Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 11:14   #4561
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Przepraszam że tylko o sobie pisze ale czuję się fatalnie i chce jak najszybciej. Jestem na oddziale chorób zakaźnych bo może to jakiś wirus. Nawet jeśli nie (oby!!!) to zostawili mnie żeby właśnie dozylnie nawodnic bo jestem skrajnie odwodniona.

Jak będę znać wyniki badań to będę pisać, póki co spróbuję zasnąć....

Buziaki 😘
Esorku zdrówka! Trzymaj się!

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:17   #4562
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A no po hiszpansku.
No oni nas przygotowuja do zawodu tlumacza i ich zdaniem wszystko jest potrzebne :-D nawet marskosc watroby czy meble z forniru..
O kurka , nasza firma sponsoruje nam lekcje angielskiego- nie dość, ze za darmo to jeszcze w godzinach pracy (nie wiem, czy dalej są, bo teraz w domu siedzę)- słówka i zwroty po angielsku, ale związane z naszą pracą to ciężko szło się nauczyć, a co mówić po hiszpańsku?!
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:17   #4563
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
to błąd edukacji 6latki posyłać do szkoły- co z tego, że tam niby lekcja trwa 45 min,. ale nie ciągiem nauka, tylko z zabawą? Potem się dziwią, ze albo zmęczone, albo rozkojarzone .
Ano...to jest prawda
Mój S. nie gada za dużo, ale momentami ciężko mu się skupić. Teraz już jest lepiej, bo wychowawczyni nauczyła się, że z takimi dziećmi trzeba inaczej postępować.
Stary 2016-01-14, 11:23   #4564
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj z rana tak wyglądało
Piękne masz widoki , u nas nie jest tak ładnie, a śniegu trochę więcej.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
ale co?góry?

Na pierwszym Skrzyczne, na drugim Klimczok i Szyndzielnia.

Ja mam to samo z niemieckim
a ja z angielskim, dla mnie niemiecki i rosyjski znacznie łatwiejsze

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za kciuki i słowa wsparcia. Przepraszam że tylko o sobie pisze ale czuję się fatalnie i chce jak najszybciej. Jestem na oddziale chorób zakaźnych bo może to jakiś wirus. Nawet jeśli nie (oby!!!) to zostawili mnie żeby właśnie dozylnie nawodnic bo jestem skrajnie odwodniona.

Buziaki 😘
trzymaj się Esorku, bardzo szybko poszło to odwodnienie .
Stary 2016-01-14, 11:25   #4565
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki 😘
Trzymaj sie i odpoczywaj :-*

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Już myślałam, że tylko mój taki... niedawno rozebralismy choinkę, spakowalismy w kartony ją, bombki i te inne ustrojstwa no i wyszły trzy kartony w przedpokoju stojące, trzy dni go prosiłam żeby to do piwnicy wyniósłDopiero jak wózek przysłali to się zlitował i wyniósł, bo inaczej byśmy się pozabijali o te wszytskie graty... eh chłopy...

Skad ja to znam ;-)

Cytat:
O kurka , nasza firma sponsoruje nam lekcje angielskiego- nie dość, ze za darmo to jeszcze w godzinach pracy (nie wiem, czy dalej są, bo teraz w domu siedzę)- słówka i zwroty po angielsku, ale związane z naszą pracą to ciężko szło się nauczyć, a co mówić po hiszpańsku?!
A co to za dziedzina?
Ja juz przywyklam do beznadziejnego slownictwa.. Na poczatku buntowalam sie ale teraz naucYc sie 300 slow to nic. Ostatnimi czasy prawie po 1000 trzeba bylo na zwykle kolokwium lol
Łatwość sie skonczy jak sie dzidzia urodzi :-D
Stary 2016-01-14, 11:25   #4566
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejny tydzień za nami, jeszcze trzy!!!

dziwnie to wygląda
jak męski narząd rozrodczy
Stary 2016-01-14, 11:27   #4567
marciar7
Zakorzenienie

