Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 07:36   #91
ahnessy
Rozeznanie

Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ahnessy, tetno jednostajne jak dziecko spi czyli waha sie w pewnym wąskim zakresie np 127-135ud/min, spadki sa np gdy sie dziecko poruszy i tetno spada np 70 i chwile jest w niskich wartosciach, pozniej wraca do np130. Przy ruchu powinny byc akceleracje (przyspieszenia) i tu wartosci 160 sa ok bo dziecko ma ciasno i wykonuje jakis wysilek to tetno musi rosnac. Natomiast deceleracje (spadki) nie powinny wystepowac w ruchu. Taka jest moja wiedza ale wiedz, ze to lekarz ocenia i on ma znacznie szersza wiedze i rozpatruje zapis pod roznym katem na bol gardla mozna w ciazy tantum verde
dzieki
Cytat:
Zapomnialam napisac: Dzien dobry centrale snieg zasypal a wczoraj maz powiedzial, ze znowu zapowiadaja mrozy po -15st i nawet wiem kiedy one beda- na nasze wyjscie ze szpitala :P kocham snieg i zime ale teraz wolalabym zeby az tak nie bylo
a na poludniu nocny deszcz zmył resztki sniegu
tez tak podejrzewam bedzie -15 i nie pojdziemy predko na spacerek
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem, to tez u mnie jest meksyk. Ostatnio stwierdzilam, ze jakby mi ktos dal watrobke, ktorej szczrze nienawidze, to tez bym ja wchlonela jednym machnieciem. Noo i woda, czuje sie na ciaglym kacu
OMG wątróbka
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 07:44   #92
Casaa
Zakorzenienie

Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10

U nas wczoraj tez juz nie bylo sniegu, a teraz zasypane znowu bede cykala sie zeby na koniec reki nie zlamac....

W polo markecie od jutra ksiazeczki kontrastowe Olesiejuk za 3,99 a dzis w ddtvn zawitkowski

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 07:49   #93
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Magda urodziła się o 2.14 2840g i 51cm na porodowce spędziłam 20 minut, tyle jeśli chodzi o czekanie na regularne skurcze

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Iola gratulacje ale express odpoczywaj i dużo zdrowia dla Madzi

Malwi mój mały też ma zawsze zimne rączki. Nie patrz na to, karczek wskazuje czy mu ciepło czy zimno

Mały terrorysta obok domaga się jedzenia :P miłego dnia dziewczyny
Stary 2016-01-12, 07:50   #94
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
U nas wczoraj tez juz nie bylo sniegu, a teraz zasypane znowu bede cykala sie zeby na koniec reki nie zlamac....

W polo markecie od jutra ksiazeczki kontrastowe Olesiejuk za 3,99 a dzis w ddtvn zawitkowski

Wyslane z Lumia920.

O ktorej ten Zawitkowski?

Na Pomorzu śnieg jest, ale topnieje. Mrozu nie ma, mogłabym rodzić

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 07:56   #95
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
O ktorej ten Zawitkowski?

Tego juz Ci nie powiem bo wczoraj widzialam zapowiedz, a godziny nie podali

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Niedlugo bedzie Zawitkowski, pokaze skuteczne sposoby na uspokojenie placzacego dziecka. Tyle na pasku teraz bylo...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-12, 07:59   #96
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Magda urodziła się o 2.14 2840g i 51cm na porodowce spędziłam 20 minut, tyle jeśli chodzi o czekanie na regularne skurcze

O mamusiu! Gdyby nie moj gbs to porod marzenie Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
Iola gratulacje a tak się bałaś, super że tak szybko poszło i że zdążyłaś

śliczny pokoik

a czym to się różni? bede wiedziec na co zwracac uwage w piatek bo wkurza mnie ze mi tego nie pokazują, nic nie mówią a wiadomo jak to jest z lekarzami..... ciezko miec czasem zaufanie po niektorych historiach

marzenia się spełniają

ja tak nie mam

gratulacje

Witam się z rana
tyle miałam planów na dziś a obudziłam się z okropnym bólem gardła, jak przy anginie TZta akurat nie ma dziś przez pół dnia
dziewczyny ratujcie co na ból gardła???

sprobuj płukania woda z sola badz z soda,oba skladniki dobrze dzialaja

Cytat:
Laktacja potrzebuje wody a watrobka hehe no coz moze zelaza Ci brakuje i nawet to byc wciagnela

jako dziecko uwielbialam watrobke a teraz bym nawet nie usiadla obok talerza z takim typem miesa :-D

Cytat:

Wyslane z Lumia920.
Dzieki za cynk,może wysle ojca :-D

Ktoras napisala ze mój G.nie dojrzal do roli glowy rodziny-ja mam raczej wrażenie ze nie dojrzal do roli meza,bo do roli ojca tak. Tutaj rodziny sa bardzo Duze w jego pokoleniu (np.10 dzieci) i dlatego traktuja ciaze jak coś normalnego,rzucaja tekstami jak dyrektor mojego hotelu,że mozna robic wszystko itd. Ok, maz mi mowi dużo razy "nie rob tego" albo "za ciezko pracujesz",tyle ze ja wiem ze jak ja tego nie zrobie to w ogolw sie tego nie zrobi :-/ Ale ze bedzie dobrym ojcem to nie mam watpliwosci na szczęście, tyle ze przy okazji zafundowalam sobie nie-do-konca-dobrego meza.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 08:03   #97
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
a u mnie nie ma w pobliżu polo ale moze i dobrze bo lepiej zebym nie wychodziła dzis, musze się podleczyć bo głupio byłoby rodzic z anginą

a w pytaniu na sniadanie o przygotowaniach do porodu
Pietrusiowata miłego dnia
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 08:06   #98
Casaa
Zakorzenienie

Baby ja przepraszam ale jak dobrym ojcem mozna nazwac faceta, ktory ma w nosie matke jego dziecka... Masz problemy z ciaza, byly plamienia, bole, roznie to sie moglo skonczyc wiec powinien obchodzic sie z Toba jak z jajkiem, bo nosisz jego dziecko, tego dobrego ojca :/ po porodzie pojdziesz w odstawke bo wyhodowalas mu corke i to wystarczy? Nie, nie rozumiem tego i jest mi bardzo zle i przykro, ze tyle musisz znosic.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-12, 08:09   #99
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
gratulacje!!! sn czy cc? to szybko Wam to poszło
Zapewne SN jesli na porodówce była
Cytat:

Pytanie do mam, jakie raczki maja Wasze dzieciaczki? Boo nie wiem czy to normalne Wojtus zawsze ma zimne mimo ze caly w beciku jest.
W domu tez zimne- wszpitalu to goraco tak ze przykrywam tylko pieluszka i rączki ciepłe. Ale puki kark cieplutki to nie przejmuje sie, bo jak w domu bardziej prYkrywalam to potowki wyszły...
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 08:21   #100
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Baby ja przepraszam ale jak dobrym ojcem mozna nazwac faceta, ktory ma w nosie matke jego dziecka... Masz problemy z ciaza, byly plamienia, bole, roznie to sie moglo skonczyc wiec powinien obchodzic sie z Toba jak z jajkiem, bo nosisz jego dziecko, tego dobrego ojca :/ po porodzie pojdziesz w odstawke bo wyhodowalas mu corke i to wystarczy? Nie, nie rozumiem tego i jest mi bardzo zle i przykro, ze tyle musisz znosic.

Wyslane z Lumia920.
Ja też nie Rozumiem ale niestety teraz widze to po wielu parach tutaj-skoro prZYSZLE babcie miały 8 dzieci,z 9.miesiacu kolejnej ciazy robily wszystko w domu i jeszcze dorabialy do domowego budzetu,to dla tutejszych 40latkow "ciaza zagrozona" to kaprys,wydelikacenie. 20latkowie maja juz zupelnie inne podejscie bo dorastali w innej rzeczywistości.
A,i pamietacie jak kiedys o kolczykach pisalam? Otoz jedna z siostr meza otwarcie powiedziala ze sama przekluje malej uszy ktoregos dnia,że ja nawet sie nie zorientuje. No to moga byc pewni ze mala nigdy nie zostanie z nikim stamtad sam na sam.

