|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Herbaciane pogaduchy :) cz.II
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj w kubeczku w pracy zielona "Japanese Lime-Flowers" ze skórką pomarańczy i rumiankiem. Pachnie fajnie ale smakowo to nie bardzo. Za bardzo rumianek przebija. Mogę pić sam rumianek jak mnie brzuch boli ale jako dodatek to średnio. Miłego przedostatniego dnia tego roku
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU HERBATNICZKI!!
![]() ![]() : simpreza:
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Witam w Nowym roku
Probuje sie ogarnac po tak dlugim leniuchowaniu ale ciezko idzie- choc zrobilam prawie cala liste " do zrobia" na dzis ale oczywiscie zostalo mi pocwiczyc te nie szczesne 30 min. Choc poczekam az syn i tata sie zmyja z horyzatu ![]() w kubku "lipa z malina" Mam nadzieje, ze spedziliscie Swieta Bozego Narodzenia w gronie rodzinnyma a na sylwestra impreza byla do bialego rana
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
witam w nowym roku i życzę Wam wszystkiego najlepszego
Cytat:
już od wczoraj jestem w pracy, ale taki zapieprz na dzień dobry, że nawet nie miałam kiedy do was zerknąć ![]() u mnie mroźno, rano -16 i aż się z domu nie chce wychodzić w kubku ananasowy bastek, którego nie piłam od zeszłego roku ![]() miłego |
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie znowu świątecznie z nad michy z owsianką
![]() Jakoś ciężko mi uwierzyć w Twoje leniuchowanie Pewnie w Twoim wykonaniu wygląda tak, że upiekłaś trzy ciasta zamiast pięciu i wysprzątałaś tylko pół mieszkania ![]() A tak poważnie to jak przygotowania do pracy? Psychiczne nastawienie już jest? A jak z autem, jeździłaś już coś? ![]() Cytat:
Ja tam lubię taką zimę i nie narzekam na mróz, w końcu od tego jest zima Jedyne co mnie martwi przy takiej pogodzie to zwierzaki (w tym ptaki) nżyjące na zewnątrz. Nie wiem jak one sobie biedaki radzą Dwa dni temu znajomy widział jak odkuwali jakiegoś biednego łabędzia z lodu na Wiśle. No ale teraz już podobno ma być coraz cieplej. A w dzbanuszku dalej "marcepanowa" Ale właśnie przyszła mi ochota na porzeczkę z maliną i chyba sobie zaraz zaparzę
|
|
|
#1506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahah zgadlas Nie bylo trzech ciast a tylko dwie tury rogalikow z dzemem truskawkowym do tego pieczen rzymska i ugotowalam kapuste na farsz do pierogow, bo "pierogowe party" mialam miec w ten piatek ale mala zmiana planow bedzie za tydzien- wiec odpuscilam. Co do porzadkow to poodkurzalam dwa pokoje, salon i kuchnie plus wyczyscilam lazienke ( ktora zawsze sprawia mi problem bo najwiecej mam czyszczenia- duza kabina prysznicowa, ktora po blotku z morza martwego wygladala koszmarnie) Przy okazji pyklam liste zakupow i menu na ten tydzie - jeszcze wrzucilam prasowanie, bo bylo na 10 min. Jedynie co nie zrobilam to nie pocwiczylam - postanowienie noworoczne, 21 dni cwiczen na styczen oraz nie zrobilam sobie henny brwi, bo skonczyla mi sie woda utleniona;/ Trening do pracy z uaktualnieniem wiedzy mam 27-28 stycznia wiec obecnie probuje zgrac dom, dziecko i moje zainteresowania/ rozwoj osobisty. Do autka sie przymierzam i ostatnio tak sie zestresowalam ze nie moglam spac a jak usnelam o 1 w nocy to syn obudzil o 3 i 4 rano wiec rano a mam na mysli 8:30 wygladalam jak siedem nieszczesc. Dzis mam w planach przejechac sie po okolicy ale jak mlody wstanie ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- U mnie w koncu sloneczko wyszlo (+7) i przestalo wiac i padac jak szalone- po ostatnich efektach przemokla sciana gdzie sa liczniki do gazu i pradu wbudowane. Okazalo sie ze sie pudelko poluzowalo od wiatru i deszcz tam padal.W chwili obecnej przygotowuje/ planuje zagospodarowanie ogrodkow, bo ostatnio sasiedzi podrzucili nam czyjs kosz na smieci na posesje sadzac ze to nasz. Po wczorajszych 30 minutowch cwiczenia mam zakwasy ale czuje sie o niebo lepiej niz we wrzesniu kiedy zawczasu po porodzie probowalam sie zmierzyc z tymi cwiczeniami. Co najgorsze jeste swiadoma ze po pierwszym tygodniu nie bede wstanie wejsc po schodach do toalety i troche sie boje ale 21 dni to nie wiele w porownaniu z mysla ze wytrwalam ![]() Lista postanowien noworocznych zrobiona i mniej wiecej sprecyzowana co kiedy chce zrobic i osiagnac- ponoc w ten sposob pomaga to w wytrwaniu i ukonczeniu ich. Syn moj jest na etapie klekania i proby podciagania sie do stania; z moja pomoca stoi okolo minuty do trzech ale ladnie rozklada nogi i probuje utrzymac balans ( miesiac temu nawet nie raczkowal Postanowilam ograniczyc toksyczna kolezanke ale po czesc wydaje mi sie ze chwilowa cisza z jej strony to efekt obrazy na mnie za to ze powiedzialam prawde- choc ja mam juz dosyc ( laska nie mysli bo jakos to bedzie a jak przychodzi co do czego to pankuje- wkurzyla mnie stwierdzeniem co wyczytalam w google) i wyswiatczy mi wielka przysluge jesli juz sie wogole nie odzywajac do mnie ![]() Rok 2016 ma haslo: Szanuje siebie i moj czas!
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2016-01-06 o 14:09 |
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj zapomnialam napisac najwazniejszego: w dzbanuszku herbata "inspiracja" i to kolejne parzenie. ( By nie bylo spamu
A dzis zawiazlam moich na basen i przywiozlam- tak sie zast Fakt zgasl mi raz ale to juz na parkingu bo Pan byl tak szeroki ze obok niego nie moglam przejechac aute, No i moj konik tj parkowanie wyszlo mi katastrofalnie - w wyimaginowanym garazu rozwalilam przednia scianeJestem dumna z siebie. Pociagnelam 3 dzien cwiczen ktore powoduja ze ledwo co chodze - jeszcze 18
|
|
#1508 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam piątkowo
![]() mam taki zarobiony tydzień, że coś. Nie wiem czy to wina mojego urlopiku czy to, że jest początek roku i trochę więcej roboty zawsze na początku ![]() Cytat:
![]() a jak jest mały mrozik i prószy śnieżek tak jak u mnie teraz, to jest bardzo fajnie przy tobie mam wrażenie, że ja nic w domu nie robię ![]() ![]() Cytat:
ale najważniejsze, że się przełamałaś w kubku zielona z mango, która mi się już kończy ![]() miłego dnia i weekendu |
||
|
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
Jestem pewna, ze to nie prawda.
Ja mam chyba obsesje kompulsywno- maniakalna Przedtem bylam zlosnica i lubialam kotrolowac wszystko ale zycie zmienia-zwiazek z moim mezem, ktory jest moim calkowitym przeciwienstwem i moj syn zmienilo wszystko. I jedyna pozostaloscia po starej mnie jest dom
|
|
#1510 |
|
Wtajemniczenie
|
Pstra, nic się nie martw, ja mam podobnie
![]() Aneta, to ja chyba jestem Twoim przeciwieństwem. Tzn. złośnica też jestem ale co do kontroli to mam wrażenie, że u mnie zawsze panuje jeden wielki chaos. No może trochę wyolbrzymiam ale moje życie nigdy nie było uporządkowane. A co do parkowania to wiesz... praktyka/ćwiczenie czyni mistrza ![]() U mnie na dobranoc (w szklaneczce tym razem) pyszna gunpowder malina z porzeczką ![]() Miłej nocy
|
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bylam nieziemska balaganiara do czasu matury a potem na uczelni nauczylam sie dbac o moje interesy - choc w tedy nie bylam tak systematyczna a szkoda. Chce duzo wiec musze jakos to zaplanowac z duzym marginesem dla mojego dziecka poza tym jak mam zajecie to nie mysle o gupotach lub zlosliwosciach innych. Kobiety wy pracujecie, ja siedze w domu. Lubie gotowac a porzadek mnie relaksuje. I najwazniejsze planuje kolejne dziecie a ponoc z dwoma to juz zawrot glowy wiec tak sobie mysle: pogodze prace, dom, syna i moje rzeeczy i bede gotowa na kolejne babe. W kubku ostatnie parzenie "Inspiracji" i kolejny dzien cwiczen za mna mialam dzis tylko problem z podnoszeniem przedmiotow z podlogi ale to nic
|
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I (przynajmniej w moim przypadku) lekką nutką zazdrości ![]() I jestem przekonana, że poradzisz sobie i z dwójką i poradziłabyś sobie i z piątką dzieci U mnie dziś jak na razie kawinka ale za chwilę chyba sobie "marcepanową" zaparzę. Albo którą z tych z Yogi Tea bo to też trzeba wypijać. Miłej niedzieli
|
|
|
#1513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Brzmi bardzo slodko ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Ja zrobilam lukier do wczorajszych pierniczkow ale ze mam manie oblizywania to pare razy zafundowalam sobie bombe cukrowa W kubku dalej "inspiracja" Milej niedzieli zycze
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wtorkowo
Ale u nas się cicho zrobiło ostatnio. Trzeba trochę podkręcić ten nasz kochany wątek ![]() Święta się pokończyły, w pracy się uspokaja to wracamy na posterunek No chyba, że jeszcze na ferie się wybieracie Pstra pewnie gdzieś w góry popędzi ![]() U mnie dzisiaj jak na razie tylko biała z granatem ale właśnie myślę nad jakąś kolejną herbatką
|
|
#1515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() u mnie się niestety w pracy jeszcze nie uspokaja mam ciągle mnóstwo roboty, tym bardziej że z przyczyn osobistych idę na trochę na bezpłatny więc muszę się trochę odrobić ze wszystkim a w kubku bastek ananasowy bo nic innego aktualnie nie mam ![]() miłego |
|||
|
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie sama do końca nie wiesz jeszcze...Skoro z powodów osobistych to mam nadzieję, że wszystko Ci się poukłada po Twojej myśli.
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, zobaczymy jeszcze na jak długo i co z tego wszystkiego wyjdzie
dziękuję za dobre słowo ![]() czy żeby pisać na forum z telefonu, to trzeba jakąś specjalną aplikację czy normalnie się korzysta jak na kompie? |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Właśnie próbuję 😀
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Widzę że mi buźka nie przeszła |
|
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pu-erh a rooiboos tee
Cytat:
|
|
|
#1521 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Teraz to tak, bo zamlodu we wszystko sie pakowalam jak leci i to na wlasne zyczenie ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() Brzydal to : brzydal : ![]() Cmok to : cmok: ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- tez sie zgadzam
BBL ![]() squat challenge ![]() Focus T25 ![]() 21 day fix ![]() PiYo w planach: Focus T25 Insanity Max: 30 Edytowane przez aanetaa007 Czas edycji: 2016-01-12 o 17:19 |
||||
|
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
W dzbanku swiezo zapazona "czerwona pasja"
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Aneta, to to teraz masz zabawę z synkiem. Nie dość, że ćwiczenia fizyczne to i psychiczne bo musisz być skupiona, skoncentrowana i ogarniać wszystko Zacznie chodzić to i bieganie dojdzie ![]() Pstra, jak idą ćwiczenia na telefonie? Podobno praktyka czyni mistrza ![]() U mnie jak na razie wielki kubełek kawinki ale zaraz gunpowder malinowo-porzeczkowy sobie zaparzę. A za oknem słońce i wielkie czarne, chmury na horyzoncie
|
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
w młodości to każdy robi głupoty Cytat:
dziękuję Cytat:
to dobrze, bo nie lubię za dużo pobierać bo do tylu danych chcą mieć dostęp, że mi się nie uśmiecha im to dawać ![]() wczoraj spróbowałam i wyszło w miarę prosto więc już nie ćwiczę ![]() u mnie dziś z rana ślizgawica, trzeba nieźle się napinać żeby nie wywinąć orła ale w miarę ciepło się teraz zrobiło tylko strasznie ponuro ![]() w kubku ananasowa miłego |
|||
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry czwartkowo
![]() Za oknem słoneczko świeci ale jest dość mroźno. Podobno od przyszłego tygodnia zima wraca. Ja tam nie narzekam, lubię zimę (tak jak i pozostałe pory roku) ale żal mi zwierzaków, które nie mają dachu nad głową. W szklaneczce moja ulubiona ostatnimi czasy gunpowder ![]() Miłego czwartku
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
![]() odwołuję co wczoraj napisałam odnośnie ślizgawicy. Wczoraj to było jedynie ślisko a ślizgawica jest dzisiaj. Wczoraj popołudniu był jakiś deszczośnieg a w nocy przymroziło i dziś jest dość ciekawie ![]() czy to może "Kwiat jednej nocy"? też ją lubię i nawet mam w domu jeszcze trochę ![]() u mnie dalej ananasowa miłego |
|
|
|
|
#1527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle, że to "czysta" gunpowder, bez senchy, przez co jest ciemniejsza i taka "kuleczkowa" O, takie cóś ![]() A te poziomki brzmią smacznie Ogólnie właśnie lubię te "czerwone owoce", czyli maliny, poziomki, porzeczki jako dodatek. Truskawki już trochę mniej bo są za słodkie i wydają mi się mdłe. To znaczy do wcinania super, mogę kilogramami, ale do herbaty już mniej
"Trzeba śmiać się nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu" / Jean de La Bruyere http://www.centaurus.org.pl/ Cmentarz dla zwierząt Edytowane przez Galijka Czas edycji: 2016-01-14 o 12:10 |
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do truskawki w herbacie, to piłam jedną i wcale nie było tych truskawek czuć i mi za bardzo nie podeszła
|
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A truskawki to w zimie zawsze można sobie mrożone dorzucić Po uprzednim rozmrożeniu oczywiście
|
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- U mnie w dzbanku po raz kolejny: "Czerwona pasja Szczególnie aromatyczne połączenie zielonej herbaty Sencha z owocami wiśni, malin i jeżyn. Słodki posmak owoców wspaniale kontrastuje z lekko kwaskowatymi płatkami hibiskusa. Napar ofiarowuje nam łagodny, świeży smak, a dookoła unosi się wykwintny aromat. Czerwona Pasja doskonale sprawdzi się jako orzeźwiający dodatek podczas spotkań towarzyskich(...)" - cytat ze strony Czas na Herbate I smakuje nieziemsko ale w dzbanku wyglada jak czarna herbata
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.

: simpreza:

Pewnie w Twoim wykonaniu wygląda tak, że upiekłaś trzy ciasta zamiast pięciu i wysprzątałaś tylko pół mieszkania
Jedyne co mnie martwi przy takiej pogodzie to zwierzaki (w tym ptaki) nżyjące na zewnątrz. Nie wiem jak one sobie biedaki radzą
Dwa dni temu znajomy widział jak odkuwali jakiegoś biednego łabędzia z lodu na Wiśle.
od wiatru i deszcz tam padal.
Fakt zgasl mi raz ale to juz na parkingu bo Pan byl tak szeroki ze obok niego nie moglam przejechac aute,