|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów Cz. VIII
Może za dużo nawilżaczy lub protein? Może złe oleje?
Bo aż mi ciężko uwierzyć, że bez zniszczeń i z prawidłową odżywką można mieć aż tak ogromne siano - chyba że przesadzacie troszkę ![]() Bo ja mam paskudnie zniszczone włosy, a wyglądają zupełnie nieźle... Co mnie nawet dziwi z uwagi na sezon czapkowo-kapturowo-szalikowy. |
|
|
|
|
#2222 |
|
Konto usunięte
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;5408828 9]Moje wyglądają coraz lepiej i coraz mniej rzuca się odrost. Bardzo podobają mi się mój naturalny kolor. W kwietniu minie mi rok
Wpisałam Cię w poście na pierwszej stronie w grupie dzielnie zapuszczających
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie mogę przesadzać, bo posta pisałam po obejrzeniu się w swojej łazience rano, a w świetle dziennym i w innych łazienkach nie było tak źle (ale też nie zachwycająco).
Protein, humektantów i emolientów nie ogarniam Myję na co dzień szamponem Organix kokosowym, raz w tygodniu dziegciowym Vis Plantis. Odżywki używam jakiejś zwykłej - tej, bo muszę ją zużyć https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...nditioner.html, raz w tygodniu maska drożdżowa Agafii. Olejowałam ostatnio chyba z miesiąc temu Więc moze tu leży przyczyna?Włosy zniszczone nie są, ale jakby spuszone, przesuszone, może potrzebują dociążenia... |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chciałam na siłę zużyć proteinowego Kallosa, ale skoro to tak się kończy, to nie ma co się zmuszać
|
|
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
No to koniec marudzenia, że włosy są takie tragiczne, zmienić odżywkę i nie psioczyć
![]() Cytat:
Ja w ogóle nie lubię tych odżywek typu Dove, Nivea. One w większości są napakowane silikonami, olejami, gumami, parafiną + jakieś inne dodatki, a często bardzo puszą, mimo że wydaje się, że powinny wygładzać, a jak nie, to ewentualnie przeciążać. Brak olejowania może być przyczyną, ale czy ja wiem... Ja ostatnio olejowałam z 6-8 miesięcy temu (ot, jednorazowy zryw, wcześniej jeszcze raz tyle czasu pewnie minęło od poprzedniego olejowania) Może powinnaś kupić jakieś serum? Ja pisałam już kilka razy o tym - mam serum z Isany, jest bardzo tanie jak na serum, bo kosztuje z 10 czy 12 zł za 100 ml. Jest o tyle fajne, że jest na tyle lekkie, że można śmiało przeciągnąć nim też po długości, a nie na same końcówki dawać. |
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Konto usunięte
|
Na razie użyłam jej 3 albo 4 razy, ale jestem zadowolona
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam wypróbować te odżywki Ziai, są bardzo tanie (ok. 5zł), więc nawet jak się nie sprawdzą, to nie będzie bardzo szkoda i można będzie zużyć choćby do golenia nóg.
|
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54089723]Wpisałam Cię w poście na pierwszej stronie w grupie dzielnie zapuszczających
[/QUOTE]Anulka21 czuje sie pominieta haha Nie farbuje od lipca 2013, mniej wiecej od polowy miesiąca ☺ Styczeń to mój 30 miesiąc bez farby! |
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Konto usunięte
|
Ale ładnie ta lista wygląda!
Proszę zwrócić uwagę, że nasz wątek prawie zawsze jest w pierwszej trójce ![]() Ja już swoje włosy polubiłam
|
|
|
|
|
#2232 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego to --->
|
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Konto usunięte
|
Bo aktywnie zapuszczamy naturalki i jesteśmy zdeterminowane, by osiągnąć swój cel
Trochę za późno to zrozumiałam
|
|
|
|
|
#2234 |
|
Konto usunięte
|
Odrosty mogą wydawać się mysie, sama długo tak myślałam, a okazało się, że jak mam już całe naturalne, to one WCALE NIE SĄ MYSIE.
