![]() |
#4831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Witam się dziewule,
dziś mam wizytę u gin, a zaraz o 8 wizytę z synkiem, chce mu badania porobić, bo już dawno nie mieliśmy, pewnie ze 2 lata.a jeszcze jak dowiedziałam się jakieś szczepienie nas czeka jako 5-latków. Wczoraj bylismy na balu karnawalowym, ale nie długo bo synkowi nie podobało się, mówił że nuda.Więc po godzinie uciekliśmy, ale zrobilismy foto rodzinne pamiatkowe przynajmniej. Inna nowość to zakupilismy wózek, więc dołączam do grona bebbecianek - Bebbetto Nico Plus, ten z linka, który tak doradzałyście. Wózek w b.dobrym stanie, ładny, zadbany szybki demontraż, no jak to bebbetto i cena co najwazniejsze, tani jak barszcz 500 zł ![]() a ja szczerze mówiąc nie jaram się zakupami dla dzidka jak niektóre z Was, ![]() Bonku;- ale fajnie to wymysliłas,z zestawem minky ![]() Ja raz słyszałam imie Leon , jak bylismy nad morzem ![]() Darkanddark;- ja musze pomysleć nad organizerami i przybornikami, bo komode mam, ale niska i niewygodna, pólki nienawidze kiedy wszystko jest w kupie, lubie kiedy jest segregacja i jakoś to wygląda. polly_;- mi się nina bardzo podoba, natomiast antosia średnio ![]() takie mamy rózne gusta ![]() moonunit;- ja ozdoby swiątecznie już 7 stycznia pościągałam, mnie irytowały. Bonku;- ale jesteś złośliwa z tym smoczkiem ![]() ![]() eyesblue- no własnie, Bonku ![]() _polly_;- ja katarek, poniewaz wiem co to katar u dziecka, i nie wiem dlaczego nie miałam tego aspiratora przy Igorku? ![]() Bonku;o przytulankach zapomnij na 40 dni-"wielki post" ![]() Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2016-01-11 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam pisałyście o łóżeczkach i akcesoriach. Ja będę mieć i ochraniacz z poduszek i falbankę i organizer. Koszyczków nie będę miała gdzie postawić, bo w sypialni będzie tylko nasze łóżko i łóżeczko więc no taki organizer mi się przyda akurat. A ochraniacza z poduszek się nie boję. Takie dziecko nie jest aż na tyle ruchliwe żeby się "zakleszczyć" przy poduchach, a większe już umie się odkręcić samo. W razie co wykorzystamy inaczej te poduchy. Tyle lat ludzie stosowali różne ochraniacze i było ok, a teraz nagle szum się zrobił ![]() Nie uważam też żebym przez to była jakaś za gadżetami i przesadzała z kupnem, co kto lubi ![]() ![]() Dzień dobry. Zaraz biorę się za śniadanie i zbieram się do szpitala na wizytę z położną i mam stres już. Pewnie z pół dnia spędzę w szpitalu znów ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Chole.ra coś mnie ząb zaczyna boleć ![]() A tu do dentysty nie pójdę. Raz, że teraz bez znieczulenia i tak nie dam sobie zrobić, a dwa mam w Pl swojego i tylko do niego chodzę, a o tutejszych nic dobrego nie słyszałam ![]() Jakby mało było zęba, to jeszcze głowa zaczyna mnie boleć.. Eh.. Ciężki dzień się dziś szykuje, oj ciężki.
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-01-11 o 07:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamuśki
![]() Witam się z rana, wstałam o 7.00 ![]() Od rana przegląd dalszy ciuszków, które dostałam. Masakra dojść do ładu z rozmiarami. Oczywiście przykładam jedne do drugich jak radziłyście ale to jakiś dramat ![]() ![]() Malinka kciuki za wizytę u lekarza ![]() Idę Was dziewczyny nadrabiać bo szaleństwo wczoraj było, a u mnie ciucholand, wywaliłam wszystkie ciuszki jakie mam na kanapę, mąż się pytał czy żłobek otwieram ![]()
#4834 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Misia-mam nadzieję, że teraz odsypiasz ciężką noc i przeżycia z dnia. Co do literek to ładnie to wygląda, ale niestety jak dla mnie jest to zbieracz kurzu-zbędny gadżet ![]() Ja też jestem za minimalizmem. Nie chcę kupować nie wiadomo ile rzeczy, żeby później tego nie wykorzystać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Jakies pomysly na obiad? Najlepiej jakas lekka zupka ? Misia mam nadzieje,ze u ciebie wszystko dobrze. Wczoraj wrocilismy przed 22 z tego spotkania, bylam milo zaskoczona tz zorganizowal spotkanie z moja super kolezanka z pracy i jej mezem, spedzilismy milo czas w przyjemnej restauracji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Misia daj znać jak nocka minęła Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze ![]() Do pogadania później
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Nadia i Malinka, kciuki za wizyty
![]() No i Nadia, super że wózek już kupiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Dzis 32 tydz6 do porodu zostalo 50 dni. Matko jak to leci.! ! !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie podobnie 50 km do diabetologa a za oknem Syberia ! Mało zawału nie dostałam jak to zobaczyłam. Śniadanko nogi za pas i lecimy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
moja też jak czasem przyfasoli to aż brzuch skacze
![]() trzydzieścidwa ja też kupuję te pojemniki żeby mieć pod ręką Bepanthen czy parę pampersów, kosz na zużyte chusteczki. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/ kosz na pieluchy- jednak nie kupuję, może jak dziecko podrośnie i zacznie sadzić "atomowe" kupy. miś szumiś- mi się podoba ten gadżet i jakbym miała zbędne 200zł, a tym bardziej dostać od kogoś to na pewno bym brała. Ale na razie zainwestujemy w jakąś karuzelę z melodyjkami za jakiś czas. Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do zakupów to pewnie, że nie mieszkam w lesie otoczona wilkami ale boję się, że będę tak przemęczona, że nie dam rady się wyrwać na zakupy. Wiem, że może to dlatego, że to pierwsze dziecko i mam wizję, że będzie przez miesiąc męczarnia, potop i ogólnie jesień średniowiecza mi zrobi dziecko z... ekhem heheh ![]() ![]() ![]() Misia i jak się skończyła Twoja historia z IP? Polly kciuki za wizytę u okulisty ![]() Nadia kciuki za wizytę ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() IDĘ DO DOMU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na jutro mi ustalą termin do poradni patologii ciąży w Krakowie ale tam tylko ogarną co i jak ze mną "nie tak", wyznaczą termin kontroli po 2 tygodniach i później porodu ![]() Misia jak tam?
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Fasolka
Z ekspresem do kawy jest mega, wstaje wciskam przycisk ziarna sie miela i kawinka sama sie robi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No super początek dnia u Ciebie. Gratuluje ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. I ja dziś pospałam. W weekend wstawalam jakoś za wcześnie a dziś się udało. Strasznie mi ręce cierpły w nocy i do tej pory bolą, dziwne uczucie...
U mnie dziś w planach sms do gina. Kazał się odzywać jak skurcze się nasila, bo niestety moja szyjka jest ledwo ledwo, trzeba ją pewnie będzie wieczorem pod usg sprawdzić... poza tym raczej lenistwo w łóżku, wstanę tylko zrobić na obiad naleśniki z kurczakiem z rosołu i pieczarkami. Ciesze się ze Wam się podobają kosze ![]() ![]() ![]() Misia, jak Twoje samopoczucie dzisiaj jestem ciekawa i co w końcu postanowiliście...?
#4846 |
Zadomowienie
|
Sloneczko, ciesze sie razem.z toba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fasolka, mój Tz się zastanawia nad ekspresem przelewowy z programatorem czasowym. ![]() ![]() Mamy ten na kapsułki, jak go włączę raz w miesiącu, to jest cud. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko super!!
![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty, widać sporo dzisiaj tego. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Co do ekspresu to my mamy ręczny ciśnieniowy. Nie mieli kawy, trzeba niestety kupować mielona albo mielic oddzielnie (chociaż dobry młynek kosztuje więcej nic ekspres...), ale i tak jestem super zadowolona. Jest przy nim trochę roboty, ale my juz nie pijemy innej kawy. Ubijak do mleka ma- to najważniejsze : D
#4849 |
Zadomowienie
|
Uważajcie na drogach dziewczyny, takie ślizgawice, że strach
![]() ![]() Dziękuję cieszącym się razem ze mną ![]()
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
SUPER
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Misia daj znać jak minęła noc.
Aaaale nas zasypało!!! ![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Sloneczko-super! W końcu się doczekałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
https://m.facebook.com/story.php?sto...01913753335500
Dla posiadaczek kotów głównie, które zastanawiają się nad ich relacja z dzieckiem - takiej Wam i sobie życzę ![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
Malinka
Ja bylam w listopadzie robila mi bez znieczulenia o.dalam rade, a ogolnie to podaja znieczulenie , mnie tez.mowila ze jezeli nie wytrzymam to mi poda, to nie byl poczatek ciazy. Mysle,ze nieswiadomie nie proponowala. Nie ma sie czegi bac, gorzej meczylam sie 2 dni z okropnym bolem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Witam po długiej nieobecności. Urlop w polsce przebiegł ogólnie ok ale pora wracać do szarej codzienności.
Dzisiaj po 14 wizytuję a puki co muszę ogarnąć trochę mieszkanie bo wygląda jak po przejściu tornada. Mam nadzieję że u was wszystko ok. Nie mam szans nadrobić prawie miesięcznej nieobecności i nawet nie próbuje. Pozdrawiam i spadam, ale na pewno już teraz codziennie do was zaglądne ![]()
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
Nadia bardzo dobry wybór wózka
![]() Słoneczko ![]() trzzymam ![]() a ja miałam dzisiaj sen marzeń ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będzie jak jest, pewnie jakiegoś dentystę tu poszukam mimo wszystko.. Cytat:
![]() ![]() Misia daj znać co postanowiliście wczoraj czy byłaś na IP. No nic kochane, ja się kończę zbierać, idę na autobus i pędzę na wizytę ![]() ![]() Pewnie jak wrócę to już w nowym wątku pisać będziecie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Miłego dnia dla Was ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.