronie na tym świecie Jestem prze szczęśliwa.
Zameldowałam się w środę w szpitalu, planowana cesarka w czwartek rano ale o 00.30 poczułam mocny skurcz i ogromne parcie na pęcherz, nim doszłam do łazienki odeszły mi wody i ogarnął strach, że to JUŻ!!! Szybko na stół i o 1.25 przyszła na świat Hanna 2200g a o 1.27 Zofia 2700g. Od początku Kokoszki oddychaj same Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie)
Niestety Kokoszki maja niedobory wapnia i magnezu, dziś były na ostatniej mam nadzieję kroplówce, jutro pobiorą krew i zrobią usg przez ciemiączkowo i jesli wszystko będzie git jutro wychodzimy do domu, więc proszę trzymajcie za nas kciuki.

klask i:
Gratulacje!! Super laleczki
Pamiętaj, że z każdym dniem będzie lepiej! Dużo sił życzę!
Cytat:
Ja miałam w piątek wizytę, ale nic nie wiem o stopniu łożyska, przepływy bardzo dobre, afi- 13 . Pewnie gdyby było coś nie tak, bym się dowiedziała.
U mnie też nic nie mówił
Stary 2016-01-10, 15:29   #3513
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Motyl to chyba trzeba uaktualnić naszą listę Mami do rozpakowanych, a Ewkien do zagubionych?
Też tak sądzę ,że dobre.

Czuję ekscytację- Mami już ma swoje maleństwa, zaraz i my zaczniemy się chwalić zdjęciami swoich maluchów ( a ja jeszcze bez aparatu jestem ) .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:30   #3514
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Wow i mamy pierwsze watkowe gwiazdy Mami wielkie gratulacje, masz piekne coreczki, maja przesliczne noseczki i cale sa w ogole do schrupania

Motyl dobra, fajne fotki a teraz wrzuc moze jakies ciazowe Juz rozumiem dlaczego widzisz bozene, nie ma to nic wspolnego ze wzrostem Ty cienizno
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:34   #3515
amb86
Zakorzenienie

mami, gratulacje, piękne dziewczyny!!!!!!!!!!1
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:36   #3516
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Wow i mamy pierwsze watkowe gwiazdy Mami wielkie gratulacje, masz piekne coreczki, maja przesliczne noseczki i cale sa w ogole do schrupania

Motyl dobra, fajne fotki a teraz wrzuc moze jakies ciazowe Juz rozumiem dlaczego widzisz bozene, nie ma to nic wspolnego ze wzrostem Ty cienizno
Oho, coś mnie ominęło? taka koncentracja u mnie, że hej
Stary 2016-01-10, 15:41   #3517
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam w trakcie jak to pisałaś,z przerwą na obiad:P Spoko,póki zipię to czuwam:P

Ja nie mam problemów z zakładaniem butów, śmiać mi się chce jak mi małżon proponuje pomoc I w kozaki normalnie się mieszczę jak zawsze, jeszcze mi doły nie puchną. Ale ostatnio zaczęlam puchnąć w ostatnie 2 tygodnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 15:44   #3518
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Byłam w trakcie jak to pisałaś,z przerwą na obiad:P Spoko,póki zipię to czuwam:P

Ja nie mam problemów z zakładaniem butów, śmiać mi się chce jak mi małżon proponuje pomoc I w kozaki normalnie się mieszczę jak zawsze, jeszcze mi doły nie puchną. Ale ostatnio zaczęlam puchnąć w ostatnie 2 tygodnie
Ja wyciągnełam wczoraj kozaki i zdziwiłam się, że się zmieściłam, ale tak jak Ty czekam na sam koniec
Stary 2016-01-10, 16:00   #3519
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Motylku, pięknie wyglądasz , dopiero teraz obejrzałam zdjęcia .

U mnie brzuchol duży, na dodatek zaczęło lekko pępek wypychać i krecha zaczyna się pojawiać .
Ja też jeszcze mieszczę kopyta w kozaki, chociaż nogi mi puchną, i skoro spokojnie zarzucę nogę na pralkę ( a stoi dodatkowo na podeście), żeby ogolić, to tym bardziej buty założę .

