|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Caly weekend skurczy. Pojechaliśmy skontrolować na ktg i mnie zostawili bo regularne co 10-12 min... |
|
|
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Te skoki rozwojowe mnie przerażają właśnie... Na razie jest okej ale co chwila sobie uświadamiam, że za moment wszystko może się zmienić. Cytat:
Co się stało? |
||
|
|
|
#4773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwijal sie wteyd jak karmilam butla. 2 dni karmilam na poduszce do karmienia i dzis sprobowalam bez. Nie wywijal sie, nie prezyl tylko grzecznie zalapal i ssal ![]() I udalo sie na lezaco! Zasnal przy cycusiu Jak karmisz Kinia na lezaco to wybudzasz malego do odbicia czy juz nie? Cytat:
Ja dzis plakalam Mamie,mezowi tez sie zwierzam, ale duzo spraw dusze w srodku albo z Wami sie dziele.. Cytat:
Jejku a co zrobili w tym durnym szpitalu,ze Cie zestresowali kochana? Cytat:
Jejku.. Naprawde nie jestes z tym sama. Tez jestem sam na sam z glupimi myslami.. Kocham mojego szkraba, ale zycie odmienil calkowicie.. Z kazdym dniem sie poznajemy,ale dzis jak ryczalam karmiac Mama powiedziala "nikt nikomu nie mowi,ze bycie Mama nie jest takie proste".. I ma racje. |
||||
|
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wysyłam pozytywną energie do wszystkich potrzebujących
![]() Ja też mam słabszy dzień... niby wszystko ( wszystko o czym pamiętałam ) ogarnęłam ale strach jest... Dziewczyny bardzo proszę o kciuki![]() nie wiem czy pamiętacie jak jakiś miesiąc temu zniknęłam na jak to określiłam urlop zdrowotny... Cóż jutro mam KTG i wizytę na 14 (zobaczę mojego Kube i powiem tak... planujemy trochę zostać więc może wrócimy we 3... szczerze mówiąc nie wiem czy nie chcę zostać tam do porodu... bo taki kozak ze mnie był a teraz trzęsę się jak osika...
|
|
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana ciesze się ze nie jestem sama...Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Casa, magdusia wątpię. W szpitalu mi powiedzieli, że to zależy od stanu szyjki, rozwarcia itd. i jak coś tam się będzie działo, to może od razu zdecydują o podaniu czegoś. Mój gin mówi, że prawdopodobnie poobserwują mnie jakąś dobę na pewno, bo u mnie nic się nie dzieje
Nebula trzymajcie się! Ciąża już donoszona, prawda? A kasiulenkowo się odezwała coś? |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Może chodzi o to, że nam ktoś coś odbiera - nasze przyzwyczajenia, potrzeby idą w odstawkę totalnie, a Tż wracają do pracy i mają tam namiastkę normalności, tego co zawsze, a nie jak my - totalny przewrót w życiu
Rozmawiałam z Tż na temat tych praktyk i stwierdził, że będzie zostawał z małym na te 5 h z rana. Hmmm.. chyba mu to nie zaszkodzi
|
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, weźcie pod uwagę, że u Was jeszcze bardzo buzują hormony Później będzie łatwiej. U mnie te hormony wypadły w szpitalu + zostały przytłumione przez inne sprawy - cpap, inkubator, kroplówki, kiedy do domu - to były moje problemy. A Wy od razu wskoczylyscie w problemy KP, spania, nie spania itd.Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak głupie myśli. Takie myśli, że się wszystko zmienia, są normalne, bo takie są fakty - wszystko się zmienia Jak odnajdziemy swój rytm dnia, to będzie łatwiej ![]() U nas do miesiąca życia była bajka - spanie-jedzenie-spanie-jedzenie. Teraz pojawiły się marudzenia, jakieś płacze. No cóż, muszę przetrwać
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie karmiące przesyłam trochę otuchy w trudnych chwilach.. pff. ....
nebula widzę ze podzielilas mój szpitalny los.... cześć! mam skurcze nieregularne jutro 3 kroplowka mam je co drugi dzień. |
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Hej
moje dziecko choć w jednym mnie posłuchało - dziś się już raczej nie urodzi ![]() Czarna, ja bym chętnie połaziła ale od jakiegoś czasu wrócił ból spojenia. Jak w czwartek więcej pochodziłam, w piątek też sporo to wczoraj koło południa już mnie tak bolało że nawet niezbyt cokolwiek robiłam najgorzej że teraz jak boli to w każdej pozycji, tylko "bierne leżenie" na plecach daje radę. Jak ja niby ten poród mam wywołać? Syn miał być z początku stycznia a może się i na drugą połowę załapie.
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Promocje w Rossie - Bephanten 30g w za 16zł, babydream Comfort Classic chusteczki mokre, 2x80 7zł, Oilatum, krem pielęgnujący 100 ml 28zł
![]() A w Biedro widziałam 4pak chusteczek z pudełkiem za 15 zł Kupiłam sobie w Lidlu piłkę do ćwiczeń tylko nie było okrągłej tylko ta taka podwójna. Mam nadzieję, że się sprawdzi
|
|
|
|
#4785 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję Dziewczyny słabych nastrojów ja tez płaczę codziennie ale raczej o jakieś pierdoły typu że TŻ się nie domyślił co od niego chciałam
|
||||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
kasiulenkowo to widzę, że już Cię tam chwilę męczą.
![]() hariett współczuję bólu spojenia, ale ja bym chciała by te spacerki to coś chociaż dawały
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, Kasiulenkowo współczuję szpitala
![]() Russian
|
|
|
|
#4788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiesz, jeśli masz możliwość przeniesienia się np. do innego szpitala to ja bym rozważyła skoro tu Cię stresują...Cytat:
Czarna, trzymam mocno kciuki zeby do wtorku się ruszyło samo mnie już denerwuje to ze u mnie sie nic nie dzieje, na Twoim miejscu chyba bym dostawała kompletnego kota także serio trzymam mocno kciuki zeby samo się zaczęło
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2016-01-10 o 21:19 |
||||
|
|
|
#4789 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mocne kciuki za jutro ![]() Cytat:
ale jeszcze ma trochę czasu, więc kto wie
|
||
|
|
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4791 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kasiulenkowo ![]() Russian ![]() Dziewczyny oby z karmieniem Wam szło jak najlepiej, będziecie dla nas niedoświadczonych służyć radą
|
|||
|
|
|
#4792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie wraz ze szpitalną depresją. Nas dalej nie wypuścili, mała ma chyba żółtaczkę. zobaczymy jak jutro wyjdą wyniki.
Ja natomiast placze z bólu i z tęsknoty za domem. Moje piersi są jak kamienie, bola przy najmniejszym dotyku, nie mogę spać przez to. Mala sie krztusi, bo za szybko leci.
|
#4794 |
|
Rozeznanie
|
U nas standardowo nic sie nie dzieje, choc wydaje mi się ze czuję małą trochę niżej
dzisiaj moj maz prorokował ze jeszcze 2 tyg do porodu, on chcę mnie wykończyć
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Ua00a odciagasz? Karmisz pod gorke?
Kogiel - mi jest dobrze ale jak jestesmy we dwojke w domu to robimy duuuzo mniej niz normalnie Ja czytam i czytam i..u nas pierwszy skok rozwojowy chyba. A niby wczesniaki maja pozniej. |
|
|
|
#4797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a lekarz taki pewny był, że urodzę na początku stycznia przed wczoraj reszta czopu mi wyleciała i od tamtej pory sucho, brzuch miękki jak nigdy. Jak długo jeszcze
|
||
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby wyniki były jutro ładne
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, laktator sprawia ze w piersiach produkuje sie jeszcze więcej i szybciej mleka.
Robię sobie okłady z kapusty, która leży sobie za oknem. Pije szałwię, karmie jak pokazywały położne, odciągam sobie reka w pieluchę ale nic z tego juz mnie tak boli ze zaraz oszaleje.
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Uaoo - laktator, kapusta?
kogielmogiel - jak przyłożę rękę na dole to czuję ruchy małego praktycznie w samej bożenie aż jestem przerażona że tak nisko jest |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

nie tak to planowałam.

Dziewczyny bardzo proszę o kciuki
i powiem tak... planujemy trochę zostać więc może wrócimy we 3... szczerze mówiąc nie wiem czy nie chcę zostać tam do porodu... bo taki kozak ze mnie był a teraz trzęsę się jak osika...
kochana ciesze się ze nie jestem sama...

rosi

ja tez płaczę codziennie ale raczej o jakieś pierdoły typu że TŻ się nie domyślił co od niego chciałam

wiesz, jeśli masz możliwość przeniesienia się np. do innego szpitala to ja bym rozważyła skoro tu Cię stresują...
21.06.2014r.