|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nasza firma sponsoruje nam lekcje angielskiego- nie dość, ze za darmo to jeszcze w godzinach pracy (nie wiem, czy dalej są, bo teraz w domu siedzę)- słówka i zwroty po angielsku, ale związane z naszą pracą to ciężko szło się nauczyć, a co mówić po hiszpańsku?!
|
|
|
|
|
#4563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój S. nie gada za dużo, ale momentami ciężko mu się skupić. Teraz już jest lepiej, bo wychowawczyni nauczyła się, że z takimi dziećmi trzeba inaczej postępować. |
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Piękne masz widoki
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skad ja to znam ;-) Cytat:
Ja juz przywyklam do beznadziejnego slownictwa.. Na poczatku buntowalam sie ale teraz naucYc sie 300 slow to nic. Ostatnimi czasy prawie po 1000 trzeba bylo na zwykle kolokwium lol Łatwość sie skonczy jak sie dzidzia urodzi :-D
|
|
#4566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole jak ktos soe chce uczyć słówek polecam quizlet .com mozna roboc wlasne zestawy można korzystac z innych. Takie internetowe fiszko
mozna sciagnac na telefon apke. Duzo mozliwosci i szybko wchodza
|
#4568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U okulisty byliśmy, na razie jest dobrze, ale istnieje ryzyko, że córka też będzie miała wadę wzroku, jak ja .My byliśmy u ortopedy jakoś wiosną , wtedy wyznaczył nam wizytę na luty 2016, kiedy ja jeszcze w ciąży nie byłam . Mój mąż bierze 2 tyg. tacierzyńskiego, więc będzie wszystko ogarniał ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Gotuje właśnie ogórkowa i normalnie nic mi się nie chce...
|
|
|
|
#4571 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Esorku- drinkuj sobie kroplówki !!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz taki piękny widok z okna Dzień dobry, widzę, że nocka pełna emocji My się położyliśmy o 1.20. Ja w sumie tak często sikam, że niemożliwością jest żebym spała w jednej pozycji. Zasypiam zawsze na prawym boku ale jak się budzę do wc to jednak z lewego.Mnie skurcze póki co nie męczą. Chyba nie wiem nawet jak takie lekkie wyglądają. Póki co tylko raz w łydce mnie złapało w nocy. Ja już trochę lepiej się czuję. Mam obdarty nos od smarkania ale czosnek jest nadal grany...biedny mój dzidziuś- mam nadzieję, że może jednak smakuje mu Idę zaraz się inhalować ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Pewnie już żyjesz dzisiejszą wizytą
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
pieknie
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
widziałyście? https://www.facebook.com/brightside/...26154/?fref=nf
|
|
|
|
#4574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
ale dobre ![]() nic to, ide na spacer i zakupy na targ, trzeba by jakis obiad trzasnac |
||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia taki dupny dzień dzisiaj...szczerze mówiąc nawet mi się nie chce z domu ruszać...
|
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę refleksu, bo ja ze swoimi ruchami i łapami jak grabie co najwyżej szkody mogę wyrządzać ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
.Ja robię sos śmietanowy z filetem z kurczaka (w kostkę) i pieczarkami, do tego makaron- życzenie córki
|
||
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja wiem jak tam do Ciebie się jedzie, tam też mamy rodzinę. I co roku na cmentarz tam jeździmy
|
|
#4579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak samo wierci mi dziury na lewym boku wiec jak sie przestaje ruszać to czmychnął na lewy ![]() Ja chyba zrobię pieczone udka z kurczaka i frytki z batatow jak beda na targu. Dla młodej marchewka z jabłkiem a dla mnoe cykoria ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Nas dobrze poznali jak młoda miała roki poszła do zloba. 3 miesiące to co chwila byliśmy w przychodni. Ale od tamtej pory na szczęście tez tylko katar. Często ale 2/3 dni i po kłopocie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam,że od wczoraj już się tak lepiej czuję, że jestm pewna,że wytrwam te 3 tygodnie. O!
![]() Cytat:
Ja chyba nie poślę Tusi do szkoły w wieku 6 lat. Chyba,że zobaczę,że naprawdę nudzi się już w przedszkolu itp...no ale na to jeszcze mamy czas... Mój brat i bratowa posłali w tym roku swojego syna, ale do prywatnej podstawowki. I się cieszą, bo młody tam jest do 17tej, ale wraca już z odrobionymi lekcjami, ma dużo zajęć pozalekcyjnych... Czy tylko ja widzę w tym coś złego? Bo mi się wydaje,że w tym wieku ZABAWA w domu( normalna zabawa a nie tenis, angielski itp.) jest dzieciom bardzo potrzebna nie tylko do rozwoju, ale i odpoczynku? I czy dobrze myślę,że fajnie jak rodzice jednak pomagają dziecku w odrabianiu lekcji, poświecają mu czas, tworzy się więź? Mam wrażenie, jakby się cieszyli, bo się go pozbyli... Cytat:
![]() no właśnie ![]() Cytat:
no widziałam, przerażające, ale brawa dla tatusiów ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
u nas tfu tfu póki co spokoj. oprócz kataru. tfu tfu tfu
|
|
#4581 | |||
|
Zakorzenienie
|
ooo matko co się dzieje dziewczyny
zaczęłam nadrabiać, co popisałyście z rana, a tu takie sensacje. Zdrówka Wam życzę, mam nadzieję, że doczytam w kolejnych stronach, że już jest lepiej. Cytat:
to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.Przecież nie da się przespać całej nocy na lewym boku... bo wszystko drętwieje - a przynajmniej ja tak mam. W sumie w większości przesypiam na lewym boku, bo wtedy mi mniej żołądek dokucza, ale i tak muszę się zawsze po jakimś czasie na prawy przekręcić, bo mi wszystko drętwieje i zaczyna boleć ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
A ja wczoraj zastawiłam pułapkę i na razie nic... jestem niepocieszona. Ale uśmiałam się, bo wanienka mi idealnie pasuje do gondoli, tzn. fajnie w nią wchodzi i stabilnie się w niej trzyma i mówię do tż, że niezły stojak pod wanienkę odkryliśmy hahaha ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie samo zdanie co do zajęć pozalekcyjnych etc ![]() Dobrze ze lepiej die czujesz, 3 tyg to chwilka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Nie ma batatow nigdzie buuu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MI też zdarza się w nocy przekręcić na prawy bok, ale jednak większośc na lewym śpię lub na lewo-brzuchu hehe (zawsze mam rogala, więc się na nim opieram i brzuch, bo ja z tych śpiących na brzuchu i nie umiem tak totalnie na boku).---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mówił, że bez sensu składać teraz łóżeczko, bo będzie się kurzyć ale jak powiedziałam, że chciałabym, żeby już było złożone, to zrobił to wczoraj jak tylko brakujące śruby montażowe doszły ![]() Jak zasypiałam wczoraj, to tak się gapiłam na to łóżeczko i zastanawiałam się, kiedy tam nasze maleństwo będzie leżeć ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- ale masz super widoczek... zazdroszczę |
||
|
|
|
#4585 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny 😊 a ja sobie leżę. Już miałam zastrzyk ze sterydem i kroplówkę z mg. Z ktg wszystko wyszlo ok.
Jutro znowu steryd i być może na weekend do domu i w poniedziałek cc. |
|
|
|
#4586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak katar ma raz na rok, dwa, to woda morska, sok z malin i tyle. Córka wróciła niedawno ze szkoły, apetyt ma aż miło, już doprasza się o makaron z sosem, mimo, że jest po obiedzie i kanapce, temp. 36,2. Na nic się nie skarży i jutro tez chce iść do szkoły. |
|
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ładna pogoda. Słoneczko świeci 😊
Lilka ladla zupę i mi powiedziała"pyszne" a potem "mite rzywa" (znakomite warzywa) 😃 padlam 😊 |
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozytywne myślenie to podstawa ![]() U nas nie było wyboru z posłaniem, szkoda nam jej, bo owszem ma ciekawe zajęcia pozalekcyjne, ale wraca późno- ok.16-16:30 My mamy zdecydować do 31 marca bodajże, czy jeszcze raz dziecko zostaje w 1 klasie i idzie normalnie, jako 7latek, czy jednak posyłamy dalej. I tu mamy dylemat, jeśli chodzi o naukę, to dobrze sobie radzi, ale to gadanie i to jeszcze taki dzieciak, co lubi się bawić a córka się nie zgadza na powtarzanie klasy .
|
|
|
|
|
#4590 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

, nasza firma sponsoruje nam lekcje angielskiego- nie dość, ze za darmo to jeszcze w godzinach pracy (nie wiem, czy dalej są, bo teraz w domu siedzę)- słówka i zwroty po angielsku, ale związane z naszą pracą to ciężko szło się nauczyć, a co mówić po hiszpańsku?!
.

.
. Mój mąż bierze 2 tyg. tacierzyńskiego, więc będzie wszystko ogarniał 

to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.
. Oby jak najszybciej zbadał Ciebie ten lekarz