|
|
#151 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#152 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Natlem
Cytat:
Ale to tylko takie moje domniemania![]() Cytat:
Wogóle ja się zaczęłam zastanawiać, czy ja przez stres nie mam problemów z zajściem w ciążę... mam dość stresującą pracę, i do tego jestem osobą, która bardzo wszystko przeżywa, bardzo możliwe, że przez to mam problemy... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#153 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że każde takie spóźnienie - a zdarzają się one jak na złość od czasu starania o dziecko - dają nadzieję, która brutalnie znika wraz z nadejściem @
|
|
|
|
|
#155 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
jakiś czas temu mąż wygadał się swojemu bratu że staramy się o dziecko. @ się spóźniała a ja się źle czułam. Zrobiłam test i oczywiście negatywny łyz same cisnęły się do oczu że znowu nic. Na następny dzień dzwoniła do mnie szwagierka pochwalic się że jest w ciąży. Myslałam że serce mi pęknie nie z zazdrości tylko z żalu że ona ma to czego ja od tak dawna chce. A tak się zapierała że nie chce 2 dziecka( mają już córkę) a tu prosze.. my się staramy to oni też . Im wyszło nam nie... i gdzie tu sprawiedliwość ((
|
||
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W wieku 16 lat to ja już "leciałam" na tabletkach anty... i tak przez jakieś 6 lat może z 3 przerwami 1-2 miesięcznymi... Więc doskonale rozumiem. Tyle, że wszyscy moi lekarze uspokajali, że spokojnie, że będzie dzidziuś w przyszłości, że są na to leki... I cóż, niby są tylko jakoś nie pomagają, biorąc leki na wywołanie okres mi się spóźnia, zaczynam kolejne opakowanie, mija 7 dniowa przerwa a tu nic, dopiero po kilku dniach. Najdłuższa przerwa - pół roku - niemająca nic wspólnego z ciążą ![]() A płacz po teście kiedy masz nadzieję, bo @ się spóźnia, przerabiam po kilka razy w każdym cyklu, bo jak głupia mam nadzieję, że może za wcześnie, że może jutro, że może zły test, aż w końcu przychodzi @ i jest rozpacz... Sprawiedliwości nie ma! |
|
|
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#158 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witaj, zapraszamy 😊
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wierzę, że wkrótce będziesz w ciąży i urodzisz cudnego bobasa😙 Cytat:
Cytat:
Co za nieodpowiedzialni palanci wybierają zawód ginekologa! Dlaczego tak często się to zdarza... Cytat:
Cytat:
jaki buc, ale na takich nie ma chyba innej rady jak odpyskować, niestety ja tego nie potrafię. Cytat:
Ja w ostatnich dwóch miesiącach dowiedziałam się o dwóch ciążach, w rodzinie i w pracy. Też nie za tęgo się z tym czułam, ale nikt nie wie że się staramy, więc to trochę inaczej... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#159 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mamy się co załamywać. MY TEŻ BĘDZIEMY SZCZĘŚLIWYMI MAMUŚKAMI W 2016 ROKU ![]()
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#161 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo smutno tu u nas ostatnio! Głowa do góry, każdej z Nas się uda!! Trochę więcej wiary w siebie
|
|
|
|
#162 |
|
Przyczajenie
|
mysza93 :A my od maja 2014.
![]() Najważniejsze że się nie poddajesz ![]() Będziemy walczyć do Końca
Edytowane przez sisii19 Czas edycji: 2016-01-11 o 21:25 |
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przytulam kazda dlugoterminowa staraczke!
|
|
|
|
#164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#166 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo, bardzo dziękuję za miłe przyjęcie !
W moim przypadku przyczyna jest znana - węzeł prawidłowy na pępowinie... ehhh no cóż powiedzieć, pech ja dodatkowo choruję na wrzodziejące zapalenie jelita grubego, mało przyjemna choroba Panna Izabela - przeczytałam Twoją historię, współczuję bardzo, bo wiem co to znaczy. Urodziłam kilka tygodni wcześniej niż Ty, ale wiem co czujesz... Nikomu nie życzę takich przeżyć. Strach teraz będzie dużo większy, ale wierze, że zarówno mi jak i Tobie na pewno się uda ! A Ty znasz już przyczynę śmierci Wikusi ? Niektóre z Was pisały o niesprawiedliwości - ojj to niestety prawda tyle kobiet nie chce dzieci, dokonują aborcji, wyrzucają na śmietnik itp., a te które tak bardzo Je pragną często nie mogą ich mieć... no i gdzie tu sprawiedliwość ?? No gdzie ?!Przepraszam, że jeszcze się nie odniosę do Waszych postów. Postaram się Was trochę poznać czytając poprzedni wątek i być w miarę na bieżąco ![]() Jeszcze raz dziękuję za miłe przyjęcie to dodaje sił
Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-01-11 o 21:38 |
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
a jak to jest u ciebie z owu ?
ostatni raz u gin byałam 12dnia cyklu i stwierdziła że jest pęcherzyk ale za mały i nie urośnie przez 2 dni. Ale przecież owu nie występuje u każdej kobiety tak samo. mam dłuższe cykle niż 28 dni i cały czas mam nadzieję że jednak pęcherzyk dojrzał ..
|
|
|
|
#168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie dobrze że znacie przyczynę. Gorsza jest nieświadomość
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Kasmina zazdroszczę tego widoku i życzę wszystkiego dobrego!
cavagirl doczekasz się II keseczek, nie ma o co płakać, mimo że czasami trochę uIłży... aska8999 bądź twarda, znaj swoją wartość, wiele pracowałaś żeby być tam gdzie jesteś, nie daj się jakiemuś facetowi, który jest dłużej niż Ty czyli siłą rzeczy wie więcej niż Ty... |
|
|
|
#170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nawet po CLO. Chociaż w ostatnim cyklu ovufriend mi wyznaczył owulację. Moje cykle trwają od 24 dni do 74
|
|
|
|
|
#171 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Maddd
Wiesz ze tez tak pomyslalam ze mnie poprostu zbyl. Jak bym wiedziala to od razu bym do innego chodzila.
Edytowane przez Megan1312 Czas edycji: 2016-01-11 o 22:04 |
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. IIa
Ajj jeszcze do tego poklocilam sie z chlopakiem bo on nalega, zeby byli jego chrzesni na obiedzie weselnym. Juz i tak z jego strony jest 15 osob z mojej 4 i nie chce xzeby dodatkowo z jego strony byl ktos jeszcze bo zle bede sie czula jak z jego rodziny bedzie wiekszosc. A ja nie chce zapraszac swoi chrzesnych bo mam z nimi slaby kontakt i nie mam dobrych wspomnien, wiev on stoi przy swoim a ja przy swoim:/
|
|
|
|
#174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Ehh a ja nie dość, ze wczoraj miałam biegunkę to dzisiaj dalej mnie mdli, wyskoczyła mi opryszczka, boli w krzyżach , dostałam wysypki, jakieś bomble na twarzy i jeden bolacy na plecach, istne Las Vegas. Co ja zjadłam takiego zakazanego? Hehe mam nadzieję, ze jak wstanę rano to nie wystraszę się czegoś nowego na twarzy😉 Dobrej nocy! 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#175 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym mogę uzyskać odpowiedzi u staraczek na nurtujące mnie pytania- tak jak od Ciebie za co jestem Ci wdzięczna Cytat:
![]() trzymam kciuki za 2kreski ![]() POWODZENIA ![]() Cytat:
![]() prawdopodobnie tak..i to ta wpadka spowodowała, że zapragnęliśmy mieć jednak teraz a nie za rok kolejne maleństwo u Was na forum pierwsza wpadka ale i w moim całym życiu, jesteśmy z mężem od 9 lat razem..i nigdy takie coś się nam nie przytrafiło...i to akurat w owulacje ..i jeszcze weselej bo w sylwestra.... prawdziwa kumulacja ![]() Cytat:
a nie pomyślałaś że można być na 2 forach jednocześnie..?? że skoro z jakiegoś powodu napisałam tu..to chciałam tu a nie gdzie indziej dołączyć ?? a jeżeli nie zaskoczy i zdecydujemy sie nie starać dalej to co - to nie mogę zostać ? a moze mam cenne rady, którymi mogłabym się podzielić? które może chociaż jednej z Was by pomogły- czasem wystarczy jedna informacja.. jedne namiary na jakiś lek/na dobrego specjalistę? ja pewnie będę starać się dalej, ale nie tutaj. i tak trzymam za Was serdeczne kciuki BYE |
||||
|
|
|
#176 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na święta brat, męża przyjechał z żoną do Polski ( mają po 32 lata, nie mają dzieci, ale ona ma bardzo chorą tarczycę) i gdzieś podczas rozmowy wyszło, zapytał się, że chyba jestem w ciąży, żebyśmy się pochwalili czy czegoś tam nie ma. Przybrałam sztuczny uśmiech na twarz i walczyłam aby się nie rozpłakać Także doskonale Cię rozumiem i nie dziwie się, że tak reagujesz ![]() Cytat:
Nie daj się Asia - ja bym nawrzeszczała na tego doktorka tak jak on na Ciebie. Dlaczego masz być dziewczyną do bicia? Co to to nie!! W tej sytuacja najlepsza obrona to atak. Ja już się nie patyczkuje z moją wspólniczką. Chce wojny to będzie ją miała Cytat:
Więc jeśli oni będą mieć pierwsi dziecko, to oj zakłuję mnie coś w sercu, oj zakłuje. Cytat:
Tyle masz brać? Może to przez tą ilość tych tabletek masz tyle tego śluzu? Ja biorę 1 dziennie i obserwując swój śluz stwierdzam, że w zupełności wystarczy ![]() Monika, a może te objawy to nie zatrucie? Mdłości, krosty, itd... wiesz jak to brzmi ![]() Moja mama zawsze jak wymiotowałam i mówiłam, że się czymś przytrułam, to pytała z przerażeniem: A w ciąży przypadkiem nie jesteś? ![]() Trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-01-12 o 00:11 |
||||||
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, czytałam was, ale nie miałam weny i siły się udzielać.
Gratulację wszystkim mamom po wizytach, super, że maluchy rozwijają się dobrze ![]() Witam nowe staraczki - dużo się nas zrobiło, muszę się przyzwyczajac i zacząć kojarzyć nowe nicki ![]() Mam kiepskie dni, @ sie spóźnia dziś 32 dc, ciązy brak, czuję się okropnie straszne objawy PMS, no i jeszcze jakby do tego u mnie znowu ciaże w otoczeniu, o jednej jak się dowiedziałam to mam nadzieję, ze nie było po mnie widac, ale poczułam się jakbym w twarz dostała. Wszystkim się udaje, tylko nie nam ![]() Jeszcze dołuje mnie ta @, bo zawsze miałam regularne cykle, a teraz jak się staramy i zalezy mi zeby było 28 dni, zeby nie wyczekiwać, to akurat coś się ciagnie. I odnośnie wiesiołka - to ja się zastanawiam czy nie on mi wydłużył cykl. sama nie wiem czy brać go w kolejnym miesiącu. Cytat:
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z pracy... Boziu jak mi się nie chce tu siedzieć... Jeszcze okres mam wyjątkowo mocny w tym miesiącu, niech się już skończy i zaczniemy działać. Najbardziej wkurza mnie to czekanie, cały czas na coś, na okres, owulacje, test i tak w kółko... A wczoraj mąż wieczorem przytulił mnie i tak z niczego mówi, żebym się nie przejmowała i na pewno uda nam się bo się przecież kochamy ❤ myślałam że po mnie nie widać tego że cały czas się przejmuje i o tym myślę, a jednak...
Uda się dziewczyny! Cytat:
|
|
|
|
|
#179 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam wszytkich, również melduję się z pracy
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Mój też mnie pocieszał ostatnio, w tym cyklu uderzamy ze zdwojoną siłą! Wszystkim nam się uda, zobaczycie!!!
|
||
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, popatrzcie na mnie- 35 nieudanych cykli starań, a teraz... Matka wielodzietna w dwa lata
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.

Kruszynka machała do mnie rączkami i nóżkami

Ale to tylko takie moje domniemania

a jeśli jednak nie ciąża to co, będziecie się starać czy jednak nie?
Na święta brat, męża przyjechał z żoną do Polski ( mają po 32 lata, nie mają dzieci, ale ona ma bardzo chorą tarczycę) i gdzieś podczas rozmowy wyszło, zapytał się, że chyba jestem w ciąży, żebyśmy się pochwalili czy czegoś tam nie ma. Przybrałam sztuczny uśmiech na twarz i walczyłam aby się nie rozpłakać
Tyle masz brać? Może to przez tą ilość tych tabletek masz tyle tego śluzu? Ja biorę 1 dziennie i obserwując swój śluz stwierdzam, że w zupełności wystarczy