Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 11:10   #3691
badzia987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy którąś z Was męczą tak wymioty? Bo ja już nie wiem co z tym robić, rano zjadał jedną kanapkę na śniadanie bo więcej nie dałam rady, a teraz 10 min. wymiotowałam jakąś pomarańczową wodą :/ myślałam że mi przeszło a to znowu... Wizytę mam dopiero w środę ale Pani Dr za każdym razem mówi że to normalne... I praktycznie teraz od 12-13 juz bym spała do ranka następnego dnia... jakaś taka śpiączka mnie łapie... a brzuch coraz niżej...
Wiesz co, ja w sobotę miałam z rana akcję. Po prostu tak czasem podziała na mnie zapach drożdży z chleba. Trochę rwało ale nic treściwego nie poleciało. Wczoraj znaleźliśmy z TŻ-tem jakieś stare mięso ze Świąt w lodówce i też mnie ostro mdliło przy każdym jej otwarciu. Nie wiem na ile to jest normalne. Poprzednio nie miałam takich akcji przy końcówce.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hej dziolchy! Patrze wy aktywnie od rana. Mnie jakis dol nie odpuszcza :-\ moze jakas chandra przedporodowa. Wszystko mnie wkurza jeszcze wczoraj tz zapowiedzial kogo chce zaprosic na chrzciny ze swojej rodziny.. M.in tesciow swojej siostry bo z nimi mieszka.. Po ch**..moi rodzice sie dowiedzieli zaczeli sie wtryniac.. W sumie nie chca zebhsmy bez sensu marnowali pieniadze.. Masakra ja nie mam juz sily.na klotnie.
Od jutra do czw mam maly maraton z wykladowcami.. Ide z nimi gadac. Tz ma mnie zawiesc dla bezpieczenstwa.
I ogólnie jakos tak... Srak..:-\
Bez przesady. Chrzest to nie wesele, żeby każdego zapraszać.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:11   #3692
marciar7
Zakorzenienie

Badzia ja to wiem ty wiesz i 100 innych osob tez.
Stary 2016-01-11, 11:17   #3693
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
No widzisz, jest duuuża szansa, że tak będzie .
To u ciebie Lucy tylko wypatrywać plastik

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Mojego męża też nie ruszyło, co najwyżej ekscytacja, że to tak wygląda i współczucie dla mnie .
Teraz też to dla niego naturalne, ze będzie przy porodzie, bo po pierwsze- chce jeszcze raz to przeżyć (i ostatni raz), a po drugie- dopilnować personelu .

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Kasia, ja patrze na metki, no chyba, że wyczaję, że jakiś odbiega od normy, to wtedy odłożę na właściwą kupkę .

Każda z nas ma gorszy dzień .

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

O, to ja też taki trójkąt mam na napę, ale miałam zamiar użyć dopiero jesienią - a to rzeczywiście w kombinezonach nie ma takiego "zabudowania" pod bródkę, więc pewnie teraz użyję.
popatrzyłam na kominezon i jakoś tak mnie natchnęło że pod szyjke coś by pasowało bo zabudowanie takie normalne nie zbyt wysokie
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ja tez bym chciala snieg
posyłam Ci wielką zaspę śniegu
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
O, dobrze że piszecie o tym trójkącie. Tez mam kilka takich, dopakowałam jeden do torby. Bo w sumie nawet nie pomyślałam o tym
o widzisz na coś mądrego w końcu wpadłam jak się czujesz teraz?
Cytat:
Hej dziolchy! Patrze wy aktywnie od rana. Mnie jakis dol nie odpuszcza :-\ moze jakas chandra przedporodowa. Wszystko mnie wkurza jeszcze wczoraj tz zapowiedzial kogo chce zaprosic na chrzciny ze swojej rodziny.. M.in tesciow swojej siostry bo z nimi mieszka.. Po ch**..moi rodzice sie dowiedzieli zaczeli sie wtryniac.. W sumie nie chca zebhsmy bez sensu marnowali pieniadze.. Masakra ja nie mam juz sily.na klotnie.
Od jutra do czw mam maly maraton z wykladowcami.. Ide z nimi gadac. Tz ma mnie zawiesc dla bezpieczenstwa.
wiesz co...na wesele to jeszcze mogę zrozumieć jeżeli utrzymuje się z takimi osobami kontakt to czemu nie ale chrzciny? bez sensu wydawane pieniądze...a planujecie je przed ślubem czy po ? może jak Tż zobaczy ile co kosztuje to zmieni zdanie bo za wszystko niestety trzeba zapłacić nie smutaj skup się na sprawach ze szkołą teraz

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:25   #3694
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo z weselem to w ogle to samo ;-) jego rodzice postaw sie a zastaw sie ywpada i koniec. Nie rozumieja ze wiecej niz 210max osob na sale nie wejdzie. Pozapraszali tyle ze 247 wyszlo ;-) mam nadzieje ze jeszcze da im.sie to wytlumaczyc.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Pozatym ja moge olac ale u nas sie nie przelewa.. Po kij robic wielkie chrzicny a potem oszczedzac bo nie masz grosza
masz racje, postaw sie a zastaw sie... przeciez to chrzciny a nie wesele... po co tyle ludzi prosic

ja mam lokal zaklepany bo nie chcialam mamie sie rzucac na glowe z tym wszystkim i w tym lokalu robia takie imprezy , ale musisz miec minimum 23 osoby chyba. To my mamy kolo 25 i juz
ja mam 6 rodzenstwa to oni pol zajmuja, ale zadnych ciotek, wujkow itp. Tylko ci co na serio razem sa z nami

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:26   #3695
butterfly20
Zakorzenienie

Marcia

Mi szczerze mówiąc nie przeszkadzało zapraszanie na wesele przez moich rodziców i teściów osób, których nigdy wcześniej nie widziałam. Zwłaszcza,jeśli to była rodzina z daleka. Bo tak naprawdę to mało jest zawsze takich okazji,żeby rodzina z daleka mogła się z nami zobaczyć- głównie wesela i pogrzeby No i ja też mogłam im wszystkich poznać.
Pewnie nie byłabym taka chętna jakbym sama musiała za nich płacić ale jeśli chodzi o płacenie za talerzyk, to moi rodzice płacili z swoich gości, a teściowie za swoich.

Natomiast chrzciny to już inna bajka i w życiu bym nie nie zgodziła na żadnych teściów siostry czy brata, chyba,że miałabym z nimi bliskie relacje

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:26   #3696
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Podobno tak się może dziać! Odpoczywaj w takim razie!

Jakieś specjalne badania sobie życzą? U mnie podobno nic nie jest dodatkowo potrzebne.
Ja mam w planach dzisiaj wieczorem kosmetyczkę, bo mimo wady wzroku nie umiem się patrzeć na swoje stopy

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Lucy, Justynka, Lola teraz sobie uświadomiłam, że 38 tc nam się zaczął !!!!!!!!!!
U mnie chcą: morfo, mocz, (klasyka) poza tym sód, potas, krzepliwość, cukier. W tym któreś z nich z 24 godz...haha tak jakbym była prorokiem

Położna super babka, zachęca do sn, stwierdziła, że brzuch jeszcze wysoko.

Zaraz fryzjer, obym była zadowolona
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:28   #3697
marciar7
Zakorzenienie

Niestety po probach dyskusji dowiedzialam sie ze zrobi i tak jak chce ;-) wiec super. Nie no mam zamiar olac ale nie chce mi sie tez wysluchiwac pretensji moich rodzicow którzy wola nie wywalac bez sensu kasy.
Stary 2016-01-11, 11:28   #3698
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ale sie nadziałam siedze i sama sie z siebie smieje

szybko sniadanie itp zeby zdarzyc na moj serial w tv wlaczam a tu dupa :conf used:

zapomnialam ze na moje zyczenie tz odmontowal dekoder polsatu i zamontowal niemiecka tv

i nie mam ani serialu ani trudnych spraw ani nic :brzyda l:

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 11:29   #3699
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
U mnie chcą: morfo, mocz, (klasyka) poza tym sód, potas, krzepliwość, cukier. W tym któreś z nich z 24 godz...haha tak jakbym była prorokiem

u mnie te wszystkie badania robią w przeddzień planowanej cc. Tylko co jak wyskoczy nieplanowanie? shit muszę dotrwać, jeszcze 23 dni.