A czy kark ma byc cieplutki wyraźnie czy raczej po prostu temperatury naszego ciała,że nie poczujemy za bardzo różnicy jak dotkniemy?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2016-01-12, 08:21   #101
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Marcel urodził się dziś o 15:00 3410g56 cm sn

Gratulacje!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 08:26   #102
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja też nie Rozumiem ale niestety teraz widze to po wielu parach tutaj-skoro prZYSZLE babcie miały 8 dzieci,z 9.miesiacu kolejnej ciazy robily wszystko w domu i jeszcze dorabialy do domowego budzetu,to dla tutejszych 40latkow "ciaza zagrozona" to kaprys,wydelikacenie. 20latkowie maja juz zupelnie inne podejscie bo dorastali w innej rzeczywistości.
A,i pamietacie jak kiedys o kolczykach pisalam? Otoz jedna z siostr meza otwarcie powiedziala ze sama przekluje malej uszy ktoregos dnia,że ja nawet sie nie zorientuje. No to moga byc pewni ze mala nigdy nie zostanie z nikim stamtad sam na sam.

??? No heloł.... Czyje to dziecko bedzie :/ tak jak i Ty nie zostawilabym z nikim malucha... A co do meza to nic juz pisac nie bede wystarczajaco jest Ci zle
Stary 2016-01-12, 08:31   #103
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

nadrabiam zaległości i takie newsy gratulacje! Poszłaś jak burza. 20 min
Stary 2016-01-12, 08:33   #104
mojakaren
Zakorzenienie

Malwi moj jak lezy owiniety jak nalesniczek ze skrepowanymi raczkami to ma ciepłe s jak tylko je uwolni to zaraz zimne w domu bede mu chyba niedrapki zakładać.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 08:40   #105
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
O mamusiu! Gdyby nie moj gbs to porod marzenie Gratulacje

sprobuj płukania woda z sola badz z soda,oba skladniki dobrze dzialaja

jako dziecko uwielbialam watrobke a teraz bym nawet nie usiadla obok talerza z takim typem miesa :-D

Dzieki za cynk,może wysle ojca :-D

Ktoras napisala ze mój G.nie dojrzal do roli glowy rodziny-ja mam raczej wrażenie ze nie dojrzal do roli meza,bo do roli ojca tak. Tutaj rodziny sa bardzo Duze w jego pokoleniu (np.10 dzieci) i dlatego traktuja ciaze jak coś normalnego,rzucaja tekstami jak dyrektor mojego hotelu,że mozna robic wszystko itd. Ok, maz mi mowi dużo razy "nie rob tego" albo "za ciezko pracujesz",tyle ze ja wiem ze jak ja tego nie zrobie to w ogolw sie tego nie zrobi :-/ Ale ze bedzie dobrym ojcem to nie mam watpliwosci na szczęście, tyle ze przy okazji zafundowalam sobie nie-do-konca-dobrego meza.

Baby ...w sumie to co dobrego on robi?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:

A czy kark ma byc cieplutki wyraźnie czy raczej po prostu temperatury naszego ciała,że nie poczujemy za bardzo różnicy jak dotkniemy?

O ja pierdykam. Pogryzłabym. Przecież to można dziecko zakazić czymś!
Stary 2016-01-12, 08:44   #106
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no w końcu i tak będziesz musiała urodzić
ale skoro jeszcze nie chcesz o spokojnej nocy
Wiem wiem. Tak mowie bo siedze w domu jak na szpilkach ale jak by sie naprawde zaczela akcja to znajac zycie nawet nie w glowie mialabym stresowanie sie porodem tylko myslalabym o malej

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Magdusia oby się uspokoiło. Który to tc? Bezpieczny termin już?
Noc w miare spokojna. Po magnezie i nospie jak pisala Casaa przeszlo
Niby mamy 38t4d ale to z USG z 12tc bo z OM to niewiadomo jak u mnie liczyc

Cytat:
Gratulacje wielkie! Ale masz malutka Kruszynke

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj czwarta doba i bardzo licze ba wypis! Ze mną jest całkiem ok poruszam sie i nawet noc bez paracetamolu zaliczyłam Mlodemu badali bilirubine i jak będzie ok to wyjdzieny dzis jak ja sie nie mogę doczekać!
Pokoik czeka skończony podobno jest przesliczny moja mama nie moze sie nadziwić jaki to tz zdolny i ogarniety azurki:
Dzis mamy dostać szumisia
w ogole wszyscy nas bardzo rozpieszczaja mama przynosi mi takie smakolyki kompoty z jablek, wołowine z warzywami, orzechy itd.
a ja mam taki mega apetyt ze wszystko pochłaniam! I jak tu schudnąć
Super ze jest w jak najlepszym porzadku. Obyscie wyszli do domku. U siebie to jednak u siebie.
No to rzeczywiscie Was wszyscy rozpieszczaja ale to fajnie za macie z TZ taka pomoc ze strony Twoich rodzicow. No i dla meza ze jest taki ogarniety i sam wszystko potrafil dokonczyc i ogarnac

Cytat:
Zapomnialam napisac: Dzien dobry centrale snieg zasypal a wczoraj maz powiedzial, ze znowu zapowiadaja mrozy po -15st i nawet wiem kiedy one beda- na nasze wyjscie ze szpitala :P kocham snieg i zime ale teraz wolalabym zeby az tak nie bylo
U nas tez zasypane. Wczoraj w przeciagu 3h napadalo ponad 20cm sniegu. A na drodze jest tak slisko ze
Tez wlasnie slyszalam o tych mrozach. Oby troszeczke odpuscilo do czasu az sie wszystkie rozpakujemy

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 08:54   #107
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Odespałam szpital. Jesu jaki to był koszmar. Nikomu nie życzę spędzania nocy na salce przedporodowej. To nie jest miejsce przystosowane do spania.

Ten pobyt mnie mocno zestresował i wcale spokojnie do porodu juz nie podchodzę. Wynika to z obwarowań, procedur, tego że mimo iż argumentuję coś, personel ma to w nosie bo nic nie mogą zrobić. Nawet na wypis, który miał być w 30min do godziny czekałam ponad 4h.

Wielką tajemnicą owiana jest również moja szyjka, ktora skraca się i wydłuża w zależności od badania. Na przyjęciu doktor stwierdziła że mam miękką, długą na dwa cm, ale dwa palce wchodzą luźno. W nocy potwierdziła to położna. Przypomnę, że od wizyty 28grudnia mój gin twierdzi że juz jej nie mam, lub dochodzi do 0,5cm gdy młody nie napiera mocno główką na kanał.

Rano na obchodach lekarz, dobry ordynator nawet, zbadał mnie i powiedział to samo co mój gin 2tyg temu.

Więc ja nie wiem w co wierzyć, co się dzieje i skąd jednym wychodzi 2cm a innym 0-0.5cm.

Przez te cyrki odechciewa mi się rodzić :|
Stary 2016-01-12, 08:56   #108
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
nadrabiam zaległości i takie newsy gratulacje! Poszłaś jak burza. 20 min
Iola musi byc z tych kobiet co im wszystko w życiu latwo i szybko przychodzi :-P

Cytat:
Baby ...w sumie to co dobrego on robi?

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

O ja pierdykam. Pogryzłabym. Przecież to można dziecko zakazić czymś!

Hahaha w sumie też sobie czesto to pytania zadaje :-P
Nie no,ona jest pielegniarka wiec umie to robic (Bo,jak juz pisalam,tu w szpitalu moga przekluc na zadanie!!),ale nie zmienia to faktu ze juz kilka ms temu powiedzialam ze żadnych kolczykow dla malej,że nie zgadzam sie na to Zeby ktos ja zabrac na przeklucie uszu badz zachecal do tego.

Stary 2016-01-12, 09:04   #109
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Iola musi byc z tych kobiet co im wszystko w życiu latwo i szybko przychodzi :-P

Hahaha w sumie też sobie czesto to pytania zadaje :-P
Nie no,ona jest pielegniarka wiec umie to robic (Bo,jak juz pisalam,tu w szpitalu moga przekluc na zadanie!!),ale nie zmienia to faktu ze juz kilka ms temu powiedzialam ze żadnych kolczykow dla malej,że nie zgadzam sie na to Zeby ktos ja zabrac na przeklucie uszu badz zachecal do tego.

Nawet jeśli jest wykwalifikowana do tego to uważam że głupie jest mówienie że zrobi to wbrew Tobie. Dlaczego oni nie umieją uszanować Twoich opinii, potrzeb? To domena Hiszpanów czy coś z nimi nie tak....?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 09:12   #110
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Iola gratulacje a tak się bałaś, super że tak szybko poszło i że zdążyłaś

śliczny pokoik

a czym to się różni? bede wiedziec na co zwracac uwage w piatek bo wkurza mnie ze mi tego nie pokazują, nic nie mówią a wiadomo jak to jest z lekarzami..... ciezko miec czasem zaufanie po niektorych historiach

marzenia się spełniają

ja tak nie mam

gratulacje

Witam się z rana
tyle miałam planów na dziś a obudziłam się z okropnym bólem gardła, jak przy anginie TZta akurat nie ma dziś przez pół dnia
Płukanie gardła wodą z solą, tantum verde.

Cytat:
Fakt mam niska hemoglobine i musze brac zelazo :-P

Pytanie do mam, jakie raczki maja Wasze dzieciaczki? Boo nie wiem czy to normalne Wojtus zawsze ma zimne mimo ze caly w beciku jest.
Moja też ma zimne, a kark cieply. Nawet jak leży że mną pod kołdra. A motania nie lubi za bardzo więc te łapki ciągle ma gdzieś wystawione.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:13   #111
czarnulax
Zakorzenienie

Jestem na sali z babka która w samochodzie urodziła
Stary 2016-01-12, 09:17   #112
kamilka
Zadomowienie

BABY masakra z tymi kolczykami... Podziwiam cie ze masz siły na to by tam sie odnaleźć
A kark na byc po prostu ciepły. Nie zapocony i nie chłodny. Raczki i stopy nie sa wyznacznikiem czy dziecko nie marznie

Juppi
Pojawia sie nadzieja na dom

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:26   #113
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
BABY masakra z tymi kolczykami... Podziwiam cie ze masz siły na to by tam sie odnaleźć
A kark na byc po prostu ciepły. Nie zapocony i nie chłodny. Raczki i stopy nie sa wyznacznikiem czy dziecko nie marznie

Juppi
Pojawia sie nadzieja na dom

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O. To bardzo dobry news! A jak się macie z malutką?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:

Czuję że ja tez urodzę w samochodzie bo tak się boję przedporodowej że będę chyba czekać do skurczów co 5 min

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 09:28   #114
niezdara
Rozeznanie

Cytat:
Odespałam szpital. Jesu jaki to był koszmar. Nikomu nie życzę spędzania nocy na salce przedporodowej. To nie jest miejsce przystosowane do spania.

Ten pobyt mnie mocno zestresował i wcale spokojnie do porodu juz nie podchodzę. Wynika to z obwarowań, procedur, tego że mimo iż argumentuję coś, personel ma to w nosie bo nic nie mogą zrobić. Nawet na wypis, który miał być w 30min do godziny czekałam ponad 4h.

Wielką tajemnicą owiana jest również moja szyjka, ktora skraca się i wydłuża w zależności od badania. Na przyjęciu doktor stwierdziła że mam miękką, długą na dwa cm, ale dwa palce wchodzą luźno. W nocy potwierdziła to położna. Przypomnę, że od wizyty 28grudnia mój gin twierdzi że juz jej nie mam, lub dochodzi do 0,5cm gdy młody nie napiera mocno główką na kanał.

Rano na obchodach lekarz, dobry ordynator nawet, zbadał mnie i powiedział to samo co mój gin 2tyg temu.

Więc ja nie wiem w co wierzyć, co się dzieje i skąd jednym wychodzi 2cm a innym 0-0.5cm.

Przez te cyrki odechciewa mi się rodzić :|

Mój gin mówił ze szyjka moze sie trochę skracać i wydłużać, zmieniać. Nie wiem czy aż tak, ale jest to kwestia zmienna podobno

Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/
niezdara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:30   #115
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo, wreszcie bilirubina spadla?
Minimalnie, ale najważniejsze, że nie rośnie. Teraz ją obserwuje.

Cytat:
Napisane przez niezdara Pokaż wiadomość
Uaoo już w domu, gratki! Teraz powiesz jaki miałaś poród?
Ciężki I to nie jest prawda, że drugi poród jest łatwiejszy. Jest szybszy, ale bardziej bolesny. Miałam indukcje porodu.

Oksytocyna nie działała na mnie, więc przebili mi pęcherz, no bo ile razy można. Pochodziłam, pogadałam, posiedziałam na piłce i zaczęły się skurcze. Regularne co 3 minuty. Poszłam pod prysznic z tż, wyszłam ból jeszcze gorszy. Nie byłam w stanie chodzić. Skakanie na piłce sprawiało, że ból był jeszcze gorszy. Opierałam się o drabinki, tż masował krzyż. Nic nie dało. Usiadłam na brzegu łóżku, nogi niżej, skrzyżowane. Położna przyszła i mówi oddychaj, oddychaj, oddychaj. Gdyby nie ona nie oddychałabym tak jak należy i ból byłby jeszcze gorszy. I tak 10 skurczy, potem 5, potem zaczęłam przeklinać, przepraszać, mówiłam, że nie dam rady, błagałam o coś przeciwbólowego, odłączyli oksy, dostałam dożylnie paracetamol. W tym momencie ból był jeszcze gorszy, zaczęłam się szarpać z łóżkiem, mówię, że nie miałam lewatywy, że chce do toalety, patrzą faktycznie jelita zapchane, robiły wszystko bym się opróżniła ale to nic nie dało, a przez to mnie bolało jeszcze gorzej.
Położne stwierdziły, że rodzimy. No dobra, ale ja nie czułam skurczy partych. Wypychałam ją na sucho, bez skurczy, byle tylko wypchać. I to trwało w nieskończoność.
Główka wyszła, reszta nie chce. Zmiana powietrza i dalej, zmiana powietrza i dalej, jeszcze kilka razy i jest! Udało się. Okazało się, że mała jest bardzo szeroka, dlatego nie potrafiłam jej wyprzeć. Położna mówi, że mam twarz całą w wybroczynach, mała również. To jest od złego parcia.

Dzięki bogu, położna mnie nacięła inaczej nie chce myśleć jak by się to mogło skończyć. Leżałam dwie godziny jeszcze na sali z ulgą, że już po wszystkim.

Po dwóch godzinach nie byłam w stanie się podnieść z łóżka, mroczki przed oczami, kręciło się w głowie, nic nie słyszałam tylko szum w uszach. Zawieźli mnie, więc na łóżku do sali poporodowej. Później było kilka podejść, żebym wstała.. wieczorem, w nocy, nad ranem ale ciągle to samo. Położna stwierdziła, że chyba trzeba będzie przetaczać krew, a ja wielkie oczy, bo nie wiedziałam jak to się odbywa. Straciłam dużo krwi, mam dużą anemię, wykupiłam już tabletki, więc powinno być później ok.

Aleee się rozpisałam.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2016-01-12 o 09:33
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:32   #116
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale że jak? Normalnie dzidzia jej wyleciała w samochodzie? I co mąż odebrał?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:35   #117
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Uaoo no to się wymeczyłaś, bidulko :-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:38   #118
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
A to nie za wczesnie żeby diagnozować wzmożone napięcie mięśniowe? Z doświadczeń po Kindze wiem że teraz napięcie i asymetria to bardzo popularne terminy i lekarze lubią na wyrost ładować rehabilitację.
nie wiem czy nie za wcześnie, nie jestem lekarzem
Lekarka nie powiedziała że to na pewno to, ale ze warto sprawdzić i wysłała mnie do specjalisty. Mam nadzieję oczywiście ze to fałszywy alarm, ale jeśli jest coś nie tak i trzeba to poprawić to nie wybaczyłabym sobie gdybym to zignorowała
Cytat:

wow gratulacje wielkie
ale kruszynka

Czyli mówisz ze rekord prędkości w rodzeniu pobiłaś?
Cytat:
U nas dzisiaj czwarta doba i bardzo licze ba wypis! Ze mną jest całkiem ok poruszam sie i nawet noc bez paracetamolu zaliczyłam Mlodemu badali bilirubine i jak będzie ok to wyjdzieny dzis jak ja sie nie mogę doczekać!

Cytat:
Wy tez macie takie apetyty? A no i oczywiście WODA! Pije hektolitrami, tz ledwo nadąża mi dowozic

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
ja po porodzie całkowicie straciłam apetyt, nie miałam głowy myśleć o jedzeniu
teraz już jest lepiej ale i tak jem o wiele mniej niż w ciąży
Cytat:

mój ma zazwyczaj zimne, ale karczek ciepły więc jest ok
to ponoć normalne ze stópki i rączki mają maluszki chłodne
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wiem wiem. Tak mowie bo siedze w domu jak na szpilkach ale jak by sie naprawde zaczela akcja to znajac zycie nawet nie w glowie mialabym stresowanie sie porodem tylko myslalabym o malej
u mnie tak właśnie było więc możliwe ze tak będzie u Ciebie
ja panikowałam wcześniej, jak już wiedziałam ze rodzę to byłam spokojna i skupiona na tym żeby urodzić i żeby z Konradkiem było ok
Cytat:
moja największa trauma takiego scenariusza bałam się najbardziej

Wczoraj Konradek miał dzień śpiocha i w związku z tym nie chciał iść grzecznie spać o północy z rodzicami jak zwykle, tylko wydziwiał przy cycu, w końcu szumiąca aplikacja na komórkę go uśpiła

Właśnie czekamy na położną

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:41   #119
bigcoffee
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję! Ale ekspresem poszło.

Cytat:
JA się ratowałam herbatkami z malinami i miodem. Dobrze też zadziałało płukanie szałwią.

Cytat:
To mojego kolegi żona zaczęła rodzić w domu. To jest ich drugie dziecko i stwierdzili, że tym razem nie będą się tak śpieszyć do szpital. Przy pierwszym dziecku siedzieli na porodówce 12h. No i tym razem przesadzili, jak przyjechała karetka to główka już była na zewnątrz.
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 09:42   #120
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet jeśli jest wykwalifikowana do tego to uważam że głupie jest mówienie że zrobi to wbrew Tobie. Dlaczego oni nie umieją uszanować Twoich opinii, potrzeb? To domena Hiszpanów czy coś z nimi nie tak....?

wydaje mi sie ze mysla ze ja nie mowie serio ze jesli ktos jej przekluje uszy/zabierze na przeklucie to zrywam kontakt z ta osoba,bo przecież jak to tak,dziewczynka bez kolczykow.

Cytat:

Cytat:
O. To bardzo dobry news! A jak się macie z malutką?

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Czuję że ja tez urodzę w samochodzie bo tak się boję przedporodowej że będę chyba czekać do skurczów co 5 min
Tutaj mowia zeby nawet nie ruszac sie z domu jesli sa rzadziej niz co 3-4 minuty... I Co ja mam w tkaim razie zrobic jesli mam gbs pozytywny?:-/

Uaoo-wspolczuje przeżyć,dramat...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości