|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Hej, hej
Motylku super, że wieści z wizyty świetne Może wtedy w szpitalu pępowina się zawinęła i lekarz pomyślał że chłopak ![]() A na przeziębienie zrób sobie syrop z cebuli, wiem nie jest zbyt dobry w smaku, ale mi pomógł przy przeziębieniu i kaszlu Śliweczka dokładnie tak jak piszesz Ale kupiłabym pewnie za to wózek i łóżeczko już Ale nieważne, najważniejsze jest zdrowie malucha Ja też mam jutro wizytę Ciekawe czy maluszek nam się ujawni tym razem ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- O matko, ale jutro wizyt 7 dziewczyn wizytuje
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Oj z pewnością
|
#3214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chociaż tak jak mówisz, w przypadku zdrowia i życia pieniądze są drugorzędne.
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny odnośnie imion. Jak urodzilam Olę leżała ze mną na sali dziewczyna młodziutka ktora dala synowi na imię ANGELO!!!!! Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać...
|
|
|
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest chore, żeby leki były tak piekielnie drogie ![]() Gratuluję wczorajszych udanych wizyt ![]() Faktycznie jutro niezły wysyp ![]() Cytat:
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-01-12 o 10:15 |
||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
LaLaRe super masz szefa i fajnie , że lecisz do rodziców
mnie po pracy też boli, muszę zawsze swoje odleżeć zanim wezmę się za obiad Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ! Moje dziecko znów chore... eh załatwił się w niedziele na chrzcinach. Strasznie zimno w kościele było. |
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mam ma klientke ktora swoja córkę nazwala Świętopałka... i nie nie robie sobie jaj ![]() jade dziś na ktg.. bo wczoraj i znowu dzis od rana mnie męczą skurcze
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku super że wizyta udana
![]() Gratki dwóch dziewuszek ![]() Lala super z tym wyjazdem. I cena biletów ekstra. Mnie bardziej jak miałam mdłości to żołądek bolał.Teraz jak jem wszystko to jest ok. Kciuki za dzisiejsze wizyty! Wczoraj jeszcze zaliczyłam jeszcze Smyka online:P A w meblowym widzialam cudne łóżeczko.Ale kosztuje najtaniej 1000 zł więc mogę tylko o nim pomarzyć bo to przegięcie. Wczoraj siedzieliśmy z Tż i szukaliśmy imion.Ciężko coś wybrać. |
|
|
|
#3220 |
|
Rozeznanie
|
o,dziękuję!
![]() Kociak85 - wprowadzają nam nowy system m.in. do fakturowania, zatem muszę ogarnąć go i tak naprawdę na dniach idę do domku, informatycy pracują u nas intensywnie, trochę nawet poganiam hahahaha oj tak, przepisy bedą, zdjęcia też będą, muszę się rozkręcić i mieć po prostu czas dziś robię makaron z pomidorami, oliwkami, czosnkiem i pietruszką posypane parmezanem na szybko, ale smacznie a może zapiekany kalafior z pomidorami w papryce wędzonej? hmmmmm ![]() co do tego imienia Angelo... przypomniało mi się, gdy pracowałam w instytucji państwowej (nie bedę wymieniać nazwy hihih) i czekałam na klientkę, wcześniej wypisywalam jej kartę, miałam dostęp również do imion jej dzieciaków no i ... nie uwierzycie, babka polskie imię, a imiona 4 córek.... hahaha Esmeralda, Martita, Lucinda i bodajże Margarita czy jakoś podobnie ktoś tu chyba wenezuelskie albo hiszpańskie telenowele lubił![]() _____________________ Evelinke a ten lutinus czym się różni np. od duphastonu? również mam problemy z progesteronem,ale u mnie duphaston załatwia sprawę na szczęście...
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-01-12 o 10:49 |
|
|
|
#3221 |
|
Ania
|
Ja wróciłam właśnie z laboratorium, oddalam mocz do badania
Co do imion, to ja ostatnio z ciekawości przejrzalam swoj kalendarz w poszukiwaniu imion, i normalnie bylam w szoku.. Moja kolezanka pracowala gdzies, gdzie dzwoni sie do ludzi (bank, czy cos) i jak miala sygnal, wyświetlały jej sie wtedy dane, i raz miala faceta który mial na imie Alfons a na nazwisko Fiuty... Także kazdy wybiera dla swojego dziecka rozne imiona.. Lala-fajna okazja, szkoda nie korzystac ![]() Oj, i faktycznie duzo dziewczyn wizytuje jutro, bardzo duzo trzymam kciuki za wszystkie wizyty, dzisiejsze tez![]() A i co do spania na brzuchu , mi lekarz pozwolil tylko do trzeciego miesiąca spac tak. Pozniej juz nie, zresztą juz bym nie mogla, bo czuje dyskomfort.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-01-12 o 11:03 |
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Evelinke ja za lutinusa placilam ponad 220 zl, wiec jakbym miala brac takie ilosci jak ty to z torbami bym poszla :-( u mnie na szczescie lozyska ladnie produkuja, nie biore juz 5 tyg, a progesteron ponad 60 :-D ty jeszcze chwilke i tez odrzucisz. Lutinus ma w swoim skladzie naturalny progesteron produkowany z siuskow ciężarnych, pewnie dlatego taki drogi :-( Lalarej ale okazja z tymi biletami.
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- To trzymamy kciuki za wizytujące dzisiaj, zeby dzidziusie nie byly takimi wstydzioszkami :-D |
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Można dołączyć? |
|
|
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
o sorki, powieliło wiadomość
Edytowane przez kiara92 Czas edycji: 2016-01-12 o 11:13 |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Oj ten Lutinus to faktycznie cholerstwo drogie.Ja kupowałam zawsze w aptece pod kliniką i cena od 140 do 150.Też już nawet nie wiem ile wydałam na leki.Nie liczę nawet tych do stymulacji.A na badania przed in vitro.Kilka dobrych tysięcy by wszystko wyszło napewno.A to in vitro refundowane.
Ale ważne że dzieciątka z tego wyszły i sobie siedzą w naszych brzuszkach ![]() Haneczko hehe rozwaliłaś mnie z tym Alfonsem ![]() Ja nie śpię na brzuchu od początku.Jakoś psychika mi nie pozwala.A zawsze spałam na brzuchu.Przez to nie wysypiam się i kręcę się pół nocy w poszukiwaniu dobrej pozycji. Kiara pewnie witaj! Opowiedz coś o sobie
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-01-12 o 11:18 |
|
|
|
#3226 | |
|
Ania
|
Hej hej
powiedz cos wiecej na swoj temat Cytat:
Swietnie, ze Wam sie udalo, i ze sa dzieciaczki,to najwazniejsze No kolezanka zachowala sie nie profesjonalnie i sie rozlaczyla, bo wybuchnela smiechem(facet tego nie slyszal) - dzwoniac musi zapytac: dzien dobry, czy rozmawiam z panem Alfonsem Fiuty? Jakos sie nie zdziwilam jaka byla jej reakcja ![]() Misia- na pewno wszystko bedzie ok daj znac co i jak
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-01-12 o 11:54 |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Witamy nowa kolezanke :-D. My podchodzilismy prywatnie, wydalismy pewnie koło 15tys, za procedure i pozniej crio, a na leki po to pewnie 800 mies przez 3mies. Nie licze nawet wczesniejszego leczenia, dwie laparo i histero prywatnie :-( ale najwazniejsze, ze sie udalo :-D
|
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
A więc termin planowany porodu wg ostatniej miesiączki mam na 27 czerwca. Dokładnie wypada mi dzisiaj 16 tydzień i 1 dzień, więc zaczęłam 17 tydzień ( nie wiem jak tutaj liczycie, bo są dwie wersje). Na usg genetycznym 1 trymestru pani doktor określiła nam płeć "na 100% chłopak". To było bardzo wcześnie, bo 12 tyg. 3 dni, ale z racji tego, że to podobnież jedna z dwóch najlepszych specjalistów od ultrasonografii genetycznej w Krakowie, mam nadzieję, że miała rację Na początku płeć była nam obojętna, ale w tej chwili mam nadzieję, że nic się już nie zmieni, głównie dlatego, że poszalałam na wyprzedaży w smyku Z resztą na ostatniej wizycie u mojej lekarki prowadzącej tydzień temu dalej wyglądało na chłopca, więc proszę, aby tak zostało ale ona stwierdziła, że potwierdzać można dopiero po 18 tygodniu. Mamy też już wybrane imię, trochę nietypowe, z którym mimo panującej mody na imiona retro jeszcze się oprócz serialu nie spotkałam
|
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Zdradz na to imie :-D
|
|
|
|
#3230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się jej:P Też bym chyba się rozłączyła ![]() Cytat:
Racja! Najważniejsze że się udało ![]()
|
||
|
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Kiara witaj! Gratulacje chłopczyka!
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Tak, laparo 3000, a histero 1500, ale wolalam nie ryzykowac i isc na nfz, za delikatne sprawy byly robione, zeby to spartaczyc.
|
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Na szczęście teraz trochę mniej ostatnie wymioty miałam 6.01, ale w dalszym ciągu mnie mdliPamiętacie jak pisałam Wam, że przełożyłam o tydzień wcześniej wizytę ze względu na skurcze/bóle w macicy? Od 5 dni biorę luteinę i no-spe i powiem Wam, że nadal mam takie malusie skurcze Lekarka nic niepokojącego nie widziała, ale sama stwierdziła, że lekkie skurcze po 20 tc występują. Jestem mega chuda i lekarka stwierdziła, że mogę też bardziej odczuwać pracę macicy. Staram się o tym nie myśleć i się nie martwić, ale no tak się nie da
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj kiara
!
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Imię ladne Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3238 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz chyba jednak łatwiej wyeliminować jedzenie niż Twoją alergię. Boję się jedynie wiosny, bo jestem uczulona na praktycznie wszystko co pyli, ale nie chcę się martwić na zapas - zobaczymy. Z tą płcią to chyba niestety nie zawsze jest jak się chce, z tego co widzę na wątku , ale pożyjemy, zobaczymy. Cytat:
Cytat:
Powodzenia Dziewczyny na dzisiejszych badaniach. ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Witaj
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Konto usunięte
|
LaLaRe w linku masz spis rzeczy, które można i nie można zabierać do bagażu podręcznego.
http://www.esky.pl/porady-dla-podroz...ac-do-samolotu Moi rodzice lecieli na święta do UK tylko z bagażem podręcznym i mama miała sporo leków ze sobą. Witaj Kiara! Gratuluję chłopczyka. Feliks to bardzo ładne imię, chociaż w Polsce jeszcze niezbyt popularne. agusia nie martw się na zapas, może po prostu taka Twoja natura... Najważniejsze że lekarz nie stwierdził niczego niepokojącego. misia kciuki żeby to nie było nic poważnego, niech Igorek lepiej się jeszcze na ten świat nie wybiera ![]() Współczuję uczuleń. Ja na szczęście nie mam żadnego i moje dzieci też wolne od tego typu przypadłości. Ale faktycznie strasznie dużo obecnie uczuleń u wszystkich. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Chociaż tak jak mówisz, w przypadku zdrowia i życia pieniądze są drugorzędne.

na szybko, ale smacznie