W ogole jak ktos soe chce uczyć słówek polecam quizlet .com mozna roboc wlasne zestawy można korzystac z innych. Takie internetowe fiszko mozna sciagnac na telefon apke. Duzo mozliwosci i szybko wchodza
Stary 2016-01-14, 11:39   #4568
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
U nas tak samo 1 zaczeły iść i byłam z nią u ortodonty. Kazała usunąć te mleczne 1 i powiedziała, że przez to tak krzywo idę, że nie ma jeszcze 6. A miejsca na dole tak samo jak i u was... zero. Na kotrolę do ortodonty mamy iść 3 miesiące po tym jak 6 wyjdą. Mamy jeszcze chwilę czasu, jedna jedynka się już wstawiła, druga jeszcze nie w całości. Zobaczymy co bedzie gdzieś za miesiąc. Teraz nam wychodzą górne 6, więc może tutaj nie bedzie problemu.
My musimy jeszcze zaliczyć okulistę i ćwiczenia, do poradni wad postawy też mamy skierowanie... ale mam to samo co i Ty. Jak wyślę dziadków, to nic z tego nie będe wiedziała... Ja teraz z nią nie pojeżdże, a tż cały dzień w pracy... licze, że uda mi się urodzić na ferie, tż weźmie wolne i ogarnie młodą
Moja 6 ma, dentysta kazał bardzo o nie dbać, bo one rosną od razu jako stałe . Mąż pierwszy raz pojechał z córką do dentysty, żeby te mleczaki wyrwać, ale ten mówił, że mają same wypaść, tylko ona ma nimi ruszać i jeść np. coś twardego.
U okulisty byliśmy, na razie jest dobrze, ale istnieje ryzyko, że córka też będzie miała wadę wzroku, jak ja .
My byliśmy u ortopedy jakoś wiosną , wtedy wyznaczył nam wizytę na luty 2016, kiedy ja jeszcze w ciąży nie byłam , dobrze, że w miarę nie pokrywa się z tp, choć blisko, ale może nie przenoszę . Mój mąż bierze 2 tyg. tacierzyńskiego, więc będzie wszystko ogarniał

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ano...to jest prawda
Mój S. nie gada za dużo, ale momentami ciężko mu się skupić. Teraz już jest lepiej, bo wychowawczyni nauczyła się, że z takimi dziećmi trzeba inaczej postępować.
U nas gadulstwo to jest problem , do tego córka nie bardzo pozwala sobie pomagać w lekcjach, a nie zawsze coś dobrze przeczyta,albo nie całe polecenie a potem trzeba poprawiać. i u niej szybko, szybko ma być. i ciągle- sama, sama, a ja wolę popatrzeć, co robi i czy dobrze .

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

A co to za dziedzina?
Ja juz przywyklam do beznadziejnego slownictwa.. Na poczatku buntowalam sie ale teraz naucYc sie 300 slow to nic. Ostatnimi czasy prawie po 1000 trzeba bylo na zwykle kolokwium lol
Łatwość sie skonczy jak sie dzidzia urodzi :-D
Transport, logistyka, odprawy celne i takie tam
Stary 2016-01-14, 11:41   #4569
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Moja 6 ma, dentysta kazał bardzo o nie dbać, bo one rosną od razu jako stałe . Mąż pierwszy raz pojechał z córką do dentysty, żeby te mleczaki wyrwać, ale ten mówił, że mają same wypaść, tylko ona ma nimi ruszać i jeść np. coś twardego.
U okulisty byliśmy, na razie jest dobrze, ale istnieje ryzyko, że córka też będzie miała wadę wzroku, jak ja .
My byliśmy u ortopedy jakoś wiosną , wtedy wyznaczył nam wizytę na luty 2016, kiedy ja jeszcze w ciąży nie byłam , dobrze, że w miarę nie pokrywa się z tp, choć blisko, ale może nie przenoszę . Mój mąż bierze 2 tyg. tacierzyńskiego, więc będzie wszystko ogarniał

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

U nas gadulstwo to jest problem , do tego córka nie bardzo pozwala sobie pomagać w lekcjach, a nie zawsze coś dobrze przeczyta,albo nie całe polecenie a potem trzeba poprawiać. i u niej szybko, szybko ma być. i ciągle- sama, sama, a ja wolę popatrzeć, co robi i czy dobrze .

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Transport, logistyka, odprawy celne i takie tam
No to mnie to czeka po hiszp :-D
Stary 2016-01-14, 11:50   #4570
agaczilla21
Zakorzenienie

Gotuje właśnie ogórkowa i normalnie nic mi się nie chce...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:54   #4571
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Jutro najprawdopodobniej będę miała cc... Dzisiaj na wizycie okazało się że mam bardzo duże obrzęki na nogach /butow nie moglam zasunac i tak w takich rozsuniętych pojechałam do Pani Dr/ i twarzy, cisnienie mi coś szaleje a do tego mam już rozwarcie na jeden palec i w kazdym momencie moze mi cisnienie skoczyc, do jutra rana mam co jakis czas mierzyc i jakby skoczylo ponad 140 od razu do niej dzwonic. Jutro koło 8-9 mam ktg i najprawdopodobniej steryd na płucka i po 10-12 godz cc. Bo powiedziała ze jest to juz niebezpieczne i dla mnie i dla dziecka. Także jutro juz z torba do porodu jade do szpitala, ale może się też okazać że zostanę w szpitalu i jeszcze jutro mi nie zrobia cc... tyle ze jutro moja Pani Dr ma dyżur i była bym też spokojna.
Powodzenia !!! Trzymam kciuki za Was!!!

Cytat:
Od kilku godzin mi niedobrze, rzygam i biegunka cudownie... Napewno to nie zatrucie bo niczego takiego nie zjadłam dziś ani wczoraj

Esorku
- drinkuj sobie kroplówki !!!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Złapało mnie tak mocno aż znowu mnie trzęslo i jakoś zasnelam

Co to jest do cholery

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

To chyba Lucy pisala ze widziała maleństwa i chce żeby jej podrosl troszkę. I tak myślę o matko dwa dni temu byłam na badaniach i jeden lekarz mówił 2600 a w szpitalu na nowiuskim sprzęcie wyliczyli tylko 2400.
A przecież ciągle mnie straszyli ze będzie duża. A to maleństwo jest
Też nie chce żeby już wychodziła. Jeszcze ponad dwa tygodnie musi siedzieć w brzuchu.
W sumie pamiętam jak pisałaś, że dzidzia jest duża na tamten czas i Cię ktoś tam zmierzył, że nie dasz rady sn (zanim się okazało, że Mia się już nie przekręci). Ale tak jak motyl pisała- waga nie jest najważniejsza tylko stopień dojrzałości organów. Przecież w sumie Ty też byłaś przed ciążą drobniutka

Cytat:
To czekanie mnie zabija. Boli mnie wszystko to tak trudno znieść.... Naprawdę. Krzyż po prostu mi zaraz pęknie. Z Hania ok, waży już 2600 w 34t+2!!!! Mam napięta macice ale jeszcze czekam na konsultacje do lekarza chorób zakaźnych
Ale Hania urosła
Cytat:
Masz taki piękny widok z okna

Dzień dobry,

widzę, że nocka pełna emocji My się położyliśmy o 1.20. Ja w sumie tak często sikam, że niemożliwością jest żebym spała w jednej pozycji. Zasypiam zawsze na prawym boku ale jak się budzę do wc to jednak z lewego.

Mnie skurcze póki co nie męczą. Chyba nie wiem nawet jak takie lekkie wyglądają. Póki co tylko raz w łydce mnie złapało w nocy.

Ja już trochę lepiej się czuję. Mam obdarty nos od smarkania ale czosnek jest nadal grany...biedny mój dzidziuś- mam nadzieję, że może jednak smakuje mu Idę zaraz się inhalować

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Pewnie już żyjesz dzisiejszą wizytą

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:57   #4572
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
pieknie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Ja miałam taką babkę z francuskiego w ogólniaku... całe 2 lata się z nią meczyłam, lekcje polegały na jej dydktowaniu słówek... Do samego jedzenia miałam 60 karktowy zeszyt, a to była jedyna rzecz która mogłaby mi się do czegokolwiek przydać Jedyne co mi zostało z francuskiego to "nie umiem mówić po francusku"

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

mieszkasz blisko mnie, nawet bardzo blisko bym powiedziała
moze jestescie sąsiadkami
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:58   #4573
figa84
Zakorzenienie

widziałyście? https://www.facebook.com/brightside/...26154/?fref=nf
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:02   #4574
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Ja prawie cały czas śpię na prawym... inaczej po prostu się nie da, na plecach po pół minuty ból nie do wytrzymania, na lewym boku to samo- myślę, że to wynika z tego, jak Mała jest ułożona, jak się kładę na lewym to zaraz mnie boli i jej chyba też niewygodnie bo zaczyna się zaraz tak kotłować, że nie nie idzie wytrzymać... na szczęście mi się nic nie dzieje jak leżę tak na prawym, jedyna pozycja w której mogę spać normalnie czy odpoczywać...
babeczka nam na jodze mowila ze wygodniej jest spac na tym boku na ktorym dziecko ma plecki. u mnie sie sprawdza

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
staaaare ale dobre

nic to, ide na spacer i zakupy na targ, trzeba by jakis obiad trzasnac
Stary 2016-01-14, 12:07   #4575
agaczilla21
Zakorzenienie

Badzia taki dupny dzień dzisiaj...szczerze mówiąc nawet mi się nie chce z domu ruszać...
Stary 2016-01-14, 12:08   #4576
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Tak :-D mega. Az krew w zylach mrozi
Stary 2016-01-14, 12:36   #4577
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Już kiedyś widziałam gdzieś w internetach zazdroszczę refleksu, bo ja ze swoimi ruchami i łapami jak grabie co najwyżej szkody mogę wyrządzać

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
babeczka nam na jodze mowila ze wygodniej jest spac na tym boku na ktorym dziecko ma plecki. u mnie sie sprawdza

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

staaaare ale dobre

nic to, ide na spacer i zakupy na targ, trzeba by jakis obiad trzasnac
Mądrze ta babka od jogi mówi- mój mały ma nóżki teraz po lewej stronie i za nic nie da mi usnąć na tym boku, dlatego teraz u mnie wygrywa prawy bok, czasem jak bąbel śpi, to przemycam się na lewy bok .

Ja robię sos śmietanowy z filetem z kurczaka (w kostkę) i pieczarkami, do tego makaron- życzenie córki
Stary 2016-01-14, 12:40   #4578
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
może temu moja pediatra nie chciała uwierzyć, że chodzimy do nich do ośrodka jak pierwszy raz przyszłam z zakatarzonym dzieckiem w wieku 2,5 roku

widzę do mnie jeden zjazd wcześniej

Z angielskiego też miałam fajną kobitkę... każdy możliwy wyjątek potrafiła wyciągnąć a na studiach załapałam się na grupę zaawansowaną i lecieliśmy tylko słówkami z języka technicznego... W efekcie czego się uwsteczniłam i musiałam sobie podstawy na nowo przypominać. Do tej pory jak jestesmy gdzieś za granicą, to tż ze mnie sika jak szukam podstawowych słówek On nie ma żadnego problemu z językami, łapie szybko i jakoś mu to z głowy nie wypada
Nasza pediatra też nas zna głównie ze szczepień. Wprawdzie Tusia łapie jakieś katary, ale to w zasadzie tyle i nie trzeba z nią po lekarzach łazić. Tfu tfu.

No ja wiem jak tam do Ciebie się jedzie, tam też mamy rodzinę. I co roku na cmentarz tam jeździmy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 12:45   #4579
Zakorzenienie

Cytat:
Już kiedyś widziałam gdzieś w internetach zazdroszczę refleksu, bo ja ze swoimi ruchami i łapami jak grabie co najwyżej szkody mogę wyrządzać

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Mądrze ta babka od jogi mówi- mój mały ma nóżki teraz po lewej stronie i za nic nie da mi usnąć na tym boku, dlatego teraz u mnie wygrywa prawy bok, czasem jak bąbel śpi, to przemycam się na lewy bok .

Ja robię sos śmietanowy z filetem z kurczaka (w kostkę) i pieczarkami, do tego makaron- życzenie córki

Moja tak samo wierci mi dziury na lewym boku wiec jak sie przestaje ruszać to czmychnął na lewy

Ja chyba zrobię pieczone udka z kurczaka i frytki z batatow jak beda na targu. Dla młodej marchewka z jabłkiem a dla mnoe cykoria

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Nasza pediatra też nas zna głównie ze szczepień. Wprawdzie Tusia łapie jakieś katary, ale to w zasadzie tyle i nie trzeba z nią po lekarzach łazić. Tfu tfu.

No ja wiem jak tam do Ciebie się jedzie, tam też mamy rodzinę. I co roku na cmentarz tam jeździmy

Nas dobrze poznali jak młoda miała roki poszła do zloba. 3 miesiące to co chwila byliśmy w przychodni. Ale od tamtej pory na szczęście tez tylko katar. Często ale 2/3 dni i po kłopocie

Stary 2016-01-14, 12:53   #4580
butterfly20
Zakorzenienie

Powiem Wam,że od wczoraj już się tak lepiej czuję, że jestm pewna,że wytrwam te 3 tygodnie. O!

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Ano...to jest prawda
I jak postępuje z takimi?
Ja chyba nie poślę Tusi do szkoły w wieku 6 lat. Chyba,że zobaczę,że naprawdę nudzi się już w przedszkolu itp...no ale na to jeszcze mamy czas...

Mój brat i bratowa posłali w tym roku swojego syna, ale do prywatnej podstawowki. I się cieszą, bo młody tam jest do 17tej, ale wraca już z odrobionymi lekcjami, ma dużo zajęć pozalekcyjnych...
Czy tylko ja widzę w tym coś złego?
Bo mi się wydaje,że w tym wieku ZABAWA w domu( normalna zabawa a nie tenis, angielski itp.) jest dzieciom bardzo potrzebna nie tylko do rozwoju, ale i odpoczynku?
I czy dobrze myślę,że fajnie jak rodzice jednak pomagają dziecku w odrabianiu lekcji, poświecają mu czas, tworzy się więź?

Mam wrażenie, jakby się cieszyli, bo się go pozbyli...

Cytat:
Piękne masz widoki , u nas nie jest tak ładnie, a śniegu trochę więcej.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

a ja z angielskim, dla mnie niemiecki i rosyjski znacznie łatwiejsze

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

trzymaj się Esorku, bardzo szybko poszło to odwodnienie .
to u mnie zdecydowanie angielski najlepiej idzie, włoskiego się uczyłam to też jeszcze coś pamiętam, ale niemca ani krzty

Cytat:
jak męski narząd rozrodczy
no właśnie

Cytat:

no widziałam, przerażające, ale brawa dla tatusiów

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Moja tak samo wierci mi dziury na lewym boku wiec jak sie przestaje ruszać to czmychnął na lewy

Ja chyba zrobię pieczone udka z kurczaka i frytki z batatow jak beda na targu. Dla młodej marchewka z jabłkiem a dla mnoe cykoria

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Nas dobrze poznali jak młoda miała roki poszła do zloba. 3 miesiące to co chwila byliśmy w przychodni. Ale od tamtej pory na szczęście tez tylko katar. Często ale 2/3 dni i po kłopocie

u nas tfu tfu póki co spokoj. oprócz kataru. tfu tfu tfu

Stary 2016-01-14, 13:06   #4581
Aninis
Zakorzenienie

ooo matko co się dzieje dziewczyny zaczęłam nadrabiać, co popisałyście z rana, a tu takie sensacje. Zdrówka Wam życzę, mam nadzieję, że doczytam w kolejnych stronach, że już jest lepiej.

Cytat:
Wszędzie piszą, że niewolno na plecach i na prawym.
Szukałam badań w tym temacie - liczba zgonów dzieci śpiących na lewym boku 2 na 1000, liczba śpiących tylko na prawym lub plecach 4 na 1000. Przy czym i tak przyczyną nie było niedotlenienie. Przy czym znalazłam całe 1 badanie, dalej mi się nie chciało grzebać.
Tak czy inaczej rozgrzeszyłam się, że nie umiem całej nocy przespać na jednym boku, dla mnie to jest niewykonywalne.
ooo to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.
Przecież nie da się przespać całej nocy na lewym boku... bo wszystko drętwieje - a przynajmniej ja tak mam.
W sumie w większości przesypiam na lewym boku, bo wtedy mi mniej żołądek dokucza, ale i tak muszę się zawsze po jakimś czasie na prawy przekręcić, bo mi wszystko drętwieje i zaczyna boleć

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
omg... mam durnego kota... młoda go wzieła na ręcę i nosi jak dziecko, mówię jej, żeby go nie nosiła, bo to jest kot. A ta do mnie "cicho, bo kotek zasypia". Patrzę, a ten durny kot faktycznie śpi

Ja mam przwijak z Ikei, który mi siostra kupiła chyba we wrześniu... do tej pory tż tego nie złożył Prędzej sama to zrobię niż on....

A ja wczoraj zastawiłam pułapkę i na razie nic... jestem niepocieszona.
Ale uśmiałam się, bo wanienka mi idealnie pasuje do gondoli, tzn. fajnie w nią wchodzi i stabilnie się w niej trzyma i mówię do tż, że niezły stojak pod wanienkę odkryliśmy hahaha

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Hania ma ładną wagę . Oby jak najszybciej zbadał Ciebie ten lekarz

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mnie często brzuch boli jak na okres , ale poza tym, że szyjka minimalnie się skróciła i poza tymi skurczami nic się nie dzieje .

Też na to liczę, mnie jak dziecku bardzo dokuczały te bóle, w nocy budziłam się z płaczem, tato masował mi nogi i kolana. Pamiętam, jakie to bolesne było :mad:.
Też przez to przechodziłam. Ból mega i nie mogłam przez to spać, budziłam się z płaczem. Pamiętam, że moja mama smarowała mi nogi maścią rozgrzewającą i owijała elastycznym bandażem.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:10   #4582
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam,że od wczoraj już się tak lepiej czuję, że jestm pewna,że wytrwam te 3 tygodnie. O!

Ja chyba nie poślę Tusi do szkoły w wieku 6 lat. Chyba,że zobaczę,że naprawdę nudzi się już w przedszkolu itp...no ale na to jeszcze mamy czas...

Mój brat i bratowa posłali w tym roku swojego syna, ale do prywatnej podstawowki. I się cieszą, bo młody tam jest do 17tej, ale wraca już z odrobionymi lekcjami, ma dużo zajęć pozalekcyjnych...

Bo mi się wydaje,że w tym wieku ZABAWA w domu( normalna zabawa a nie tenis, angielski itp.) jest dzieciom bardzo potrzebna nie tylko do rozwoju, ale i odpoczynku?

I czy dobrze myślę,że fajnie jak rodzice jednak pomagają dziecku w odrabianiu lekcji, poświecają mu czas, tworzy się więź?

to u mnie zdecydowanie angielski najlepiej idzie, włoskiego się uczyłam to też jeszcze coś pamiętam, ale niemca ani krzty

no właśnie

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Mam takie samo zdanie co do zajęć pozalekcyjnych etc

Dobrze ze lepiej die czujesz, 3 tyg to chwilka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Nie ma batatow nigdzie buuu

Stary 2016-01-14, 13:13   #4583
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ooo matko co się dzieje dziewczyny zaczęłam nadrabiać, co popisałyście z rana, a tu takie sensacje. Zdrówka Wam życzę, mam nadzieję, że doczytam w kolejnych stronach, że już jest lepiej.

ooo to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.
Przecież nie da się przespać całej nocy na lewym boku... bo wszystko drętwieje - a przynajmniej ja tak mam.
W sumie w większości przesypiam na lewym boku, bo wtedy mi mniej żołądek dokucza, ale i tak muszę się zawsze po jakimś czasie na prawy przekręcić, bo mi wszystko drętwieje i zaczyna boleć

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

A ja wczoraj zastawiłam pułapkę i na razie nic... jestem niepocieszona.
Ale uśmiałam się, bo wanienka mi idealnie pasuje do gondoli, tzn. fajnie w nią wchodzi i stabilnie się w niej trzyma i mówię do tż, że niezły stojak pod wanienkę odkryliśmy hahaha

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Też przez to przechodziłam. Ból mega i nie mogłam przez to spać, budziłam się z płaczem. Pamiętam, że moja mama smarowała mi nogi maścią rozgrzewającą i owijała elastycznym bandażem.
Bez względu na to jak ktoś lubi albo ile się kręci to jest to właśnie pozycja najbardziej zalecana. I zarówno moja gin jak i moja ciocia położna mi o tym mówiły MI też zdarza się w nocy przekręcić na prawy bok, ale jednak większośc na lewym śpię lub na lewo-brzuchu hehe (zawsze mam rogala, więc się na nim opieram i brzuch, bo ja z tych śpiących na brzuchu i nie umiem tak totalnie na boku).

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Mam takie samo zdanie co do zajęć pozalekcyjnych etc

Dobrze ze lepiej die czujesz, 3 tyg to chwilka

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Nie ma batatow nigdzie buuu

No co ty?Ja zawsze w Piotrze i Pawle kupuję, w Biedrze też bywają.

Stary 2016-01-14, 13:18   #4584
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
To mój tż wyjątek od reguły o co go poproszę żeby zrobił złożył czy naprawił zawsze zrobi czasem mnie się nic nie chce a on po pracy zje obiad i bierze się za robotę 😊
Za to mój tata to len co ma naprawić to zaraz zaraz i tak się duży czasem do pół roku i jak to mama mówi nabiera mocy
Mój tż jest taki sam
Niby mówił, że bez sensu składać teraz łóżeczko, bo będzie się kurzyć ale jak powiedziałam, że chciałabym, żeby już było złożone, to zrobił to wczoraj jak tylko brakujące śruby montażowe doszły
Jak zasypiałam wczoraj, to tak się gapiłam na to łóżeczko i zastanawiałam się, kiedy tam nasze maleństwo będzie leżeć

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Hormony nam chyba buzują pod koniec.. No i jeszcze pogoda taka dupiata ze nic sie nie chce, choc dzisiaj u mnie troche slonca wiec jest lepiej.
Ja bylam u dentysty jakos w 5tym iesiacu bo mnie dziasla bolaly ale chce jeszcze teraz wyskoczyc na szybki przeglad i higinizacje zeby miec z glowy kolejne pol roku do roku
Wstyd się przyznać, ale nie byłam u dentysty chyba z 2 lata

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
ale masz super widoczek... zazdroszczę
Stary 2016-01-14, 13:19   #4585
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć dziewczyny 😊 a ja sobie leżę. Już miałam zastrzyk ze sterydem i kroplówkę z mg. Z ktg wszystko wyszlo ok.
Jutro znowu steryd i być może na weekend do domu i w poniedziałek cc.
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:21   #4586
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

My do pediatry chodziliśmy na te kontrole, jak córka była niemowlakiem- ważenie, mierzenie i takie tam, potem szczepienie i tyle. Czasem jak pójdę, to do zwykłej rodzinnej, bo jest bardzo dobra, a córka ją lubi . Jak katar ma raz na rok, dwa, to woda morska, sok z malin i tyle.

Córka wróciła niedawno ze szkoły, apetyt ma aż miło, już doprasza się o makaron z sosem, mimo, że jest po obiedzie i kanapce, temp. 36,2. Na nic się nie skarży i jutro tez chce iść do szkoły.
Stary 2016-01-14, 13:22   #4587
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaki 😘
Obyś szybciutko wróciła do zdrowia
Stary 2016-01-14, 13:28   #4588
agaczilla21
Zakorzenienie

Ale ładna pogoda. Słoneczko świeci 😊

Lilka ladla zupę i mi powiedziała"pyszne" a potem "mite rzywa" (znakomite warzywa) 😃 padlam 😊
Stary 2016-01-14, 13:28   #4589
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

no właśnie

Pozytywne myślenie to podstawa

U nas nie było wyboru z posłaniem, szkoda nam jej, bo owszem ma ciekawe zajęcia pozalekcyjne, ale wraca późno- ok.16-16:30 . jak tylko się da, mąż odbiera ją wcześniej i jest całkiem inaczej, tym bardziej, ze ja teraz jestem w domu- zje spokojnie w domu obiad( w szkole też), odpocznie, ma czas na zabawę i na naukę. A tak dopiero od 17ej? masakra!
My mamy zdecydować do 31 marca bodajże, czy jeszcze raz dziecko zostaje w 1 klasie i idzie normalnie, jako 7latek, czy jednak posyłamy dalej. I tu mamy dylemat, jeśli chodzi o naukę, to dobrze sobie radzi, ale to gadanie i to jeszcze taki dzieciak, co lubi się bawić a córka się nie zgadza na powtarzanie klasy .
Stary 2016-01-14, 13:33   #4590
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Agata smaku mi zrobiłas na ta ogorkowa, dobry miesiąc nie jadłam tej zupymasz prawo by Ci sie juz nic nie chciało
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości