|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Pyskatka
|
Perfumy Kylie Minogue Darling
Gdzie mozna kupic w dobrej cenie?Kiedys je mialam i bardzo mi sie podobaly.
|
#2373 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2374 |
|
Evil olivE
|
Ktoś coś wie o Inmilo?
|
#2375 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie i wszystkich!
Czy któraś z Was mogłaby mi udostępnić rabat, jeśli takowy posiada do którejś z tych trzech internetowych perfumerii. Zamierzam kupić nader drogie (jak dla mnie) perfumy i jakiś rabat to zawsze ulga dla portfela ![]() http://trojmiejskaperfumeria.pl/ http://www.e-glamour.pl/ http://www.neofix.pl/ |
|
|
|
#2376 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Wie ktoś o jakims rabacie i mógłby sie podzielić do http://perfumeria-24h.pl/ ?
|
#2377 |
|
Przyczajenie
|
http://trojmiejskaperfumeria.pl/glow...e+7&results=25
wiem, że jest na liście wiarygodnych sprzedawców, ale mam wątpliwości po przeczytaniu niektórych opinii w internecie + cena jest bardzo mocno konkurencyjna. Miał ktoś do czynienia ? |
|
|
|
#2378 | |
|
Wieczne Kutango
|
Dot.: Weryfikacja aukcji Allegro cz. IV (zasady wątku w pierwszych trzech postach)
Cytat:
|
|
|
#2379 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
Czy zna ktoś superperfumerię?
http://superperfumeria.pl/ |
|
|
|
#2381 |
|
Raczkowanie
|
Hej, co sądzicie o perfumerii internetowej izapachy.pl? Często natykam się u nich na niższe ceny perfum. Czy są wiarygodni i czy komukolwiek trafiła się od nich jakaś podróbka?
Moja wymiana ----->https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827787 Edytowane przez kajuuchna Czas edycji: 2015-12-30 o 20:31 |
|
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
Zamierzam rozebrać LVEB edp znalazłan na avcosmetics.pl za 299 zł 100 ml , napewno będzie to oryginał ?
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Proponuję zdjąć z pierwszej strony stronę kokai... Ta perfumeria już chyba nie żyje "Uprzejmie informujemy, że z przyczyn technicznych została wstrzymana możliwość składania zamówien. Nasi informatycy pracują nad usunięciem awarii" Bardzo ich lubiłam... mieli wiele perełek w korzystnych cenach... :-( |
|
|
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
Hej, jestem nowa w wątku, czy ktoś wie cokolwiek o kuponach rabatowych do iperfumy.pl? Interesują mnie CK Reveal i nie wiem, czy zamawiać teraz, czy może trafi się jakiś kupon.
|
|
|
|
#2385 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Mam dylemat odnośnie oryginalności perfum w iperfumy. Zamawiam u nich od dłuższego czasu i wszystko było ok. Zamówiłem tester dla żony Jimmy Choo i jest bardzo nie trwały w porównaniu z poprzednim również zamówionym w iperfumy. Dziwi mnie również inna wielkość czcionki na zawieszce oraz inna naklejka i całkowicie inny na niej nadruk. Moim zdaniem powinny być takie same.
|
|
|
|
#2386 |
|
Przyczajenie
|
Hmm ciekawie się dzieje widzę
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Przyczajenie
|
Pozwoliłem sobie załączyć zdjęcia oceńcie sami. Z lewej kupiony wcześniej ok 6 miesięcy temu w iperfumy z prawej w tym tygodniu. Dodam że nawet naklejka dolna ta na czarnym była dziwna jakby dużo kleju. Wydaję mi się też, że napis INTER PARFUMS na niej jest bez odstępu tak jak na pierwszej
Edytowane przez argentorat Czas edycji: 2016-01-08 o 18:22 |
|
|
|
#2389 |
|
Przyczajenie
|
Ten z prawej, to odpowiednik, nie oryginał. Pozdrawiam
|
|
|
|
#2390 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2391 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Hah, znawczyni się znalazła ![]() Wszystkie oryginalne perfumy maja swój jedyny, identyczny, niepowtarzalny, zastrzeżony wzór. Nie ma mozliwosci aby jeden zapach miał różną czcionkę, naklejki oraz butelke, która odbiega od ściśle przestrzeganych norm. A tym bardziej aby trwalość zapachu się różniła. Każda nuta zapachu uwalnia sie w ściśle określonej kolejności, to dlatego zapachy utrzymują sie tak długo. Firmy, które podrabiają zapachy nie znaja dokładnych proporcji oraz skłądników, stąd różnece w zapachu oraz czasie utrzymywania sie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2393 |
|
Raczkowanie
|
Nie bralabym opinii Aneczka na poważnie, ma kilka komentarzy na krzyż, w większości spam.
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby nam utrudnić życie, to Jimmy Choo zmienił logo. Na butelce z lewej jest stare logo a na prawej już nowe. Ale jest tu jedna dość ważna różnica, która mnie mocno dziwi: po lewej HEART NOTES a HEART NOTE po prawej. Może Interparfums wydumał, że skoro jest jedna nuta w nutach środkowych, to z liczby mnogiej zrobi liczbę pojedynczą? Tylko dlaczego wcześniej używał liczby mnogiej, jak Wielki Om i Tradycja nakazują, a tym przypadku tę zasadę zmienił?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
jak rozpoznać, że perfumy są zwietrzałe?
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- a "szybko wietrzeją" to znaczy w jakim mniej więcej okresie czasu? pytam, bo nigdy dotąd nie miałam do czynienia z perfumami "od projektantów", dotychczas kupowałam troszkę tańsze np yves rocher i nie mam porównania. |
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Zapach jest zmieniony, szczególnie górne nuty. Perfumy są dużo mniej trwałe. W nadpsutych perfumach często czuć też charakterystyczny zapach mokrej tektury. Szybko to moim zdaniem krócej niż te standardowe 3 lata od otwarcia. Ale i tak większość perfum wytrzymuje dłużej, spokojnie kilka lat.
|
#2397 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Arsonist;54106574][/COLOR]Zapach jest zmieniony, szczególnie górne nuty. Perfumy są dużo mniej trwałe. W nadpsutych perfumach często czuć też charakterystyczny zapach mokrej tektury.
a "dużo mniej trwałe" to znaczy nie czuć ich po godzinie? 3 godzinach? czy po 3 godzinach to już normalne, że nie czujemy od siebie zapachu, bo się przyzwyczajamy? |
|
|
|
#2398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam do czynienia ze zwietrzałymi zapachami, które po prostu pachniały inaczej (ale tak samo mocno) i z takimi, które zwyczajnie traciły na parametrach.Co do drugiego: Ja mam suchą skórę i np. takiego Gucci Premiere nie czuję po 2h. Tak samo jest z zapachami Marca Jacobsa . Nie, nie testowałam zepsutych/zwietrzałych etc.
|
|
#2399 |
|
Konto usunięte
|
Mam pytanie dotyczące 3 zapachów, które planuję nabyć na iperfumy.pl.
Czy zapachy: 1) Acqua di Gioia 100 ml, 2) Eternity Aqua 100 ml, 3) Thierry Mugler Angel tester 100 ml są na pewno oryginalne i czy są dobrej jakości? |
|
|
|
#2400 |
|
Raczkowanie
|
Nie, ta lista polecanych perfumerii na 1 stronie wątku to tak dla jaj.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

miałam do czynienia ze zwietrzałymi zapachami, które po prostu pachniały inaczej (ale tak samo mocno) i z takimi, które zwyczajnie traciły na parametrach.