|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Córcia grzecznie posiedzi i wyjdzie, kiedy trochę przypakuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle na dziś rzeczy zaplanowałam , nie wiem co z tego mi wyjdzie ![]() Elena mam nadzieję, że córkę już więcej nie będą męczyć te dolegliwości...
![]() |
#4503 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Też na to liczę, mnie jak dziecku bardzo dokuczały te bóle, w nocy budziłam się z płaczem, tato masował mi nogi i kolana. Pamiętam, jakie to bolesne było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
Esor ładna waga - to ciekawy ile mój dzisiaj będzie mieć
![]() Paula a może zadzwoń do lekarza co robić jak to się powtarza? |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Jak nie będzie to przechodzić później to do położnej zadzwonię. Bo w listopadzie miałam podobnie jak pracowałam jeszcze to musiałam aż wolne brać tak łapał o mnie. I to był kregoslup wtedy. Ze mała rośnie a ja siedzę tyle przed kompem i potem boli.
#4506 |
Zadomowienie
|
Paula jak coś to dzwon do gin! Współczuję tych boli i jeszcze się człowiek denerwuje bo nie wie co to.
Esorku i jak przyjął Cię ten lekarz? Czujesz się choć troszke lepiej?
#4507 |
Zadomowienie
|
Eh co za wieści z rana mam nadzieję że już wam lepiej dziewczyny Esor ładna waga Hani mam nadzieję że coś ci zaradza żebyś się nie odwodnila ! Pauluś nie sadze żeby to było od spania na prawym boku bo ja tak spie w większości bo na lewym nie umiem a niby nie wolno bo dzidziuś gorzej dotleniony może mała na coś uciska mam nadzieję że już lepiej troszkę wypoczywaj !
![]() ![]()
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że cisza w nocy bo wszystkie śpią, a tu takie przeboje...
Ja wyczaiłam kiedy mnie boli brzuch jak na okres. Jak mi młoda główką próbuje dół przestawić, myślałam w nocy, że padnę... Górą kopała a dołem co przekręcenie to ból, że się zwijałam, a ta wtedy się prostuje i bolą też żebra... Nie przypominam sobie takich akcji z poprzedniej ciąży :/ Esorku daj znać co Ci stwierdzili. Paula możliwe, że od kręgosłupa. Mi mała czasem tak się ułoży, że jak się położę to potem nie umiem wstać i chodzić, bo boli :/ Wykalacka daj znać jak po wizycie. Elena nie wiedziałam, że to może iść w parze z podwyższoną temperaturą. Moja za to złapała chorobę nr 3 za 6 lat. Mamy zapalenie krtani... też nie miała kiedy, bo w weekend ma występ w gminnym ośrodku :/ Na szczęście dziś już zaczyna mówić, więc do weekendu może z tego wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Figa zdrówka dla małej :-*
Lola i Wykalacka trzymam kciuki za wizyty i czekam na relacje ![]()
#4510 |
Zakorzenienie
|
Wszędzie piszą, że niewolno na plecach i na prawym.
Szukałam badań w tym temacie - liczba zgonów dzieci śpiących na lewym boku 2 na 1000, liczba śpiących tylko na prawym lub plecach 4 na 1000. Przy czym i tak przyczyną nie było niedotlenienie. Przy czym znalazłam całe 1 badanie, dalej mi się nie chciało grzebać. Tak czy inaczej rozgrzeszyłam się, że nie umiem całej nocy przespać na jednym boku, dla mnie to jest niewykonywalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpukać poki co jest ok. wstalam, zrobiłam sobie budyn, zjem i znowu wroce do lozka. A mala szaleje ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
Esor aby jaknakszynciej dali ci cos przeciwwymiotnego i nawadniajacego :-(
Paula to pewnie od kregoslupa nie sadze ze to jakoes porodowe skurcze.. Nursii ja tak samo mialam lepiej polezec i odpuscic sobie robote. Figa niby nie powinno sie na prawym i plecach.. Ale ja czasami inaczej nie umiem :-( szczegolnie po operacji bp wtedy odtykala mi sie lewa dziurka a prawa strona twarzy mnienj bolala.. Ja sie witam dzis. Ostatni dzien zalatwiania w tej durnej szkole. Dobrze ze tz mnie do niej wozi uparl sie ze sama nie bede lazic. W sumie i lepiej ;-)
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla córci, oby przeszly bóle. Paula, Esor, zdrówka dla Was ![]() Dzień dobry. Jakos całą ciąże wszystko gitara, a teraz hormony mi uderyly i chodze zła jak osa ![]() ![]() Wczoraj tz złożył mi wreszcie komode po 2 tygodniach to kurka okazalo sie dopiro po zlozeniu i probie wlozenia szuflad ze zawiasy wszystkie sa krzywe i nie da sie szuflad podosuwac bo wszystko krzywe. I teraz musze to wymienic. Jestem zła jak nie wiem bo juz chcialam miec to z glowy a tak jeszcze raz bedzie musial skladac a to kupa roboty. Pomijajac fakt ze musze ta komode odwiezc spowrotem do ikei i zareklamowac ![]() No ale jakos przezyje. Zapakowalam poki co do niej wszystkie ubranka, kosmetyki posegregowane, nawet grzechotki wymylam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za koło z tych słówek ![]() ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Dzieki jeszcze muszę sie douczyc a ono o 18.30
![]()
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I co do lekow i reszty moj gin mowi to samo. W poprzedniej ciazy poprzedni gin tak samo ![]() Link jest tutaj: http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
omg... mam durnego kota... młoda go wzieła na ręcę i nosi jak dziecko, mówię jej, żeby go nie nosiła, bo to jest kot. A ta do mnie "cicho, bo kotek zasypia". Patrzę, a ten durny kot faktycznie śpi
![]() Ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Mamusia Luty 2016
|
Zaraz Wam Wszystko opiszę
![]()
#4520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z lekarzami, mam nadzieje ze cos zaradza ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapalenie krtani to chyba bardzo dokuczliwe ![]() ![]() Dobrze, że już mija, oby przeszło jak najszybciej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
Nie bierzcie sie dziewczyny skoro mieli to zrobic niech robia :-P
![]()
#4523 |
Zakorzenienie
|
#4524 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tusia się urodziła 2650 i 53 cm, chude to takie było, ale spokojnie dałam sobie radę ![]() I co, zawsze była drobniejsza, ale absolutnie w niczym to nie przeszkadzało, wręcz pomagało w rozwoju ruchowym, bo takim dzieciom jest po prostu łatwiej. Na ten moment jest blisko 50 centyla z wagą i ponad 75 ze wzrostem. Aaa i jeszcze na pocieszenie, mój mąż przenoszony urodził się z wagą 2800, zdrowy jak rydz i wyrósł z niego chłop jak dąb. I jeszcze dodam,że jak moja bratanica się urodziła w maju- jakoś pod 4 kg, to też mi się wydawała malusia, a przecież była sporo większa od Tusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie masz wyniki z moczu? Cytat:
I nie zapominajcie,że usg też nie daje pewności co do wagi ![]()
![]() |
#4525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem na parę chwil położę się na plecach- co za ulga dla kręgosłupa i bioder ![]() Chyba nie ma takiej osoby, która skrupulatnie przespałaby całą nic na lewym boku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba pierwszy raz widziałam go tak wystraszonego ![]() ja sie drze ze nie moge rodzic ze nie mam spakowanej torby dla małej na wyjscie, a on a po co ? przeciez swoja masz a ja spakuje mala jak bedzie wypis... a ja patrze na niego przeciez ty nie wiesz co to bodziak a co to spiochy ![]() ![]() ![]() to powiedział złapie co na gorze w komodzie na dupe i plecy i juz ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
wiem wiem ze te ich mierzenie to sobie mozna w dupke wsadzic... ale człowiek juz sam wariuje jak sie cos dzieje ![]() ![]() moje wyniki sa ok, 2 dni temu bylam na kontroli i wszystko ok bylo.
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą krtanią to się trochę zdziwiłam, bo wszyscy w necie piszą, ze temperatura, problemy z oddychaniem itp. A młoda po prostu zaniemówiła ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mamy inne nazewnictwo boków hehe ![]() ![]() Esor to dobrze,że zostałaś, oby Ci pomogli ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
myslałam,że może coś z nerkami, ale skoro wyniki ok to myślę,że po prostu ten krzyż. Może małż spróbowałby Ci to rozmasować jak będzie w domu a Ciebie złapie?Mi bardzo to pomaga. A jeszcze mi się przypomniało, jak w 600 gramach szczęścia lekarz od wcześniaków się wypowiadał,że są w stanie już uratować nawet takie 400 g dzieciaczki, ale sam zaznaczył,że to naprawdę nie waga ma znaczenie a stopień dojrzałości organów. A nasze dzieciaczki już przecież są donoszone/prawie donoszone ![]()
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w jakimś płaksiwym nastroju ![]() Na dodatek martwię się córką, jest ostatnio jakaś rozkojarzona, teraz ta gorączka ![]() ![]() Wczoraj mąż kupił jej tran w kapsułkach z wit. D, może ma jakieś niedobory, tym bardziej teraz zimą, zmęczenie na pewno też przez szkołę ![]() Do mnie ostatnio oddzwaniała asystentka naszego dentysty, umówiłam całą naszą rodzinę na 5 lipca, ja do kontroli, mąż ma coś tam do dokończenia, a córka do sprawdzenia mleczaki i dwa stałe ( na szczęście się prostują same). jakoś nie czuję się na siłach iść teraz ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Powodzenia Marcia, dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to mój tata to len co ma naprawić to zaraz zaraz i tak się duży czasem do pół roku i jak to mama mówi nabiera mocy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.