|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
a że nie rozstawałby się z cycem to normalne w końcu facet to też ma po tatusiu Cytat:
A jak nie to trudno przecież nie wcisnę małego spowrotem do brzucha
|
||
|
|
|
#4952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
Była położna Szymek waży już 3700 g. Wszystko dobrze, troszkę tylko ma pupę zaczerwienioną, i już zacząć smarować, żeby się nie pogorszyło. Mi macica prawie już zeszła, w środku też mówi, że wszystko zagojone, szwów już nie ma rozpuściły się. I mówi że bardzo szybko wszystko się wygoiło. |
|
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ziomy i ziomalki - 50 postów i koniec wątku. Kto bierze pierwszy post?
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Kinga - kawał chłopaka już Super, że tak wszystko się goi ładnie |
|
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, mój tez jest taki silny, aż mnie zadziwia czasami, że taki maluch, a tyle silę ma żeby trzymać główkę. Dziewczyny a czy w Polsce USG nerek jest darmowe czy płatne? Bo Usg bioderek to chyba normalnie robią tak?
|
|
|
|
#4955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wiadomo, ze nie wcisniesz jesli uda mi sie przez tydzien zregenerowac no i oczywiscie zakladam, ze wszystko bedzie ok i po 2dobach wyjdziemy ze szpitala to postaram sie byc ![]() Kinga, no pieknie Szymek rosnie dobrze, ze z podwoziem tez juz ok ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Jak jest skierowanie to darmowe. |
||
|
|
|
#4956 |
|
Raczkowanie
|
Ewula podnosisz na duchu
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta a odkladacie maluszki do łóżeczka w nocy? Moja w nocy nie chce zasypiac sama, w dzień już prędzej - jak odłożę do wózka to śpi. W nocy kwekania albo ryk. Śpi jak zaśnie w trakcie karmienia obok mnie. Może po jakimś czasie jej to minie.
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Hariett kciuki, oby szybko poszło
![]() Ewula, super że się tak dobrze dogadaliscie z maluszkiem, oby moja też była łaskawa dla matki Ioli dzisiaj nie było, ciekawe czy coś ja wzięło ![]() Kinga i gratki dla Szymka, duża już z niego chłopak Edytowane przez kogielmogiel Czas edycji: 2016-01-11 o 17:21 |
|
|
|
#4959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Casaa czyli normalnie nerek jest płatne, a bioderek ? |
|
|
|
|
#4960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mały pudzian ci rosnie :-D Cytat:
Co do zamiennikow chusteczek,to ja myślałam zeby lignine gdzies kupic i uzywac,no ale oczywiście tutaj nie ma A praktyczniejsza mi sie wydaje niz te waciki duze
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
Cały czas jestem dziś głodna, mogłabym jeść i jeść. Myślałam, że po porodzie tak już nie ma, ale chyba mały wszystko zjada ze mnie.
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Lignina jest do kitu. Mokra klei się do dziecka i zostawia kłaczki
|
|
#4964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beznadziejne jest takie gadanie. Nastawienie jakie personel jest w stanie w nas wytworzyć jest bardzo istotne! Nie dajcie się wkurzać czy stresować. I mówcie co chcecie. Mnie wczoraj tak zestresowali ze dostałam drgawek i nie mogli mi pobrać badań... Zupełnie niepotrzebne. Jestem bogatsza doświadczeniem. Baby, tak się cieszę że pokój Olivii już jest gotowy i będziesz miała gdzie mieszkać. Powodzenia z dalszymi bitwami remontowymi
|
|
|
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett mocne kciuki!!
Dotka, kinga graty dla maluchów! Jestem po pierwszym wstaniu z łóżka. Myślałam że umre! Za to małą udało mi się przystawić. Świetna położna, tak długo pokazywała, pomagała, aż załapała. Więcej to chyba sobie tak ciumkala tylko, bo pokarmu malutko jeszcze.
|
|
|
|
#4966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam na Ciebie Podczytuję, ale nie mam siły pisać, od 3 w nocy mam skurcze, ale bardzo nie regularne przy tym okropnie bolesne hariett Powodzenia
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Rozeznanie
|
Hariett a mówiłaś że będziesz ostatnia
powodzenia!
|
|
#4969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby się rozkrecilo (również u mnie )
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, rozpakowania się sypią... aż nie nadążam.
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilko, dopiero teraz nadrobiłam. Trzymam kciuki by wkrótce Was wypuścili, by wszystko bylo ok. :-*
|
|
|
|
#4972 |
|
Rozeznanie
|
Czarnula, super ze udało się z karmieniem.
Ja dxisiaj w ramach przygotowań do porodu poszłam obciąć grzywke weszłam do pierwszego lepszego salonu gdzie mieli miejsce i zapłaciłam 20 zł to moja najdrożej odcięta grzywka
|
|
|
|
#4973 |
|
Rozeznanie
|
Czarnulax gratuluję. I wszystkim nowym mamom. Choć nie wiem czy od wczoraj ktoś jeszcze urodził ?
Dziewczyny ja specjalnie napisałam taki referat żebyście nie Nastawiały się że będzie super źle. Mój mąż był ze mną tylko 3 dni po wyjściu ze szpitala. Teraz musze sobie radzić sama aż sama jestem w szoku że daje radę. Moja mama się dziwi że jutro wieczorem minie tydzień od porodu a ja się dobrze czuje i mało mnie boli bo ona siadać nie mogła i chodziła pi ścianach Ja jak odkładam do kołyski to nachylam się tak bardzo ze Dawid czuje cały czas mój oddech i trzymam jego główkę w dłoniach dość długo. Inaczej też wyje i ciumka języczkiem. Czasami go odkładam na dwa/trzy podejścia
|
|
|
|
#4974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie dobrze, że nie ma! Wiesz, że można kota do głowy dostać od tych ml? Nawet nie mówię jak my świrowaliśmy,że zjadł 20ml, a powinien 40, albo jadł już 70ml, a teraz tylko 40, a dzisiaj w sumie zjadł 350, a wczoraj przecież 400 - no wierz mi, że można zwariować A tak to masz KP na żądanie, dzisiaj młody je co 2h, taką ma potrzebę to trudno, ale nie analizujesz tego tak mocno ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa, że kto by chciał ciagle tylko kanapki jeść ![]() Cytat:
My używamy Dady, bo pampersy Premium Care były ogromne i zwisały mu aż do kolan A Dady są ciaśniejsze i mniejsze Ewula, niestety rączki to powszechny problem, u nas też. Ja po prostu spodnią rączkę podwijam pod niego, a górną przytrzymuję na chwilę zanim zajarzy, że cyc już jest, w przeciwnym wypadku macha nimi, wkurza się, a ja się wkurzam, bo nie widzę czy złapał tego sutka, czy nie. Fajnie, że się dogadujecie ![]() U nas teżjest bardzo fajnie. Mimo że młody jest trochę marudą teraz przez ten skok rozwojowy, to i tak dzisiaj wszystko normalnie zrobiłam w domu. Wstałam o 9 (nie dla nas wczesne wstawanie ![]() Czekamy na ludzi,którzy przyjadą po łóżko, niedługo młody znów będzie jadł ![]() Dzisiaj ma gorszy dzień, więc chce jeść co 2h, dużo przytulać, ale i tak jak widać normalny dzień za nami ![]() Chyba nie mam zrozumienia dla tych matek, o których często na wizażu piszą, że 'nie miały czasu iść siku nawet' ![]() Umówmy się, jak dziecko nawet przez chwilę zapłacze, już po tym jak wyjdę do kibla, to nic się nie stanie, a trudno się posikać.. Ruda, ja nie odkładam, młody śpi z nami, lubimy to ![]() Baby,no ale to, że mąż pojedzie do matki to chyba nie znaczy, że zakupów Ci nie zrobi? Robisz listę, wręczasz i czekasz. A nie macie tam sklepów z dostawą? Czarnula, ale nie umarłaś, czyli co nas nie zabije to nas wzmocni!
|
|||
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, na bioderka tez trzeba skierowanie, ktore (trzeba dopilnowac) dali w szpitalu
jesli o nerki chodzi to jesli nie ma wskazan to nie daja ot tak bo i po co ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4976 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa, u nas na USG bioderek skierowanie daje rodzinny, nie w szpitalu
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Ej, 24 posty do końca, kto zakłada nowy wątek i jaki tytuł? |
|
|
|
#4977 |
|
Rozeznanie
|
Dotka i o to chodzi , maluszek w pierwszej kolejności ale cały czas zmierzamy do normalnego trybu dnia. Ja sobie pisze godziny karmień i miej więcej widzę ile mam czasu i planuje co wtedy zrobię. Dziś w nocy nawet planowałam co zrobię na obiad żeby mieć już w głowie pomysł.
Ja gdybym wiedziała przed porodem że raczki przy karmieniu to powszechny problem to bym nie miała kryzysu i doła. Bo wtedy myślałam że to moja wina , a on taki nerwus. Bałam się myśli że zaraz się obudzi i znowu histeria. Ale jak juz człowiek się nauczy mieć sposób na swojego dziecia to i humor wraca i wiara w siebie i kp. Kogielmogiel dobre samopoczucie w szpitalu to postawa ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Kurcze ja bez komputera się nie podejmę wątku. Wiszę tylko na telefonie. |
|
|
|
#4978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie wiedzialam, ze rodzinny u mnie w szpitalu z wypisem idzie ![]() Ja tez na telefonie jestem bo laptopa podarowalam rodzicom... Zreszta ja i tak w przyszlym tygodniu juz nie bede tak latwo ogarniala postow
|
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mogę założyć jak coś
|
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

i straszny silacz nam sie trafil! Lezac mi ja klacie bez problemu podnosi glowe... potrafi sie juz przekręcić z boku na bok, nie wiem co to bedzie dalej 
to też ma po tatusiu 

08.09.2012 

a tak to wybieram na bieżąco buziola.