Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 14:46   #4021
agaczilla21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Ja też czuje małego wszędzie u samej góry i jednoczesnie w pachwinach (doslownie) i z lewej i prawej chociaż z lewej boleśnie bo.mi tam dupke wypina ;-)

To zywiolowy jak i mój 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:48   #4022
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

E laski wariatki

Paczków z dziurką się zachciało

Ja niestety się odejdę smakiem ale przed cc się nazre na zas

Właśnie tż dzwonił ze godzinę wisiał na infolinii dopóki szanowna pani nie odebrała telefonu ale w końcu ja wyprosil i powiedziała ze wyślę mi w następnym tyg to co potrzebuje ten papier.

Teraz tylko czekać żeby jak najszybciej doszedł.

Jejku jak ja.nienawidzę urzędów

Zjadlam obiad i się położyłam do łóżka - brzuch jak kamien

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:48   #4023
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
ja mam 2 szpitale pod nosem, ale absolutnie odpadają, do tego w którym chcę rodzić i mam lekarza stamtąd mam kilka km tylko, ale po drodze mega remont i tam ciągle sa korki więc liczę na jakąś nocną porę l

:
Z tego co pamiętam to jesteś z Poznania. Na który szpital się zdecydowałaś? W weekend rozmawiałam z dziewczyną zachwyconą Lutycką rodziła w październiku (miała zaplanowane cc) A ja nadal nie podjęłam decyzji Mój lekarz nieustannie "zaprasza" mnie do "swojej kliniki" - Jarochowskiego
Karinek1973 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:48   #4024
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Uffff....czyli to nie musi nic znaczyc....niecierpliwie czekam na czwartek i mam nadzieję że sobie tam grzecznie leży główkowo
wierci się tu i tam czasem jednocześnie jakby rączkami na dole a nóżkami w górze rozciąga wnioskuje że mało miejsca ma bo w przekręcenie jakoś nie wierzę do czwartku już blisko dobrze że Twój Tz będzie to po nocy nie będziesz wracać sama
Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ale nasze pokolenie chyba silniejsze było... w jedzeniu nie było tyle chemii, co teraz... i jakoś za dzieciaka wiecznie się ganiało przed blokiem/domem, a nie tylko komputer i tv
i też jakoś mi się tak wydaje, że nie było tylu obowiązkowych szczepień co teraz, bo też i nie było tylu wirusówek

Najlepszy jest we wszystkim złoty środek, tak mi się wydaje i do każdego szczepienia należy podejść indywidualnie, a najważniejsze, to trafić na dobrego pediatrę, który dokładnie dziecko przebada przed szczepieniem i nie zbagatelizuje np. katarka. Tak mi się wydaje
masz rację tylko wiesz ludzie nie maja argumentów a ulegają dziwnej modzie zauważyłam

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:49   #4025
Lola2828
Zadomowienie

Motyl ściągałam wczoraj ten twój film ale zasnęłam mam nadzieje że warty obejrzenia bo się trochę naszukałam Ale bym zjadła takiego domowego pączka ehh wczoraj miałam taką ochotę na knedle... mmmm.... ale nie było w polskim sklepie wiec kupiłam pierogi z jagodami muszą wystarczyć
Stary 2016-01-12, 14:51   #4026
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Z zakaźnych chorób to przechodziłam w dzieciństwie wszystko ze szkarlatyną włącznie. Michał do tej pory nie przeszedł żadnej, mimo że rok temu był wysyp ospy u niego w przedszkolu. Gorzej z moim TŻ, bo nawet świnki nie miał i jak staraliśmy się o Zuzię to mu groziłam, że jak Michał przywlecze świnkę to on dostaje eksmisje i ma się nawet na kilometr nie zbliżać

Jeżeli zaś chodzi o temat szczepień to dla mnie to jest temat rzeka... Szczepię, ale tylko podstawowymi szczepionkami. Dla mnie te wszystkie dodatkowe, skojarzone szczepienia są tylko po to żeby nabijać kabzę firmom farmaceutycznym. Ale to moja prywatna opinia i nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać Michał rota przechodził, sprzedał go całej rodzinie i z nas wszystkich on przechodził chyba najłagodniej
Ja przeszłam wszystko oprócz szkarlatyny, mąż nie bardzo wiem, córka tylko ospę .
Szczerze,to ja nie rozumiem tych skojarzonych- jak rodzice tłumaczą, no jak to, przecież o 1-2 ukłucia mniej. No sorry, ale czy dziecku coś się takiego strasznego stanie, jak dostanie 2-3 ukłucia? My byliśmy normalnie szczepieni i o jakichś przypadkach traumy nie słyszałam,bo byliśmy tyle razy kłuci . Nie mówiąc już o kojarzeniu szczepionek . o samych plusach tego nie słyszałam, raczej negatywy.
Dodatkowe- tak, ale nie wszystkie.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 14:51   #4027
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wierci się tu i tam czasem jednocześnie jakby rączkami na dole a nóżkami w górze rozciąga wnioskuje że mało miejsca ma bo w przekręcenie jakoś nie wierzę do czwartku już blisko dobrze że Twój Tz będzie to po nocy nie będziesz wracać sama

masz rację tylko wiesz ludzie nie maja argumentów a ulegają dziwnej modzie zauważyłam

Jadę sama 😊 mam na 17.20. Bedzie trochę czasu do mks wiec pójdę do ross i pepco 😉 nie chce specjalnie nikogo ściągać do dzieci...przed tez będę miała czas wiec skocze po stanik jakis 😉
Stary 2016-01-12, 14:52   #4028
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie paczki beda zależne od pogody...jak będzie ok to kupie naszej trojce po jednym w centrum...a jak nie to się obejdziemy...nie będę robic bo ile ja i dzieci możemy zjeść...
U nas pójdzie każda ilość .

Zjadłam jedną oponkę do kawy, to dzieć szaleje i dostał czkawki
Stary 2016-01-12, 14:53   #4029
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia mi sie Lilka po 35 tyg przekręciła na główkowe 😉
Stary 2016-01-12, 14:53   #4030
Karinek1973
Raczkowanie

Cytat:
Mam pytanko - z której strony brzuszka czujecie ruchy dzieciow? Bo u mnie to rewolucja praktycznie po całym i mam obawy ze sie przekrecil na inaczej...
Mój synek też szaleje po całym brzuchu - to z prawej strony wypchnie dupkę, za chwilę czuję w lewej pachwinie chyba rączkę no i później kopniak w żebro Na deser napitala po pęcherzu - co matka ma siedzieć , leżeć niech lata do kibelka co chwilę
Stary 2016-01-12, 14:54   #4031
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas pójdzie każda ilość .

Zjadłam jedną oponkę do kawy, to dzieć szaleje i dostał czkawki

U nas nie ma kto...M nie będzie a dzieci to po jednym...chyba ze oponki serowe zrobię...
Stary 2016-01-12, 14:57   #4032
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość

Cytat:
Motyl ściągałam wczoraj ten twój film ale zasnęłam mam nadzieje że warty obejrzenia bo się trochę naszukałam Ale bym zjadła takiego domowego pączka ehh wczoraj miałam taką ochotę na knedle... mmmm.... ale nie było w polskim sklepie wiec kupiłam pierogi z jagodami muszą wystarczyć
wbijaj do mnie zrobimy sobie domowe
Cytat:
Jadę sama 😊 mam na 17.20. Bedzie trochę czasu do mks wiec pójdę do ross i pepco 😉 nie chce specjalnie nikogo ściągać do dzieci...przed tez będę miała czas wiec skocze po stanik jakis 😉
aha dobra mój się nie przekręci nie ma opcji zaczęłam 35 t a tu torba niespakowana nawet no luz taki mam jak nigdy eee jeszcze czas

Stary 2016-01-12, 14:57   #4033
Karinek1973
Raczkowanie

Przestańcie z tymi pączkami oponkami...JA TEŻ CHCĘ!!!! Zaraz zadzwonię do męża, żeby coś kupił jak będzie wracał z pracy
Stary 2016-01-12, 15:01   #4034
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanko - z której strony brzuszka czujecie ruchy dzieciow? Bo u mnie to rewolucja praktycznie po całym i mam obawy ze sie przekrecil na inaczej...
Ja czuję wszędzie, choć stopki teraz przeniósł na lewą stronę a pupką mości się po prawej ( wcześniej było na odwrót), choć to nie zmienia faktu, że szaleje wszędzie, bo rączkami też gmera i po bokach i koło bożeny

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Niestety ludzie bywają dziwni... a pamiętasz o tej głośnej sprawie, jak pewne małżeństwo do znachora z niemowlakiem chodziło i zagłodzili dziecko na śmierć, bo znachor zalecił jakąś leczniczą głodówkę oczyszczającą... a rodzice - nie jakaś patologia, tylko ludzie niby wykształceni, na poziomie... i co ??? nie dojdziesz, co tacy mieli na myśli
Pamiętam i włos się na głowie jeży . XXI wiek a myślenie jak w średniowieczu. a może to radykalni eko byli?bo nie wiem, jak tłumaczyć takich ludzi. tak jak pisały dziewczyny, teraz moda jest na to. Tylko rozsądku zabrakło.
Stary 2016-01-12, 15:03   #4035
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Przyspieszyłam sobie tłusty czwartek, strasznie mi się zachciało oponek ( moja teściowa nazywa je donuty )i co będę czekać tak długo , jeszcze ochota przejdzie .
jejuuu ja chyba też sobie zrobię a'konto tego 04.02) ale jeszcze nie wiem kiedy

Cytat:
U mnie podobnie- tylko nie 12.02, a 04.02 i wprawdzie nie tłusty czwartek ale datę zapamiętam do końca życia .
04.02 miałaś łyżeczkowanie? do data narodzin (mam nadzieję) mojej córki będzie Ci się źle kojarzyć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:03   #4036
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Ja znam dzieci, które właśnie jeszcze gorzej przeszły, bo to działa i w drugą stronę .

Zmieniając temat- bo Paula pisała o tych przebojach z macierzyńskim i ubezpieczeniem i tak mi się przypomniało- może któraś z Was się zna- teraz na zwolnieniu pieniądze wypłaca mi ZUS i dlaczego dostaję więcej niż gdyby płaciła mi firma? i jak to będzie z macierzyńskim- tez może być więcej, niż się spodziewam?macierzyński płaci firma czy ZUS? to moje pierwsze zwolnienia w ciąży i pierwszy macierzyński, dlatego kompletnie nie obczajam tematu...
Zasiłek chorobowy i zasiłek macierzyński - są płatnością po stronie ZUSu. Jeżeli pracujesz w firmie zatrudniającej mniej niż 20 pracowników, to otrzymujesz pieniążki bezpośrednio z ZUSu. Jeżeli pracujesz w większej firmie, to pieniądze wypłaca Ci pracodawca, ale rozlicza się z ZUSem (w skrócie ZUS jak gdyby zwraca mu kasę, którą pracodawca wypłacił Tobie na zasiłek - a dokładniej pracodawca robi sobie to w rozliczeniu składek)
A dlaczego masz więcej teraz niż przy normalnej wypłacie, dlatego, że:
- od wynagrodzenia zasadniczego masz naliczany pełny ZUS i podatek
- przy zasiłkach nie masz pełnego ZUSu naliczanego (tzn. nie masz wszystkich składek)
- poza tym zasiłki naliczane są nie od Twojej pensji wpisanej na umowie o pracę, tylko od tzw. podstawy chorobowej, czyli średniej wynagrodzeń z 12 miesięcy poprzedzających pójście na L4
(a więc wejdą Ci tutaj np. nadgodziny, które zawyżą średnią... może również wejść np. premia - ale to zależy jak jest wypłacana i jak została zdefiniowana w regulaminie wynagradzania zakładu pracy)
To tak w dużym skrócie napisałam ale jeżeli wcześniej dostawałaś nie tylko gołą wypłatę (czyli nie tylko stawkę z umowy), to zawsze w przypadku L4 ciąża (płatnego 100%) będziesz wychodziła korzystniej.
A zasiłek macierzyński wylicza się z tej samej podstawy co L4, tylko L4 masz 100% a macierzyński, to już w zależności jak sama wybierzesz: pół roku 100%, rok 80%.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:06   #4037
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
E laski wariatki

