|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
no to mamy 2 niespodzianki na forum Super ze zakupy udane ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Lucy mam nadzieje ze wszystko ok nie ważne czy to grypa czy juz się zaczyna poród życzę zdrówka!
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja sie nudze to tu cisza
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
Re_nata gratki!!
Motyl odpoczywasz? Lucy nas trzyma w napięciu... ![]() Ja wysprzątałam jeszcze co nieco... Sama się dziwię że mam tyle sił cisza przed burzą
|
|
|
|
#3844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wzięłam kolejną no-spę ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
strasznie zazdroszczę tego działania, sprzątania...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2016-01-11 o 21:21 |
||||
|
|
|
#3845 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
Kurcze ale jak to jest z tą lewatywą... tak, że zrobią i od razu wszystko co ma z nas wyjść wychodzi i później już jest spokój? Bo ja w pracy robię dzieciakom lewatywę bardzo często, ale to u nich wygląda tak, że po tej lewatywie cały dzień latają do kibelka i z nich leci... Więc kurcze nie wyobrażam sobie jak to by miało zadziałać u mnie... Jeśli tak, że " raz a porządnie" mnie wyczyści to super, chetnie się na to zdecyduję, ale jak ma to spowodować że później przez kilka godzin będzie wychodziło na raty to sama nie wiem... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
A teraz mi się chce racuchów Ale już chyba za późno na smażenie... i jedzenie takich rarytasów:p
|
|
#3846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie bylo tak: Wlew, później kazali trzymać najdłużej jak się da,a długo się nie da wypłynęło i tyle. Nic strasznego! Do operacji na jelitach i okolicach kilka razy czyszczą, ale tutaj nie ma chyba takiej potrzeby. Bez stresu!---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Dobrze że już Ci troszkę lepiej ja jeszcze" usypiam". Choć oboje już śpią jakieś pół godz hihi jeszcze pranie wywieszę i mogę iść spać tylko pewnie znowu pół nocy będę leżeć i nic...
|
||
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Złożyliśmy z Tż-em wózek, odkurzyłam łóżeczko małej i ubrałam w pościel i ochraniacz na szczebelki( i przykryłam to wszystko dużym prześcieradłem, żeby się nie zakurzyło)... poukładałam jakieś tam jeszcze rzeczy i mi się jakoś dziwnie smutno zrobiło Nie wiem, jakiś strach jednam mnie zaczął ogarniać chyba
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień was czytam na raty i nareszcie dobieglam do końca
Motylku mam nadzieję że jutro będzie lepiej jak się wyspisz trzymajcie się w kupie !! Gratulacje po wizycie i czeka nas kolejna niespodzianka ! Jak fajnie Ja też mam dużo siły nawet na zakupy się sama dzisiaj wybrałam i znów coś złowiłam w sh ej wiecie co za 14 dni zobacze moja corcie wooow jak to zlecialo nie wierzę
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
Z małą wszystko ok. waży już 2200 g, gin mówi, że jak poród będzie w terminie, to dojdzie do wagi 3 kg z hakiem... oby oby trochę się zdziwił jak mu powiedziałam, że boję się że będzie duże bobo, bo ja ważyłam 4700 zmierzył mnie wzrokiem i stwierdził, że niemożliwe Szyjka twarda, wszystko trzyma... generalnie wszystko jest niby ok. i następna wizyta za 3 tygodnie. Do zrobienia mam standardowo morfologię i mocz... gin pobrał mi gbs do badania i mam go sobie sama jutro zawieźć do labka... powiedział, że spokojnie ma sobie leżeć w temperaturze pokojowej. W ogóle to gin miał dzisiaj ze mnie ubaw, śmiał się i mówił, że jestem masochistką bo jak się mnie zapytał jak się czuję, to mu mówię, że tu coś zakłuje, tam zaboli, ale bez szału i da się wytrzymać... a jak zaczęłam mu opowiadać, że mój dentysta twierdzi, że mam wysoki próg bólu, bo nawet 8mkę bez znieczulenia robiłam... to już w ogóle stwierdził, że chyba nie mam unerwienia i się śmiał ![]() nooo nic, oby to miało odzwierciedlenie w porodzie, żeby było szybko, łatwo i bezboleśnie... zresztą tak dzisiaj powiedziałam ginowi, że taki mam plan Niestety takie opóźnienie było u gina, że na SR dojechaliśmy z godzinnym spóźnieniem. A po sr byłam taka głodna, że skoczyliśmy na twistera, tzn. ja na twistera a tż jakieś tam hamburgerowe wynalazki Dzisiaj już nie zdążyłam, ale jutro pojadę kupić wanienkę i zastawię w wózku pułapkę na koty ![]() a teraz lecę poczytać, czy któraś nie zaczęła rodzić
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje ze u Lucy wszystko ok.
Lola no 14 dni to nic. U mmie 20i juz dygam :-P ale tez ze wczesniej sie zacznie 😦
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
Esor chyba ;-)
|
#3857 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Mamusiaczek dzięki za wytłumaczenie z lewatywa, zdecydowanie spróbuję to sobie zaaplikowac, a jak się nie uda to w.szpitalu poproszę. Idealny scenariusz to by było zrobić wlew jak TZ będzie do mnie jechał z pracy, a jak wejdzie do mieszkania to już będzie "po"
![]() Lucy co u Ciebie, normalnie co chwile zerkam na Wizaz, a tu cisza A my dzisiaj z tz byliśmy na randce, jadłam najlepsze spaghetti na świecie Motylku kciuki za Ciebie Będzie napewno dobrze leż i możliwie się nie stresuj ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Niesamowite
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
Aninis gratulacje !! Mała będzie w sam raz także masz szansę na szybki i bezbolesny porod
To 14 dni będzie się ciaglo jak cholera ale i tak bardziej się cieszę niż jestem przerażona przynajmniej narazie
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
Aninis- gratki, super że wszystko u Ciebie i Dzidziuli ok!;-)
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uparciuch
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dopiero za 6 tyg. teraz wypina co chwilę dupkę z prawej strony |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierci się i kręci, będzie albo wygodnicka, albo będzie miała adhd ale spoko mężuś żołnierz da sobie z nią radę ech i też bym wolała być jedną z pierwszych i mieć już za sobą wszystko podczas dopingowania kolejnych rodzących ale możemy sobie właśnie tak pogadać
|
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam przeglądać zabawki 0+ bo tego mam całe NIC rozumiem że pościel w szarościach jak lubisz ? Cytat:
Twój zięć bada teren stópką po moim żebrze
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tż kupił ostatnio małej maskotkę: Nocną Furię czyli głownego smoczego bohatera z bajki Jak wytresować smoka.Oczywiście jak na Nocną Furię przystało jest cała czarna i tylko oczyska ma żółte. I ostatnio mi tż mówił, że co z tego, że dziewczynka, bo i tak ma zamiar jej samochodziki kupować |
|
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z zabawek mam króliczka, zawieszkę do wózka/fotelika i czekam na spiralkę do łożeczka zastanawiam się nad tą karuzelą: http://www.ceneo.pl/27478619#tab=reviews i chyba nic więcej na razie, chociaż kto wie co Tż wpadnie do głowy - ostatnio coś o matach edukacyjnych mówił, a to przecież jeszcze duża za wcześnie
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o widzisz i ja dumam nad karuzelką ale zupełnie nie wiem jaką póki co oglądam Aninis ciekawa zabawka musi być
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

no to mamy 2 niespodzianki na forum 

i takie uczucie jakby ktoś szpilką wbił tak wieczorami max 2 razy to coś takiego? 
strasznie zazdroszczę tego działania, sprzątania...
Tym bardziej, że odczucia przy napierającej główce są podobne. Tak przynajmniej nie stresowałam się, że coś zabrudzę
Ale już chyba za późno na smażenie... i jedzenie takich rarytasów:p

trzymajcie się w kupie !! Gratulacje po wizycie i czeka nas kolejna niespodzianka ! Jak fajnie 

trochę się zdziwił jak mu powiedziałam, że boję się że będzie duże bobo, bo ja ważyłam 4700 

Będzie napewno dobrze
czekam jeszcze tylko na pościel, żeby zrobic ostatnie pranie i finito
zastanawiam się nad tą karuzelą: