|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013
Tylko 100? Do Pnia na pewno drozej bylo. Moze sie cos zmienilo. Oby
Najtanszy jaki kupilam to styczen luty 2009 z wArszawy przez Helsinki. Ok 2tys to bylo. Z Poznania latam przez Frankfurt i to min 3tys kosztuje a w zeszlym roku jak lecialam z Yae (czyli niby 120%biletu) placilam duzo za duzo. Ok 6 chyba. I wtedy jeden z najtanszych biletow i tak wzielam |
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, jestem i żyje i wracam na forum po prawie 4 tyg przerwy.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU J Gojka zdrówka dla Paulinki i żeby szybko doszła do Ciebie J U nas szara rzeczywistość po świętach. Święta przeszły szybko ale ze względu na dużo wolnego bbyło fajnie. Wigilie i BN byliśmy w domu. W Szczepana pojechaliśmy do mamy mojej i potem do brata. Był szał prezentowy , Oliwka bardzo fajnie bawiła się z kuzynostwem, ale widać wyraźnie że bardziej jej podchodzi zabawa z rok starsza Lenką niż z Wiktorek który jest jej równolatkiem. W niedzielę po Świętach odiwedziła mnie koleżanka z Krakwa z rodziną, J Oczywiście żeby nie było za kolorowo pokłóciliśmy się strasznie ale to strszanie z Tż, było naprawdę kiepsko, ale jakoś dogadaliśmy. Czasem na prawde bym odeszła jak się tak żremy, ale Oliwka jest strasznie za nim i on ma dobry z nia kontakt, fajnie się nią zajmie, nie tv tylko normalna zabawa. Ponadrabiałam co dałam radę, ale pamiętam niewiele. Tak jak Black mam soczewki soflens od nie wiem 5 lat chyba i wszystko ok i sobie chwale. Na trzy miesiące kosztuje mnie to ~ 50 zł.
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się, czy dziecko może... głodować z tęsknoty? Mój TŻ wyjechał do Kato w weekend, odkąd go nie ma, Oliwia nie chce nic jeść. Staję na głowie, żeby coś zjadła, ale nawet jej ulubione rzeczy jej nie smakują - jak już coś jej przypasuje, to zjada tego dużą ilość, czyli jest głodna, ale jakby... nie ma ochoty na jedzenie.
Możliwe to?
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ci trzeba Kobieto? Dopiero doczytałam, coś tam umie szyć, maszyne mam
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze jak najbardziej mozliwe. Biedna Oliwa |
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, Łukasz przyjeżdża na urodzinki Oliwii - będzie w domu 05.02. i wraca 07.02. (impreza 06.02.). Udało mi się wcisnąć jej dwie bułki, ufff. Ugotowałam jej nawet ulubiony makaron na śniadanie, ale nie chciała.
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby ruszylo! a wy kiedy do niego dojedziecie? macie juz ustalony termin?
|
|
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze powiedziawszy bardzo mnie zmartwiłaś tym wpisem. Mój tż jak tylko skończy tą robotę, którą robi wyjeżdża firmą do Szwecji. Będzie jeździł w systemie 6tyg tam,3tyg w domu. JEstem przerażona, ale pewne okoliczności nas zmuszają do takiej decyzji. Wróciłyśmy od lekarza. Okazało się, żę to wirusowe. Także oznajmiam, że moje dziecko jest już zdrowe. Jutro idzie do przedszkola. Apetyt od samego rana dopisuje, aktywność praktycznie powróciła do normy.
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Black : oczywiście że możliwe.
Wysłane z mojego HTC One_E8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Black, ja również myślę,że to bardzo możliwe,że z tęsknoty nie chce jeść. Biedna
![]() W sobotę robimy Darii urodzinki więc dziś od rana po sklepach latam. Robię dwie sałatki, ciasto, śledziki, koreczki itp itd mama mi ciasto upiecze bo ja mam zepsuty piekarnik. No i w końcu mam gdzie gości pomieścić ![]() Dziś idziemy prywatnie do okulisty sprawdzić czy rzeczywiście ma taką wadę ![]() Dziś Daria znów płakała w przedszkolu mam nadzieję ,że to chwilowe
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2016-01-13 o 13:28 |
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
znalazłam dzisiaj w biedronce dla Fifka takie łyżwy nakładane na buty, ale coś wąskie są i ten but dziwnie na nich leży; Marsi, Leo ma takie, ile one mają szerokości? próbowałam wczoraj zrobić jakieś zdjęcie Filipowi i Olce razem, żeby dla dziadków mieć i myslałam, że mnie trafi albo Filip się krzywił, albo Ola paluchy w dziobie itd.Cytat:
Cytat:
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2016-01-13 o 14:54 |
||
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
meneq - ta nasza "znajoma" Japonka sie nie odzywa
napisalam do niej przed chwila czy w ogole ta paczka do niej doszla. a jest mozliwosc ze nie odpisze? w sensie nie podziekuje? bo moze u was za prezenty sie nie dziekuje, nie wiem, dlatego pytam.
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2016-01-13 o 15:37 |
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq z ciekawosci ile Yae teraz waży ?
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi nie kupuj badziew przetestowalismy i do kubla sie nadaja
waskie i nie wygodne, nie chcisl w nich jezdzic Black biedna Oliwka Gojka super ze P juz zdrowa dzieci sa niesamowite jeszcze wczoraj taka choroba a dzis ani sladu.Super bi bardzo sie martwilam Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziś mam taki wisielczy humor że tylko się nabzdryngolić Ostatnio mnóstwo pracy jest na moich barkach plus kilka nieprzespanych nocy co skutkuje tym że już ledwo chodzę. Wszystko mnie boli. U nas urodziny przypadają w przyszłą sobotę więc tego dnia zrobimy mały poczęstunek. Wystrój mam zaplanowany(wszystko kupione)-jeszcze tort muszę obmyśleć. Silver-kciuki za wizytę. Ja też muszę małego zapisać do okulisty bo ja mam wadę a poza tym u cukrzyków trzeba raz w roku sprawdzać wzrok. U nas nie ma specjalistów więc będę rejestrować w innym dalszym mieście tylko skierowanie muszę wziąć od pediatry. Póki co w środę mamy umówionego chirurga (też nie u nas tylko dalej) bo O.ma stulejke i od ponad pół roku nic się nie zmieniło w tej kwestii a miałam nadzieję że minie (byliśmy u lekarza i dostaliśmy skierowanie)więc musimy to juz sprawdzić. A ostatnio też się skarży że go ptaszek boli więc tym bardziej. Poza tym szukam butów (zostałam bez) bo moje się rozjechały całkiem już i nic kuźwa mi się nie podoba. Chyba za wiele wymagam bo chce żeby były ładne i ciepłe a są albo takie albo takie
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
a z jakiej Wy macie firmy? bo na all wszystkie podobne do tych biedronkowych
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak sie ciesz, w sumie jak za miedzę jedzie to dobre warunki 6 tyg poza 3 w domu. Ale się narobiłam, zrobiłam kartacze i kopytka i mam dość, oprócz tego byłam w mieście załątwić kilka spraw, ale jakie sobie kupiłam spodnie narciarskie w ciucholandzie za 30zł bede jak mandarynka świąteczna
|
|
|
#1129 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ----------------- U nas dzień pełen wrażeń - do przedszkola Dorka z cukierkami, potem do CH i zakup prezentu (wybrała sobie takiego Pubusia i puzzle 30 elementów):![]() a potem na lody A Dorcia nadal twierdzi, że ma 2 lata.
|
||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteście kochane. Przekochane. Dziękuję za wszystkie słówka otuchy dla małej. Dziś zjadła duży obiad, podwieczorek i sporą kolację, także kiepsko było tylko do pory obiadowej. Ale w sumie niedziela, poniedziałek i wtorek jedzone bardzo malutko. Nie jest przyzwyczajona do rozłąki z tatą, więc trochę jej smutno z tego powodu, ale widzimy się codziennie przez kamerkę na facebooku, dużo rozmawiamy we trójkę i to na pewno ma dobry wpływ na tę sytuację.
Pstryniu, terminu konkretnego nie mamy, ale nie później, niż w pierwszym tygodniu marca. Może wcześniej. Ja już się zaczęłam pakować, letnie rzeczy swoje i Oliwii popakowałam do kartonów. Wiem, że to szmat czasu, bo przynajmniej 1,5 miesiąca, ale lepiej mieć wcześniej choć trochę popakowane, zamiast potem wszystko jednocześnie robić, bo się utopię w stercie tych gratów. |
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie, co dajecie dzieciom na urodziny? Jakies wieksze skladkowe prezenty czy drobiazgi? Kuba dzis zajechal tekstem "mama, nie zachowuj sie jak g*wno" Ciekawe kto w przedszkolu tak gada |
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, dla mnie to niesamowity kamień z serca. Zreszta wszystkie doskonale o tym wiecie
![]() Deli, wiem i tez mi sie wydaje ze to bardzo korzystny układ. Aczkolwiek i tak sobie nie wyobrażam rozłąki. Szaja, miałam wczesniej pisac, ze nie musiałam do lekarza iść, bo trafna diagnozę postawilas ![]() Deli widzę jak zwykle szaleje kulinarnie. Nie będę gorsza i jutro u mnie dzień pierogowy. Tz poprosił. A ze czas szybko leci i zaraz będzie wykezdzal to chce mu dogodzić jedzeniowo
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Neti luknij, http://allegro.pl/obraz-sowy-dla-dzi...783131106.html
fajowskie,Szukam obrazu do salonu, powalają mnie ceny; Black, a masz juz jakas prace dla siebie nagraną? i dobrze ze juz pakujesz rzeczy, na ostatnią chwile to byś się załamała pewnie;p
|
|
#1134 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, no od nas Kubuś + puzzle, tak więc drobno. Od chrzestnej - pytała co - powiedziałam, że mała minnie, bo też lubi bardzo. Od mojej przyjaciółki - też puzzle, też podpowiedziałam. Od mojej mamy - cukierenka MLP + kilka koników, i to w sumie najbardziej wypasiony prezent, ale cenowo wyszło super, bo cukierenka za 25zł tylko!
![]() W sobotę dostanie. |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do preznetów na urodziny, Amela od nas nic nie dostała bo i tak dostała ogrom zbawek a raczej gier Ogladacie tvp 1 o uchodzcach? ech... europa sie zmieni, oj zmieni.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2016-01-13 o 21:58 |
|
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Szajko przepraszam ale ja kompletnie nie pamietam dat Dorka ma dzis urodzinki??
Sto lat kochana Dorotko!! p.s u Was Pubus ( tak moj S mowil) a u nas Plachauchy aaaa i wiecie kto dzis byl u nas po kolędzie? Jezus Leo mistrz! ellmi nie wiem co to za firma bo pudelko poszlo out ale nie polecam lyźew na buta Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2016-01-14 o 10:25 |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, nie, dla siebie nie mam, bo najpierw muszę pozałatwiać formalności. Ale jak nie miałam problemu, aby znaleźć pracę na tak małym rynku pracy, jakim jest Olsztyn, to i w Kato nie będę miała problemu. Nie z moim zawodem.
Ja się o swoją pracę nie martwię.
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
A z ciekawości Black , ty cały czas studiujesz info?
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, od dawna nie. Przeniosłam się na inżynierię produkcji. Na info nie otworzyli mojej specjalizacji, musiałam coś ze sobą zrobić, więc przeszłam na ZIP i tu jestem na specjalizacji logistycznej. Tylko jestem na dziekance z powodu tej przeprowadzki, która się przeciągnęła od października do teraz...
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

22.05.2008
14.08.2011
Możliwe to?

albo Filip się krzywił, albo Ola paluchy w dziobie itd.
bede jak mandarynka świąteczna
i puzzle 30 elementów):

Leo mistrz! ellmi nie wiem co to za firma bo pudelko poszlo out ale nie polecam lyźew na buta