Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 14:41   #211
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Dziewczyny czytam Was od rana ale mam dzisiaj księdza po koledzie (o zmoro ) i ogarniam cały dom. Wieczorem nadrobie

U mnie miesiączki nadal brak. I też się zastanawiam czy to przez wiesiolek czy poronienie
Stary 2016-01-12, 14:44   #212
mietowka25
Zakorzenienie

Witam wszystkie Panie

Czytam Was na bieżąco ale głowa zajęta czymś innym więc mało się odzywam.

Sporo z Was na coś choruje, bierze leki itd. Ide dzisiaj do gin po skierowania i modlę się żeby badania wyszły dobre.

Ściskam Wszystkie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:05   #213
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzieki.

Zeby przyjaciolka zawalu nie dostala
Haha nie dostała, sama się skubana domyśliła bo ostatnio nas widziała na mieście i się pytała czemu mnie nie widuje w pracy jak chodzi na zakupy I musiałam jej już powiedzieć
Ale też miała dla mnie niespodziankę bo ustalili z narzeczonym datę ślubu na 2017 i niewykluczone że będę świadkową więc jeśli w ciąży utyję to będę miała niecały rok na schudnięcie Ale za to jaka motywacja

W ogóle to mówiła o sierpniu cały czas i widziałam w wyobraźni jak się toczę z wielkim brzuchem po sali

Ale okazało się że to w 2017 więc dziecko będzie miało już rok. Podrzucimy je na weekend dziadkom i będziemy się bawić do rana

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-01-12 o 15:08
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:09   #214
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Haha nie dostała, sama się skubana domyśliła bo ostatnio nas widziała na mieście i się pytała czemu mnie nie widuje w pracy jak chodzi na zakupy I musiałam jej już powiedzieć
Ale też miała dla mnie niespodziankę bo ustalili z narzeczonym datę ślubu na 2017 i niewykluczone że będę świadkową więc jeśli w ciąży utyję to będę miała niecały rok na schudnięcie Ale za to jaka motywacja
No i pięknie a po ciąży kilogramy lecą jak szalone same, maluch jest skuteczniejszy niż niejedna siłownia, więc tym bym się nie przyjmowała 😉
A ja przy tych naszych staraniach to jeszcze chciałbym ustrzelić dziewczynkę. Któraś z Was myśli o konkretnej płci, czy jest Wam to obojętne?
Stary 2016-01-12, 15:10   #215
iwona335
Zakorzenienie

Nie ma fasolki, beta 0,17. Tylko czemu nie mam @ pierwszy raz taki poslizg akurat jak staramy sie o dziecko
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:13   #216
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
No i pięknie a po ciąży kilogramy lecą jak szalone same, maluch jest skuteczniejszy niż niejedna siłownia, więc tym bym się nie przyjmowała 😉
A ja przy tych naszych staraniach to jeszcze chciałbym ustrzelić dziewczynkę. Któraś z Was myśli o konkretnej płci, czy jest Wam to obojętne?
Ja bym bardzo chciała dziewczynkę od zawsze chciałam

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Nie ma fasolki, beta 0,17. Tylko czemu nie mam @ pierwszy raz taki poslizg akurat jak staramy sie o dziecko
Znam to doskonale... Ale głowa do góry, będzie dobrze
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:14   #217
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro
Stary 2016-01-12, 15:17   #218
iwona335
Zakorzenienie

Dziewczyny moj maz w grudniu bral antybiotyk, czy to moze byc powodem?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:20   #219
pater86
Zadomowienie

iwona335 przykro mi, może w tym cyklu się uda...
Stary 2016-01-12, 15:25   #220
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
a przypomnij jakie masz wyniki i jaką dawkę?

masz szanse dostać się do endo?
Aktualnie TSH 4,3
U endo byłam, zwiększył dawkę z 50 na 75... ja już zaczynam tracić nadzieję, że to się w końcu unormuje :-(
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:28   #221
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Aktualnie TSH 4,3
U endo byłam, zwiększył dawkę z 50 na 75... ja już zaczynam tracić nadzieję, że to się w końcu unormuje :-(
Głowa do góry - nie ma co tracić nadziei, też brałam euthyrox długi czas, przerobiłam jeszcze coś podobnego, ale nazwy nie pamiętam. Miałam raz nadczynność, raz niedoczynność, teraz jestem od kilku lat bez leków, TSH w normie, ale mam guzki i torbiele w tarczycy, więc co pół roku USG i biopsja zamiennie.
Cierpliwości, unormuje się
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:50   #222
Lidka99
Zadomowienie

Dziewczyny ale tu produkujecie ☺ mam dziś awarię internetu i piszę z tel czego nie lubię, wczoraj natknęłam się na stronę baby&mama med czy coś takiego i oferują tam zioła w zależności od dolegliwości dla starających się również, co myślicie o tego typu wspomagaczach?
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 15:52   #223
Panna Izabela
Zakorzenienie

Ależ jestem zła Na koleżankę. Tyle razy jej mówiłam, że nie idę teraz do pracy. I ciągle słyszę, że bym do pracy poszła. No i dzisiaj mi kolejny raz mówiła, żebym składała papiery, nawet się dowiedziała że mam szanse największe (studiowałam akurat ten kierunek, na który teraz jest pobór). A nikt jej nie prosił na mój temat rozmawiać. Ok, dostałabym umowę o pracę (na pewno nie od razu) i macierzyński, ale co mi z tego jak e ciążę nie zajdę. I przez nią biję się z myślami. Kasa by nam się przydała na remont (chociaż i bez tego damy radę, ale kasy nigdy za wiele). No i miałabym coś w papierach wpisane, jakąś pracę. Ale ja tak bardzo chcę być w ciąży i wg mnie to nieuczciwe, jakbym po miesiącu zaszła i na zwolnienie. No i boję się, że dłużej będziemy się starać, bo ja się na bank będę stresować. Może jestem głupia, ale jestem taki dzikus, nie idzie mi dobrze poznawanie nowych ludzi, nie jestem jakaś otwarta i stresują mnie nowe sytuacje. A ta praca jest wykańczająca psychicznie. Studiowałam to tylko dlatego, że nie dostałam się na inne kierunki. Nie chcę tam iść ale z drugiej strony siedzi mi to w głowie, czy by się nie przełamać

Cytat:
prolaktyne niby mam w normie, choć gdzieś przeczytałam, ze przy staraniach dziewczynie z 20 jeszcze obniżał, a ja mam właśnie 20.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

to ja tam właśnie mam, bez kija nie podchodź, spuchnieta i bolace piersi.

No nic mam nadzieję, ze dostanę skierowanie i zrobię badania bezpłatnie...
Ale mi to nie przeszkodziło w zajściu w ciąży

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Super, że Ci się udało, szkoda że już nie będzie dofinansowań

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Niektórzy mają taki styl wychowawczy, nic nie poradzisz. Jak powiedziałam mojej mamie że powinna była mniej na mnie krzyczeć a więcej tłumaczyć, odpowiedziała: "zobaczysz jak będziesz miała swoje" Mam nadzieje że taka nie będę
Ja też bym nie chciała powielać błędów innych, krzyczeć nigdy nie planowałam choć na braci mi się zdarzało...

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio skołowana jestem :-(
Wczoraj nie wytrzymałam i musiałam się wypłakać... Uświadomiłam sobie, że pomimo brania od 3 miesięcy Euthyroxu wyniki mam takie jak zanim zaczęłam je brać ;-(
Czuję taką bezsilność...
A masz dobrego lekarza? Kurcze, nie znam się na tym kompletnie, ale może trzeba zmienić lek albo dawkę?

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam Was od rana ale mam dzisiaj księdza po koledzie (o zmoro ) i ogarniam cały dom. Wieczorem nadrobie

U mnie miesiączki nadal brak. I też się zastanawiam czy to przez wiesiolek czy poronienie
Powodzenia, my wczoraj uciekliśmy haha

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panie

Czytam Was na bieżąco ale głowa zajęta czymś innym więc mało się odzywam.

Sporo z Was na coś choruje, bierze leki itd. Ide dzisiaj do gin po skierowania i modlę się żeby badania wyszły dobre.

Ściskam Wszystkie
Powodzenia!
Cytat:
Wcale tak nie jest. Znam dużo mam, które nie schudły mając dziecko. To mit.
Cytat:
Przykro mi...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 16:08   #224
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Co do bycia tutaj na forum, to nikogo przecież specjalnie nie wyrzucamy. Jednak po to są nazwy forum, żeby dobrze trafić i rozróżniać jeden wątek od drugiego. Dziwne, aby nie staraczka udzielała się na forum staraczek, podczas gdy wizaż ma tysiące różnych wątków i każdy na pewno trafi odpowiedni (plus zawsze można otworzyć nowy). Odpowiemy, pomożemy jak ktoś spyta, co było widać, ale chyba lepiej żeby udzielały się tu staraczki, w końcu tworzymy tu taką małą społeczność i bardziej się zrozumiemy.
Chciałam napisać mniej więcej to samo więc nie będę się powtarzać tylko przytaknę Dziwi mnie takie wciskanie się na wątki w tematyce które nas tak naprawdę nie dotyczą. Na naszym zeszłorocznym wątku staraczek też zaczęły pisać dziewczyny które wpadły i przejęły nasz wątek, musiałyśmy zakładać nowy

Cytat:
Taaak my chcemy dziewczynkę

Cytat:
Szkoda A to że po rozpoczęciu starań zaczynają się problemy to chyba większość tak ma Złośliwość losu

Stary 2016-01-12, 16:21   #225
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sisii19 Pokaż wiadomość
Clo brałam tylko 1 cykl. ale bez monitorowania więc nie wiem czy owu była czy niee.
Ja przez 5 cykli i tylko raz teoretycznie była owulka.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
dziękuję za nieliczne miłe przyjęcie
prawdopodobnie tak..i to ta wpadka spowodowała, że zapragnęliśmy mieć jednak teraz a nie za rok kolejne maleństwo
u Was na forum pierwsza wpadka ale i w moim całym życiu, jesteśmy z mężem od 9 lat razem..i nigdy takie coś się nam nie przytrafiło...i to akurat w owulacje ..i jeszcze weselej bo w sylwestra.... prawdziwa kumulacja
Fajnie że jednak Wam się odmieniło
Ciekawe czy będzie sylwestrowa pamiątka
Zdarza się najlepszym

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Laski, popatrzcie na mnie- 35 nieudanych cykli starań, a teraz... Matka wielodzietna w dwa lata
Miałaś szczęście

Cytat:
no jest to pocieszające, ale teraz IVF to już koszt dla wielu z nas pewnie bardzo duzy... A nie każda ma szczęscie i za 1 razem sie udaje.

Może czas zaczać odkładać, zamiast na wakacje
Chyba tak

Cytat:
Dziewczyny pytanie - czy macie silne objawy PMS?
Nie mnie przed @ jedynie wysypuje na twarzy, szyi..
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 16:34   #226
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam napisać mniej więcej to samo więc nie będę się powtarzać tylko przytaknę Dziwi mnie takie wciskanie się na wątki w tematyce które nas tak naprawdę nie dotyczą. Na naszym zeszłorocznym wątku staraczek też zaczęły pisać dziewczyny które wpadły i przejęły nasz wątek, musiałyśmy zakładać nowy

Taaak my chcemy dziewczynkę

Szkoda A to że po rozpoczęciu starań zaczynają się problemy to chyba większość tak ma Złośliwość losu
My poruszamy różne tematy ale jednak jesteśmy staraczkami w dalszym ciągu.

Nam jest obojętne. Mamy dziewczynkę i możemy mieć drugą, synka, córkę i synka, dwóch synów, dwie córki...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-01-12, 16:43   #227
mietowka25
Zakorzenienie

My chcielibyśmy chłopca Frania
Stary 2016-01-12, 16:43   #228
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
My poruszamy różne tematy ale jednak jesteśmy staraczkami w dalszym ciągu.

Nam jest obojętne. Mamy dziewczynkę i możemy mieć drugą, synka, córkę i synka, dwóch synów, dwie córki...

No właśnie, są u nas ciężarne ale te co zaszły w ciążę na wątku to jednak co innego niż te które teraz nagle dołączają już po wpadce

Stary 2016-01-12, 16:51   #229
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Super, że Ci się udało, szkoda że już nie będzie dofinansowań
Może kiedyś znowu wprowadzą, jak inny rząd będzie.

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam Was od rana ale mam dzisiaj księdza po koledzie (o zmoro ) i ogarniam cały dom.
U nas wczoraj chodził, od 9

Cytat:
Ale okazało się że to w 2017 więc dziecko będzie miało już rok. Podrzucimy je na weekend dziadkom i będziemy się bawić do rana
Super A w tym roku jakieś wesela macie?

Cytat:
Przykro mi

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Co do płci - ja chciałam najpierw chłopca, potem dziewczę a 3 obojętne

Cytat:
No właśnie, są u nas ciężarne ale te co zaszły w ciążę na wątku to jednak co innego niż te które teraz nagle dołączają już po wpadce
W sumie racja ale nie wiadomo czy jednak zaszła w ciąże więc ja nie widzę przeciwskazań
Stary 2016-01-12, 17:02   #230
kissoflife001
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Udzielałam się w poprzednim wątku, potem spadły na mnie przejściowe problemy i ucichłam. Gratuluję wszystkim mamom, którym się udało !

Mam pewien problem z euthyroxem. W poprzednim wątku troszkę poruszałyśmy problem plamień ale wybiłam się z tematu, poza tym brałam go od kilku dni i nie wiedziałam, że sama doznam tych dziwnych plamień. Pamiętam , że cavagirl, geosmina i VelaLuca borykały się wtedy z dłuższym cyklem. Dziewczyny stąd pytanie do Was i do innych , którym euthyrox pokićkał w miesiączkach : czy w końcu sama przyszła, czy trzeba się udać do lekarza na jej wywołanie ? Mi spóźnia się już 8 dni i ani widu. 3 dni miałam lekko brudnawy śluz i to wszystko ... wątpię, żeby to była miesiączka. No ale ... Martwię się bo to 1 taka sytuacja. A brak miesiączki i owulacji raczej mi nie pomoże w zajściu w upragnioną ciążę
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 17:07   #231
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Super A w tym roku jakieś wesela macie?
nie mamy U nas w ogóle rzadko wesela są, bo jestem najmłodsza w rodzinie i kuzyni byli już dorośli i się pobierali jak byłam malutka. U TŻ z kolei nie biorą raczej ślubów, a jak już to nie robią wesel. A znajomi nasi jeszcze nie chcą brać ślubu bo uważają że są za młodzi - chcą się wyszaleć Więc dla nas ślub z weselem to rzadkość

Stary 2016-01-12, 17:13   #232
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Ależ jestem zła Na koleżankę. Tyle razy jej mówiłam, że nie idę teraz do pracy. I ciągle słyszę, że bym do pracy poszła. No i dzisiaj mi kolejny raz mówiła, żebym składała papiery, nawet się dowiedziała że mam szanse największe (studiowałam akurat ten kierunek, na który teraz jest pobór). A nikt jej nie prosił na mój temat rozmawiać. Ok, dostałabym umowę o pracę (na pewno nie od razu) i macierzyński, ale co mi z tego jak e ciążę nie zajdę. I przez nią biję się z myślami. Kasa by nam się przydała na remont (chociaż i bez tego damy radę, ale kasy nigdy za wiele). No i miałabym coś w papierach wpisane, jakąś pracę. Ale ja tak bardzo chcę być w ciąży i wg mnie to nieuczciwe, jakbym po miesiącu zaszła i na zwolnienie. No i boję się, że dłużej będziemy się starać, bo ja się na bank będę stresować. Może jestem głupia, ale jestem taki dzikus, nie idzie mi dobrze poznawanie nowych ludzi, nie jestem jakaś otwarta i stresują mnie nowe sytuacje. A ta praca jest wykańczająca psychicznie. Studiowałam to tylko dlatego, że nie dostałam się na inne kierunki. Nie chcę tam iść ale z drugiej strony siedzi mi to w głowie, czy by się nie przełamać

Ale mi to nie przeszkodziło w zajściu w ciąży

Ja też bym nie chciała powielać błędów innych, krzyczeć nigdy nie planowałam choć na braci mi się zdarzało...

A masz dobrego lekarza? Kurcze, nie znam się na tym kompletnie, ale może trzeba zmienić lek albo dawkę?

Powodzenia, my wczoraj uciekliśmy haha

Powodzenia!

Wcale tak nie jest. Znam dużo mam, które nie schudły mając dziecko. To mit.

Przykro mi...

Wiesz, jeśli uwazasz, że to nieuczciwe iść do pracy, a potem zaraz na zwolnienie, to zawsze masz opcję napisania wypowiedzenia w momencie, kiedy dowiesz się o ciąży. To by pozbawiło cię tego argumentu, że zachowywalabyś się nie fair. Moim zdaniem to ńie jest głupi pomysł, zeby iść do pracy,oderwałabyś myśli od tego zajścia, ja wiem po sobie, że jak się tak bardzo chce, to głowa często staje się naszym wrogiem. Zrobiłabyś coś dla siebie, przez miesiąc, dwa, może wiecej, zarobiłabyś parę groszy, poszla do ludzi trochę. Ale to wasza decyzja oczywiście.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2016-01-12 o 17:16
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 17:17   #233
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
nie mamy U nas w ogóle rzadko wesela są, bo jestem najmłodsza w rodzinie i kuzyni byli już dorośli i się pobierali jak byłam malutka. U TŻ z kolei nie biorą raczej ślubów, a jak już to nie robią wesel. A znajomi nasi jeszcze nie chcą brać ślubu bo uważają że są za młodzi - chcą się wyszaleć Więc dla nas ślub z weselem to rzadkość
Ah szkoda

U nas znowu wesela się zaczynają. M niby jesteśmy z tych młodszych ale znowu nasze starsze 'kuzynostwo' się jeszcze nie hajtało
W tym roku mamy 2 wesela - kwiecień i czerwiec - koledzy Tż. A w 2017 póki co jedno - we wrześniu - dobra koleżanka Tż
Stary 2016-01-12, 17:18   #234
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam w tym roku trzy wesela :/

Stary 2016-01-12, 17:18   #235
Fantasmagori
Zakorzenienie

Zazdroszczę

Stary 2016-01-12, 17:20   #236
201604261006
Konto usunięte

Izabela też uważam że warto złożyć papiery do pracy.
Po pierwsze oderwiesz się od złych myśli i rozpamiętywania przeszłości. Spotkała Was ogromna tragedia ale życie toczy się dalej, jakoś trzeba żyć..
Po drugie nie masz pewności że Cię zatrudnią
Po trzecie nie wiesz czy od razu zajdziesz w ciąże. No a jeśli by Cię przyjęli i byś zaszła w ciąże, nie musisz od razu iść na zwolnienie - a jeśli byś musiała i byłoby Ci głupio iść na L4 to możesz się zwolnić A zawsze podreperujesz domowy budżet i dobrze to wpłynie na psychikę

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Ja mam w tym roku trzy wesela :/

W których miesiącach ciąży będziesz? Idziecie na wszystkie?
Stary 2016-01-12, 17:31   #237
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Po pierwsze oderwiesz się od złych myśli i rozpamiętywania przeszłości. Spotkała Was ogromna tragedia ale życie toczy się dalej, jakoś trzeba żyć..
Po trzecie nie wiesz czy od razu zajdziesz w ciąże. No a jeśli by Cię przyjęli i byś zaszła w ciąże, nie musisz od razu iść na zwolnienie - a jeśli byś musiała i byłoby Ci głupio iść na L4 to możesz się zwolnić A zawsze podreperujesz domowy budżet i dobrze to wpłynie na psychikę

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ja nie idę chyba na żadne. Jedno w kwietniu, ale tu pójdziemy tylko na ślub, jedno w lipcu, ale 400 km od domu- brat tżta, więc pewnie on sam pojedzie z Młodym, a trzecie w sierpniu, więc same rozumiecie

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Ps. Ja nienawidzę wesel

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

A w kwietniu nie chcę iść, bo my to pewnie wytrzymalibyśmy z synkiem max do 21, dłużej nie, z rodzicami go nie zostawię, bo tez są zaproszeni, a to takie dzieciaki bardzo rodzicom bliskie, a nie chcę, żeby za nas młodzi płacili za te dwie godziny jak za całą noc, bo wiem, że mają bardzo ciężko finansowo. Wiex pójdziemy na ślub, damy kopertę i wrócimy do domu.

Edytowane przez kasia_ruda
Czas edycji: 2016-01-12 o 17:39
Stary 2016-01-12, 17:35   #238
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie idę chyba na żadne. Jedno w kwietniu, ale tu pójdziemy tylko na ślub, jedno w lipcu, ale 400 km od domu- brat tżta, więc pewnie on sam pojedzie z Młodym, a trzecie w sierpniu, więc same rozumiecie
Rozumiem

Ja kiedyś nie lubiłam. Ale teraz bardzo lubię Uwielbiam imprezy
Stary 2016-01-12, 17:51   #239
Kivi5
Raczkowanie

U mnie wesel mało, teraz chrzciny lub niestety rozwody
Kivi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 18:15   #240
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie... Jak ktoś chce się starać to zapraszamy serdecznie.
Cytat:
Wiesz, jeśli uwazasz, że to nieuczciwe iść do pracy, a potem zaraz na zwolnienie, to zawsze masz opcję napisania wypowiedzenia w momencie, kiedy dowiesz się o ciąży. To by pozbawiło cię tego argumentu, że zachowywalabyś się nie fair. Moim zdaniem to ńie jest głupi pomysł, zeby iść do pracy,oderwałabyś myśli od tego zajścia, ja wiem po sobie, że jak się tak bardzo chce, to głowa często staje się naszym wrogiem. Zrobiłabyś coś dla siebie, przez miesiąc, dwa, może wiecej, zarobiłabyś parę groszy, poszla do ludzi trochę. Ale to wasza decyzja oczywiście.

Cytat:

Tylko że ja nie chcę tam pracować. I wybaczcie, ale nie wiecie, o czym mówicie Żadna praca ani jakiekolwiek inne zajęcie czy też drugie dziecko nie sprawi, że przestanę rozpamiętywać. Wiktoria była, jest i zawsze będzie moim życiem i najważniejszym dzieckiem. Jestem mega skupiona na byciu mamą, ale zajmuję się cały dzień czymś innym, ogarniam mieszkanie, zajmuję się remontem domu, teraz ciągle wynajduję jakieś Zdrowsze przepisy i ćwiczę vo zaczęłam dbać o figurę. Nie leżę plackiem cały dzień płacząc za moim dzieckiem. I w mojej sytuacji nie ma opcji, żebym chodziła do pracy jak będę w ciążę. Za bardzo się boję. Tż nie chce, żebym szła do pracy, bo mnie zna i wie, jak będę każdy pierwszy dzień przeżywać. Pracowałam kiedyś na wakacjach i prawie codziennie płakałam, a byłam opiekunką. Teraz miałabym zajmować się biednymi, uzależnionymi, zakładać niebieską kartę, wysyłać ludzi do psychiatryka itd. To nie jest praca, w której odrywasz się od problemów. To jest praca, gdzie problemy z niej przynosisz do domu. Gdyby mi ktoś zaproponował pracę sprzątaczki to bym już dawno pracowała. Myślę tylko nad kwestią finansową i to jedyne, co może sprawić, że jednak tam pójdę.
Aa i wiem, że byłabym przyjęta, bo tak mówił sam szef i że dziwi się, że nie składam papierów. Swoją drogą, to uwielbiam jak obcy mi ludzie wpieprzają się w moje życie...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości