|
|
#211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Dziewczyny czytam Was od rana ale mam dzisiaj księdza po koledzie (o zmoro
) i ogarniam cały dom. Wieczorem nadrobie ![]() U mnie miesiączki nadal brak. I też się zastanawiam czy to przez wiesiolek czy poronienie
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panie
Czytam Was na bieżąco ale głowa zajęta czymś innym więc mało się odzywam. Sporo z Was na coś choruje, bierze leki itd. Ide dzisiaj do gin po skierowania i modlę się żeby badania wyszły dobre. Ściskam Wszystkie
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Haha
nie dostała, sama się skubana domyśliła bo ostatnio nas widziała na mieście i się pytała czemu mnie nie widuje w pracy jak chodzi na zakupy I musiałam jej już powiedzieć Ale też miała dla mnie niespodziankę bo ustalili z narzeczonym datę ślubu na 2017 i niewykluczone że będę świadkową więc jeśli w ciąży utyję to będę miała niecały rok na schudnięcie Ale za to jaka motywacja ![]() W ogóle to mówiła o sierpniu cały czas i widziałam w wyobraźni jak się toczę z wielkim brzuchem po sali Ale okazało się że to w 2017 więc dziecko będzie miało już rok. Podrzucimy je na weekend dziadkom i będziemy się bawić do rana
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-12 o 15:08 |
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a po ciąży kilogramy lecą jak szalone same, maluch jest skuteczniejszy niż niejedna siłownia, więc tym bym się nie przyjmowała 😉A ja przy tych naszych staraniach to jeszcze chciałbym ustrzelić dziewczynkę. Któraś z Was myśli o konkretnej płci, czy jest Wam to obojętne? |
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma fasolki, beta 0,17. Tylko czemu nie mam @ pierwszy raz taki poslizg akurat jak staramy sie o dziecko
|
|
|
|
#216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od zawsze chciałam ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
Ale głowa do góry, będzie dobrze
|
||
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moj maz w grudniu bral antybiotyk, czy to moze byc powodem?
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
iwona335 przykro mi, może w tym cyklu się uda...
|
|
|
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cierpliwości, unormuje się
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale tu produkujecie ☺ mam dziś awarię internetu i piszę z tel czego nie lubię, wczoraj natknęłam się na stronę baby&mama med czy coś takiego i oferują tam zioła w zależności od dolegliwości dla starających się również, co myślicie o tego typu wspomagaczach?
|
|
|
|
#223 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ jestem zła
Na koleżankę. Tyle razy jej mówiłam, że nie idę teraz do pracy. I ciągle słyszę, że bym do pracy poszła. No i dzisiaj mi kolejny raz mówiła, żebym składała papiery, nawet się dowiedziała że mam szanse największe (studiowałam akurat ten kierunek, na który teraz jest pobór). A nikt jej nie prosił na mój temat rozmawiać. Ok, dostałabym umowę o pracę (na pewno nie od razu) i macierzyński, ale co mi z tego jak e ciążę nie zajdę. I przez nią biję się z myślami. Kasa by nam się przydała na remont (chociaż i bez tego damy radę, ale kasy nigdy za wiele). No i miałabym coś w papierach wpisane, jakąś pracę. Ale ja tak bardzo chcę być w ciąży i wg mnie to nieuczciwe, jakbym po miesiącu zaszła i na zwolnienie. No i boję się, że dłużej będziemy się starać, bo ja się na bank będę stresować. Może jestem głupia, ale jestem taki dzikus, nie idzie mi dobrze poznawanie nowych ludzi, nie jestem jakaś otwarta i stresują mnie nowe sytuacje. A ta praca jest wykańczająca psychicznie. Studiowałam to tylko dlatego, że nie dostałam się na inne kierunki. Nie chcę tam iść ale z drugiej strony siedzi mi to w głowie, czy by się nie przełamać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie takie wciskanie się na wątki w tematyce które nas tak naprawdę nie dotyczą. Na naszym zeszłorocznym wątku staraczek też zaczęły pisać dziewczyny które wpadły i przejęły nasz wątek, musiałyśmy zakładać nowy ![]() Cytat:
Cytat:
A to że po rozpoczęciu starań zaczynają się problemy to chyba większość tak ma Złośliwość losu
|
|
#225 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tylko raz teoretycznie była owulka. Cytat:
Ciekawe czy będzie sylwestrowa pamiątka ![]() Zdarza się najlepszym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie |
||||
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam jest obojętne. Mamy dziewczynkę i możemy mieć drugą, synka, córkę i synka, dwóch synów, dwie córki... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
My chcielibyśmy chłopca Frania
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#229 | ||||
|
Konto usunięte
|
Może kiedyś znowu wprowadzą, jak inny rząd będzie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Co do płci - ja chciałam najpierw chłopca, potem dziewczę a 3 obojętne ![]() Cytat:
ale nie wiadomo czy jednak zaszła w ciąże więc ja nie widzę przeciwskazań
|
||||
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Udzielałam się w poprzednim wątku, potem spadły na mnie przejściowe problemy i ucichłam. Gratuluję wszystkim mamom, którym się udało ! ![]() Mam pewien problem z euthyroxem. W poprzednim wątku troszkę poruszałyśmy problem plamień ale wybiłam się z tematu, poza tym brałam go od kilku dni i nie wiedziałam, że sama doznam tych dziwnych plamień. Pamiętam , że cavagirl, geosmina i VelaLuca borykały się wtedy z dłuższym cyklem. Dziewczyny stąd pytanie do Was i do innych , którym euthyrox pokićkał w miesiączkach : czy w końcu sama przyszła, czy trzeba się udać do lekarza na jej wywołanie ? Mi spóźnia się już 8 dni i ani widu. 3 dni miałam lekko brudnawy śluz i to wszystko ... wątpię, żeby to była miesiączka. No ale ... Martwię się bo to 1 taka sytuacja. A brak miesiączki i owulacji raczej mi nie pomoże w zajściu w upragnioną ciążę
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
nie mamy
U nas w ogóle rzadko wesela są, bo jestem najmłodsza w rodzinie i kuzyni byli już dorośli i się pobierali jak byłam malutka. U TŻ z kolei nie biorą raczej ślubów, a jak już to nie robią wesel. A znajomi nasi jeszcze nie chcą brać ślubu bo uważają że są za młodzi - chcą się wyszaleć Więc dla nas ślub z weselem to rzadkość
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wiesz, jeśli uwazasz, że to nieuczciwe iść do pracy, a potem zaraz na zwolnienie, to zawsze masz opcję napisania wypowiedzenia w momencie, kiedy dowiesz się o ciąży. To by pozbawiło cię tego argumentu, że zachowywalabyś się nie fair. Moim zdaniem to ńie jest głupi pomysł, zeby iść do pracy,oderwałabyś myśli od tego zajścia, ja wiem po sobie, że jak się tak bardzo chce, to głowa często staje się naszym wrogiem. Zrobiłabyś coś dla siebie, przez miesiąc, dwa, może wiecej, zarobiłabyś parę groszy, poszla do ludzi trochę. Ale to wasza decyzja oczywiście. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-01-12 o 17:16 |
|
|
|
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas znowu wesela się zaczynają. M niby jesteśmy z tych młodszych ale znowu nasze starsze 'kuzynostwo' się jeszcze nie hajtało W tym roku mamy 2 wesela - kwiecień i czerwiec - koledzy Tż. A w 2017 póki co jedno - we wrześniu - dobra koleżanka Tż
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w tym roku trzy wesela :/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę
|
#236 |
|
Konto usunięte
|
Izabela też uważam że warto złożyć papiery do pracy.
Po pierwsze oderwiesz się od złych myśli i rozpamiętywania przeszłości. Spotkała Was ogromna tragedia ale życie toczy się dalej, jakoś trzeba żyć.. Po drugie nie masz pewności że Cię zatrudnią ![]() Po trzecie nie wiesz czy od razu zajdziesz w ciąże. No a jeśli by Cię przyjęli i byś zaszła w ciąże, nie musisz od razu iść na zwolnienie - a jeśli byś musiała i byłoby Ci głupio iść na L4 to możesz się zwolnić A zawsze podreperujesz domowy budżet i dobrze to wpłynie na psychikę ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- W których miesiącach ciąży będziesz? Idziecie na wszystkie? |
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Ja nie idę chyba na żadne. Jedno w kwietniu, ale tu pójdziemy tylko na ślub, jedno w lipcu, ale 400 km od domu- brat tżta, więc pewnie on sam pojedzie z Młodym, a trzecie w sierpniu, więc same rozumiecie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Ps. Ja nienawidzę wesel Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- A w kwietniu nie chcę iść, bo my to pewnie wytrzymalibyśmy z synkiem max do 21, dłużej nie, z rodzicami go nie zostawię, bo tez są zaproszeni, a to takie dzieciaki bardzo rodzicom bliskie, a nie chcę, żeby za nas młodzi płacili za te dwie godziny jak za całą noc, bo wiem, że mają bardzo ciężko finansowo. Wiex pójdziemy na ślub, damy kopertę i wrócimy do domu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-01-12 o 17:39 |
|
|
|
|
#238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja kiedyś nie lubiłam. Ale teraz bardzo lubię
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wesel mało, teraz chrzciny lub niestety rozwody
|
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żadna praca ani jakiekolwiek inne zajęcie czy też drugie dziecko nie sprawi, że przestanę rozpamiętywać. Wiktoria była, jest i zawsze będzie moim życiem i najważniejszym dzieckiem. Jestem mega skupiona na byciu mamą, ale zajmuję się cały dzień czymś innym, ogarniam mieszkanie, zajmuję się remontem domu, teraz ciągle wynajduję jakieś Zdrowsze przepisy i ćwiczę vo zaczęłam dbać o figurę. Nie leżę plackiem cały dzień płacząc za moim dzieckiem. I w mojej sytuacji nie ma opcji, żebym chodziła do pracy jak będę w ciążę. Za bardzo się boję. Tż nie chce, żebym szła do pracy, bo mnie zna i wie, jak będę każdy pierwszy dzień przeżywać. Pracowałam kiedyś na wakacjach i prawie codziennie płakałam, a byłam opiekunką. Teraz miałabym zajmować się biednymi, uzależnionymi, zakładać niebieską kartę, wysyłać ludzi do psychiatryka itd. To nie jest praca, w której odrywasz się od problemów. To jest praca, gdzie problemy z niej przynosisz do domu. Gdyby mi ktoś zaproponował pracę sprzątaczki to bym już dawno pracowała. Myślę tylko nad kwestią finansową i to jedyne, co może sprawić, że jednak tam pójdę. Aa i wiem, że byłabym przyjęta, bo tak mówił sam szef i że dziwi się, że nie składam papierów. Swoją drogą, to uwielbiam jak obcy mi ludzie wpieprzają się w moje życie... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

) i ogarniam cały dom. Wieczorem nadrobie 

I musiałam jej już powiedzieć
Ale głowa do góry, będzie dobrze 

Na koleżankę. Tyle razy jej mówiłam, że nie idę teraz do pracy. I ciągle słyszę, że bym do pracy poszła. No i dzisiaj mi kolejny raz mówiła, żebym składała papiery, nawet się dowiedziała że mam szanse największe (studiowałam akurat ten kierunek, na który teraz jest pobór). A nikt jej nie prosił na mój temat rozmawiać. Ok, dostałabym umowę o pracę (na pewno nie od razu) i macierzyński, ale co mi z tego jak e ciążę nie zajdę. I przez nią biję się z myślami. Kasa by nam się przydała na remont (chociaż i bez tego damy radę, ale kasy nigdy za wiele). No i miałabym coś w papierach wpisane, jakąś pracę. Ale ja tak bardzo chcę być w ciąży i wg mnie to nieuczciwe, jakbym po miesiącu zaszła i na zwolnienie. No i boję się, że dłużej będziemy się starać, bo ja się na bank będę stresować. Może jestem głupia, ale jestem taki dzikus, nie idzie mi dobrze poznawanie nowych ludzi, nie jestem jakaś otwarta i stresują mnie nowe sytuacje. A ta praca jest wykańczająca psychicznie. Studiowałam to tylko dlatego, że nie dostałam się na inne kierunki. Nie chcę tam iść ale z drugiej strony siedzi mi to w głowie, czy by się nie przełamać

i tylko raz teoretycznie była owulka. 

U nas w ogóle rzadko wesela są, bo jestem najmłodsza w rodzinie i kuzyni byli już dorośli i się pobierali jak byłam malutka. U TŻ z kolei nie biorą raczej ślubów, a jak już to nie robią wesel. A znajomi nasi jeszcze nie chcą brać ślubu bo uważają że są za młodzi - chcą się wyszaleć