Stary 2016-01-11, 11:29   #3700
amb86
Zakorzenienie

My na chrzest zapraszamy tylko rodzeństwo i rodziców.. Już szukam małej restauracji blisko domu i ciuszków
Stary 2016-01-11, 11:30   #3701
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Marcia, szkoda Twoich nerwów- porozmawiajcie jeszcze raz i na spokojnie uzgodnijcie listę gości.
Ja tam od razu zapowiedziałam wszystkim, że na chrzcinach będą tylko dziadkowie, prababcia, nasze rodzeństwo z rodzinami i już będzie ponad 20 osób. Ciotka męża już się wprasza, a to taka osoba, która mysli, że żadna impreza w rodzinie nie obędzie się bez niej i jej syna z rodziną- niedoczekanie, już mi na święta krwi napsuła.

Powodzenia na uczelni- trzymam kciuki, żeby wyrozumiali byli dla Ciebie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:31   #3702
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
[COLOR="Silver"]

Bez przesady. Chrzest to nie wesele, żeby każdego zapraszać.
Tez tak uważam, mój tez mial taki pomysł to go od razu ostudzilam z tym pomysłem. Byli rodzice dziadkowie i rodzeństwo z dziećmi i tak było 45 osób. Chciałam zeby było kameralnie i tak było a nie zaraz z 80 osób i jeszcze orkiestra, bo tak jest modnie w rodzinie meza ale absolutnie nie przystalam na to
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:31   #3703
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety po probach dyskusji dowiedzialam sie ze zrobi i tak jak chce ;-) wiec super. Nie no mam zamiar olac ale nie chce mi sie tez wysluchiwac pretensji moich rodzicow którzy wola nie wywalac bez sensu kasy.
a wlasnie, robicie chrzciny w domu? czy w lokalu i talerzyk dla kazdego ?

bo jak to drugie to problem z glowy, niech rodzice tz placa za swoich gosci a ty za swoich i niech sobie prosza tesciow i wujkow i kogo tam chca bo sami placa za nich

a jak u Ciebie w domu to tez moga sie dorzucic do kosztow np do przygotowania za jedzenie itp

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 11:32   #3704
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Ehhh...jeszcze sporo czasu do chrzcin, więc może jeszcze dogadacie się jakoś i dojdziecie do kompromisu... Ja tam bym za wszelką cenę postawiła na swoim, a już absolutnie bym nie pozwoliła żeby mi się rodzice czy teściowie wtranżalali... Ja o dziwo mam humor całkiem niezły ostatnio, ale moja matka mi działa na nerwy niemiłosiernie, właśnie tym, że się strasznie zaczęła wtrącać i chciałaby mi życie ułożyć po swojemu, bo przecież ona wszystko wie najlepiej

Dziś kurier przyniósł mi wózek dla mojej Kluskiale paczka taka wielka i ciężka, że nawet się jej nie tykam, Tż przyjdzie z pracy to rozpakuje i złoży Poza tym mam leniwca okropnego... nic mi się nie chce, za oknami u mnie mgła taka, że aż oczy bolą, chyba zaraz się położę jeszcze na trochę...
Moja macica chyba też coś zaczęła trenować, wczoraj miałam twardniejący brzuchol i trochę takich boleści jakby na okres, że aż się położyłam , trochę się przespałam i przeszło...
Stary 2016-01-11, 11:33   #3705
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

A co mi się ubzdurało, że u Ciebie Amb ma być cc ?
Stary 2016-01-11, 11:36   #3706
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
u mnie te wszystkie badania robią w przeddzień planowanej cc. Tylko co jak wyskoczy nieplanowanie? shit muszę dotrwać, jeszcze 23 dni.

u mnie tak samo

mam cc 2 lutego ale 1 lutego na 11 mam byc w szpitalu na wszystkie badania itp

nie gadaj tak, musimy dotrzymac

tz urlop zabukował juz

Cytat:
My na chrzest zapraszamy tylko rodzeństwo i rodziców.. Już szukam małej restauracji blisko domu i ciuszków
ja juz swoja musiałam zaklepac juz w listopadzie
bo moja miescina w pl malutka i tylko 3 sa takie do wyboru lokale, a chrzciny, wesela urodziny, stypy ciagle sa. Tym bardziej w lipcu wesela. My mamy 17 lipca chrzciny

i gdzies kolo 2,5 tys wyjdzie wiec w miare ok sa dwa ciepłe dania, sałatki, lody, owoce, soki, kawa , herbata i ciasta. Sama zrobie z mama tort i tyle u nas % nie bedzie

wiec mysle ze jak mamy kosciol na 11 to sale na 13 i do 17 towarzystwo sie rozejdzie i swiety spokoj bedzie

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 11:39   #3707
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
A co mi się ubzdurało, że u Ciebie Amb ma być cc ?
Nie, może mnie pomyliłaś z kimś
Stary 2016-01-11, 11:40   #3708
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tez tak uważam, mój tez mial taki pomysł to go od razu ostudzilam z tym pomysłem. Byli rodzice dziadkowie i rodzeństwo z dziećmi i tak było 45 osób. Chciałam zeby było kameralnie i tak było a nie zaraz z 80 osób i jeszcze orkiestra, bo tak jest modnie w rodzinie meza ale absolutnie nie przystalam na to
Pewnie, że tak , u nas dzięki Bogu nikt się nie wtyrybania, ani rodzice ani teściowie, zresztą, bym nie pozwoliła, to my wszystko organizujemy, my płacimy i koniec tematu- oni są zaproszeni a nie od decydowania. Jak zechcieliby kogoś dopraszać, to niech za to płacą i tyle. Ja też nie śpię na pieniądzach, żeby jakąś huczną imprezę urządzać- a poza tym dlaczego tylko jedna ciotka i jej rodzina ma być wyróżniana i zapraszana, skoro nikt z rodziny moich rodziców i teścia nie jest brany pod uwagę? To nie wesele.
Stary 2016-01-11, 11:40   #3709
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo

tz urlop zabukował juz

bo moja miescina w pl malutka i tylko 3 sa takie do wyboru lokale, a chrzciny, wesela urodziny, stypy ciagle sa. Tym bardziej w lipcu wesela. My mamy 17 lipca chrzciny

i gdzies kolo 2,5 tys wyjdzie wiec w miare ok sa dwa ciepłe dania, sałatki, lody, owoce, soki, kawa , herbata i ciasta. Sama zrobie z mama tort i tyle u nas % nie bedzie

wiec mysle ze jak mamy kosciol na 11 to sale na 13 i do 17 towarzystwo sie rozejdzie i swiety spokoj bedzie
Ja nie mogłabym tak zrobić, bo tylko raz na mies.w kościele hurtem robią chrzty... ale nie wiem kiedy to wypadnie w kwietniu
Stary 2016-01-11, 11:40   #3710
Lucy31
Zakorzenienie

Kaasi, hm nie wiem. Dziwacznie. Dość mocno mnie męczy dziś. Położyłam się.Jutro męża nie ma, wyjeżdża służbowo, ma jakieś 400 km w jedną stronę. Będę się stresować, że go nie ma i że w razie co to szybko go nie ściągnę. Wolę dziś odpocząć w takim razie..

Cytat:
Ale sie nadziałam siedze i sama sie z siebie smieje

szybko sniadanie itp zeby zdarzyc na moj serial w tv wlaczam a tu dupa :conf used:

zapomnialam ze na moje zyczenie tz odmontowal dekoder polsatu i zamontowal niemiecka tv

i nie mam ani serialu ani trudnych spraw ani nic :brzyda l:
O masz, jak żyć?
Stary 2016-01-11, 11:40   #3711
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marcia, szkoda Twoich nerwów- porozmawiajcie jeszcze raz i na spokojnie uzgodnijcie listę gości.
Ja tam od razu zapowiedziałam wszystkim, że na chrzcinach będą tylko dziadkowie, prababcia, nasze rodzeństwo z rodzinami i już będzie ponad 20 osób. Ciotka męża już się wprasza, a to taka osoba, która mysli, że żadna impreza w rodzinie nie obędzie się bez niej i jej syna z rodziną- niedoczekanie, już mi na święta krwi napsuła.

Powodzenia na uczelni- trzymam kciuki, żeby wyrozumiali byli dla Ciebie .
Nie ma szans na przedyskutowanie tego

Cytat:

bo jak to drugie to problem z glowy, niech rodzice tz placa za swoich gosci a ty za swoich i niech sobie prosza tesciow i wujkow i kogo tam chca bo sami placa za nich

a jak u Ciebie w domu to tez moga sie dorzucic do kosztow np do przygotowania za jedzenie itp

RacEj gdzies w lokalu. Ale tu my placimy a nie rodzice ;-) przybajmniej jak narazie tak mi sie wydaje.

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ehhh...jeszcze sporo czasu do chrzcin, więc może jeszcze dogadacie się jakoś i dojdziecie do kompromisu... Ja tam bym za wszelką cenę postawiła na swoim, a już absolutnie bym nie pozwoliła żeby mi się rodzice czy teściowie wtranżalali... Ja o dziwo mam humor całkiem niezły ostatnio, ale moja matka mi działa na nerwy niemiłosiernie, właśnie tym, że się strasznie zaczęła wtrącać i chciałaby mi życie ułożyć po swojemu, bo przecież ona wszystko wie najlepiej

Dziś kurier przyniósł mi wózek dla mojej Kluskiale paczka taka wielka i ciężka, że nawet się jej nie tykam, Tż przyjdzie z pracy to rozpakuje i złoży Poza tym mam leniwca okropnego... nic mi się nie chce, za oknami u mnie mgła taka, że aż oczy bolą, chyba zaraz się położę jeszcze na trochę...
Moja macica chyba też coś zaczęła trenować, wczoraj miałam twardniejący brzuchol i trochę takich boleści jakby na okres, że aż się położyłam , trochę się przespałam i przeszło...
Mam nadzieje ze jak dziecko sie urodzi to zobaczy ze kasa leci jak... I nie ma miejsca na jakies glupoty.
Fajnie ze wozek przyszedl ;-)
Stary 2016-01-11, 11:41   #3712
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, może mnie pomyliłaś z kimś
Na to wychodzi- tłumaczy mnie tylko kalafior ciążowy
Stary 2016-01-11, 11:47   #3713
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwsze chrzciny były u Teściów, na 25 osób bodajże, z cateringiem. Fakt,że wszystko nam ugotowali, rozstawili, zebrali brudne naczynia itp.Ale zimną płytę i ciasta robiliśmy sami, trzeba było gonić wokół tych gości, więc sobie wszyscy siedzieli do 21 ( a chrciny były o 11 ).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...

Tym razem biorę knajpę i pitolę. I goście na pewno posiedzą krócej.

Cytat:
u mnie tak samo

tz urlop zabukował juz

No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...

Stary 2016-01-11, 11:49   #3714
re_nata
Raczkowanie

O umnie na weselu teściowie tak samo najchetniej wszystkuch by zaprosili sle ja sie tam w to bardzo nie wracałam bo nikogo praktycznie z ich rodziny nie znałam, ale dziwne to dla mnie byli bo oni normalnie to z nikim się nie zachodzą, a i tak pozapraszali i sąsiadów w koło. I co sąsiedzi przyszli a rodzinka się nie pojawiła i gdyby mój mąż nie dzwonił do wszystkich 3-5dni przed weselem to byśmy płacili tesciowie za puste talerzyki około 30 osób.

A co do chrzcin to my planujemy moje rodzeństwo rodzice babcia. A z strony męża jest problem z jego bratem, który mieszka obok Ale się do nas nie odzywa od momentu gdy działkę pod nasz domek wyrownalismy i zaczęliśmy budowę. No i problem chrzestnych u mnie wiadomo siostra lub brat A U niego
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 11:52   #3715
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsze chrzciny były u Teściów, na 25 osób bodajże, z cateringiem. Fakt,że wszystko nam ugotowali, rozstawili, zebrali brudne naczynia itp.Ale zimną płytę i ciasta robiliśmy sami, trzeba było gonić wokół tych gości, więc sobie wszyscy siedzieli do 21 ( a chrciny były o 11 ).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...

No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...
Ja pierwsze chrzciny robiłam u teściów, bo mają domi dość duży salon, ale co się narobiliśmy i nalataliśmy przed, w trakcie i po, to nasze. U nas nie ma miejsca, trzeba by z dużego pokoju wynieść meble, kanapę i ciekawe, gdzie to pochować?
Teraz chcemy w lokalu zrobić i mieć kłopot z głowy.

Tylko u nas nie uda mi się przeforsować jednego- alkohol będzie na pewno .
Stary 2016-01-11, 11:55   #3716
butterfly20
Zakorzenienie

tak się pobawiłam ze stołem haha
tort też był motylkowy ( z cukierni) a babeczki upiekłam sama z motylkami offkors, w motylkowych papilotkach i oczywiście wszystko biało-fioletowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 014.jpg (188,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 063.jpg (118,7 KB, 26 załadowań)

Stary 2016-01-11, 12:00   #3717
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Kaasi, hm nie wiem. Dziwacznie. Dość mocno mnie męczy dziś. Położyłam się.Jutro męża nie ma, wyjeżdża służbowo, ma jakieś 400 km w jedną stronę. Będę się stresować, że go nie ma i że w razie co to szybko go nie ściągnę. Wolę dziś odpocząć w takim razie..

O masz, jak żyć?
no chyba ide z powrotem do łóżka spac

[QUOTE=butterfly20;5408796 4]Pierwsze chrzciny były u Teściów, na 25 osób bodajże, z cateringiem. Fakt,że wszystko nam ugotowali, rozstawili, zebrali brudne naczynia itp.Ale zimną płytę i ciasta robiliśmy sami, trzeba było gonić wokół tych gości, więc sobie wszyscy siedzieli do 21 ( a chrciny były o 11 ).Byliśmy styrani a jeszcze przed tym przygotować chatę, ja musiałam oczywiście mieć udekorowane stoły po swojemu...

No musimy wytrwać. Dla mnie to większy komfort psychiczny tak sobie na spokojnie przyjechać...[/QUOTE]

ja tak miałam na weselu, byla sala, kucharki ale trzeba bylo dowiesc produkty, ciasta swoje itp. Nigdy wiecej !!!

teraz zrobie soie tylko tort i jakies ciasto mama zrobi i sie pojdzie z torebka. Lokal do 17 wiec nie ma siedzenia godzinami bo kto tyle z dzieckiem małym wytrzyma, tym bardziej ze my bedziemy pierwszy raz w pl z Mia

oj tak.... ja tez bym wolala terminowo i zaplanowane miec

Cytat:
Nie ma szans na przedyskutowanie tego

RacEj gdzies w lokalu. Ale tu my placimy a nie rodzice ;-) przybajmniej jak narazie tak mi sie wydaje.

Mam nadzieje ze jak dziecko sie urodzi to zobaczy ze kasa leci jak... I nie ma miejsca na jakies glupoty.
Fajnie ze wozek przyszedl ;-)

ej to jak w lokalu to prosta sprawa, niech placi za swoich tesciowa jak chce takich "dalszych" zapraszac i juz

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-11, 12:04   #3718
Karinek1973
Raczkowanie

Witam się w pon południe po małych przebojach ale z happyendem
Juz nie pamiętam która pisała, że wzrastają ceny wózków. Upatrzyliśmy i w sumie wybraliśmy wózek za 1999 zł dziś wchodzę na stronę sklepu i widzę ... cena promocyjna 2149 - ciśnienie już mi podskoczyło. Wchodzę na allegro uff SĄ w starej cenie ale jakieś foto było dziwne dzwonię się dopytać a pani mi mówi, że tego koloru co ja chcę nie mają Dzwonię na inną aukcję -ten sam tekst - dostawca od świąt im jeszcze nie dosłał . Zadzwoniłam do trzeciego i tadammmm JEST !!!! Natychmiast kupiłam Pani nawet zapewniła mnie, że jutro wózek będzie u mnie.
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:05   #3719
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
tort też był motylkowy ( z cukierni) a babeczki upiekłam sama z motylkami offkors, w motylkowych papilotkach i oczywiście wszystko biało-fioletowe.
Jak ślicznie, a tort cudo
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 12:06   #3720
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierwsze chrzciny robiłam u teściów, bo mają domi dość duży salon, ale co się narobiliśmy i nalataliśmy przed, w trakcie i po, to nasze. U nas nie ma miejsca, trzeba by z dużego pokoju wynieść meble, kanapę i ciekawe, gdzie to pochować?
Teraz chcemy w lokalu zrobić i mieć kłopot z głowy.

Tylko u nas nie uda mi się przeforsować jednego- alkohol będzie na pewno .

to u mnie nie bylo by o czym gadac, nie ma i koniec %. Moj ojciec ma z tym problem i tz rodzice tez. Wiec nawet symbolicznie szampana nie bedzie
ja sobie zrobie z % pojade do de a mama biedna zostanie z problemem na głowie bo jak ojciec sprobuje to koniec, bedzie tygodniami pił. Wiec nie ma takiej opcji nawet

Cytat:

ale ładnie i słodko !

kurcze moze tez pomysle cos zeby był jakis motyw przewodni albo co

U nas bedzie tez sesja zdjeciowa bierzemy caly nasz sprzet i tła i bedziemy strzelac fotki zeby byly na pamiatki

bez jaj.... cos musze pomyslec zeby zrobic cos w tym stylu, chociaz by jakies ozdoby stołu, serwetki itp
u mnie na weselu był fiolet wszedzie nawet moj ojc krawat fioletowy ubrał

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości