|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Trwa od rana samego. Ale po poludniu dopiero dotarlo do mnie ze te ruchy sa ciagle.. wiec watpie ze z jedzenia..
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku misia, jak masz się tak denerwować to już chyba lepiej podjechać. I tak pewnie nie uśniesz.
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli się tak bardzo martwisz to pojedz na to IP. Ja bym jeszcze spróbowała na plecach poleżeć, wtedy dziecko ma chyba najluzniej. .. I musisz się uspokoić. Bo jak Ci serce tłucze to on wie ze coś jest nie tak.
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
mnie się literki podobają ale nie będę wieszać bo nie mam gdzie, nie mam pokoju dziecięcego a w tym w którym jesteśmy i tak już sporo mebli itp.
Wszelkie ozdoby wyglądały by źle więc będzie bardzo skromnie. Ochraniacz będzie ale po to żeby odsłonić dziecko od okna i ściany i tez jakiś gładki i jasny. misia - poleż chwile - spróbuj się wyciszyć może dzidziuś też się uspokoi. jak ja byłam zestresowana i jechałam na IP to moja tez kopała jak szalona. |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Misia chyba lepiej bedzie jak pojedziesz. Co na to mąż? Nie denerwuj się. Nie spotkałam sie jeszcze aby takie ruchy oznaczaly coś zlego ale lepiej się upewnij żebyś mogla spać spokojnie.
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Misia masz cytat: " Aktywność płodu jest cechą osobniczą i nie każde dziecko rusza się jednakowo. Również nasilenie ruchów w ciągu dnia może być różne. Czasami ruchy są słabe i mogą świadczyć o tym, że dziecko właśnie śpi a niekiedy tak mocne, że mogą sprawiać matce ból. Aktywność płodu uzależniona jest w dużej mierze od tego co wykonuje matka. Mocniejsze ruchy przeważnie występują w trakcie spokojnego leżenia, są wtedy łatwiej wyczuwalne, po spożyciu posiłku, jako reakcja na zwiększony poziom glukozy lub też w wyniku zdenerwowania jako reakcja na adrenalinę matki."
|
#4807 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ochraniacz mam ale nie na całość a i tak pewnie będzie na początku tak zawiniety żebym go widziala ;-) To było pierwsze co zrobilam po przyjeździe ze szpitala ;-) Cytat:
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-10 o 23:35 |
||
|
|
|
#4808 |
|
przyczajony tygrys
|
32, Gdyby nie ten kurs co tz idzie to byloby spoko. A tak, jednak trzeba pasa przycisnac i przyoszczedzic bo oszczednosci nie chce ruszac
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, może jest tak jak 32 pisze - twoje nerwy nakręcają małego do aktywności?
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Moze.. tylko ja nie czuje sie zdenerwowana przez ten wypadek. Chyba ze mi sie tak wydaje a podswiadomosc inaczej to widzi.
Jak leze na plecach to jest dopieqo masakra z ruchami.. Maz sie wkurza bo ja nie uwiem zdecydowac co chce zrobic |
|
|
|
#4812 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem za minimalizmem ;-) Podoba mi się u kogoś ale sama nie lubie zbyt wiele gadżetów ;-)
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, mąż pewnie chce pomóc, ale skoro sama nie wiesz co chcesz robić to on tym bardziej nie wie.. Jeszcze ta wizja jutrzejszej roboty i wstania o 4..
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę sie przestawic na wcześniejsze pojscie spac i wstawanie bo moje dziecko będzie nocnym markiem ;-) Po obiedzie zdycham i ledwie siedze a po 21 mi przechodzi zmęczenie i potem nie mogę zasnac Wczoraj sie zaczytalam do 1 dzisiaj ogladamy Sherlocka
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
To też ale moj maz mnie skutecznie hamuje w takich zapedach Z M tez nie mialam zbyt wielu rzeczy bo on zawsze mi mówi a po co to Tobie i z reguły ma rację ;-) Mylil sie tylko co do kubka do mycia głowy który sprawdzil sie super przy mojej czupryniastej M ;-)
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odpływam powoli, zanim się umyję i usnę to i tak będzie 1.00 Dobranoc |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tak hamuje moja mama (rzadko daję się ponieść) ale jestem jej za to wdzięczna. Sama też mam negatywne podejście do całego tego "dziecięcego biznesu". Jedynie na wózku nie każe mi oszczędzać. Musi być ładny i funkcjonalny 😉
---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Córka od dawna słodko śpi, mąż też powoli odlatuje, a ja oczy jak 5 złotych i do tego pali mnie zgaga.. Misia daj znać co postanowiliscie. Dobranoc Kobietki!
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma My kupujac łóżeczko, foteliki i wózek zakladalismy ze ma posłużyć dwójce dzieci i wolelismy dac trochę więcej (ale bez przesady;-) bo miało być porzadnej jakości i funkcjonalne ;-)
Dobranoc dziewczyny Misia mam nadzieje ze u Ciebie juz lepiej Trzymaj się
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc!
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc - życzę spokojnych nocy
|
|
|
|
#4823 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór szalone nie minęło 48h jak ostatnio was czytałam a miałam ponad 20 stron do nadrobienia
![]() Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam z kujaw dziś spałam prawie cały dzień nie ma to jak dziadkowie i wnusia. Ale zmykam dalej spac bo wiem że mloda to 7.30 wstaje. Mnie mój ostatnio proponował zamiast laktatora inhalator tylko rurki ci przełożę i będzie ssało. Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2016-01-11 o 01:26 |
||
|
|
|
#4824 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ta moja bezsenność pomaga mi być na bieżąco. Mąż śpi, to się nie czepia, co ja tyle z tym tel robię. Słoneczko kciuki, żeby cię wypuścili. Misia mam nadzieję, że uspokoiło się u ciebie. Monia spóźnione życzenia, dużo zdrówka i spełnienia marzeń. Fasolka może nie jest tak żle z tą wyprawką. Jak wszystko wypierzesz i wyprasujesz, to może więcej rzeczy ci się spodoba. Najwyżej dokup coś na wyjścia i pamiętaj, że te najmniejsze rzeczy mogą być nawet tylko na miesiąc. Co do gadżetów, ja przy córce nie miałam za wiele, więc teraz tym bardziej idę w minimalizm. To co okazało się potrzebne, kupowaliśmy na bieżąco, bo naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma problemu z dostępnością. Dobra, uciekam. Może uda mi się jeszcze zdrzemnąć, zanim zaczniemy się ogarniać do przedszkola. |
|
|
|
#4825 | |
|
Raczkowanie
|
Też nadrabiałam w bezsenną noc
![]() Monia - spełnienia marzeń! Cytat:
http://filing.pl/ten-kot-jest-przeko...est-dla-niego/ więc coś bym założyła, ale nie mam pomysłu co by to mogło być (jakaś kratka?? poza tym też stawiam na minimalizm, więc już widzę to łóżeczko - łyse, za to osiatkowane... Podobne obawy mam w temacie karuzeli ![]() Marlena witaj ![]() Słoneczko, Misia, Caro - kciuki
|
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
to mi w tym sklepie blanca w bielsku wydali pekniete lozeczko
dobrze ze doszla ta zlamana czesc ale czulismy przez telefon ze dla nich to jest niewiarygodne ze samo sie zlamalo ;pobsluga faktycznie spoko i duzy wybor wszystkiego , mojemu to sie jeszcze spodobal baldachim na lozeczko ktorego wogole niebralam pod uwage i teraz mi ciagle o nim truje ze trza bylo kupic
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Myślałam, że wykończycie wątek. Wieczorem próbowałam napisać, ale usnęłam ![]() Odprowadze rano dzieci do przedszkola i spróbuję się dostać do lekarza. Gardło i ucho dalej bolą tylko po lewej stronie. Do tego doszło uczucie zalegania w przełyku... Nie wiem co myśleć. Misia moja córcia często mnie tak bombarduje Położna mimo wszystko mówiła, że przy nadmiernej aktywności dziecka warto skontaktować się z lekarzem. Co do emolientów... Chyba przereklamowane. Mój synek cierpi na AZS i przeszliśmy przez wszystkie Emolienty. Oilatum, oilan, emolium... Wszystko za przeproszeniem g**** warte! Może sprawdzają się przy mocno przesuszonej skórze zdrowego dziecka. Witam nową mamę Masz termin podobnie jak ja - mój jest na 25. Tyle że ja do terminu nie będę czekać, więc przesuwam się gdzieś w połowę naszego terminowego peletonu ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja też już nie śpię
Misia, daj znać co u Ciebie, liczę, że smacznie spałaś.
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misia daj znać jak minęła noc? |
|
|
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
powitać
wstałam żeby obudzić chłopaków, a właściwie to mnie młody obudził 3 minuty przed budzikiem no i okazuje się, że ma podwyższoną temp i nie pójdzie do szkoły. Dzisiaj go poobserwuję a jak się nic nie zmieni albo zmieni na gorsze to pójdziemy do lekarza.No i teraz trzeba wymyślić jakiś obiad i jeszcze go zrobić... ale to później, na razie wracam do łóżka :P miłego dnia |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

Dobranoc