|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AŻ Żony 2015 cz.2
a w smaku durian jest taki sam jak zapach? czytalam gdzies że jedzie zepsutymi jajami:P
a papaję pamiętam z jogurtów jak jadłam kiedyś.. mango i papaja, papaja słodziusia była mm. Mango chyba nigdy nie jadlam.. jak bedą gdzies to spróbuję
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Mango gdy jest dojrzałe jest superanckie - jedynie co to ma dużo soków :p
Pamelo lubi moja mama i.... nasz pies No serio mówię, jak widzi że mama je to chce jajko znieść |
|
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Durian smierdzial niczym jakas masc czy okropne lekarstwo.
Ja uwielbiam i papaje, i melony, i mango. Mango jest dosc kwasne, smakuje dla mnie jak taka kwasna marchewka. :P Uwielbiam je w kazdej postaci. I owoc, i sok, i sosy, i mango lassi, i suszone. Mniam! Niestety rzadko mozna kupic sok z samego mango, prawie zawsze dodaja winogron albo jablek. Widocznie ludzie nie lubia kwasnych smakow albo moze tak jest taniej. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Co do smaku Duriana to na poczatku wydaje sie, ze jest ok, a potem do czlowieka od srodka trafia ten zapach. xDDD
|
#4025 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść!
Nie bylo mnie kilka dni i mam trochę tych stron do nadgonienia... Gratuluję ciąż Ja byłam na imprezie, potem kac morderca a dziś pierwszy dzień w pracy! Nawet fajnie i ciekawie. Zobaczymy jak to się rozkręci
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Przed świętami wciągnęłam się w oglądanie Cesarzowej Ki i nadrobiłam wszystkie odcinki, chciałam poszukać coś o tym serialu na wizażu... i wyskoczył mi wątek dla pań po 30, 40.... normalnie starzeję się
![]() Czytam o waszych wakacjach w ciepłych miejscach i mi żal, bo po remoncie nie wiem czy będziemy mogli sobie na jakiś wyjazd pozwolić... a tak mi się marzą jakieś wakacje... |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Mi smakuje papaja
, arbuz, melon.Z mango mam nieciekawee skojarzenia smakowe ![]() Granatu nie probowalam jeszcze
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2016-01-11 o 21:00 |
|
|
|
#4029 |
|
na przekór do celu
|
Mango lassi... ale teraz mam smaka na to
Ale nie potrafię tego dużo wypić, bo dla mnie to najbardziej syty posiłek z jakim miałam do czynienia Uwielbiam, ale po kilku łykach czuję się tak, jakbym zjadła obiad dla 10 chłopa![]() Granat też mniam, wczoraj jadłam
|
|
#4030 |
|
Konto usunięte
|
Weszłam właśnie po x dniach do salonu po kieliszek i stan naszej choinki mnie przeraził
Skurczyła się o połowę... |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powidzenia ja tez 1 dzien w pracy ![]() jak budowa? pogoda Wam pokrzyzowala plany bardzo? ![]() istapp dziekowac!
