|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Jeszcze TZ musi zlozyc komode, musze spakowac torbe (to pod koniec stycznia) i isc do fryzjera 1 lutego mam wizyte
|
||
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde Motyl to przesrane z tym tlustym czwartkiem :-P ja moze juz se zjem paczka.. Kto wie
|
#3993 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i w takim stanie użerać się o to co się Tobie nalezy współczuję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przyjechała fura, akurat była u mnie koleżanka też w 8 miesiącu i składałyśmy Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2016-01-12 o 14:00 |
|||||
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
heja
Zaliczyłam dzisiaj lab dobrze trafiłam, bo tylko 2 osoby w rejestracji były przede mną w kolejce + 2 czekające już na pobranie. A jak taka stara baba zobaczyła mój brzuch jak kurtkę zdjęłam, to się chyba wystraszyła, że będę chciała wejść poza kolejką i z miejsca zaczęła się wykłócać, co jest grane, co się dzieje w tym punkcie pobrań, że jeszcze nikt jej nie woła A ja sobie grzecznie stałam i czekałam w kolejce dobrze się czułam, więc co będę wymyślać. I tak mi szkoda było takiego młodego chłopaczka przede mną, nie wiem jakie on badania robił ale zapłacił prawie 500 zł i miał wykaz na pół strony A mój tż poczęstował się cukierkiem w labie i tak go poskręcało po nim i takie miny robił, że myślałam, że umrę tam ze śmiechu ![]() Później skoczyliśmy na zakupy i mam w końcu wanienkę będę dzisiaj zastawiać pułapkę na koty hahahaNa razie postawiłam pustą wanienkę w przedpokoju, niech sobie ją obwąchają. ![]() Wanienkę wybierał mój tż i wziął czerwoną w samochodziki hahaha Troszkę mnie te zakupy na głodniaka po badaniach zmęczyły przed chwilką zjadłam dopiero śniadanko i teraz leżę.Tak na szybko przeleciałam i widzę, że Lucy nadal w dwupaku - Lucy trzymaj się tam ale muszę dokładniej poczytać, co tam ciekawego pisałyście. |
|
|
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
2 dni mnie nie było, liczyłam że już jakieś dzieciaczki się posypią a tu NIC... Jestem w szoku.
Lucy ja chyba na twoim miejscu nie byłabym taka spokojna. Podziwiam Cię i co to w ogóle za tekst od lekarza, że on nie będzie się użerał Jakbyś akurat jemu na złość celowo robiła... Trzymam mocno kciuki ![]() Paula współczuje problemów z urzędami. A myślałam że tylko nasz ZUS jest taki upierdliwy ![]() Z zakaźnych chorób to przechodziłam w dzieciństwie wszystko ze szkarlatyną włącznie. Michał do tej pory nie przeszedł żadnej, mimo że rok temu był wysyp ospy u niego w przedszkolu. Gorzej z moim TŻ, bo nawet świnki nie miał i jak staraliśmy się o Zuzię to mu groziłam, że jak Michał przywlecze świnkę to on dostaje eksmisje i ma się nawet na kilometr nie zbliżać ![]() Jeżeli zaś chodzi o temat szczepień to dla mnie to jest temat rzeka... Szczepię, ale tylko podstawowymi szczepionkami. Dla mnie te wszystkie dodatkowe, skojarzone szczepienia są tylko po to żeby nabijać kabzę firmom farmaceutycznym. Ale to moja prywatna opinia i nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać Michał rota przechodził, sprzedał go całej rodzinie i z nas wszystkich on przechodził chyba najłagodniej
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie paczki beda zależne od pogody...jak będzie ok to kupie naszej trojce po jednym w centrum...a jak nie to się obejdziemy...nie będę robic bo ile ja i dzieci możemy zjeść...
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja cały czas czekam na rozmowę z neonatologiem ze szpitala, w którym będę rodzić - na SR ma być takie spotkanie z nim... i zamierzam właśnie popytać o tą szczepionkę z engerixa.
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
M jeszcze w sklepie i ma wqrwa bo sie wszędzie ruszają jak muchy w mazi...pojechal do miasta przed 12 a jeszcze mu jeden sklep do obskoczenia został...
|
|
|
|
#3999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie jeszcze sama myślę o fryzjerze byłam na początku grudnia ale może na początku lutego jeszcze skoczę bo kto wie kiedy później się uda wyrwać z chaty Cytat:
raźniej z koleżanką Cytat:
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to ta pani co miała byc kolejna taka awanturę zrobiła, bo ona czeka i wnuczka samego w domu ma biedna kobieta zestresowała się i ekspresem mnie obsłużyła