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już nie mogę się doczekać aż będę miała całe mysie, bo takie będą, ale patrząc na zdjęcie w załączniku wcale mi to nie przeszkadza, bo słowiański mysi blond jest serio ładny i również nie kumam, że jest często tak krytykowany.
Mam bardzo podobny odcień jak ta dziewczyna na zdjęciu, tyle że włosy są proste, wywijają mi się tylko na końcach i to na zewnątrz, szczególnie po podcięciu końcówek, a teraz dość często podcinam. |
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5409693 7]Bo aktywnie zapuszczamy naturalki i jesteśmy zdeterminowane, by osiągnąć swój cel
Trochę za późno to zrozumiałam[/QUOTE]Ładnie powiedziane , choć ja muszę przyznać że lubiłam siebie w rudościach i czerwieniach i pasowały mi takie kolory. Najorzej że włosy zniszczone i kasa wydana na farby i odżywki, no ale...![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to już teraz widzę, że moje włosy nie są mysie, mimo że cały czas żyłam w takim przekonaniu. Są mniej więcej takiego koloru jak te w załączniku, może ciut mniej złote, bardziej wpadają w taki słomiany odcień
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2016-01-12 o 11:35 |
|
|
|
|
#2238 |
|
Konto usunięte
|
Moje włosy też są złotawe
Na pewno mniej mysie niż sądziłam.Kryzys na razie zażegnany, olej arganowy i balsam rosyjski na propolisie nr 4 dały radę |
|
|
|
|
#2239 |
|
Konto usunięte
|
a moje naturalki to coś pomiędzy kolorem ze zdjęcia wstawionego przez bernikula, a tym, co wstawiła martaakow. Jak robi się słonecznie, to tworzą się takie jakby refleksy. Mimo pochmurnej pogody, już powoli je dostrzegam na odroście. Im odrost dłuższy, tym ładniej prezentuje się twarz
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko widzę, że moje naturalne są na pewno ciemniejsze od farbowanych
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54108246]Ja tylko widzę, że moje naturalne są na pewno ciemniejsze od farbowanych
[/QUOTE]Moje też całe szczęście, drastycznej różnicy nie ma.Dziś naolejowałam włosy olejem rycynowym, działa cudownie na farbowańce, polecam Zdecydowałam się też na powrót do drogeryjnej pielęgnacji, dorwałam w promocji odżywkę Dove, też jest zacna Z drogeryjnych kosmetyków moim zdaniem mistrzem bubli jest Pantene co bym od nich nie miała, było do niczego
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5411020 9]
Z drogeryjnych kosmetyków moim zdaniem mistrzem bubli jest Pantene co bym od nich nie miała, było do niczego [/QUOTE]Ja miałam szampon Pantene Aqua Light i był całkiem w porządku, o ile dobrze pamiętam
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
psikacze GK też powodują we mnie mieszane uczucia. Raz włosy był mięciutkie, raz jakby oblepione. Przy okazji zamówienia oleju rycynowego wzięłam też jakiegoś olejowego psikacza z Garniera - nie ma go nawet w KWC, więc wybrałam na ślepobublowate są także odżywki w sprayu Isany, nie robią nic poza sprawieniem, że włosy są szorstkie i chropowate w dotyku jakie drogeryjne odżywki (poza proteinowymi) sprawdzają się dobrze na sucharkach? macie jakichś faworytów?
|
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5411053 8]Miałam go, spowodował łupież, ale największym twórcą łupieżu były u mnie Gliss Kury
psikacze GK też powodują we mnie mieszane uczucia. Raz włosy był mięciutkie, raz jakby oblepione. Przy okazji zamówienia oleju rycynowego wzięłam też jakiegoś olejowego psikacza z Garniera - nie ma go nawet w KWC, więc wybrałam na ślepobublowate są także odżywki w sprayu Isany, nie robią nic poza sprawieniem, że włosy są szorstkie i chropowate w dotyku jakie drogeryjne odżywki (poza proteinowymi) sprawdzają się dobrze na sucharkach? macie jakichś faworytów? [/QUOTE]Miałam odżywkę Isany w sprayu, OKROPNA Stała ze 2 lata, po czym wylałam 3/4 opakowania, bo w żaden sposób nie dało się jej zużyć Co masz na myśli "na sucharkach"? Na suche (przesuszone) włosy? Bo mnie sucharki kojarzą się z zaschniętym żelem na lokach
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Tak, chodzi o suche, spuszone włosy z tendencją do odstających włosów na wierzchu
Szukam czegoś dociążającego, ale nie obciążającego (wymagająca jestem, wiem |
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5411134 1]Tak, chodzi o suche, spuszone włosy z tendencją do odstających włosów na wierzchu
Szukam czegoś dociążającego, ale nie obciążającego (wymagająca jestem, wiem U mnie 2 odżywki sprawdzają się niemal zawsze: - Garnier Fructis Oil Repair 3 - Kallos Cherry Ale ciężko coś doradzać, bo każde włosy lubią co innego
|
|
|
|
|
#2247 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten psikacz z Allegro jest właśnie z serii Oil Repair. Co ciekawe, nie jest chyba dostępny na polskim rynku. Nie ma go w blogosferze ani w KWC, etykieta produktu jest po niemiecku. Myślę, że się sprawdzi Można go znaleźć u użytkownika ezebra_pl. Jak na drogeryjny psikacz jest tani, a produkty tego typu lubią mieć trochę zawyżone ceny, nieadekwatne do objętości
|
|
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5411167 2]Miałam Kallosa Cherry i sprawdzał się dobrze. Jeśli pasuje Ci Cherry, to podpasuje też Omega, ale warto jej używać zamiennie z czymś innym, bo stosowana cały czas potrafi trochę obciążyć włosy.
Ten psikacz z Allegro jest właśnie z serii Oil Repair. Co ciekawe, nie jest chyba dostępny na polskim rynku. Nie ma go w blogosferze ani w KWC, etykieta produktu jest po niemiecku. Myślę, że się sprawdzi Można go znaleźć u użytkownika ezebra_pl. Jak na drogeryjny psikacz jest tani, a produkty tego typu lubią mieć trochę zawyżone ceny, nieadekwatne do objętości[/QUOTE]Ja psikaczy właściwie już nie używam. Jak mam spuszone włosy (co mi się jednak rzadko zdarza), to smaruję je (już na suche włosy) serum Isany i się dobrze wygładzają od niego. Kiedyś lubiłam sama sobie zrobić psikacz. Wlewałam odżywkę b/s z Ziai (góra 1/6 pojemniczka), dolewałam do końca wody, mieszałam i taki psikacz mi się fajnie sprawdzał. |
|
|
|
|
#2249 |
|
Konto usunięte
|
Wenszyca, gdzie zamawiałaś olej rycynowy za 11,99 i jaką ma pojemność? Kończę 3 buteleczkę i zostanie mi czwarta - ostatnia
|
|
|
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;54112113]Wenszyca, gdzie zamawiałaś olej rycynowy za 11,99 i jaką ma pojemność? Kończę 3 buteleczkę i zostanie mi czwarta - ostatnia
[/QUOTE]Zamówiłam na allegro u użytkownika "ezebra_pl", ma pojemność 250 ml, także nawet z przesyłką to o wiele lepszy interes niż kupno w aptece
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.

Myję na co dzień szamponem Organix kokosowym, raz w tygodniu dziegciowym Vis Plantis. Odżywki używam jakiejś zwykłej - tej, bo muszę ją zużyć 
Chciałam na siłę zużyć proteinowego Kallosa, ale skoro to tak się kończy, to nie ma co się zmuszać

Trochę za późno to zrozumiałam
co bym od nich nie miała, było do niczego