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dzisiaj moja córka mówi, że nie może się doczekać, kiedy urodzi się dzieciaczek. To ja pytam się, czy nie będzie zazdrosna, bo dla małego trzeba będzie poswięcać więcej czasu, niż jej i jak ona była malutka, to cały nasz czas był tylko dla niej. Odpowiedziała, że wie o tym i nie ma problemu, bo ona będzie bardzo pomocna i będzie miała dużo obowiązków przy bracie - i że my będziemy odpoczywać, a ona całą robotę odwalać . Chyba kolega z klasy, któremu niedawno urodziła sie siostra nieźle ją uświadomił
Stary 2016-01-10, 16:05   #3520
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie brzuchol duży, na dodatek zaczęło lekko pępek wypychać i krecha zaczyna się pojawiać .
Ja też jeszcze mieszczę kopyta w kozaki, chociaż nogi mi puchną, i skoro spokojnie zarzucę nogę na pralkę ( a stoi dodatkowo na podeście), żeby ogolić, to tym bardziej buty założę .

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Dzisiaj moja córka mówi, że nie może się doczekać, kiedy urodzi się dzieciaczek. To ja pytam się, czy nie będzie zazdrosna, bo dla małego trzeba będzie poswięcać więcej czasu, niż jej i jak ona była malutka, to cały nasz czas był tylko dla niej. Odpowiedziała, że wie o tym i nie ma problemu, bo ona będzie bardzo pomocna i będzie miała dużo obowiązków przy bracie - i że my będziemy odpoczywać, a ona całą robotę odwalać . Chyba kolega z klasy, któremu niedawno urodziła sie siostra nieźle ją uświadomił
Kochana mała

Mi też pępola wypycha, ale tylko górę (co widać na zdjęciu). Poprzednio też taki miałam. I kreskę też mam

Stary 2016-01-10, 16:13   #3521
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana mała

Mi też pępola wypycha, ale tylko górę (co widać na zdjęciu). Poprzednio też taki miałam. I kreskę też mam
Najbardziej mnie rozśmieszył tekst o odwalaniu roboty .
Mi w pępku z boku taka mała kulka wychodzi a krecha nie jest zbyt ciemna, ale widać, za pierwszym razem tak nie miałam- ani jednego ani drugiego.
Ale co jak co, nie wyglądam tak jak Ty , u mnie u dołu jakoś plecy pogrubiały,a u ciebie tylko co brzuszek jest.
Stary 2016-01-10, 16:18   #3522
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej mnie rozśmieszył tekst o odwalaniu roboty .
Mi w pępku z boku taka mała kulka wychodzi a krecha nie jest zbyt ciemna, ale widać, za pierwszym razem tak nie miałam- ani jednego ani drugiego.
Ale co jak co, nie wyglądam tak jak Ty , u mnie u dołu jakoś plecy pogrubiały,a u ciebie tylko co brzuszek jest.
Aaa bo to był cytat No to nieźle powiedziała hehe

Stary 2016-01-10, 16:23   #3523
re_nata
Raczkowanie

Mami gratulacje coreczek. dużo zdrówka dla Was.

Mi brzuszek opadł już przed światami A gin juz wtedy mówiła że główka bardzo nisko

jutro mam iść na usg to w końcu się dowiem cos o maluszku, bo ostatnie usg w listopadzie bylo. A mąż mówi zebym mu nie mówiła co będzie jeśli w końcu sie pokaże. Szkoda że go nie będzie ze mną 😦 A ostatnio coś mi wspominal ze chyba dopiero połowie lutego wroci
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 16:26   #3524
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa bo to był cytat No to nieźle powiedziała hehe
Coś mi się wydaje, że to jeszcze różnie będzie .

Słyszałam o takiej modzie, że nowo narodzone dziecko "przynosi" prezent dla rodzeństwa. Będziecie takie coś praktykować? Ja jakoś nie jestem do tego przekonana

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Mami gratulacje coreczek. dużo zdrówka dla Was.

Mi brzuszek opadł już przed światami A gin juz wtedy mówiła że główka bardzo nisko

jutro mam iść na usg to w końcu się dowiem cos o maluszku, bo ostatnie usg w listopadzie bylo. A mąż mówi zebym mu nie mówiła co będzie jeśli w końcu sie pokaże. Szkoda że go nie będzie ze mną 😦 A ostatnio coś mi wspominal ze chyba dopiero połowie lutego wroci
Ty też, tak jak Marcia, nie znasz płci? niespodzianka się szykuje
Stary 2016-01-10, 16:36   #3525
siasia13
Rozeznanie

Cytat:

Słyszałam o takiej modzie, że nowo narodzone dziecko "przynosi" prezent dla rodzeństwa. Będziecie takie coś praktykować? Ja jakoś nie jestem do tego przekonana

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

W UK jest to dosc popularne ale ja jestem na nie Chyba tez zalezy od wieku rodzenstwa, mysle, ze moze jak rodzenstwo jest jescze nie kumate to moze to zdac egzamin. Moja M ma ponad 4 lata i nie zamierzam jej wciskac ciemnoty bo za duzo juz rozumie. Ciagle jej tlumaczymy, ze jak bedzie bejbik to sie wiele zmieni i narazie ona to akceptuje i nie moze sie doczekac. Wiem ze po porodzie moze sie calkiem co innego okazac ale i tak nie mam zamiaru jej sciemniac. Ostatnio kupilam cos dla dzidziusia i M myslala ze to dla niej ale wytlumaczylam jej ze teraz bede kupowac czasem dla niej a czasem dla dziecka i zrozumiala. Przynajmnie wygladala jakby zrozumiala
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 16:41   #3526
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

no ja tak na pewno zrobię, już nawet kupiliśmy, a M. poskładał domek dla lalek drewniany, który Tusia dostanie "od siostry". Tylko ja uważam,że to zależy od wieku. Bo u Tusi to faktycznie może przejść, mała jest, sporo rozumie, ale z kolei nie wszystko

A taki sześciolatek to już wiesz... mój bratanek dostał taki prezent, niby,że od siostry. A on tylko na to powiedział "głupoty, jak miałaby go kupić?"

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
W UK jest to dosc popularne ale ja jestem na nie Chyba tez zalezy od wieku rodzenstwa, mysle, ze moze jak rodzenstwo jest jescze nie kumate to moze to zdac egzamin. Moja M ma ponad 4 lata i nie zamierzam jej wciskac ciemnoty bo za duzo juz rozumie. Ciagle jej tlumaczymy, ze jak bedzie bejbik to sie wiele zmieni i narazie ona to akceptuje i nie moze sie doczekac. Wiem ze po porodzie moze sie calkiem co innego okazac ale i tak nie mam zamiaru jej sciemniac. Ostatnio kupilam cos dla dzidziusia i M myslala ze to dla niej ale wytlumaczylam jej ze teraz bede kupowac czasem dla niej a czasem dla dziecka i zrozumiala. Przynajmnie wygladala jakby zrozumiala
Dokładnie

Stary 2016-01-10, 16:47   #3527
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja może mam wyjątkowo długą szyję i tułów jak żyrafa

Ja Cię pamiętam,bo miałaś mieć córkę Vivien no nie?

O tutaj pokazuję brzucho,inny kształt ma co nie?
Pierwsze zdjęcie z Tusią w 34 tc, drugie teraz 35 tc
widać różnicę chudzinko
Cytat:
Napisane przez Vivien26 Pokaż wiadomość
Marciar a no u mnie juz lepiej ale mam problemy ze spojeniem i kregoslupem juz prawie wcale nie chodze bo bol jest niesamowity.Na ostatnim badaniu wyszlo ze lozysko tez sie zestarzalo takze teraz kontrole co troche,ktg,fizjoterapia i paracetamol :/

Butterfly tak dokladnie czekam na Vivienke

Wam tez brzuszki opadly juz nizej?
Jak u Was jest z dojrzaloscia lozyska bo nie powiem mnie jakos troszke to niepokoi aczkolwiek jeszcze nie panikuje z tego powodu

To moj brzucho robione foto przed swietami jeszcze.Juz byl nizej niz ostatnio

Nie wiem czemu ale zdjecia nie otwieraja mi sie na apce
ale masz piłeczkę
Cytat:
Napisane przez Mami87 Pokaż wiadomość
Hurra!!! Działa interneto w szpitalu i mogę popisać z laptopa, bo z tel coś nie idzie.
No więc witamy się już w szerszym gronie na tym świecie Jestem prze szczęśliwa.
Zameldowałam się w środę w szpitalu, planowana cesarka w czwartek rano ale o 00.30 poczułam mocny skurcz i ogromne parcie na pęcherz, nim doszłam do łazienki odeszły mi wody i ogarnął strach, że to JUŻ!!! Szybko na stół i o 1.25 przyszła na świat Hanna 2200g a o 1.27 Zofia 2700g. Od początku Kokoszki oddychaj same Pierwsza doba po cc tragiczna ale z każdym dniem co raz lepiej, od wczoraj mam Kokoszki cały cza przy sobie , bo zaczęłam wstawać i chodzić. Po pierwszym cięciu szybciej doszłam do siebie i mogłam zajmować się Izabelą (dziwię się, że niektóre kobiety wybieraja cc na życzenie)
Niestety Kokoszki maja niedobory wapnia i magnezu, dziś były na ostatniej mam nadzieję kroplówce, jutro pobiorą krew i zrobią usg przez ciemiączkowo i jesli wszystko będzie git jutro wychodzimy do domu, więc proszę trzymajcie za nas kciuki.

gratulacje ależ one słodkie
Cytat:
Ja wyciągnełam wczoraj kozaki i zdziwiłam się, że się zmieściłam, ale tak jak Ty czekam na sam koniec
a to jeszcze będzie gorzej ?
Cytat:

córa jak dorosła niech odwala widzisz jaką będziesz miała pomoc

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 16:56   #3528
butterfly20
Zakorzenienie

Od pół godziny przeglądam różne eko sklepy i nie mogę znaleźć żadnego, który miałby w ofercie dwie potrzebne mi rzeczy- Olej kokosowy do smażenia i olej z pestek moreli tłoczony na zimno (do kąpieli).
Czy naprawdę wymagam tak wiele?:P

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Jak myślicie-Aninis jeszcze śpi?

Stary 2016-01-10, 17:01   #3529
re_nata
Raczkowanie

Elena -tak nasze dzidzi to też będzie niespodzianką choć dużo osób obstawia dziewczynkę, nawet mąż choć mówi ze chciałby synka ..wiadomo.. To mówi ze pewnie będzie dziewczynką, tylko mój brat juz nazwał dz idzie Krzysiu i ostatnio siedział i rozmawiał z brzusiem i tylko było Krzysiu to Krzysiu tamto, aż mi się śmiać z niego chciało
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 17:23   #3530
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a to jeszcze będzie gorzej ?
ja ostatnio tak spuchłam na końcówce, że chodziłam po domu bez kapci... I niestety schodziło to kilka dni, więc powrót też był ciekawy

Cytat:
Jak myślicie-Aninis jeszcze śpi?
może robi maskę na wypędzanie kotów z łóżeczka i wózka
Stary 2016-01-10, 18:08   #3531
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

teraz dopiero zobaczyłam co napisałaś, dostaniesz po dooopsku

Cytat:
ja ostatnio tak spuchłam na końcówce, że chodziłam po domu bez kapci... I niestety schodziło to kilka dni, więc powrót też był ciekawy

może robi maskę na wypędzanie kotów z łóżeczka i wózka

Ale też w pierwszej ciąży chodziłyśmy koniec lata/wczesna jesień, wiec w sumie może dlatego bardziej się puchło?

Stary 2016-01-10, 18:30   #3532
marciar7
Zakorzenienie

Musze wejsc na kompa zeby wasze fotki poogladac👏😊
Stary 2016-01-10, 18:44   #3533
Lucy31
Zakorzenienie

Mami, gratulacje!

Cytat:
No, inne kształty
Ale i na jednym i drugim ciągle szukam ciąży

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Nie, mój był zawsze mały ale może rzeczywiście po prostu to błąd pomiaru... Nie chciałabym być pierwsza z nas po sn, wolałabym poczytać coś o tym w naszym watku jednak pewnie ja lub Lucy wystartujemy jako pierwsze
No to Hjuston mamy problem, bo ja też nie chcę być pierwsza
Zresztą po koszmarze wczorajszego dnia, dziś przeleżałam cały i stwierdzam że dzis czuję sie nad wyraz dobrze jak na ostatnie dni Normalnie wow. Gdyby nie ten durny cukier tylko..
Stary 2016-01-10, 18:47   #3534
Aninis
Zakorzenienie

hello
Wstałam jak zwykle późno później wyprawa do CH, ale z przykrością stwierdzam, że takie łażenie, to już nie na moje siły... brzuchol mnie zaczynał kłuć i musiałam sobie co jakiś czas przysiąść ale ale... kupiliśmy nawilżacz ultradźwiękowy i się właśnie nawilżam hahahaha powera ma na 60 m2, więc bez problemu ogarnie moje małe mieszkanko... i nic dziwnego, że tak się ostatnio w nocy męczyłam jak czujnik w nawilżaczu pokazuje, że miałam 36% wilgotności (przy zakręconych kaloryferach).

A teraz lecę poczytać, czy czasem, któraś nie zaczęła rodzić
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 18:48   #3535
NanaR
Zadomowienie

Lucy czytałam ze chwile przed porodem albo opada się z sił albo dostaje się powera wiec wiesz 😆
A jak tam z obniżeniem Waszych brzuszków ? Bo mi się chyba obniżył ogólnie rośnie strasznie chyba codziennie jest o cm większy heheh ale obniżył mi się może nie aż tak bardzo ale zauważyłam jednak ze idzie bardziej w dół i lżej mi się oddycha. To by się zgadzało niby na 3 tyg przed porodem rąk się dzieje ja jestem trochę ponad 3 przed terminem wiec luz ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 18:51   #3536
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie biorę już maszynki w rękę, bo bym się pozacinala, a nie chcę se jakiegoś stanu zapalnego zrobić, więc będę jechać trymero- golarka. Tylko tym mi dłużej schodzi, a mam problemy teraz z tym p... spojeniem
Jak zwykle mnie zaskakujesz jak Ci się udaje wyrobić na tych krzywiznach i zakrętach
Stary 2016-01-10, 18:52   #3537
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Jak zwykle mnie zaskakujesz jak Ci się udaje wyrobić na tych krzywiznach i zakrętach
Mam taka mała damska
Stary 2016-01-10, 18:53   #3538
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
hello
Wstałam jak zwykle późno później wyprawa do CH, ale z przykrością stwierdzam, że takie łażenie, to już nie na moje siły... brzuchol mnie zaczynał kłuć i musiałam sobie co jakiś czas przysiąść ale ale... kupiliśmy nawilżacz ultradźwiękowy i się właśnie nawilżam hahahaha powera ma na 60 m2, więc bez problemu ogarnie moje małe mieszkanko... i nic dziwnego, że tak się ostatnio w nocy męczyłam jak czujnik w nawilżaczu pokazuje, że miałam 36% wilgotności (przy zakręconych kaloryferach).

A teraz lecę poczytać, czy czasem, któraś nie zaczęła rodzić
Aninis taki nawilzacz uratowal moje bezsenne noce :-D jest mega w koncu w nocy oddyycham
Stary 2016-01-10, 18:55   #3539
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
No to ja może mam wyjątkowo długą szyję i tułów jak żyrafa

Ja Cię pamiętam,bo miałaś mieć córkę Vivien no nie?

Ale masz malutki brzuchol
Stary 2016-01-10, 18:56   #3540
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Lucy czytałam ze chwile przed porodem albo opada się z sił albo dostaje się powera wiec wiesz 😆
A jak tam z obniżeniem Waszych brzuszków ? Bo mi się chyba obniżył ogólnie rośnie strasznie chyba codziennie jest o cm większy heheh ale obniżył mi się może nie aż tak bardzo ale zauważyłam jednak ze idzie bardziej w dół i lżej mi się oddycha. To by się zgadzało niby na 3 tyg przed porodem rąk się dzieje ja jestem trochę ponad 3 przed terminem wiec luz ;-)
Też tak coś czytałam Ale trzymam się wersji, że mam dzis dobry dzień bo leniuchuję

Mi sie brzuch obniżył hm jakoś po świętach, a koło Sylwestra. Bo pamiętam, że widziałam mamę w czwartek, a potem w niedzielę i jej pierwsza reakcja: wow ale Ci brzuch opadł.
Ja bym może to zauważyła sama,a może nie, bo faktycznie z oddechem lżej tyci, no i mniej żebra bolą. Ale ona ponoć po 2 dniach nie widzenia mnie zauważyła to bardzo znacząco
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości