![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Mnie chyba musiałby ktoś zobaczyć i sam stwierdzić bo ja nie wiem jak ja wyglądam. W każdym świetle wyglądam inaczej. Kiedyś w liceum tak nie było. Ogólnie uważałam się za ładną dziewczynę, znajomi też mi tak mówili, jak się pomalowałam na imprezę to byłam laską, nie miała kompleksów, robiłam mnóstwo zdjęć i byłam zadowolona z siebie.
Teraz to się wszystko posypało. Rysy twarzy chyba aż tak drastycznie mi się nie zmieniły, gabaryty mam takie same. Może cera się pogorszyła trochę. Sama nie wiem, zgłupiałam totalnie. Chyba zdałam sobie sprawę jacy ludzie są krytyczni, jak wszystkich wyzywają od pasztetów, oceniają i tylko patrzą na tyłki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Masz niska samoocenę, wydaje mi się ze jesteś na prawdę fajna osoba ale z twoją pewnością siebie jest chyba gorzej niż z moja
![]() Ja mam największy problem z zaufaniem komukolwiek, wydaje mi się ze każdy kłamie i ze mnie oszuka. Co najgorsze ostatnio w ogóle mało mi zależy na czymkolwiek, gdy psuje mi się jakaś relacja to mówię sobie ze trudno i zapominam, spływa to po mnie. Kiedyś płakałam przez każdego faceta, teraz płacze bo po prostu czuje się samotna.
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
Jutro mam zamiar pojechać na ciuchy przed praca, może kupię sobie coś sensownego. W czwartek mam fryzjera, a dziś u dentysty wstępnie się umówiłam na wybielanie zębów. Zbankrutuję przez to wszystko Psycholog też mnie będzie kosztował zapewne sporo. Potem zastanawiam się, czy to wszystko ma sens...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
BAN stały
|
Opłaca Ci się wybielać ? Nie lepiej kupić pastę wybielającą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Rozeznanie
|
Dobra w środę idę na randkę zobaczymy jak to wyjdzie, denerwuje mnie w portalach też ,że faceci w głownym wypadku chcą przjść na fb a ja niezbyt chcę dawać.. jak to u Was jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mozesz po prostu cieszyc sie ze wspolnie spedzonych chwil? Co Ci da okreslanie czegokolowiek? Slowa nie daja zadnej gwarancji, a naciski i rozmowy nie przyspiesza odczuc. A chyba jest za wczesnie na jakiekolwiek deklaracje.
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Opłaca, bo próbowałam różnych sposobów i jedynie nakładkowe może poprawić sytuację. Ogólnie zeby mam ładne, tylko ten odcień jest nie bardzo. Muszę to poprawić bo jak się uśmiecham to te zęby widać
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masz trafne spostrzeżenia, a wiadomo, że z boku wszystko wygląda inaczej, samemu natomiast trudno jest wyjść poza swoje emocje. Podczytuję sobie wizaż i z wielu wątków wynika, że dziewczyny uważają, iż dwa miesiące to wystarczająco, aby się określić "jesteśmy razem, czy każde idzie w inną stronę". Mało doświadczona jestem, więc naprawdę nie wiem, jak to powinno wyglądać i zadaję pytanie jak nastolatka ![]() Biję się z myślami. Chciałabym, aby to on zapoczątkował jakąś rozmowę. Teraz nawet nie wiem, czy jego zdaniem mamy siebie "na wyłączność", czy znajomość jest na tyle luźna, że spotykamy się z innymi. To tylko taki przykład. Coś mnie ostatnio wzięło na tego faceta, początkowa "obojętność" zmienia się w zaangażowanie i zaczęło mi zależeć. Chciałabym częściej się z nim widywać, ale nie wiem, jak to zasugerować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2016-01-11 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę też, że wiele zależy od podejścia bo ja np jak się już z kimś zaczynam spotykać to się skupiam na tej osobie niezależnie od tego czy już z nią jestem czy jeszcze nie. No i od początku wiedziałam, że ta druga strona ma takie same poglądy. I moja rada - nie sugeruj. Masz ochotę się z nim spotkać