Sierpnióweczki 2016! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-11, 15:42   #2521
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Kasia pozostaje nam wierzyć że wrócimy szybko do domu po porodzie sprawne na tyle żeby zająć się maluchami i starszakami. Ja narazie staram się o tym nie myśleć bo na samą myśl płakać mi się chce.
Jeśli uda się rodzić sn chce żeby mąż był ze mną czyli też trzeba opiekę dla Jagody znaleźć. A poród nie wiadomo ile potrwa. Jak tak sprawnie jak za pirwszym razem to super. Jak będzie się ciągnęło będę musiała poprosić mamę żeby urlop wzięła. Albo ściągnąć tesciowa.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:47   #2522
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A ja jestem w kwestii moich bliźniaków mega przerażona tak ryzykowną ciążą potem cięciem i opieką w moim wypadku nad trójką z niecałymi dwoma latami różnicy. Przerażają mnie komplikacje możliwe, długie pobyty w szpitalu, gdzie mając jedno dzieko małe w domu, to bylaby dla mnie tragedia.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
wcale Ci się nie dziwię, że jesteś przerażona..dziewczyny ochoczo się wypowiadają o bliźniakach i z jednej strony to napewno wyjątkowe rodzicielstwo..ale ja mimo,że oczekuje pierwszego dziecka bardzo się bałam czy nie będą bliźnieta.. pewnie, że jak już dziecko/dzieci są na świecie to wszystko da się ogarnąć, ale obawy/strach/niepewność chyba u mnie też wzieły by górę nad radością..ile Twój synek ma miesięcy/lat?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:50   #2523
Sylwia5789
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. Czuję się spokojniejsza.
Sylwia5789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:51   #2524
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wcale Ci się nie dziwię, że jesteś przerażona..dziewczyny ochoczo się wypowiadają o bliźniakach i z jednej strony to napewno wyjątkowe rodzicielstwo..ale ja mimo,że oczekuje pierwszego dziecka bardzo się bałam czy nie będą bliźnieta.. pewnie, że jak już dziecko/dzieci są na świecie to wszystko da się ogarnąć, ale obawy/strach/niepewność chyba u mnie też wzieły by górę nad radością..ile Twój synek ma miesięcy/lat?

Teraz ma 16 mcy, jakbym donosiła tę ciążę, to będzie dwa lata różnicy.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 15:54   #2525
justynkie
Wtajemniczenie

No wiadomo, my jeszcze nie wiemy z czym to się je Ale wierzę że każda z matek, czy to pierworódka czy nie, da radę, bo przecież na całym świecie kobiety rodzą kolejne dzieci i ogarniają temat A myślę że sporo problemów przy drugim dziecku odpada bo już wiadomo co i jak.

Co do bliźniaków, to ja też nie raz mówiłam że fajnie dwoje od razu, nie trzeba się martwić itd. Teraz też sporo osób mówi że mi zazdrości. Ale jak się nad tym zastanowić to naprawdę nie jest takie proste, zwłaszcza jak np. ja nie mam żadnej rodziny na miejscu, a przyjaciele też pracują i w ciągu dnia raczej na nikogo liczyć nie mogę. Jak widzę po koleżankach to one nie raz ledwo ogarniają jedno dziecko i nie wiem co by było gdyby miały na głowie dwójkę. Fakt że podwójne mamy sa bardziej zorganizowane, ale to przychodzi dopiero z czasem.

Ja sporo analizowałam przed ciążą, rozmyslałam co będzie jesli... Teraz już te wszystkie myśli odeszły, chcę donosić tą ciążę i urodzić zdrowe dzieci, a reszta sama się ułoży.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:03   #2526
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mieliśmy nadzieję na bliźnięta. Nie wyszło.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:16   #2527
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kasia pozostaje nam wierzyć że wrócimy szybko do domu po porodzie sprawne na tyle żeby zająć się maluchami i starszakami. Ja narazie staram się o tym nie myśleć bo na samą myśl płakać mi się chce.
Jeśli uda się rodzić sn chce żeby mąż był ze mną czyli też trzeba opiekę dla Jagody znaleźć. A poród nie wiadomo ile potrwa. Jak tak sprawnie jak za pirwszym razem to super. Jak będzie się ciągnęło będę musiała poprosić mamę żeby urlop wzięła. Albo ściągnąć tesciowa.
Ja też sobie nie wyobrażam rozłąki z synem . Mam nadzieje, że wizyta w szpitalu będzie bardzo krótka , albo uda się w domu urodzić

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze usg

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:17   #2528
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Ja też sobie nie wyobrażam rozłąki z synem . Mam nadzieje, że wizyta w szpitalu będzie bardzo krótka , albo uda się w domu urodzić

O nie poród w domu to dla mnie hardcore. Zaraz bym miała schizy, ze coś będzie nie tak

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-11, 16:24   #2529
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz ma 16 mcy, jakbym donosiła tę ciążę, to będzie dwa lata różnicy.

to rzeczywiście mały brzdąc..ale już dużo rozumie, w odpowiednim momencie można Go "uswiadamiać" co Was czeka, dzieci szybciej adaptuja się do nowych sytuacji niż my dorosli ..są ksiązeczki/bajki/rozmowy/przykłady..życie to co innego , ale taka "wiedza" też Mu ułatwi sprawę..może teraz też Go przyzwyczając do zostawania z inną bliska osobą..ciocią/babcią/koleżanka?

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
No wiadomo, my jeszcze nie wiemy z czym to się je Ale wierzę że każda z matek, czy to pierworódka czy nie, da radę, bo przecież na całym świecie kobiety rodzą kolejne dzieci i ogarniają temat A myślę że sporo problemów przy drugim dziecku odpada bo już wiadomo co i jak.

Co do bliźniaków, to ja też nie raz mówiłam że fajnie dwoje od razu, nie trzeba się martwić itd. Teraz też sporo osób mówi że mi zazdrości. Ale jak się nad tym zastanowić to naprawdę nie jest takie proste, zwłaszcza jak np. ja nie mam żadnej rodziny na miejscu, a przyjaciele też pracują i w ciągu dnia raczej na nikogo liczyć nie mogę. Jak widzę po koleżankach to one nie raz ledwo ogarniają jedno dziecko i nie wiem co by było gdyby miały na głowie dwójkę. Fakt że podwójne mamy sa bardziej zorganizowane, ale to przychodzi dopiero z czasem.

Ja sporo analizowałam przed ciążą, rozmyslałam co będzie jesli... Teraz już te wszystkie myśli odeszły, chcę donosić tą ciążę i urodzić zdrowe dzieci, a reszta sama się ułoży.
wielu rodziców nie ogarnia tematu, ale o tym się nie mówi..niestesty
Stary 2016-01-11, 16:29   #2530
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się zastanawiam nad zmianą lekarza
Ja mam fajnego lekarza ale się będziemy przeprowadzać i będę zmuszona zmienic lekarza bo będę w innym miescie

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:33   #2531
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Rozumiem Was doskonale dziewczyny. Tez się boje jak to bwdzie gdy bede pare dnk w szpitalu wiem ze bedzie Tz ale jednak to bedzie pierwsza rozlaka z Adusiem taka dluga.

Ba razie skupiam sie na wizycie.

Damy rade

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:36   #2532
Fantasmagori
Zakorzenienie

Pomyśl że dobrze mu zrobi przebywanie z tatą sam na sam - niech się przyzwyczaja żeby nie wyrósł na mamisynka

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:40   #2533
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Pomyśl że dobrze mu zrobi przebywanie z tatą sam na sam - niech się przyzwyczaja żeby nie wyrósł na mamisynka
Hihi o to sie nie boje akurat jak Tz jest to synek wogole nie chce byc z mama. Tata musi karmic, przebierac, usypiac, kapac hih takze wtedy mam na prawde relax , spowodowane to pewnie tym ze Tz jesdzi za granice i gdy wraca na weekend czy parę dni to Adus boi sie go spuscic z oka zeby mu nie zwial. Pojechal 3 stycznia a do dzisiaj codziennie gdy sie rano budzi wola tata i spoglada na poduszke czy tata jest na łóżku dopiero później sie wita ze mna. Rok, gora dwa i Tz zjedzie takze wtedy mu wynagrodzi ten czas.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 16:54   #2534
Fantasmagori
Zakorzenienie

To pięknie Cudowna jest taka bliska relacja dziecka z ojcem mnie tata uczył różnych rzeczy, grał w piłkę itd i szkoda mi dzieci których ojcowie mają je gdzieś jak to się nieraz na wizażu czyta czy w życiu spotyka

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 17:52   #2535
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Coraz bardziej przeszkadzają mi jeansy w pracy - uciskają na brzuszek lekko, także dziś siedziałam z rozpiętym guzikiem zasłaniając go polarem pracowniczym . Nie wiem czy warto już zaopatrywać się z spodnie ciążowe? Boję się że za dwa miesiące będą ciasne i kasa w błoto .
Ja ciuszki ciążowe kupowałam dośc szybko, bo nie dopinałam się w jeansach już pod koniec 2 miesiąca (w pierwszej ciąży). Teraz już bamber mam mega duży, więc chodzę wyłącznie w ciążowych spodniach, ewentualnie w dresach męża Ja tylko z jednych spodni wyrosłam w okolicach 7 miesiąca, reszta ubrań posłużyła mi do samego porodu, kupowałam głównie rozmiar S, a przytyłam ponad 20 kg i brzuch miałam naprawdę spory.

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Mój dr do wykonania badań genetycznych poleca dr M.Wiechecia z Krakowa i właśnie do niego się umowilam. Ostatnio był nawet w tv, stworzył serduszko płodu do lepszej oceny prawidłowości/nieprawidłowości podczas badań...
Byłam u tego lekarza na USG w 20 tyg w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Mega pewny siebie, a ja to w lekarzach lubię. Jak go zapytałam, czy płeć podana na tym etapie to już tak na 100% to mi odpowiedział coś w stylu: "Ja oceniam, czy serduszko, nerki i inne narządy są sprawne. Jeśli nie potrafiłbym powiedzieć na tym etapie jaka jest płeć, to znaczy, że jestem kiepskim lekarzem i nie należy mi ufać w pozostałych kwestiach"

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, musi ktoraś z was dodatkowo brać żelazo? Mam hemoglobine tyć poniżej normy i gin zalecila ASCOFER 3*1 tabletka.Strasznie mi po nim niedobrze odbija mi sie w buzi mam metaliczny posmak jak bym sie ugryzła i krew miala w buzi,trageda .
Mnie gin poradziła, że jeśli jakieś witaminki/leki wywołują mdłości, to mam zażyć tuż przed położeniem się spać. Siup do buzi i w kimę, przespać mdłości

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Niestety mnie spotkało dziś pierwsze rzyganko, a właściwie rano to nie było czym tylko samą śliną ach... Mimo mdłości (tylko porannych) apetyt mam, Tż zrobił mi na śniadanie gofry, a ja na obiad zupę ogórkową a teraz sie piecze biała kiełbaska nie ważyłam sie bo nie chce sie dołować hah chciałabym żeby te mdłości mnie powstrzymały przed jedzeniem...no ale nie powstrzymują
Miłej niedzieli życzę!
Ja mam właśnie tak, że mimo mdłości i niechęci do prawie wszystkiego w lodówce to mam co jakiś czas napady głodu. Te napady głodu prowadzą do kolejnych mdłości i tak w kółko

U mnie bez zmian - mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. Od piątku jakieś apogeum... Myślę, że gorzej już być nie może.
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:27   #2536
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja ciuszki ciążowe kupowałam dośc szybko, bo nie dopinałam się w jeansach już pod koniec 2 miesiąca (w pierwszej ciąży). Teraz już bamber mam mega duży, więc chodzę wyłącznie w ciążowych spodniach, ewentualnie w dresach męża Ja tylko z jednych spodni wyrosłam w okolicach 7 miesiąca, reszta ubrań posłużyła mi do samego porodu, kupowałam głównie rozmiar S, a przytyłam ponad 20 kg i brzuch miałam naprawdę spory.

Byłam u tego lekarza na USG w 20 tyg w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Mega pewny siebie, a ja to w lekarzach lubię. Jak go zapytałam, czy płeć podana na tym etapie to już tak na 100% to mi odpowiedział coś w stylu: "Ja oceniam, czy serduszko, nerki i inne narządy są sprawne. Jeśli nie potrafiłbym powiedzieć na tym etapie jaka jest płeć, to znaczy, że jestem kiepskim lekarzem i nie należy mi ufać w pozostałych kwestiach"

Mnie gin poradziła, że jeśli jakieś witaminki/leki wywołują mdłości, to mam zażyć tuż przed położeniem się spać. Siup do buzi i w kimę, przespać mdłości

Ja mam właśnie tak, że mimo mdłości i niechęci do prawie wszystkiego w lodówce to mam co jakiś czas napady głodu. Te napady głodu prowadzą do kolejnych mdłości i tak w kółko

U mnie bez zmian - mdłości, mdłości i jeszcze raz mdłości. Od piątku jakieś apogeum... Myślę, że gorzej już być nie może.

Wiem, że to małe pocieszenie, ale może być gorzej - mogłabyś tak jak ja do niedawna wymiotować po 8 razy dziennie

Moje przeziebienie powoli się uspokaja - na szczęście obyło się bez gorączki, bo przed tym lekarka ostrzegała mnie najbardziej, ale i tak się martwię czy z maluchem wszystko ok

Dziś mam wizytę na NFZ, na której pewnie nic się nie dowiem tylko dostanę skierowanie na następne badania, ale jutro idę do swojego gin prywatnie, więc z pewnością podejrzymy na USG czy wszystko w porządku
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:34   #2537
oursonette
Raczkowanie

No ja niestety miewam takie dni, że wymiotuję po kilka razy. A mdłości znikają tylko wtedy kiedy śpię Także wyczekuję drugiego trymestru z niecierpliwością. A mówiąc gorzej już być nie może miałam na myśli raczej siebie - w sensie, że osiągnęłam już to apogeum 9/10 tygodnia i za kilka lub kilkanaście dni zacznie przechodzić. Wiem, że niektóre kobiety mają na pewno gorzej. Zresztą, mdłości szybko miną i to z perspektywy czasu nie jest żaden problem. Z Dzidziulem wszystko w porządku, a to najważniejsze.

A przeziębieniem się nie stresuj. Na pewno z Bobaskiem wszystko w porządku. Tym bardziej, że nie miałaś gorączki.

Edytowane przez oursonette
Czas edycji: 2016-01-11 o 18:42
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:41   #2538
Kasmina
Rozeznanie

Ja po wizycie melduję, że wszystko ok
wg USG to 11t3d (a miał być 11t2d)
Termin porodu wg USG 29.07.16 (dziś u lekarza na nfz) a tamten prywatny gin wyznaczył 2.08.16
Kruszynka ma 4,72 cm machała do mnie rączkami i nóżkami

Ciążę będę kontynuowała na nfz- lekarz super

Dostałam skierowanie na chyba wszystkie możliwe badania (bo tamten kazał zrobić tylko morfologię, mocz i gr krwi, może to i dobrze bo teraz będę miała za darmo a jeśli nie całkowicie to chociaż częściowo)

Dostałam też skierowanie na badanie prenatalne (USG) i jutro będę się umawiać
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 18:44   #2539
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja się modliłam żebym nie miała jak moja mama. Praktycznie po każdym posiłku do łazienki na randkę z kibelkiem całe dwie ciążę. Do samego rozwiązania. Także może być gorzej hehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-11, 18:59   #2540
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość

ja też mam już na oku parę ciuchów luźniejszych bo strasznie mnie spodnie i rajstopy cisną w brzuch, także chyba po najbliższej wizycie się zaopatrzę
ja własnie mimo mdłości też mam ochotę/apetyt a po jedzeniu
chyba spróbuję z tą metodą, żeby leki brać pod wieczór, bo obstawiam, że to pogarsza moje samopoczucie
dziś pierwszy promyk nadziei - wczoraj wymyśliłam, że jak będę coś żuła/"ssała" to może będę miała mniejsze mdłości i wysłalam męża po nimm2- zjadłam całą paczkę i serio - w trakcie przeszło mi moje trzytygodniowe uczucie mega kaca z tej okazji właśnie sie ogarnęłam i leżę pod kołderką..pełne chill
Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Wiem, że to małe pocieszenie, ale może być gorzej - mogłabyś tak jak ja do niedawna wymiotować po 8 razy dziennie

Moje przeziebienie powoli się uspokaja - na szczęście obyło się bez gorączki, bo przed tym lekarka ostrzegała mnie najbardziej, ale i tak się martwię czy z maluchem wszystko ok

Dziś mam wizytę na NFZ, na której pewnie nic się nie dowiem tylko dostanę skierowanie na następne badania, ale jutro idę do swojego gin prywatnie, więc z pewnością podejrzymy na USG czy wszystko w porządku
ja miałam ze dwa dni że ok 10x się zdarzało..masakra
dobrze, że u Ciebie poprawa..a moze się miło zaskoczysz wizytą jak Kasmina - trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Termin porodu wg USG 29.07.16 (dziś u lekarza na nfz) a tamten prywatny gin wyznaczył 2.08.16

Dostałam skierowanie na chyba wszystkie możliwe badania (bo tamten kazał zrobić tylko morfologię, mocz i gr krwi, może to i dobrze bo teraz będę miała za darmo a jeśli nie całkowicie to chociaż częściowo)

klask i: dla Ciebie, dzidziusia (bo to już duzy brzdąc nie wypada nazywać fasolką) i dla lekarza..

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja się modliłam żebym nie miała jak moja mama. Praktycznie po każdym posiłku do łazienki na randkę z kibelkiem całe dwie ciążę. Do samego rozwiązania. Także może być gorzej hehe
masakra.. odważna, że zdecydowała się na drugie dziecko po takim maratonie
Stary 2016-01-11, 19:30   #2541
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli jestes pierwsza w kolejce u nas
Pokaz zdjecie usg jak mozesz Strasznie uwielbiam oglądać te zdjecia, nawet na necie szukam zdjec usg zeby porównać z moim i patrzec na kolejne tygodnie. Mam chyba za duzo czasu, jeszcze przerodzi sie w obsesje

Zrobiłam fote brzucha i juz od dołu mnie zaczyna wypychać , oczywiscie z moim tlustym brzuchem juz wygladam jak przynajmniej 18 tydzien :p
Zazdroszcze szupłym mamusiom, które pokazują bardzo szybko, moja znajoma w 14 tygodniu ma juz pokazny brzuch :O

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-11 o 19:36
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 19:40   #2542
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Czyli jestes pierwsza w kolejce u nas
Pokaz zdjecie usg jak mozesz Strasznie uwielbiam oglądać te zdjecia, nawet na necie szukam zdjec usg zeby porównać z moim i patrzec na kolejne tygodnie. Mam chyba za duzo czasu, jeszcze przerodzi sie w obsesje

Zrobiłam fote brzucha i juz od dołu mnie zaczyna wypychać , oczywiscie z moim tlustym brzuchem juz wygladam jak przynajmniej 18 tydzien :p
Zazdroszcze szupłym mamusiom, które pokazują bardzo szybko, moja znajoma w 14 tygodniu ma juz pokazny brzuch :O
pokaż brzuszek
Stary 2016-01-11, 19:46   #2543
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My się zbieramy ze 2 tyg albo lepiej żeby zrobić pierwsze ciążowe foto. A potem co tydzień. Mieliśmy przywieźć aparat od teściów w weekend ale nie dojechaliśmy. Może w ten weekend się uda, tylko wtedy jesteśmy w domu jak jest widno. I będzie już pełne 10tyg. Zastanawiam się jeszcze nad miejscem, takim żeby zawsze mogła stanąć w tym samym, żeby było widać rosnący brzuch, Jedno co mi pasuje to drzwi.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 19:50   #2544
Talantea
Zakorzenienie

Okej, ale uprzedzam, ze duzo z tego to mój tłuszcz :p

zonamojegomeza

Ja moge jedynie sama robic sobie zdjecia, w niezbyt korzystnym swietle, przynajmniej jest duze lustro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160111_184448 (2).jpg (241,0 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-11 o 19:51
Stary 2016-01-11, 19:55   #2545
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

zonamojegomeza

Ja moge jedynie sama robic sobie zdjecia, w niezbyt korzystnym swietle, przynajmniej jest duze lustro.
ee tam jaki tłuszcz? ja tu widzę domek bobasa
Stary 2016-01-11, 19:59   #2546
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
ee tam jaki tłuszcz? ja tu widzę domek bobasa
Ja magazynuje tluszcz glownie na brzuchu niestety, to przez niedoczynnosc Jeszcze niedawno schudlam okolo 10 kg to zaczełam nosic rozmiar 14 w uk, dochodziłam wczesniej do rozmiaru 20. Mam nadzieje, ze duzo nie przytyje bo znów bede musiała cos z tym zrobić pfff. Schudłam tylko przez to ze jezdziłam rowerem do pracy codziennie.

No nic, czekam jak juz bedzie o wiele widoczna zmiana wtedy sobie porównam zdjęcia.

Stary 2016-01-11, 20:04   #2547
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Trwa 10. Często w szpitalach potrafią robić usg co 2 dzień, bo jest taka potrzeba.
Jak jest taka potrzeba to tak, ale jak nie ma to chyba nikt tak często nie robi, co?

Cytat:
Dokładnie, gdybym w pierwszej ciąży miała bliźniaki i nawet pół roku byłabym w spzitalu, to jakoś bym to zniosła, nikomu by to nie zrobiło krzywdy. A teraz... Wczoraj poszłam z mamą do teatru, to Maksym biegał po calym domu wieczorem przed spaniem i mnie szukal, nawet przez okno wyglądał. Serce mi pęka na samą myśl o tym, że musiałabym go zostawić na tygodnie/ miesiące

Chyba nawet mężowi przysługuje 2x 2 tygodnie przy bliźniakach. Ale to nie o to chodzi. Pewnie jest wam trudno w pierszej ciązy zrozumieć mój problem, te z nas, które już mają dzieci pewnie lepiej wiedzą, o co mi chodzi.
Rozumiem Cię bo sama mam 21 miesięczną Córę, która w dodatku przez dłuuugi czas była tylko ze mną, dwa jest rozpuszczona przez dziadków więc pewnie łatwo nie zniesie konkurencji ale dlaczego od razu zakładasz, że miałabyś go zostawić na tygodnie/miesiące? Chyba nie dzieje się nic, co wskazywałoby na to, że miałabyś na tak długo wylądować w szpitalu?

Cytat:

odnośnie podkreślonego - a to jakaś różnica?
za udaną wizytę i fajnego lekarza, zwłaszcza, że na NFZ .

Odebrałam dziś wyniki ale sama (czy z netem) nie będę ich interpretować, poczekam na wizytę u gin. (w czwartek).
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:05   #2548
BeataAmelka
Wtajemniczenie

[QUOTE=oursonette;54092976]Ja ciuszki ciążowe kupowałam dośc szybko, bo nie dopinałam się w jeansach już pod koniec 2 miesiąca (w pierwszej ciąży). Teraz już bamber mam mega duży, więc chodzę wyłącznie w ciążowych spodniach, ewentualnie w dresach męża Ja tylko z jednych spodni wyrosłam w okolicach 7 miesiąca, reszta ubrań posłużyła mi do samego porodu, kupowałam głównie rozmiar S, a przytyłam ponad 20 kg i brzuch miałam naprawdę spory.

Byłam u tego lekarza na USG w 20 tyg w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Mega pewny siebie, a ja to w lekarzach lubię. Jak go zapytałam, czy płeć podana na tym etapie to już tak na 100% to mi odpowiedział coś w stylu: "Ja oceniam, czy serduszko, nerki i inne narządy są sprawne. Jeśli nie potrafiłbym powiedzieć na tym etapie jaka jest płeć, to znaczy, że jestem kiepskim lekarzem i nie należy mi ufać w pozostałych kwestiach.

Dziękuję
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-11, 20:07   #2549
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ja magazynuje tluszcz glownie na brzuchu niestety, to przez niedoczynnosc Jeszcze niedawno schudlam okolo 10 kg to zaczełam nosic rozmiar 14 w uk, dochodziłam wczesniej do rozmiaru 20. Mam nadzieje, ze duzo nie przytyje bo znów bede musiała cos z tym zrobić pfff. Schudłam tylko przez to ze jezdziłam rowerem do pracy codziennie.

No nic, czekam jak juz bedzie o wiele widoczna zmiana wtedy sobie porównam zdjęcia.
to spory spadek wagi, w sumie w przyjemny sposób..ja nie widzę u Ciebie jakiś problemów z wagą, ale wiem, że przy schorzeniach tarczycy to częste, więc szczerze współczuję..

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jak jest taka potrzeba to tak, ale jak nie ma to chyba nikt tak często nie robi, co?

Rozumiem Cię bo sama mam 21 miesięczną Córę, która w dodatku przez dłuuugi czas była tylko ze mną, dwa jest rozpuszczona przez dziadków więc pewnie łatwo nie zniesie konkurencji ale dlaczego od razu zakładasz, że miałabyś go zostawić na tygodnie/miesiące? Chyba nie dzieje się nic, co wskazywałoby na to, że miałabyś na tak długo wylądować w szpitalu?

odnośnie podkreślonego - a to jakaś różnica?
za udaną wizytę i fajnego lekarza, zwłaszcza, że na NFZ .

Odebrałam dziś wyniki ale sama (czy z netem) nie będę ich interpretować, poczekam na wizytę u gin. (w czwartek).
a wyniki czego? ogólne zlecone przez gina?
Stary 2016-01-11, 20:08   #2550
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

zonamojegomeza

Super niech zdrowo brzusio rośnie

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości