|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez tak podejrzewam bedzie -15 i nie pojdziemy predko na spacerek Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotarłyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe 2016, cz. 10
U nas wczoraj tez juz nie bylo sniegu, a teraz zasypane
![]() W polo markecie od jutra ksiazeczki kontrastowe Olesiejuk za 3,99 ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Malwi mój mały też ma zawsze zimne rączki. Nie patrz na to, karczek wskazuje czy mu ciepło czy zimno Mały terrorysta obok domaga się jedzenia :P miłego dnia dziewczyny
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O ktorej ten Zawitkowski? Na Pomorzu śnieg jest, ale topnieje. Mrozu nie ma, mogłabym rodzić ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Tego juz Ci nie powiem bo wczoraj widzialam zapowiedz, a godziny nie podali ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Niedlugo bedzie Zawitkowski, pokaze skuteczne sposoby na uspokojenie placzacego dziecka. Tyle na pasku teraz bylo... Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
sprobuj płukania woda z sola badz z soda,oba skladniki dobrze dzialaja Cytat:
jako dziecko uwielbialam watrobke a teraz bym nawet nie usiadla obok talerza z takim typem miesa :-D Cytat:
Ktoras napisala ze mój G.nie dojrzal do roli glowy rodziny-ja mam raczej wrażenie ze nie dojrzal do roli meza,bo do roli ojca tak. Tutaj rodziny sa bardzo Duze w jego pokoleniu (np.10 dzieci) i dlatego traktuja ciaze jak coś normalnego,rzucaja tekstami jak dyrektor mojego hotelu,że mozna robic wszystko itd. Ok, maz mi mowi dużo razy "nie rob tego" albo "za ciezko pracujesz",tyle ze ja wiem ze jak ja tego nie zrobie to w ogolw sie tego nie zrobi :-/ Ale ze bedzie dobrym ojcem to nie mam watpliwosci na szczęście, tyle ze przy okazji zafundowalam sobie nie-do-konca-dobrego meza.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a w pytaniu na sniadanie o przygotowaniach do porodu ![]() Pietrusiowata miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Baby ja przepraszam ale jak dobrym ojcem mozna nazwac faceta, ktory ma w nosie matke jego dziecka... Masz problemy z ciaza, byly plamienia, bole, roznie to sie moglo skonczyc wiec powinien obchodzic sie z Toba jak z jajkiem, bo nosisz jego dziecko, tego dobrego ojca :/ po porodzie pojdziesz w odstawke bo wyhodowalas mu corke i to wystarczy? Nie, nie rozumiem tego
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapewne SN jesli na porodówce była ![]() W domu tez zimne- wszpitalu to goraco tak ze przykrywam tylko pieluszka i rączki ciepłe. Ale puki kark cieplutki to nie przejmuje sie, bo jak w domu bardziej prYkrywalam to potowki wyszły... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A,i pamietacie jak kiedys o kolczykach pisalam? Otoz jedna z siostr meza otwarcie powiedziala ze sama przekluje malej uszy ktoregos dnia,że ja nawet sie nie zorientuje. No to moga byc pewni ze mala nigdy nie zostanie z nikim stamtad sam na sam. A czy kark ma byc cieplutki wyraźnie czy raczej po prostu temperatury naszego ciała,że nie poczujemy za bardzo różnicy jak dotkniemy?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam zaległości i takie newsy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Malwi moj jak lezy owiniety jak nalesniczek ze skrepowanymi raczkami to ma ciepłe s jak tylko je uwolni to zaraz zimne w domu bede mu chyba niedrapki zakładać.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby ...w sumie to co dobrego on robi? ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
O ja pierdykam. Pogryzłabym. Przecież to można dziecko zakazić czymś! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Noc w miare spokojna. Po magnezie i nospie jak pisala Casaa przeszlo ![]() Niby mamy 38t4d ale to z USG z 12tc bo z OM to niewiadomo jak u mnie liczyc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to rzeczywiscie Was wszyscy rozpieszczaja ale to fajnie za macie z TZ taka pomoc ze strony Twoich rodzicow. No i ![]() ![]() Cytat:
![]() Tez wlasnie slyszalam o tych mrozach. Oby troszeczke odpuscilo do czasu az sie wszystkie rozpakujemy ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Odespałam szpital. Jesu jaki to był koszmar. Nikomu nie życzę spędzania nocy na salce przedporodowej. To nie jest miejsce przystosowane do spania.
Ten pobyt mnie mocno zestresował i wcale spokojnie do porodu juz nie podchodzę. Wynika to z obwarowań, procedur, tego że mimo iż argumentuję coś, personel ma to w nosie bo nic nie mogą zrobić. Nawet na wypis, który miał być w 30min do godziny czekałam ponad 4h. Wielką tajemnicą owiana jest również moja szyjka, ktora skraca się i wydłuża w zależności od badania. Na przyjęciu doktor stwierdziła że mam miękką, długą na dwa cm, ale dwa palce wchodzą luźno. W nocy potwierdziła to położna. Przypomnę, że od wizyty 28grudnia mój gin twierdzi że juz jej nie mam, lub dochodzi do 0,5cm gdy młody nie napiera mocno główką na kanał. Rano na obchodach lekarz, dobry ordynator nawet, zbadał mnie i powiedział to samo co mój gin 2tyg temu. Więc ja nie wiem w co wierzyć, co się dzieje i skąd jednym wychodzi 2cm a innym 0-0.5cm. Przez te cyrki odechciewa mi się rodzić :| |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha w sumie też sobie czesto to pytania zadaje :-P Nie no,ona jest pielegniarka wiec umie to robic (Bo,jak juz pisalam,tu w szpitalu moga przekluc na zadanie!!),ale nie zmienia to faktu ze juz kilka ms temu powiedzialam ze żadnych kolczykow dla malej,że nie zgadzam sie na to Zeby ktos ja zabrac na przeklucie uszu badz zachecal do tego.
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jeśli jest wykwalifikowana do tego to uważam że głupie jest mówienie że zrobi to wbrew Tobie. Dlaczego oni nie umieją uszanować Twoich opinii, potrzeb? To domena Hiszpanów czy coś z nimi nie tak....? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też ma zimne, a kark cieply. Nawet jak leży że mną pod kołdra. A motania nie lubi za bardzo więc te łapki ciągle ma gdzieś wystawione.
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Jestem na sali z babka która w samochodzie urodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
BABY masakra z tymi kolczykami... Podziwiam cie ze masz siły na to by tam sie odnaleźć
A kark na byc po prostu ciepły. Nie zapocony i nie chłodny. Raczki i stopy nie sa wyznacznikiem czy dziecko nie marznie Juppi ![]() ![]() ![]() Pojawia sie nadzieja na dom ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O. To bardzo dobry news! A jak się macie z malutką? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Czuję że ja tez urodzę w samochodzie bo tak się boję przedporodowej że będę chyba czekać do skurczów co 5 min ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój gin mówił ze szyjka moze sie trochę skracać i wydłużać, zmieniać. Nie wiem czy aż tak, ale jest to kwestia zmienna podobno
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Minimalnie, ale najważniejsze, że nie rośnie. Teraz ją obserwuje.
Ciężki ![]() Oksytocyna nie działała na mnie, więc przebili mi pęcherz, no bo ile razy można. Pochodziłam, pogadałam, posiedziałam na piłce i zaczęły się skurcze. Regularne co 3 minuty. Poszłam pod prysznic z tż, wyszłam ból jeszcze gorszy. Nie byłam w stanie chodzić. Skakanie na piłce sprawiało, że ból był jeszcze gorszy. Opierałam się o drabinki, tż masował krzyż. Nic nie dało. Usiadłam na brzegu łóżku, nogi niżej, skrzyżowane. Położna przyszła i mówi oddychaj, oddychaj, oddychaj. Gdyby nie ona nie oddychałabym tak jak należy i ból byłby jeszcze gorszy. I tak 10 skurczy, potem 5, potem zaczęłam przeklinać, przepraszać, mówiłam, że nie dam rady, błagałam o coś przeciwbólowego, odłączyli oksy, dostałam dożylnie paracetamol. W tym momencie ból był jeszcze gorszy, zaczęłam się szarpać z łóżkiem, mówię, że nie miałam lewatywy, że chce do toalety, patrzą faktycznie jelita zapchane, robiły wszystko bym się opróżniła ale to nic nie dało, a przez to mnie bolało jeszcze gorzej. Położne stwierdziły, że rodzimy. No dobra, ale ja nie czułam skurczy partych. Wypychałam ją na sucho, bez skurczy, byle tylko wypchać. I to trwało w nieskończoność. Główka wyszła, reszta nie chce. Zmiana powietrza i dalej, zmiana powietrza i dalej, jeszcze kilka razy i jest! Udało się. Okazało się, że mała jest bardzo szeroka, dlatego nie potrafiłam jej wyprzeć. Położna mówi, że mam twarz całą w wybroczynach, mała również. To jest od złego parcia. Dzięki bogu, położna mnie nacięła inaczej nie chce myśleć jak by się to mogło skończyć. Leżałam dwie godziny jeszcze na sali z ulgą, że już po wszystkim. Po dwóch godzinach nie byłam w stanie się podnieść z łóżka, mroczki przed oczami, kręciło się w głowie, nic nie słyszałam tylko szum w uszach. Zawieźli mnie, więc na łóżku do sali poporodowej. Później było kilka podejść, żebym wstała.. wieczorem, w nocy, nad ranem ale ciągle to samo. Położna stwierdziła, że chyba trzeba będzie przetaczać krew, a ja wielkie oczy, bo nie wiedziałam jak to się odbywa. Straciłam dużo krwi, mam dużą anemię, wykupiłam już tabletki, więc powinno być później ok. Aleee się rozpisałam.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 ![]() Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-01-12 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Ale że jak? Normalnie dzidzia jej wyleciała w samochodzie? I co mąż odebrał?
![]()
#117 |
Zakorzenienie
|
Uaoo no to się wymeczyłaś, bidulko :-(
#118 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarka nie powiedziała że to na pewno to, ale ze warto sprawdzić i wysłała mnie do specjalisty. Mam nadzieję oczywiście ze to fałszywy alarm, ale jeśli jest coś nie tak i trzeba to poprawić to nie wybaczyłabym sobie gdybym to zignorowała Cytat:
![]() ale kruszynka ![]() Czyli mówisz ze rekord prędkości w rodzeniu pobiłaś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() teraz już jest lepiej ale i tak jem o wiele mniej niż w ciąży ![]() Cytat:
![]() to ponoć normalne ze stópki i rączki mają maluszki chłodne Cytat:
![]() ja panikowałam wcześniej, jak już wiedziałam ze rodzę to byłam spokojna i skupiona na tym żeby urodzić i żeby z Konradkiem było ok ![]() moja największa trauma ![]() ![]() Wczoraj Konradek miał dzień śpiocha i w związku z tym nie chciał iść grzecznie spać o północy z rodzicami jak zwykle, tylko wydziwiał przy cycu, w końcu szumiąca aplikacja na komórkę go uśpiła ![]() Właśnie czekamy na położną ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
JA się ratowałam herbatkami z malinami i miodem. Dobrze też zadziałało płukanie szałwią. To mojego kolegi żona zaczęła rodzić w domu. To jest ich drugie dziecko i stwierdzili, że tym razem nie będą się tak śpieszyć do szpital. Przy pierwszym dziecku siedzieli na porodówce 12h. No i tym razem przesadzili, jak przyjechała karetka to główka już była na zewnątrz.
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze mysla ze ja nie mowie serio ze jesli ktos jej przekluje uszy/zabierze na przeklucie to zrywam kontakt z ta osoba,bo przecież jak to tak,dziewczynka bez kolczykow. Cytat:
Uaoo-wspolczuje przeżyć,dramat...
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.