to zaproponuj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym z calym szacunkiem do osob znajdujacych sie na Wizazu i ich teoriami zwiazkowymi, ktore mozna rozbic o kant stolu. Nie znosze taki uproszczen, ze po dwoch miesiacach ktos juz musi sie okreslac, dlatego ze kazda relacja rozwija sie w swoim tempie i nie ma co ich oceniac z jednego punktu widzenia. A takie uogolnianie sprawia, ze kazda relacje wklada sie do jednego wora, co jest dla mnie totalna bzdura. Podobnie jak teoria, ze na 4 randce wypada/mozna juz uprawiac sex. Czasami jak czytam te "konwencjonalne" podejscia , co wypada a czego nie w oderwaniu od swoich odczuc to nie wiem czy smiac czy plakac. Ja uwazam, ze przyspieszaniem mozna wiele popsuc. Wiem, ze jako kobieta chcialabys wiedziec na czym stoisz, ale dla mnie 2 miesiace to troche krotki okres czasu (choc pewnie na tyle dlugi by wiedziec do jakiej roli mniej wiecej bedzie aspirowala dana osoba). Ale ja bym poczekala, pospotykala sie jeszcze troche. Troche tez zle, ze zaczynasz miec oczekiwania, zobacz ze one rodza nieporzebne mysli i zniecierpliwienie. Po prostu ja bym na Twoim miejscu na nic sie nie nastawiala, ciesz sie spotkaniami , kontaktem z nim. i tyle. A jak za jakis czas nie wyplynie rozmowa o was, to sama zasugeruj taka dyskusje. Moze niech tez Panowie z watku sie wypowiedza jak to wyglada z ich strony, bo wiadomo, ze to tez jest tylko moj punkt widzenia ![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Czasem myślę, że wcale nie chodzi o wygląd. Tzn statystycznie na pewno ładna osoba ma dużo większy wybór facetów i przez to większą szansę trafić na najlepszego
![]() ![]() Mój wniosek z ostatniego miesiąca brzmi: wszyscy fajni faceci są zajęci, często żonaci. To chyba szok po wyrwaniu się z pierwszych lat studiów (czyli zawsze byłam w towarzystwie rówieśników) do towarzystwa jednak trochę starszego - studia niestacjonarne, praca itp. A tyle się mówi, że mężczyźni się nie spieszą do poważnych deklaracji - a jakoś każdy zaobrączkowany ![]() Camomille91 troszkę zazdroszczę planu, też bym się chciała ogarnąć, fryzurę, zęby itp ![]() ![]()
#4964 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale po pierwsze to ja ogarnąć muszę swoją głowę wewnątrz. Teraz mam takie jazdy, że szkoda gadać naprawdę... Ale do fryzjera to co to za problem iść? Umawiaj się i poprawiaj włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
No ok, może fajne kobiety są też zajęte, zasugerowałam się moimi znajomymi, które są super i wolne ale to mój gust
![]() ![]() Masz rację, głowa jest najważniejsza, można być pięknym i zamęczać się kompleksami, albo średnio udanym a mega zadowolonym z siebie ![]() ![]() A ja się boję do fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]()
#4967 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4969 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Nie byłbym sobą jakbym nie starał się wytłumaczyć zjawiska o którym wspomniałaś. Z biologicznego punktu widzenia jest uzasadnione, że mniej jest fajnych (czyt. atrakcyjnych) facetów niż fajnych kobiet. Wiąże się to z tym, że jeden mężczyzna jest w stanie zapładniać kobiety jedna po drugiej a kobieta może urodzić mniej więcej co rok. Gdybyśmy żyli w epoce kamienia to tylko nieliczni faceci mieliby dostęp do wszystkich kobiet aby rozprzestrzeniać najlepsze geny. Zresztą, czasy aż tak bardzo się nie zmieniły. Nadal jest tak, że przystojni faceci mają wiele kobiet. Nadal wielu facetów wychowuje nie swoje dzieci. Ja też jestem fajny. Wiem, bo mama mi kiedyś tak powiedziała ![]() Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2016-01-11 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Wygląd jest ważny, ale zachowanie, pewność siebie i uśmiech mega dużo dają.
Ja niestety mam taki wyraz twarzy, że wyglądam poważnie i mam tzw. bitch face. I potem często słyszę, że wyglądam jakbym była zła/smutna itp itd. Wiem, że powinnam się więcej uśmiechać, ale jakoś nie wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mam bzika na punkcie wlosow i doskonale rpzumiem dziewczyny placzace o kazde 2cm, chociaz sama nie jestem na az tak zaawansowanym poziomie ![]() Wlosy sa wazne, a jak sa zadbane dodaja pewnosci siebie. Cytat:
Do tej pory nie odpowiadam jej dzien dobry :p Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdy myślę na spokojnie, to dochodzę do wniosku, że nie powinnam poczekać i czas pokaże co z tego wyjdzie. To moje emocje zatruwają mi wszystko. Strach przed odrzuceniem jest bardzo złym doradcą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak jak Wenress pisze, dobrze jest coś działać w kwestii poprawy wyglądu, bo wtedy automatycznie wzrasta nasza pewność siebie ![]()
![]() |
#4974 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez Camomille91 Czas edycji: 2016-01-12 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na bazie swoich niezbyt bogatych doświadczeń mogę powiedzieć, że jak jest dobrze, to jest dobrze i nie trzeba niczego ustalać, upewniać się, czy komuś zależy, czy jesteśmy razem, bo to się po prostu czuje, wychodzi samo i jest oczywiste.. W obecnej znajomości, to w ogóle było raz dwa jak się zadeklarowaliśmy, że jesteśmy razem i nie było ani sekundy rozkmin, raczej po prostu nie było innej opcji tak od razu zatrybiło.. Swoją drogą jest baaardzo dobrze ![]() Czekoladowo, tak czytam Twoje posty o zmęczeniu i przyszło mi do głowy, że to może przez nowego faceta? Jednak obecność kogoś w życiu troche intensyfikuje życie codzienne, zmienia jego tryb. Ja przynajmniej teraz tak mam, że jestem meeega zmęczona i każdą wolną chwilę przeznaczyłabym na leżenie. A co do urody to mogę tylko powiedzieć, że choćby się było nie wiem jaką gwiazdą, to mając bitch fejsa nic się nie da zdziałać, faceci uciekają jak od ognia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ubrania też dużo dają. Na co dzień ubieram się raczej byle jak, bo mi się nie chce no i nie mam się generalnie w co ubrać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami chlopaki napisza cos sensowego pod warunkiem, ze nie rozdrabniaja sie na te dziwne teorie :P A meski punkt widzenia, szczegolnie kogos kto ma doswiadczenie jest przydatny ;P Choc oczywiscie dalej to bedzie czyjs punkt widzenia. A emocje nie sa dobrym doradca , czesto zaklocaja obraz. Dlatego czasami dobrze jest spojrzec z dystansu, gdy czlowiek za bardzo wsiaka.
![]() |
#4979 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kazdy tez podchodzi ostroznie przez swoje negatywne doswiadczenia, do tego niebieska tych doswiadczen z facetami nie ma wiec tez do konca nie wie jak sie odnalez, ma rozne odczucia. Wiec ja bylabym daleka od teorii ktora wysnulas, po prostu jest za wczesnie by cos takiego wyrokowac. A kazdy ma swoje tempo. I nie kazda relacja jest taka, ze odrazu zaskakuje i wiadomo o co chodzi. Niektore relacje rozwijaja sie powoli.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.