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio M kupił mi w biedronce pomarańcze...jedna z nich miała smak cytryny...az mi geba krecilo takie było kwaśne...
|
|
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkarlatyna też niestety wraca - od mojej koleżanki z pracy córa przechodziła szkarlatynę w zeszłym roku złapała w szkole.Motyl Ty też lubisz żelki kwaśne - nie kupuj tych z frugo, niedobre są i mało kwaśne :/ ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko - z której strony brzuszka czujecie ruchy dzieciow? Bo u mnie to rewolucja praktycznie po całym i mam obawy ze sie przekrecil na inaczej...
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grecja, Hiszpania, Włochy nie do porównania z PL... i może tak się "ślizgają", że przechodzą jakoś lekko i tylko zarażają innych, a w naszym klimacie na jesień, zimę, wiosnę... zaraz choróbsko wylezie.
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- No to gratki wielkie :-D opisz w k. Jak wynikla sytuacyjka
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.W ogóle kiedyś mój kolega składał papiery do Szkoły Lotniczej w Dęblinie, tam trzeba mieć końskie zdrowie, jego zdyskwalifikowali, bo ospy nigdy nie przeszedł .Ja ostatnio mam dużo energii, mało co mnie boli, ale nie chcę wywoływać wilka z lasu, bo co jakiś czas napada mnie mega rozleniwienie i jęczenie, że wszystko boli .N a 3 raty to i tak dużo |
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babka ma blizniaki. Nigdy nie szczepila na nic na allegro i prEz internet lupowala jedzenie nawet glupia marchewki bo mialas fioła ze te lepsze. Dzieci nie mogly stu rzeczy jesc jalas dziwna diete mialy.. Byly dziwne.. Dziewczynka bawila sie z ta moja sipstra cioteczna jak sie nia zajmowalam a miala wtedy z 7 lat. I ja proponowalam im soku pomaranczowego to nie bo mama nie pozwala. Woda? No moze ale zalezy skad bralam. O owocu nie wspomne a cukierek? Chyba by ja matka zabila
|
|
#4013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te dodatki to np. premie lub kasa na karcie podarunkowej? jak tak, to się nie dziwię . Ja od razu chyba wezmę 80%, niż dzielić po pół roku na 100% i 60%, ale przychody będą niższe, niestety .Wózek piękny |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nasze pokolenie chyba silniejsze było... w jedzeniu nie było tyle chemii, co teraz... i jakoś za dzieciaka wiecznie się ganiało przed blokiem/domem, a nie tylko komputer i tv ![]() i też jakoś mi się tak wydaje, że nie było tylu obowiązkowych szczepień co teraz, bo też i nie było tylu wirusówek ![]() Najlepszy jest we wszystkim złoty środek, tak mi się wydaje i do każdego szczepienia należy podejść indywidualnie, a najważniejsze, to trafić na dobrego pediatrę, który dokładnie dziecko przebada przed szczepieniem i nie zbagatelizuje np. katarka. Tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#4015 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dowiadywałaś się przy okazji z tą zapomogą z uczelni za urodzenie dziecka? Tak a propos- dopiero teraz tak naprawdę wiem, co przeżywałaś z tymi krwotokami , dzisiaj rano poleciała mi krew, myślałam, że to katar, a tu krew kapie .
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Ja też czuje małego wszędzie u samej góry i jednoczesnie w pachwinach (doslownie) i z lewej i prawej chociaż z lewej boleśnie bo.mi tam dupke wypina ;-)
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka mi położyła na brzuchu malowankę i mówi " dla Plycka" 😍
|
|
|
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
O chyba mi zjadło posta :/
Lucy trzymam kciuki żeby Cię za bardzo nie wymęczyli. Ja też się boję szczepień :/ ale na gruźlicę raczej zaszczepię. Szczepienia dodatkowe sobie odpuszczę tak jak przy synkach. Niedawno na lipcówkach dziecko jednej z forumowiczek dostało tak silnej reakcji po szczepieniu na pneumokoki, że prawie zmarło. Kularek opowiada o tym pod koniec str 135, gdyby któraś chciała znać szczegóły. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

((

. U nas na szczęście tego nie było, ale strachu sie najadłam, tym bardziej, że mało się słyszy o zachorowaniach na gruźlicę, a tym bardziej moja córka była szczepiona. Ale porobiliśmy wszystkie badania i człowiek chociaż spokojny był.

Jakbyś akurat jemu na złość celowo robiła... Trzymam mocno kciuki