Mamusie czerwcowe 2015! cz.8 :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 11:17   #541
201710041131
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! cz.8 :)

Masija powiedziałam mu, ze jak sie wyprowadzimy to powiedział "bo ty nie chcesz mieć wiecej dzieci!" I foch

Pierożku dla mnie te foty naprawdę sa ładne, ale no ja to chciałam mieć w ogóle jakiekolwiek i dlatego nie spodziewam sie po moich cudów a Twoje sa takie fajne, wyraźne i to tło rozmazane, ja bym takich lustrzanka nie zrobiła a co dopiero komórka ... No ale rozumiem ze spodziewałaś sie czegoś podobnego jak ma koleżanka skoro jej o wiele ładniejsze zrobili i masz prawo byc zła

Wy☠☠☠alam sie o hule kule podczas drzemki k. Zaraz wy☠☠☠ie to gowno prźez okno

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:29   #542
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Ogolnie mam problem z zaplanowaniem tak dlugiej trasy patrzac na to, ze Michalina takich dlugich tras milosniczką nie jest czy lepiej jechac za dnia czy przez noc? Pewnie to pytania troche na wyrost bo w sierpniu pewnie zachowanie dziecka moze byc zmienione maksymalnie.
Do sierpnia dużo czasu, dzieciaki się zmienia. Może będziecie mieć kolejny fotelik w którym polubi jazdę?
Z 13-miesiecznym J. jechaliśmy nocą, podróż zajęła nam ponad 8 godz, w dzień 10 byśmy jechali. Większość przespal, jechał w pierwszym foteliku. Pod koniec trochę się wsciekal ale daliśmy radę. Zatrzymywalismy się ze 2 razy, raz na ok godzinę bo jedzenie, nocnik, i się zeszło. Ja wolę jechać w trasę z dziećmi niż po mieście ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:31   #543
201710041131
Konto usunięte

Domincia my jedziemy w góry w lipcu, chyba 19 lipca o ile sie nie mylę. K tez nie lubi jazdy ale chcemy mu kupic nowy fotelik teraz i moze będzie lepiej

Stary 2016-01-11, 11:34   #544
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Hahahaha powie jeszcze Konrad się obudził na to wszystko
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:37   #545
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Hahahaha powie jeszcze Konrad się obudził na to wszystko

No a nie jego nawet pierdniecie budzi :P

Stary 2016-01-11, 11:48   #546
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Indu golden rose ma jakies nowe lakiery niby zelowe czy hybrydowe bez lamp itp i wibo tez. Zerknij na instagram golden rose a te od wibo sa w szafie w rossmanie.
obie te firmy maja w swojej ofercie top coaty. jak dla mnie o kant dupy można je rozbić

Cytat:

Ja bym chyba jechała za dnia jak już
My byśmy chcieli w tym roku za granicę polecieć, ale to jeszcze zobaczymy. Chcemy ślub w tym roku i działkę pod dom kupić także plany o wakacjach mogą zejść na dalszy plan...
My też chcemy kupować działkę pod dom, ale raczej rolną, a potem przeksztalcimy ja na budowlaną

Domincia, ale kiedy w końcu Wy chcecie jechać? w sierpniu? to jeszcze kupa czasu my 1 sierpnia wyjeżdżamy w bory tucholskie - ze względu na Wojtka tak blisko. z reguly jezdzilismy w gory, w bieszczady bardzo często, ale teraz trochę się boimy tak daleko.

Sylwusiach, moja chrześnica 5-letnia jest fanką frozen i na urodziny dostala lalki frozen a na swieta taki kuferek frozen z kredkami, mazakami itp
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:01   #547
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
obie te firmy maja w swojej ofercie top coaty. jak dla mnie o kant dupy można je rozbić

My też chcemy kupować działkę pod dom, ale raczej rolną, a potem przeksztalcimy ja na budowlaną

Domincia, ale kiedy w końcu Wy chcecie jechać? w sierpniu? to jeszcze kupa czasu my 1 sierpnia wyjeżdżamy w bory tucholskie - ze względu na Wojtka tak blisko. z reguly jezdzilismy w gory, w bieszczady bardzo często, ale teraz trochę się boimy tak daleko.

Sylwusiach, moja chrześnica 5-letnia jest fanką frozen i na urodziny dostala lalki frozen a na swieta taki kuferek frozen z kredkami, mazakami itp
O ciekawe, myślisz że taniej wyjdzie? A nie za dużo zabawy z tym załatwianiem, i czy czasu to nie zajmie w chuij? Po ile u was działki? U nas 50-60 trzeba dać za 10 a :/
Stary 2016-01-11, 12:05   #548
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
O ciekawe, myślisz że taniej wyjdzie? A nie za dużo zabawy z tym załatwianiem, i czy czasu to nie zajmie w chuij? Po ile u was działki? U nas 50-60 trzeba dać za 10 a :/
Tż rodzenstwo tak robilo i sa zadowoleni
Tż mój mowi, że za budowlaną musimy dać jakieś 60-70.. a za rolną 15-20.

My mamy działkę, ale tam można tylko postawić dom w zabudowie szeregowej, a my byśmy chcieli parterówkę

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Dzisiaj idę z Wojtkiem prywatnie do pediatry. Teraz ma juz oba policzki czerwone, a na rękach i nogach pojawiły się suche placki. Emolient nie pomaga i uczuleniówka to tez chyba nie jest, bo zaczęłam eliminować wszystko co mogłoby go potencjalnie uczulać i bez zmian..
22.06.2015
Stary 2016-01-11, 12:16   #549
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
eeej, czuję się jak dewota na tym naszym wątku czy tylko ja jestem tutaj prawdziwie,uczciwie,cudow nie wierząca?!
ech, same grzesznice tutaj

hehe a ja na to

Nie no wiesz to jest tak, że zawsze chcieliśmy małą różnicę wieku między dziećmi. No ale nasze wyobrażenia mocno się zmieniły przy Małej
Jak tak myślimy to za i przeciw jest tyle samo
Na pewno za jest to, że mała różnica wieku, to, że od razu, brzydko mówiąc 'jednym ciągiem odbębnilibyśmy' wychowanie a nie, że wyszliśmy z jednych pieluch a po paru latach pakujemy się w kolejne Ja bym nie traciła tylu lat jeśli chodzi o pójście do pracy. Bo nie widzę tego, że za rok idę pracować, jakoś się ustabilizujemy a tutaj za 2-3 lata kolejne dziecko i co? Macierzyński, szukanie pracy od nowa i kolejne lata 'stracone' .
Znowu na przeciw jest nasz psychika NIe wiem czy po Elvisie jesteśmy już teraz gotowi; strach, że kolejne dziecko będzie miało takie same problemy itp.itp. Do tego nie wiadomo jak z tż pracą, jak z przeprowadzką, jak zniosę ciążę bo pierwsza była kiepska, itp. itd.
Nie wiem czy ja dam radę. Jak to będzie między nami-kolejna, już większa próba dla naszego związku

Ale co mnie dziwi, i tutaj muszę przyznać rację dziewczynom (mehja, Monia) że mam z tyłiu głowy takie myślenie o kolejnym bobasie

Pierogu napisz do nich, opisz to co Ci nie pasuje. Przecież masz do tego prawo tym bardziej, za taką cenę możesz wymagać
Zdjęcia moim zdaniem są fajne ale to Wam się mają podobać

hehe i co? Robicie?

Dzięki

Wiesz, oni ją widzą i chyba tylko tyle, według tego...:/
o, dzięki za info

Ja bym kupiła pościel albo sukienkę z frozen

Daj znać po
Nie ma co spieszyc z drugim bobasem jak nie czujesz tego instynktu ze to juz, ze bardzo chcesz. Ja dopiero rok temu poczulam dlatego nie mam uczucia ze babram sie w pieluchach tylko wszystko co zwiazane z L. jest dla mnie mega przyjemnoscia. Zaluje ze tak szybko rosnie. Mysle ze gdybym wczesniej sie zdecydowala na drugie dziecko (np. po 2latach) to myslalabym tylko zeby szybko je odchowac i zeby miec to z glowy

Mysle, ze dziecku procz sukienki czy poscieli pasuje kupic jakas zabawke bo widze po moim synku, ze nie rozumial tych ptaktycznych prezentow i sxukal w paczce jeszcze zabawki
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:22   #550
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nie ma co spieszyc z drugim bobasem jak nie czujesz tego instynktu ze to juz, ze bardzo chcesz. Ja dopiero rok temu poczulam dlatego nie mam uczucia ze babram sie w pieluchach tylko wszystko co zwiazane z L. jest dla mnie mega przyjemnoscia. Zaluje ze tak szybko rosnie. Mysle ze gdybym wczesniej sie zdecydowala na drugie dziecko (np. po 2latach) to myslalabym tylko zeby szybko je odchowac i zeby miec to z glowy

Mysle, ze dziecku procz sukienki czy poscieli pasuje kupic jakas zabawke bo widze po moim synku, ze nie rozumial tych ptaktycznych prezentow i sxukal w paczce jeszcze zabawki
Ooooooo, pięknie to napisałaś!
22.06.2015
Stary 2016-01-11, 12:30   #551
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

My mamy działkę, ale tam można tylko postawić dom w zabudowie szeregowej, a my byśmy chcieli parterówkę

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Dzisiaj idę z Wojtkiem prywatnie do pediatry. Teraz ma juz oba policzki czerwone, a na rękach i nogach pojawiły się suche placki. Emolient nie pomaga i uczuleniówka to tez chyba nie jest, bo zaczęłam eliminować wszystko co mogłoby go potencjalnie uczulać i bez zmian..
To różnica duża w cenie jest. Aż muszę popatrzeć u nas za takimi. Parterowki też mi się podobają Ale też ze znajomymi się zastanawiamy czy nie postawić bliźniaka :p
oj zdrówka dla Wojtusia, daj znać po lek co to
Stary 2016-01-11, 12:33   #552
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dacie rade bo jak nie wy to kto

Wczoraj pierwszy raz dalam kaszke plus owoce lyzeczką i to jest hit kubi tez bardzo warzywka z kurczakiem

Dziewczyny czy ktoras z wad wybiera sie moze z dzieci teraz na wakacje?? My mamy w planach i organizacja tego z malym dzieckiem troche mnie przeraza a moze zwyczasjnie jak to jacza bardzo przezywam
My planujemy wyjazd do brata do niemiec. Przeprowadził się i mieszka w pięknych stronach.

Cytat:
Hejoo
Mała właśnie usypia na drzemke, jak dobrze 👍

Pierog jak masz wątpliwości co do fotek to pisz im śmiało, w końcu płacisz za to więc masz prawo wymagać. Mi się w sumie podobają, ładnie wszyscy wygladaliscie

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Ja bym chyba jechała za dnia jak już
My byśmy chcieli w tym roku za granicę polecieć, ale to jeszcze zobaczymy. Chcemy ślub w tym roku i działkę pod dom kupić także plany o wakacjach mogą zejść na dalszy plan...

działka to moje marzenie ale u nas takie ceny ze niech i Chuj strzeli.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:33   #553
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z wad wybiera sie moze z dzieci teraz na wakacje?? My mamy w planach i organizacja tego z malym dzieckiem troche mnie przeraza a moze zwyczasjnie jak to jacza bardzo przezywam
teraz nie ale w lecie planujemy jechać na wakacje do Chorwacji albo na Węgry. Ewentualnie nad morze. Wszędzie mamy ok. 550km.
Planuję kupić łóżeczko turystyczne dla Lilki, przyda się podczas wyjazdów. Przy synku nie mieliśmy i wiele razy odczułam ten brak

Cytat:
Ooooooo, pięknie to napisałaś!
Stary 2016-01-11, 12:35   #554
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija powiedziałam mu, ze jak sie wyprowadzimy to powiedział "bo ty nie chcesz mieć wiecej dzieci!" I foch

Cytat:

kurde:/ oby coś zaleciła odpowiedniego

Cytat:

Nie, teraz jeszcze nie czuję aż tak chociaż mam już powoli takie myśli.
Może źle to napisałam, bo nie tylko chodziło mi o odchowanie i cześć. Też dla mnie jest ważne 'ta chęć posiadania 2 dziecka', ten instynkt.
Ale też tak samo ważne jak instynkt jest też chyba odpowiedzialne podjęcie decyzji, sprawdzenie czy mamy warunki, czy nas na to stać, itp.
Mamy jeszcze sporo czasu, dopiero co mała się urodziła. A rozmawiać o tym możemy
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
My przyjmujemy księdza tez

Leze na Kuchnie spotkań z innymi mamuskami będę patrzeć na BLW wrzucę wam zaraz na fejsa resztę tych zdjec wiec sorry za spam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
daj znać czego się nauczyłaś :P

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Masija gdyby nie to, że mam nadal problemy ze zdrowiem oraz kwestia finansowa, to chciałabym końcem roku starać się o drugie dziecko. Tym bardziej że wszystkie sprzęty są i nie trzeba kupować. Ubranka też są, ew by się dziewczęce dokupilo. No niestety u nas nie da rady

A to już jest takie 'na amen'? Nie macie szans w ogóle na 2?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:39   #555
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Też się obawiam tego, bo rusza ciągle coś przy uchu. Ale niby ucho boli bardzo. A to raz boli raz nie. Idziemy.do.lekarza, mam po 12 dzwonic.
z tymi uszami to też różnie dzieci reagują. ale trzymam kciuki, żeby to nie było to.

Cytat:
Ktoś tu pisał, że przy kp biotebal nie można, ale jak dowiesz się inaczej daj znac! Bo u mnie lezy cała paczka a włosy wypadają jak wypadały

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

My wyjeżdżamy w marcu. Tzn z moją mamą zamiast tz
wyczytałam, że " Ilość biotyny zawarta w leku Biotebal 2,5 i Biotebal 5 znacznie przekracza zalecone dzienne spożycie dla kobiet karmiących piersią. Biotyna przenika do mleka kobiecego, jednak nie stwierdzono, aby wpływało to na niemowlę karmione piersią. Z tego powodu leku lepiej jednak nie stosować u kobiet karmiących piersią."

Cytat:
Masija gdyby nie to, że mam nadal problemy ze zdrowiem oraz kwestia finansowa, to chciałabym końcem roku starać się o drugie dziecko. Tym bardziej że wszystkie sprzęty są i nie trzeba kupować. Ubranka też są, ew by się dziewczęce dokupilo. No niestety u nas nie da rady[COLOR="Silver"]

.
Marei a te problemy zdrowotne na tyle poważne że nie dasz rady jeszcze jednej ciąży przechodzić?
Stary 2016-01-11, 13:08   #556
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Do sierpnia dużo czasu, dzieciaki się zmienia. Może będziecie mieć kolejny fotelik w którym polubi jazdę?
Z 13-miesiecznym J. jechaliśmy nocą, podróż zajęła nam ponad 8 godz, w dzień 10 byśmy jechali. Większość przespal, jechał w pierwszym foteliku. Pod koniec trochę się wsciekal ale daliśmy radę. Zatrzymywalismy się ze 2 razy, raz na ok godzinę bo jedzenie, nocnik, i się zeszło. Ja wolę jechać w trasę z dziećmi niż po mieście ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
No wlasnie racja, ze pewnie ciezko pirownywac zachowanie dzieci teraz a za 7mc, my mamy dosyc dlugą trase nad morze i to jest najbardziej stresujace a tz ma taka prace ze w lecie sezon u niego i musi to wczesniej zaplanowac.

Cytat:
Domincia my jedziemy w góry w lipcu, chyba 19 lipca o ile sie nie mylę. K tez nie lubi jazdy ale chcemy mu kupic nowy fotelik teraz i moze będzie lepiej

No ja tez licze na nowy fotelik, moze wtedy dzieciaki bardziej beda akceptowac jazde

Cytat:

Hehe tak w sierpniu ja tez sie boje dalej, ale bardzo bardzo chce Misie nsd morze zabrac

Cytat:

Daj znac co lekarz powiedzial, zdrowka dla Wojtusia.

Cytat:
teraz nie ale w lecie planujemy jechać na wakacje do Chorwacji albo na Węgry. Ewentualnie nad morze. Wszędzie mamy ok. 550km.
Planuję kupić łóżeczko turystyczne dla Lilki, przyda się podczas wyjazdów. Przy synku nie mieliśmy i wiele razy odczułam ten brak

Tez sie zastanawiam nad lozeczkiem turystycznym, ale u nas w sumie mloda i tak spi z nami w lozku. Musze przemyslec decyzje

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:11   #557
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie mam problem z zaplanowaniem tak dlugiej trasy patrzac na to, ze Michalina takich dlugich tras milosniczką nie jest czy lepiej jechac za dnia czy przez noc? Pewnie to pytania troche na wyrost bo w sierpniu pewnie zachowanie dziecka moze byc zmienione maksymalnie.
na daną chwilę jechalibyśmy na noc bo dzieci spałyby w fotelikach zamiast się nudzić i marudzić.

Cytat:

Stary 2016-01-11, 13:17   #558
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
A daleko macie? My tez nad morze i najbardziej dluga trasa mnie przeraza bo kupic to zawsze wszystko mozna na miejscu. Moj tz twierdzi, ze to jeszcze tyle czasu, ze nie ma co panikowac

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

O jakim kraju myslicie??
Do Grecji planujemy poleciec Albo jakiś tanszy wypad ale na południe Europy
Stary 2016-01-11, 13:20   #559
masija
Zakorzenienie

Mehja a u was jaka jest dokładnie różnica?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:43   #560
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
My planujemy wyjazd do brata do niemiec. Przeprowadził się i mieszka w pięknych stronach.

działka to moje marzenie ale u nas takie ceny ze niech i Chuj strzeli.
Ooo gdzie mieszka? Ciekawa jestem, u nas pięknie, ale może za rok dwa będziemy się przeprowadzać
Stary 2016-01-11, 13:44   #561
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Mehja a u was jaka jest dokładnie różnica?
8 lat!

ale na razie mają ze sobą super kontakt i będę się starała, żeby tak zostało.
Stary 2016-01-11, 13:56   #562
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

kurde:/ oby coś zaleciła odpowiedniego

Nie, teraz jeszcze nie czuję aż tak chociaż mam już powoli takie myśli.
Może źle to napisałam, bo nie tylko chodziło mi o odchowanie i cześć. Też dla mnie jest ważne 'ta chęć posiadania 2 dziecka', ten instynkt.
Ale też tak samo ważne jak instynkt jest też chyba odpowiedzialne podjęcie decyzji, sprawdzenie czy mamy warunki, czy nas na to stać, itp.
Mamy jeszcze sporo czasu, dopiero co mała się urodziła. A rozmawiać o tym możemy
daj znać czego się nauczyłaś

A to już jest takie 'na amen'? Nie macie szans w ogóle na 2?
Małe, ale są jakbyśmy już latem zaczęli. Za parę lat, czyli wtedy kiedy bym chciała to chyba nie, chociaż skoro 60 letnia aktorka mogła mieć, to może są szanse, ale pewnie kosztowne. z drugiej strony z obcych jajeczek bym się nie zdecydowała, przynajmniej mając już M.
Ciężko powiedzieć, ale z dwójką małych dzieci, nie mając tu nikogo i z wiecznie zmeczonym tz nie widzę tego.
Zawsze zostaje adopcja za parę lat.
Stary 2016-01-11, 13:57   #563
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dacie rade bo jak nie wy to kto

Wczoraj pierwszy raz dalam kaszke plus owoce lyzeczką i to jest hit kubi tez bardzo warzywka z kurczakiem

Cytat:

W sierpniu to juz duzo bedzie. Ja bym jechała na noc bo pewnie większość trasy prześpi. Przynajmniej moja tak ma.

Kilka lat temu Byłam z siostra i jej 7 m- czna córeczka na Kanarach i bez problemu dała rada. W drodze powrotnej było trochę gorzej bo mieliśmy lot opóźniony o 4 h.
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Do Grecji planujemy poleciec Albo jakiś tanszy wypad ale na południe Europy

My tez myślimy nad Grecja na jesień a dokładnie Zakyntos.
Jak narazie Polska za 3 tyg jupi

Marei daj znać jak po wizycie

Byłam na ważeniu - 7520g
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 13:58   #564
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi uszami to też różnie dzieci reagują. ale trzymam kciuki, żeby to nie było to.

wyczytałam, że " Ilość biotyny zawarta w leku Biotebal 2,5 i Biotebal 5 znacznie przekracza zalecone dzienne spożycie dla kobiet karmiących piersią. Biotyna przenika do mleka kobiecego, jednak nie stwierdzono, aby wpływało to na niemowlę karmione piersią. Z tego powodu leku lepiej jednak nie stosować u kobiet karmiących piersią."

Marei a te problemy zdrowotne na tyle poważne że nie dasz rady jeszcze jednej ciąży przechodzić?
Pinda w rejestracji o 9 rano powiedziała, że mają zepsuty komputer i nie może mi dać terminu, mam dzwonić po 12. Dzwonię po 12 a tu... przerwa do 14. Nosz k.
Stary 2016-01-11, 14:00   #565
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Małe, ale są jakbyśmy już latem zaczęli. Za parę lat, czyli wtedy kiedy bym chciała to chyba nie, chociaż skoro 60 letnia aktorka mogła mieć, to może są szanse, ale pewnie kosztowne. z drugiej strony z obcych jajeczek bym się nie zdecydowała, przynajmniej mając już M.
Ciężko powiedzieć, ale z dwójką małych dzieci, nie mając tu nikogo i z wiecznie zmeczonym tz nie widzę tego.
Zawsze zostaje adopcja za parę lat.

Cieżko tak samemu. Ja bym chciała mieć drugie ale Tz sie nigdy nie zgodzi. Jak miałabym mieć to juz ale wtedy płacić 7 tys zł miesięcznie za opiekunkę/żłobek dla 2 dzieci to masakra. A za kilka lat to ja juz za stara bede na drugie
Stary 2016-01-11, 14:02   #566
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo gdzie mieszka? Ciekawa jestem, u nas pięknie, ale może za rok dwa będziemy się przeprowadzać
Bawaria

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
W sierpniu to juz duzo bedzie. Ja bym jechała na noc bo pewnie większość trasy prześpi. Przynajmniej moja tak ma.

Kilka lat temu Byłam z siostra i jej 7 m- czna córeczka na Kanarach i bez problemu dała rada. W drodze powrotnej było trochę gorzej bo mieliśmy lot opóźniony o 4 h.

My tez myślimy nad Grecja na jesień a dokładnie Zakyntos.
Jak narazie Polska za 3 tyg jupi

Marei daj znać jak po wizycie

Byłam na ważeniu - 7520g

na ile przylatujesz ?
Ładna waga

Cytat:
Pinda w rejestracji o 9 rano powiedziała, że mają zepsuty komputer i nie może mi dać terminu, mam dzwonić po 12. Dzwonię po 12 a tu... przerwa do 14. Nosz k.
Myślałam że tylko w pl takie kwiatki
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 14:10   #567
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Aika - ale Amy ladnie wazy!!!

Indu- Na zdj na fb pisalas ze masz lape wielka, widzialas jaka lape ma moja Lilly ?

Marei- Moj Tz tez wiecznie zmeczony ale juz nie narzeka. W weekend nie wychodzilam z domu nawet. Tz bral Mala na spacer

My chcemy Starac sie o 2 jak Mala skonczy 1,5 roczku . Zobaczymy jak wyjdzie. Tez jestesmy tu sami. MoZe moja mama przyjedzie do nas za rok na stale

Uciekam na spacer
Stary 2016-01-11, 14:15   #568
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Bawaria

na ile przylatujesz ?
Ładna waga

Myślałam że tylko w pl takie kwiatki

Na 10 dni
Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Aika - ale Amy ladnie wazy!!!

Indu- Na zdj na fb pisalas ze masz lape wielka, widzialas jaka lape ma moja Lilly ?

Marei- Moj Tz tez wiecznie zmeczony ale juz nie narzeka. W weekend nie wychodzilam z domu nawet. Tz bral Mala na spacer

My chcemy Starac sie o 2 jak Mala skonczy 1,5 roczku . Zobaczymy jak wyjdzie. Tez jestesmy tu sami. MoZe moja mama przyjedzie do nas za rok na stale

Uciekam na spacer

Ona przybiera dokładnie 0,5 kg na miesiąc odkąd sie urodziła.

Tez sie zaraz bede zbierać na spacer
Stary 2016-01-11, 14:25   #569
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

mi się dziś o dziwo udało bez problemu dodzwonić do przychodni. I jutro o 11 mamy szczepienie idę znowu z mamą bo tż ma 1 zmiany
Stary 2016-01-11, 14:26   #570
Cos_
Zakorzenienie

Kejtice ale mnie nie chodzilo o top coaty tylko cos wypuscili niby zelowe ze lakier i na to jakis specjalny do lakieru top od nich nie ten najzwyklejszy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości