![]() |
#4951 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Wtajemniczenie
|
Gwiazdka a Adamex Pajero np? Za 1500 3w1 no i bebetto Holland luca np tez w tej cenie kupisz nowke 3w1
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny,
Misia - dobrze ze już spokojniej. Słoneczko - ![]() ![]() Z wypłatami z ZUS wiecznie coś nie tak. Ale też musicie pamiętać że oni wypłacają średnią z całego roku a nie 100% z pensji. Wiec jeśli miałyście podwyżkę np. pół roku temu to Zus wam mniej wypłaci bo oni wyliczają średnia zarobków z ostaniach 12 miesięcy. ja zapisałam się dzisiaj na wizytę kwalifikacyjną do szpitala - mam na 15 lutego przyszły też moje piżamy do karmienia - są OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
Gwiazdka ja za mój Camarelo Carera 3w1 dałam 1370zł. Nie wiem jaki model i cena Ci odpowiada ale są w tej cenie nowe wózki, a używki też można fajne znaleźć z Bebetto czy innych modeli.
Doszłam do ładu z ciuszkami ufff, myślałam, że się już wykończę przy przewalaniu tej sterty pajaców, bodziaków i śpiochów ![]() Teraz muszę to poukładać rodzajami i zobaczyć ile sztuk czego mam. Wydają mi się jakieś duże te ciuszki no ale zostawiłam najmniejsze z tych co miałam i metkowo do 3msc. ![]() Dorka to już niedługo, co to jest ta wizyta kwalifikacyjna? to już jakiś wywiad zbierają czy zostajesz w szpitalu do porodu? Ja mam 4 piżamy z kolekcji "szara Żyrafa/Misiek" wiosna lato jesień zima na porodówce" ![]() ![]()
Szczęśliwa mężatka 07.06.2014r. ![]() Oleńka 3/2/1 ![]() ![]() Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-01-11 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
mnie w tym całym l4 wkurza to, że nie wiem kiedy spodziewać się przelewów. Nic zaplanować nie mogę z bieżącej kasy. Wypłaca mi zus. Teraz mam l4 do 13 stycznia, ciekawe kiedy mi coś wyślą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli tam mnie nie zakwalifikują to mam jeszcze 2 inne szpitale do wyboru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
No to u mnie o tym dobrze, że mi wypłaca pracodawca.😞
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
Polly- w sumie dobrze, że dałaś znać, że wypłata Ci się nie zgadza. Księgowa teraz musi dojść z tym do ładu. Pewnie siedzi i się gorączkuje. Możliwe, że popełniła błąd
![]() Kompletuję zakupy na gemini. Na razie mam za ok. 170 zł, ale jak mąż przyjdzie z pracy to niektóre rzeczy musimy obgadać i jeszcze na termometr trzeba będzie doliczyć 100 zł. Wracam do zakupów. Miło tak w domu wyjść do sklepu i się nie męczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo jak nagle zaczyna kobieta rodzić to chyba przez SOR to idzie? A jak na cesarkę to nie wiem czy tydzień wcześniej kładą czy ile? Chciałabym już urodzić. ![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalach w okolicy jest osobne wejscie niby dla rodzacych. Izba przyjec ginekologiczna albo od razu na odzial idziesz
Moje kolezanka do szpitala szla dzien przed cesarka. Tydz to za dlugo raczej |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Moniaa mnie tez to denerwuje w zusie oni wyplacaja za 1zwolnienie od do jak miałam tydzień np listopada i 2tyg grudnia to dostawalam w połowie wlasnie za 3 tyg.. Zawsze to mnijszy przelew wczesniej miałam za caly miesiąc teraz wychodzi niby tyle samo ale właśnie w ratach :/
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Mniejszy* Każdy mi mowi ciesz sie za niedługo sie zacznie korzystaj z wolności tak jakbym miala do więzienia iść.. Wiem ze poczatki sa trudne ale tyle matek daje rade to i my damy, w dawnych czasach to domy drewniane bez gadżetów babki dawaly rade to i my damy ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Wybieram sie dzis do koleżanki ktora ma termin na luty pooglądam wyprawkę i pozapisuje jakies hity których mi brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Bonku, później podziel się z nami tymi hitami.
![]()
![]() |
#4966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio miałam ochotę na mcflurry, ale tak się zestresowałam, że wszyscy będą patrzeć, że jak to, z brzuchem i do maka wchodzi.. Jakby to kogoś obchodziło ![]() ![]() Widzę, że też tego nie doceniałam. Nie zapeszając zawszę mam kasę pierwszego w okolicach 12-13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Witam sie,
Opadlam z sil po wczorajszym rajdzie po ch. W dodatku nic specjalnie nie kupilismy a olazilam sie jak glupia. To byl pierwszy i ostatni wypad na przeceny. Nic kompletnie nie ma.Wole juz siedziec przed kompem i zamawiac. Wczoraj swietnie sie czulam, spedzilismy kupe czasu na tych cjolernych zakupach a jak wrocilismy to dopiero poczulam kregoslup, brzuch, nogi. Wszystko bolalo. W dodatku podobnie jak u ciebie Misia..mala zaczela tak szalec ze tez zastanawialam sie czy wszystko ok. Stukala mi w szyjke, wyzej krecila jakies mlynki. Ale nie mialam skurczy, w dodatku udalo mi sie na chwile zasnac i jak wstalam to juz byla spokojniejsza. Dzisiaj ruchy normalne wiec chyba jest ok. NADIA fajny zakup..wozeczkiem za 5 stow tez bym nie pogardzila. Fajnie macie w Pl z tymi uzywkami..ja tutaj tez sledze stronki z uzywanymi rzeczami ale ludzie chyba poglupieli..niektorzy wystawiaja ciuszki w cenach prawie sklepowych bo ze firmowe..paranoja SLONECZKO super ze nareszcie do domku zmykasz, tylko przypadkiem nie szalej od nadmiaru wolnosci. No i gratulacje..waga malutkiej sluszna ![]() Wczoraj ogladalam program o porodach i m.in pokazywali babeczke ktora miala uszkodzone lozysko i 2 miechy spedzila w szpitalu. Dotrzymali ja do 32 tyg i rozwiazali ciaze. Ta dziewuszka wazyla ponad 2kg i wogole nie wygladala na wczesniaka. Pocieszajace to ze gdyby cos teraz sie stalo to dzidzius juz sobie poradzi. BONKU jak widze takie berbecie ktore pochlaniaja chipsy i inne swinstwa to mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera.. Co do torby do szpitala..to ja wlasnie mam zgryz bo do torby sportowej na pewno sie nie zapakuje a waliche mam ogromna. Chyba wezme 2 torby i juz. Jedna dla mnie druga dla malej. Zreszta i tak musze miec dwie torby ( zalecenie ze szpitala): jedna mala z rzeczami na sale porodowa i druga na pobyt z czega ta druga zostaje w aucie az do chwili jak zostane przewieziona do pokoju po porodzie. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi gin mówił że jeśli będziemy się umawiać na cesarkę to najlepiej by było jakbym zaczęła 39 tydzień ale to już zależy kiedy Mały będzie chciał się ewakuować ![]() Myślę że spokojnie coś znajdziesz w tych pieniażkach ![]() Która z dziewczyn wrzucała przepis na te bułeczki drożdżowe? Chyba sowa? Bo są przepyszne, dzięki! Piekę już drugi dzień i jutro pewnie też będą bo znikają ekspresem szczególnie jak są jeszcze ciepłe ![]() Dziewczyny na smyku jest promocja na pampersy premium care ale już tylko rozmiar 0 z tych mniejszych został, wychodzi troszkę ponad 50gr za sztukę. I chusteczki z tej serii też na promocji.
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, co zamawiały z gemini
![]() Czy, jak mam listę w przechowalni i się wyloguję to ona po zalogowaniu jeszcze będzie? Bo chcę zamówić z mężem, żeby ewentualnie coś poradził. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe jakie miny mieliby ludzie jak bym po urodzeniu po szpitalu hasala w takiej piżamce
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Dodaj do koszyka moj wisi juz tydzień i nic sie nie usunelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Aha..zapomnialam w piekarniku piecze sie pasztecik z mieska rosolowego..jeszcze jakies 20 min a pachnie bosko..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś taką piżamę onesie, baaardzo mi się podobały. I kupiłam taka na guziczki. Prawie ją rozerwałam, gdy szłam na poranne siku.
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bonku mi się nie wyświetla ta piżama ![]()
![]() |
#4975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak jest rozpoczęta akcja to wchodzisz przez IP chyba - na pewno Cie pokierują ![]() a jak minie termin i nic się nie dzieje to masz wyznaczane kontrole na ktg i czasami wyznaczają termin hospitalizacji. Ale ja bym raczej nie chciała w szpitalu czekać na poród... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki, właśnie miałam pisać, że wszystko jest ok po wylogowaniu
![]() A jak myślicie czy teraz jest odpowiedni moment, żeby pytać lekarza o skierowanie do szpitala na poród, o jakieś informacje, co jest potrzebne na sali albo jaki szpital poleca itp. Czy za wcześnie? W szpitalu, w którym chcę rodzić to ta lista rzeczy potrzebnych jest uboga. Edytowane przez milenujdka Czas edycji: 2016-01-11 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zapewniają większość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
Ale nie ma żadnej informacji o tym, co dla dziecka, jakie ubranka i w ogóle.
Jest tylko taka lista: przybory toaletowe dwa ręczniki (najlepiej kąpielowy i zwykły) pantofle klapki pod prysznic szlafrok krem lub pomadka do zwilżania ust 1 butelka wody mineralnej niegazowanej |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Przyszła druga przesyłka przewijak i termofor. 😀
Czekam jeszcze na dwie. Zamówiłam używany kombinezon dla Oliwki i 2 krzesła barowe dla rodziców na 25 rocznicę ślubu. Wiem jakie mamie się podobały, ona sama już chyba zapomniała, że chciała kupić.. 😉
#4980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytać zawsze można - skonsultować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.