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opowiadaj Pewnie masz ciekawe historie U nas nie tyle pogoda pokrzyżowała nam plany jak wykonawcy Okna miały być 15 grudnia a będą... 19 stycznia A do tego czasu budowa stoi otworem dla każdego więc nie robimy nic dalej. Jestem zła, bo obsuwa jest o miesiąc. TŻ nie ustala z wykonawcami dalszych terminów, bo nie wie kiedy skończą z elektryką. A ja jestem zła. Ech... Mogłabym narzekać i narzekać
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem Cie doskonale...ale pamietaj: zima i tak dla Was łaskawa, zakładam że w pierwotnych planach nawet nie myslalaś że tyle zrobicie w okresie grudnia
nie ma smiesznych hihihihistorii poza tym ze wlasnie sie przeprowadzilismy do nowego mieszkania...lubilam tamto..tu jest tak ciemniej... no ale sie zadomowimy tez tutaj
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;54095866]Weszłam właśnie po x dniach do salonu po kieliszek i stan naszej choinki mnie przeraził
Skurczyła się o połowę...[/QUOTE] Oj ja muszę naszą w końcu wynieść... Jest w doniczce, nie podlewałam jej w ogóle i albo nadal jakimś cudem żyje albo tak pięknie się zasuszyła, że tego nawet nie zauważyłam sQ Mam nadzieję, że to już ostateczne miejsce. Nie, że Was znów za 3 dni przeniosą
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 😊 ja padam już na twarz a jeszcze dobrze się nie zaczęło... 4 egzaminy przede mną i dwa projekty do oddania. Jeden mam gotowy ale mam problemy z wydrukiem... Drugi w lesie zupełnie. Może w tydzień się wyrobię
![]() Lecę teraz spać bo planuję iść na 6 do pracy. Zobaczymy czy dam radę. W ogóle to staram się być z Wami na bieżąco ale jakoś nie mam weny żeby wbić się w temat 😡
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytam na bieżąco, ale nie mam co pisać, bo się u mnie nic nie dzieje
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
sQ hahaha z waszymi przygodami ten wyjazd minie Wam migusiem!
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie internet nam odlicza dni do wyjazdu..zostało 141
|
#4040 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
hejo!
wróciłam z 3 dnia wesela siostrzenicy TŻ. borze liściasty jak dobrze, że już koniec no już nie mogę. jestem zmęczona, przejedzona, boli mnie kręgosłup (idę w środę do lekarza). Piątek. Hello Poland. samolot nam się opóźnił. w wawie na lotnisku musieliśmy czekać kolejne 15 minut na wolne schody i autobus. mieliśmy już 30 minut w plecy. zarezerwowałam nam busa na 20:45, ale godzinę wcześniej był pociąg. lecimy na skm, bo nam autobus uciekł spod lotniska. zajechaliśmy na dworzec centralny, pędem po bilety na pociąg, a tu komunikat, że opóźniony 15 minut. z 15 zrobiło się 30. teoretycznie na dworcu w Puławach powinniśmy być o 21:30. byliśmy o 22:20. a do domu 3 km piechotką w śniegu i z bagażem, albo taksówka. no dobra, taksówka. w domu o 22:30. nie wiele wcześniej niż busem, dwa razy drożej nam wyszło, a zmarzliśmy w pociągu okrutnie. rozpakowanie bagażu, próba odpalenia samochodu (taa po miesiącu postoju i mrozach miał nas w nosie) i spać. od 1:00 do 3:00 spałam, później się tylko wierciłam. na 6:00 nastawiony budzik. miał przyjechać kolega z moim rowerem i resztą rzeczy. zaspał. był po 8:00. my wściekli, bo mogliśmy jeszcze pospać. i okazało się, że zapomniał mojej torby. ![]() samochód odpalił na popych Sobota. W biegu. jak w tytule. u fryzjerki późno, u kosmetyczki długo. ale efekty mnie bardzo zadowoliły. wcisnęłam się w body (mega sprawa, tylko odgniotły mnie ramiączka i boli w tym miejscu), w kiecę i było super! zajechaliśmy na błogosławieństwo, a tam ... nasz fotograf. przywitaliśmy się zaskoczeni mocno. w domu było może ze 40 osób. ciasno, gorąco. uciekliśmy na dwór. do kościoła zajechaliśmy spóźnieni. ślub był piękny, kazanie świetne. życzenia pod kościołem. ale zimnooo było, a ja w czółenkach i cienkim płaszczu. młodzi wykorzystali nasze pudełko na koperty ![]() busem na salę, smaczne jedzonko i w tany. zespół mieli fajny, ale naszemu do pięt nie dorastał (wszyscy goście, którzy byli i u nas tak twierdzili i nieskromnie my też). ale potańczyć się dało. ![]() dla nas wesele skończyło się o 2:00. TŻ kiwał się tylko przy stole zmęczony. nie mieliśmy na nic siły. o 3:20 był bus. w domu byliśmy na 4:00. Niedziela. Szukam Cię. zanim się ogarnęliśmy już 5:00 dochodziła. na 8:00 nastawiony budzik, bo TŻ wyjeżdżał na lotnisko. ja ledwo na oczy widziałam, a miałam jechać samochodem na poprawiny, zabrać przy okazji ciotkę i wujka. poprawiny od 13:00. mniej więcej do 15:00 łapałam się na tym, że szukam TŻ po sali. mega smutno mi było. przemęczyłam się do 18:00 i do domu. drogi zasypane, jechałam dwa razy dłużej niż w tamtą stronę. posiedziałam do 20:00 i spać. Poniedziałek. Na dobitkę. wstałam przed 9:00. długa kąpiel i ... telefon. Kolega przywiózł torbę. mam zejść. nooo a ja w piane po brodę. tak żem czuła, że zadzwoni w najmniej odpowiednim momencie. przytachałam rzeczy na górę. szybko musiałam się ogarnąć i na obiad na 14:00 do domu młodej. całkiem sympatycznie było. powrót na 21:00. przez całe wesele słyszałam, że nasze było fajniejsze, że lepsza była atmosfera, że widać było po nas szczęście. idę spać. sorki za elaborat. tym które doczytały do końca ślę buziaki, a tym którym się nie chciało całusy ![]() do jutra. idę odsypiać. |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
a tak sobie zyjemy
![]() to nasi przyjaciele spod domu i to trasa do pracy (pieszo 10 min )
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
lisp co za weekend
w ogole caly ten czas byl dla Ciebie zapewne pieknymi chwilami teraz masz po czym odpoczywać
|
#4044 |
|
Wtajemniczenie
|
Lips co za weekend!
sQ za te zdjęcia już Cię nie lubię też chciałabym mieć taką drogę do pracy Jak nie zapomnę, to jutro wrzucę swoją- nie jest tak atrakcyjna jak Twoja ![]() Powinniśmy już dawno leżeć w łóżku, tymczasem tz gra w PS3 a ja ogarniam zdjęcia z zeszłego roku na kompie... Jutro będą podkrążone oczka...
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Lips, az milo sie czytalo (dla mnie buziaki
). Wspolczuje tylko tego szukania meza i tesknoty. Tuleee.sQ, rewelacyjna okolica. ![]() Sprobuje wrzucic swoja droge do pracy. Typowa kanadyjska okolica przemyslowa.
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie zarezerwowalam hotel w Zakopanem
niby tylko jedna noc, a radość od ucha do ucha liczę na śnieg (ale bezproblemowy dojazd i powrót autem ) i chwile relaksu oraz miłego czasu z mężem . Mała rzecz, a cieszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Moja droga do pracy to toruńska starówka, więc jak dziś padał rano śnieg, są jeszcze lampki świąteczne to było pięknie. Chociaż śnieg na bruku to niebezpieczne połączenie. Jak wychodziłam z pracy to już była woda wszędzie, jak to zamarznie to jutro łyżwy zamiast butów by się przydały.
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
asia zazdroszczę porannych widoków. Muszę męża wyciągnąć do Torunia. Na jakiś spacerek i obiadek.
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę znaleźć kluczy do biura.
Mam nadzieję że zostawiłam w biurze lub w aucie firmowym. Jak nie to nie wiem Nie chce myśleć jakie są konsekwencje. Pewnie idą w tysiącach.... Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2016-01-12 o 06:19 |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Żadne z nas w Toruniu nie byli. Musimy tam pojechać ;-)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

No serio mówię, jak widzi że mama je to chce jajko znieść 

Okna miały być 15 grudnia a będą... 19 stycznia
A do tego czasu budowa stoi otworem dla każdego więc nie robimy nic dalej. Jestem zła, bo obsuwa jest o miesiąc. TŻ nie ustala z wykonawcami dalszych terminów, bo nie wie kiedy skończą z elektryką. A ja jestem zła. Ech... Mogłabym narzekać i narzekać

Jak nie zapomnę, to jutro wrzucę swoją- nie jest tak atrakcyjna jak Twoja