Paczków z dziurką się zachciało

Ja niestety się odejdę smakiem ale przed cc się nazre na zas

Właśnie tż dzwonił ze godzinę wisiał na infolinii dopóki szanowna pani nie odebrała telefonu ale w końcu ja wyprosil i powiedziała ze wyślę mi w następnym tyg to co potrzebuje ten papier.

Teraz tylko czekać żeby jak najszybciej doszedł.

Jejku jak ja.nienawidzę urzędów

Zjadlam obiad i się położyłam do łóżka - brzuch jak kamien
Paula, odpocznij, to może być z nerwów

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Lola, to zapraszam na pączki, wyszły super, i eko - bo żółtka ze swoich jajek .
mniam- domowe knedle ze śliwkami
Stary 2016-01-12, 15:08   #4038
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przeszłam wszystko oprócz szkarlatyny, mąż nie bardzo wiem, córka tylko ospę .
Szczerze,to ja nie rozumiem tych skojarzonych- jak rodzice tłumaczą, no jak to, przecież o 1-2 ukłucia mniej. No sorry, ale czy dziecku coś się takiego strasznego stanie, jak dostanie 2-3 ukłucia? My byliśmy normalnie szczepieni i o jakichś przypadkach traumy nie słyszałam,bo byliśmy tyle razy kłuci . Nie mówiąc już o kojarzeniu szczepionek . o samych plusach tego nie słyszałam, raczej negatywy.
Dodatkowe- tak, ale nie wszystkie.
U mnie skojarzone wyszły przez niewiedzę/niekompetencję lekarki. Bo powiedziała mi,że skoro szczepię Engerixem na wzw b to potem mogę tylko skojarzonymi już...A z tego co wiem TERAZ to jak wezmę refundowane to po prostu na wzw dokupuję sobie osobno Engerixa i tyle... no ale, to wiem teraz, a wtedy dowiedziałam się za późno. Mimo wszystko nadal szukam informacji na te tematy, będę sobie dokładnie porównywać składy itp. i wtedy podejmę ostatecznie decyzję. U mnie absolutnie nie wynikała ona z ilości kłuć.Nie muszę pisać,że pediatrę zmieniłam?

Stary 2016-01-12, 15:08   #4039
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Zasiłek chorobowy i zasiłek macierzyński - są płatnością po stronie ZUSu. Jeżeli pracujesz w firmie zatrudniającej mniej niż 20 pracowników, to otrzymujesz pieniążki bezpośrednio z ZUSu. Jeżeli pracujesz w większej firmie, to pieniądze wypłaca Ci pracodawca, ale rozlicza się z ZUSem (w skrócie ZUS jak gdyby zwraca mu kasę, którą pracodawca wypłacił Tobie na zasiłek - a dokładniej pracodawca robi sobie to w rozliczeniu składek)
- przy zasiłkach nie masz pełnego ZUSu naliczanego (tzn. nie masz wszystkich składek)
- poza tym zasiłki naliczane są nie od Twojej pensji wpisanej na umowie o pracę, tylko od tzw. podstawy chorobowej, czyli średniej wynagrodzeń z 12 miesięcy poprzedzających pójście na L4
(a więc wejdą Ci tutaj np. nadgodziny, które zawyżą średnią... może również wejść np. premia - ale to zależy jak jest wypłacana i jak została zdefiniowana w regulaminie wynagradzania zakładu pracy)
To tak w dużym skrócie napisałam ale jeżeli wcześniej dostawałaś nie tylko gołą wypłatę (czyli nie tylko stawkę z umowy), to zawsze w przypadku L4 ciąża (płatnego 100%) będziesz wychodziła korzystniej.
A zasiłek macierzyński wylicza się z tej samej podstawy co L4, tylko L4 masz 100% a macierzyński, to już w zależności jak sama wybierzesz: pół roku 100%, rok 80%.
No i wszystko juz dla mnie jasne

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:10   #4040
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, odpocznij, to może być z nerwów

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Lola, to zapraszam na pączki, wyszły super, i eko - bo żółtka ze swoich jajek .
mniam- domowe knedle ze śliwkami
Ja zrobiłam chyba z 50 knedli ze śliwkami i pomroziłam. Nie wiem kto to zje

Stary 2016-01-12, 15:12   #4041
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas nie ma kto...M nie będzie a dzieci to po jednym...chyba ze oponki serowe zrobię...

To u Ciebie rzeczywiście szkoda roboty.
Ja mam w domu dwa żarłoki, no dobra, ja też jestem pies na drożdżowe , więc u nas pójdzie. Czasem robię więcej i mrożę, bo drożdżowe dobre i mrożone.

Wolę dać córce i lepiej, żebyśmy sami zjedli domowe, niż kupować słodycze, a drożdżowe to ponoć najzdrowsze ciasto. Jak upiekę biszkopt i go nie dopilnuję, to zjadają na sucho .

Aj, aż ledwo siedzę, tak mały szaleje- kolejny amator pączków. Gdzie on ma tam miejsce, żeby tak się rozpychać, to ja nie wiem.
Stary 2016-01-12, 15:14   #4042
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś się ostatnio nie potrafię wbić w rozmowę...
Dawno nie wrzucałaś zdjęć swoich wyczynów kulinarnych
Podaj mi jakiś prosty sposób na ciasto, które nawet taka kaleka kulinarna jak ja, będzie mogła zrobić
Chociaż kurka wodna, nie mam żadnej brytfanki na ciasto.
Ale wałek już kupiłam tak jak doradzałaś na allegro o wiele taniej niż w sklepie i wzięłam sobie jeszcze stolnicę silikonową, co by blatu w kuchni nie paćkać przy robieniu pizzy.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:15   #4043
mamusiaczek
Rozeznanie

Hello!
Jaaaaasne, mówcie jeszcze o pączkach
Aż sobie wzięłam rodzynki w czekoladzie w zastępstwie
Ja dzisiaj nalot na Ikea robię, może pomogę szyjce
Stary 2016-01-12, 15:17   #4044
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hello!
Jaaaaasne, mówcie jeszcze o pączkach
Aż sobie wzięłam rodzynki w czekoladzie w zastępstwie
Ja dzisiaj nalot na Ikea robię, może pomogę szyjce
co planujesz zakupić ?

Stary 2016-01-12, 15:21   #4045
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
jejuuu ja chyba też sobie zrobię a'konto tego 04.02) ale jeszcze nie wiem kiedy

04.02 miałaś łyżeczkowanie? do data narodzin (mam nadzieję) mojej córki będzie Ci się źle kojarzyć
Niestety, dlatego ta data nie kojarzy mi się dobrze i jakoś podświadomie odczuję ulgę, jak minie ten dzień i nie będę wtedy rodzić. Ale trudno, teraz mogę się tylko cieszyć, że kolejny raz się udał i czekam na synka .
Ale to nie będzie miało żadnego związku z urodzinami ewentualnymi Twojej córci . Będę się tylko cieszyć, jak napiszesz nam, ze już urodziłaś i tulisz swoje Maleństwo .

Codziennie na świecie wydarza się tyle tragedii, a iść trzeba dalej . Jak to mówią- po deszczu zawsze wychodzi słońce .

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Aninis, dziękuję za wyjaśnienie . Teraz wszystko jasne .
Stary 2016-01-12, 15:21   #4046
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Marcia, dobre wieści , super by było, gdyby jak najwięcej udało Ci się zaliczyć teraz .
Dowiadywałaś się przy okazji z tą zapomogą z uczelni za urodzenie dziecka?

Tak a propos- dopiero teraz tak naprawdę wiem, co przeżywałaś z tymi krwotokami , dzisiaj rano poleciała mi krew, myślałam, że to katar, a tu krew kapie .
Pozaliczac teraz ze 3 -4 przedmioty sie uda. Na szcZęście jak narazie tfu tfu wykladowcy powiedzieli bym odezwala sie jak nabiore sil po porodzie to bedziemy sie umawac:-P
U mnie nie ma chyba czegos takoego :-\ jeszcze sie upewnie. Ja biore stypendium socjalne i z racji ze chce dziekanke ja drugi semestr to i tp stypendium przestaja dawac :-\

Cytat:
My z tz polowe obejrzelismym dzis druga cZęść. Świetny jest ;-)
Stary 2016-01-12, 15:24   #4047
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Pozaliczac teraz ze 3 -4 przedmioty sie uda. Na szcZęście jak narazie tfu tfu wykladowcy powiedzieli bym odezwala sie jak nabiore sil po porodzie to bedziemy sie umawac:-P
U mnie nie ma chyba czegos takoego :-\ jeszcze sie upewnie. Ja biore stypendium socjalne i z racji ze chce dziekanke ja drugi semestr to i tp stypendium przestaja dawac :-\

My z tz polowe obejrzelismym dzis druga cZęść. Świetny jest ;-)
Marcia a Twój Tz chyba też jeszcze studiuje czy coś pomyliłam? to może niech on u siebie sie zorientuje o tym mało kto mówi że coś takiego się należy

Stary 2016-01-12, 15:27   #4048
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie skojarzone wyszły przez niewiedzę/niekompetencję lekarki. Bo powiedziała mi,że skoro szczepię Engerixem na wzw b to potem mogę tylko skojarzonymi już...A z tego co wiem TERAZ to jak wezmę refundowane to po prostu na wzw dokupuję sobie osobno Engerixa i tyle... no ale, to wiem teraz, a wtedy dowiedziałam się za późno. Mimo wszystko nadal szukam informacji na te tematy, będę sobie dokładnie porównywać składy itp. i wtedy podejmę ostatecznie decyzję. U mnie absolutnie nie wynikała ona z ilości kłuć.Nie muszę pisać,że pediatrę zmieniłam?
My też chcemy na wzw b szczepić engerixem, nie euvaxem, ale nie wiem, czy uda nam się wstrzelić w czas porodu .
No widzisz, a ja jedyne argumenty, jakie słyszałam od rodziców,którzy szczepili skojarzonymi to były: mniej ukłują i tyle. Żadnej wiedzy, nic, jak to działa, chodzi tylko o ukłucia .
Ty z kolei starasz się jak najwięcej dowiedzieć o tych szczepionkach, a nie tak na "ślepo" i to Ci się bardzo chwali .

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Ja
Stary 2016-01-12, 15:29   #4049
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania kiedys Ci cos zapodam jak odgrzebię cos prostego i ciekawego 😉 blaszki tez mam z allegro 😉
Stary 2016-01-12, 15:31   #4050
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Jaaa !! Elena ja zjadłam pierogi na słodko z jagodami i mała też z wrażenia czkawki dostała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości