|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
pokój w stylu emo / emo - punk
witam witam[;.
mam pytanko[;. co moge zrobić żeby mój pokoik był bardziej punk rockowy .? myślałam nad czerwono różwoymi ścianami i elementem szachownicy zdjęc nie dodam bo mam przeprowackę i właśnie sie zastanawiam jaki mogła bym miec pokoik[; bedemiała na poddaszu[; prosze o pomoc. z góry dziękuję;*. pzdr.;* |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: punkrockowy pokoik.
Hm...
Twój pomysł jest ciekawy, choć ja bym pomalowała ściany na ciemny błękit.
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
niom dobry pomysł.. a myslałaś o : czerwienie, rózy i czerni??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
szachownice namalowac moze byc skaplikowane;p
moze cos z fioletem bo roz brzmi malo ciekawie |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
A nie zgodze sie z poprzedniczka
wg mnie wygląda bardzo ładnie róz i czerń.. pomimo że nie przepadam za rózem...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
ja osobiscie różu też nie lubię, więc dlatego te różowe ściany mnie nie przekonujną, ale taki ciemny fiolet mógłby być ciekawy.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Chi~
|
ciemny wiolet, i dodatki jak z teledysku "hey boy" blogu 27.
http://www.youtube.com/watch?v=ECAIMJPbPP4
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
rozowy i punk?!
|
|
#10 |
|
Chi~
|
zależy od połączenia. tak, rózowy może grać z punkiem.
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba mamy inna wizje punka...
|
|
#12 |
|
Chi~
|
być może. ale nie o tym wątek.
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
ja widzialam w pokoju prawdziwego punka taka ozdobe z zutytych CD... byly przyklejone na scianie niczym luski (takie rybie luski), tak okolo metr kwatowy. Fahnie wygladalo, i nawiazywalo do muzyki.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja ostatni raz jakiś remont w pokoju miałam dobre kilka lat temu. Zmieniłam się i różowe tapety[ ] nie są w moim stylu Myślałam o punk rockowym wystroju, ale jakoś wizja zdzierania tapet mnie nie zachęca. Zresztą teraz kursuje tylko między szkołą i domem, mało mam czasu dla siebie itp. Może zrobić jakieś ozdoby z CD albo vinyli? Musze coś zrobić w tym pokoju, bo gdybym sie nie znała to wchodząc do własnego pokoju określiłabym sie jako 'słitaśną' nastolatkę. A taka nie jestem
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
różowo-czarna szachownica to dość oklepany schemat dzieci-emo... jak chcesz mogę Ci sprzedać
krawat (śledzik) z takim wzorem :P co do szachownic na ścianach to mam nadzieję, że to będą jedynie skromne elementy bo w przeciwnym wypadku czeka zarówno wykonujących ją, jak i Twoje oczka nie małe wyzwanie.Powodzenia! |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vinyl nie jest punk-rockowy ale pomysł fajny sama mam vinylowe płyty w pokoju Jeśli mówimy o takich poważniejszych zmianach to pokój w kolorze cieeemnego fioletu bym zrobiła .Jakiś fajny kolor zasłon pasujący do farby albo tapety na ścianie (najlepiej firany ciemniejsze) Ja dam ci pare propozycji ; Ja bym zrobiła pokój w gwiazdki, pokupowała jakieś plastikowe i poprzyczepiała na ściany - i dać różne dodatki do pokoju np. takie różne duperele w ksztalcie np. czaszki, diabełków agrafki gdzies poprzyczepać najlepiej tak dużo kostki z gier planszowych (najlepiej białe, czarne) poprzyczepiać albo porozstawiać na pułkach, kosmetyczke przerobić podobnie, ogólne nadać temu sens ![]() Możesz sobie sama jakieś gwiazdki z papieru powycinać jak nie masz plastikowych, fajnie umeblowac pokój, powiesić duuuużo plakatów punk-rockowych zespołów, ramki ze zdjęciami ozdobić diabełkami, jakieś ciemne sztuczne kwiaty do pokoju, białe guziki pomalować tak w takiego trupa jak cchiałyśmy sobie opaski kiedyś zrobić, broszki do poduszek (ale takich ozdobnych) Jest najprawde duużo opcji wystarczy wiedzieć jaki efekt chce się osiągnąć
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pokój w stylu emo / emo - punk
Wy chyba naprawdę nie wiecie jak może wyglądać pokój punka . Róż i punk ???
To jest tak jak: hipis= anarchia . Punki żyli wg idei Zrób to Sam jeżeli chodzi o wszelkie dodatki. A te wszelkie wykreowane ,rzekomo "punkowe", różowo- czarne szachownice , zapełnione czaszkami koszulki ( co gorsza różowymi ) ozdobione wszelakimi gwiazdeczkami itp zasługują na miano kiczu i plastikowego wizerunku kinder-punka. Nic mnie tak nie irytuje jak identyfikowanie punka z różowo-czarnymi szachownicami itp . A to niestety często ma miejsce w naszym społeczeństwie. Może po prostu dowiedzcie się o ideologii punków o genezie tej (bliskiej mi )subkultury. Możecie pooglądać teledyski kapel punkowych . Ale Punk nie równa się Avril Lavigne!! Zresztą moim zdaniem jeżeli ktoś jest punkiem to nie potrzebuje dowiadywać sie jak urządzić pokój w tym stylu tylko po prostu to robi . Jest to przykre ,że teraz, pseudo punk stał się tak modny ,ze dochodzi do takich a nie innych zachowań. Zalała nas fala młodych,"zbuntowanych" kinder-punków którzy krzycząc "Smash the system!" lub "Anarchia!!" nie wiedzą co to oznacza. Żałosne. Pozwoliłam sobie na tę dygresję ponieważ to zjawisko bardzo mnie irytuje i widząc takie tematy jak to , nie mogę przejść obojętnie .
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra eot bo to nie ten temat
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Jammy, Narcy - zamiast tracić energię tutaj, w wątku o emo (przypominam iż jest to forum o dekoracji wnętrz i szeroko pojętym "domu"), zapraszam do wątku o wystroju w stylu punk. Jesteście znawcami - na pewno macie wiele ciekawych inspiracji, które pomogą innym.
I proszę więcej o niewypowiadanie sie na temat emo w schemacie "fajne - niefajne". "Pokój i ... nieruchomości" |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Chi~
|
dobre! ;Phttp://nonsensopedia.wikia.com/wiki/...8d154d0535.jpg jest różowy. i co, jest ślitaśny i coolowy i w ogoole EMO? XD
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok dla mnie też EOT
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Kiniaczeq, chyba się zagotuję zaraz ... Nie będzie końca tematu to zamknę wątek; temat emo jest kontrowersyjny na tym forum a tu ma być (s)pokój , jak sama nazwa forum wskazuje
![]() E - O - T ! Zrozumiano ?? ![]() Tysiu, rewelacja ;D Mnie się mimo wszytsko podoba, przynajmniej jest kolorowo, żaadnego smutaszenia I tak właśnie myślę że pokój emo to właśnie może mieć różowe ścianyy i np. czarne dodatki |
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znam dziewczyne punk co chodzi ubrana na rozowo-czarno.
I nie jest ona emo. Ale jest oryginalna, maluje obrazy...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
tysia_15 - ale cudne rajstopy ma dziewczyna ze zdjęcia
![]() Znalazłam kilka emo-pokojowych inspiracji. Ciężko coś ciekawego znaleźć
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, nie połączę bo będą kłótnie ... Bardzo fajne rzeczy wkleiłas :ehe:
I jeszcze raz apeluję: proszę nie cytować długich postów. Chcemy odniść się do czyjejś wypowiedzi to a początku wpisujemy nick (może być pogrubione) i potem wypowiedź/odpowiedź. |
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
od patrzenia na taką szachownicę bym zwariowała chyba
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Chi~
|
nie, szachownica na ścianie nieeeee... będzie męcząca. pare dodatków z tego wzoru, ale na ścianie nie.. a jak już bardzo chcesz, to tylko jakiś metr x metr.
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Może zamiast szachownicy pomalować pokój farbą? tylko niezbyt wiem czy są takie ciemne kolory. No ale...
Mój kumpel zrobił sobie jeszcze za czasów liceum super mroczny pokój (on raczej pod metala podchodzi, ale drobna zmian kolorów zdziała cuda ).Pomalował ściany na ciemny zielony kolor, nastepnie jak pierwsza warstwa wyschła malował suchym pędzlem ścianę nie miejsce przy miejscu, ale tak żeby miała różne odcienie zieleni - raz maźnął w jednym miejscu, raz w innym.Może zamiast szachownicy, która według mnie jest strasznie męcząca dla oczu, zrobić wzory właśnie takim suchym pędzlem? Tylko na przykład jeżeli emo kolory to róż i czerń to np. położyć warstwę różowej farby i zrobic ciemne mazy?
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje wszytskim;**.
Zdecydowałam się na ciemne meble i szachownicę ale materiał który jest zaczepiony na bambusowym kijku i opada na ścianę;]. Ściany mam czerwone;D. Łóżko mam podobne jak te: http://allegro.pl/item285992313_lozk...zerokosci.html tlyko że pojedyńcze i czarny metal a na min czarna w białe grochy satynowa pościel Jeszcze mam jendo pytanko... Gdzie mogę znaleść szablon-czaszkę? Jeszcze raz wszystkim gorąco dziekuję. raczej miał byc tytuł `Pokój emo` ale wzbudził by wiele konwersacji i wolałam ego uniknać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

wg mnie wygląda bardzo ładnie róz i czerń.. pomimo że nie przepadam za rózem...

] nie są w moim stylu
agrafki gdzies poprzyczepać najlepiej tak dużo
Punki żyli wg idei Zrób to Sam jeżeli chodzi o wszelkie dodatki. A te wszelkie wykreowane ,rzekomo "punkowe", różowo- czarne szachownice , zapełnione czaszkami koszulki ( co gorsza różowymi ) ozdobione wszelakimi gwiazdeczkami itp zasługują na miano kiczu i plastikowego wizerunku kinder-punka. Nic mnie tak nie irytuje jak identyfikowanie punka z różowo-czarnymi szachownicami itp . A to niestety często ma miejsce w naszym społeczeństwie. Może po prostu dowiedzcie się o ideologii punków o genezie tej (bliskiej mi )subkultury. Możecie pooglądać teledyski kapel punkowych . Ale Punk nie równa się Avril Lavigne!!