|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
.Cwane masz ciciory, pewnie w duchu śmieją się z Twojego pomysłu Ja mam młodsze rodzeństwo i mama siła rzeczy w nocy zajmowała się najmłodszą, a mi tato nogi masował - lubiłam z nim spać, bo późno w nocy oglądał westerny, jeszcze w czarno- białym telewizorze, ja udawałam, ze śpię a tylko wyglądałam zza niego na tv
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, może lepiej, że zorganizowali dziecku takie zajęcia, niż gdyby mieli w domu włączać mu po prostu tv, lub sadzać przed kompem.
|
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, teraz też przyłapuję sie na tym, że opieram się trochę o brzuch ( całkiem na boku się nawet nie utrzymam), ale bez podpórki , jeśli nie liczyć brzucha ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
, zawsze to jeszcze kilka dni maluch posiedzi w bezpiecznym miejscu
|
||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ciężko było mi się przestawić, że nie mogę na brzuchu spać. I teraz też tak trochę jestem przechylona do przodu jak śpię na boku Zawsze zasypiam na lewym boku i czasem się dziwię, że jak budzę się po 2-3 godz. na siku, to jestem w tej samej pozycji, co zasnęłam... ale najczęściej noga w udzie już pobolewa od ucisku ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- ooo a cc już tak na 100% |
|
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata- dobra ta Twoja mała- znakomite warzywa
Mi się strasznie zachciało kanapek z dżemem wiśniowym, do tego szklanka zimnego mleka , miałam nadzieję, że będzie kwaśny i ostry. Nie ma to jak domowy, ale domowe wyjedzone, trzeba do teściowej lub babci męża się uśmiechnąć.
|
|
|
|
#4596 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Motyl masz piękne krajobrazy za oknem, tylko zazdrościć ...u mnie jedno wielkie blokowisko
![]() Esorku zdrowiej nam szybko Magdzinska moze to i lepiej jak dzidziusia jeszcze przypisuje w brzuszku, dobre i kilka dni będzie dobrze ![]() Moja mała jak widzi w tv jakiegoś bobaska ( reklama) to zastyga w zabawie i patrzy z zaciekawieniem ciekawe jestem jak ona zareaguje na braciszka juz nie mogę sie doczekać
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny- nie jestem pewna na 100%, ale chyba któraś kupowała termometr na podczerwień z lidla.
Jak tak, to jak one się sprawują? Warto kupić? Bo od 16.01. bodajże mają być w lidlu termometry i nie wiem, czy kupić . Mam w domu elektroniczny, więc jakoś specjalnie mi się nie pali...
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
I jak opieka? Jedzenie? warunki? Wszystko pozytywnie?
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno, beda ziemniaczki zapiekane. Ale za to dorwalam czerwone pomarancze i bedzie salatka ze szpinaku, kurczaka i czerwonych pomaranczy mniam ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zębową obsesję Raz w roku higiniezacja (piaskowanie, skaling) i przeglad co pol roku. Jak bylam mała to wychodzily mi juz zepsute stale zeby i wszystkie mam leczone. Strasznie sie ucierpialam z nimi. Ale od kilku lat spokoj wiec dbam o nie bardzo ![]() No i na karcie ciąży mam obowiazkowe pole dow pisania ze byl przeglad w ciazy - przynajmniej obowiazkowe dla mojej gin ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Esor jak tam zdrówko? ? Lucy co u Ciebie ? Będą ściągać presar? Postanowilas juz coś?
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, mój tż jak odkurza, to zawsze odkurza również mnie, bo wiecznie mnie koty oblegają i jestem w kłakach
|
|
|
|
#4604 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój za to chce robić zadanie tylko ze mną W sumie siadam z nim i robimy, bo tak jest szybciej. Ale staram się, żeby choć trochę robił samodzielnie, bo przecież doby mi nie wystarczy za chwilę.Cytat:
My nie mieliśmy wyboru, ale zgadzam się, że przedszkole (zerówka) jest w tym wieku lepsze. Mój syn się oburzył jak tż go zapytał czy chciałby jeszcze raz chodzić do pierwszej klasy Faktycznie chyba by się zanudził. Dodatkowe zajęcia są ok, tylko z umiarem! Jak młody zaczyna lekcje o 12 i kończy po 16, to po odrobieniu zadania jest taki zmęczony, że zasypia w 3 min. Cytat:
Dużo zdrówka!---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co spakowalam torbe ubranek dla małej na wyjscie
![]() ![]() zeby nie bylo ![]() :roll eyes:Ale odpukać od rana nic nie boli
|
#4606 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ktg jeżdżę i normalnie wracam, te zastrzyki tez miałam dwa dni z rzędu i po prostu przyjechałam na chwilę do szpitala po nie. Cytat:
![]() Moja śpi, jak zasypiała to powiedziała mi kilkadziesiąt razy,że mnie kocha hehe. A dzisiaj zrobiłam taką potrawkę z indyka z cieciorką ![]() Cytat:
Bo wiem,że w klasach początkowych są zmiany, ale ten mój bratanek w listopadzie skończył 6 lat, a jest tam codziennie od 8 do 17. Cytat:
No ale, każdy sobie wychowuje dziecko jak chce, moje długo nie będą miały tabletów w rękach. Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj na SR zwiedzamy porodówkę
![]() ![]() |
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz ogarnięta z grubsza...za godzinę jadę. Jeszcze włosy ułożyć i się ubrać i mogę iść...
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() riliiiiiiiiiii?![]() Cytat:
A mój bratanek jest tam codziennie od 8 do 17, dla mnie to za dużo. No ale ja to ja. Ja nawet z moją córką nie umiem się rozstać na dłużej niż 4 godziny ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- to może być dla ciebie szok
|
|
#4610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w szoku zwiedzając porodowke i widząc ten prl...jedna sala, 4 lozka poprzedzielane malymi ściankami...dobrze że miałam rodzinny to chociaż intymności trochę mieliśmy...
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
o to już wiem co ugotuję jutro kciuki za wizytę Cytat:
o proszę na wycieczkę się wybieracie może aparat weź zachciało mi się sprzątania dziś od rana pranie, prasowanie zrobione pozostaje kuchnia ale już padam..więc może za chwilę ![]() Esor zdrówka
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja obekrzalam na yt przepis kochamgotowac na kurczaka w sosie teryaki i zaraz umre :-D :-D :-D
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzieci mają świńskie popołudnie. Jak dobrze że zaraz wychodzę...
|
|
|
|
#4616 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, od rana- autobus ma o 7:00, powrotny 15:09- jedzie przez wszystkie możliwe wioski i dlatego tak długo schodzi - co lepsze, szkoła jest w naszej miejscowości, ale ponieważ szkoła odpowiada za dzieci, jeździ autobusem i mimo, że to jedna miejscowość, to autobus ma taką trasę, że wyjeżdża spod szkoły, zahacza o okoliczne wsie, potem wraca do naszej miejscowości a nasza ulica jest końcowym przystankiem- chore, wiem . Lekcje ma od 8 do 12:25, potem zajęcia dodatkowe, taniec, a na koniec świetlica.Podziwiam ją, ze jest taka dzielna, panie też ją chwalą za to , w autobusie i na świetlicy ma koleżanki z 5 klasy podstawówki .Jak jest możliwość, to mąż ją wcześniej zabiera, bo zwyczajnie nam jej szkoda, ale sa takie dni, ze córka nie chce wcześniej wracać, tylko dopiero autobusem, bo np. robią coś ciekawego. Moja nie ma tabletu, komórki, laptopa tez jej nie dajemy, czasem bawi się swoim edukacyjnym. Rzeczywiście- toż cycki sobie przygniotę śpiąc na brzuchu .---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
, ale jak mówisz, że ok, to kupię, o ile dolecę , teraz mają być po 49 zł.
|
|||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze jej to zrobi że już sama sobie radzi
|
|
#4618 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam ciocię przedszkolankę i ona mówi, że rodzice często dla swojej wygody zostawiają dziecko od rana do 17 bo np. jest młodsze rodzeństwo i ten przedszkolak też to w przedszkolu odreagowywuje. No i często są dodatkowe zajęcia, które są niespełnioną ambicją rodziców. Mam koleżankę, która ze względu na to, że jest w Warszawie zupełnie sama i musi siebie utrzymać i swojego 4-latka zostawia w przedszkolu własnie od 7-17. I ona to przeżywa i on ![]() Ja to pamiętam, że przedszkole czy pierwsze klasy (1-3) to maks do 14 były. Obiad, godzina lekcji i potem do zmroku podwórko. Albo jak zimno czy deszcz cała kamienica się do kogoś zwalała i się razem bawiliśmy. Cytat:
Ja chyba jeszcze dłużej. Dla mnie to najgorsi złodzieje zaraz po politykach. Nawet wczoraj TŻ do mnie, że słyszał w TV, że ósemki to raczej się wyrywa (ja to mu mówiłam bo u mnie wszyscy znajomi tak zrobili) a on w grudniu chodził do dentystki i mu coś tam przy dwóch robiła... No ale tak jak mówię- nie jestem wzorem do naśladowania pod tym względem więc jak chciał to chodził- nie zabraniałam. Wyda kasę dodatkowo za jakiś czas za ich wyrwanie Cytat:
Ja też !!! Tylko jak będzie mleko w cycach to może być trochę mało komfortowo. Masakra... Ja jakiś czas temu weszłam na stronę szpitala gdzie chcę rodzić i mnie osłabiło. Tam jest ok, nowe wszystko, normalnie wyglądające ale jakoś tak...brrr....
|
|
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
Amb warunki bdb
sale2-osobowe, bezpłatne wifi Zalapalam sie na obiad i bardzo smacznie bylo co dziwnego ale raczej pozytywne ze jedzenie jest na jednorazówkach i nie trzeba mię swojego tylko wyrzuca sie i nie trzeba z tym wedrowac pozniej za salowa.Co do opieki polozne sa bardzo o mile, co chwile ktos przychodzi i pyta czy wszystko dobrze. Akurat dzisiaj ma dyżur moja Pani Dr i od rana ba cc za cc. I jest bardzo dużo pacjenta. Zostawili mnie ze względu na na to ciśnienie a poza tym Pani Dr powiedziała ze powinni sie go podawać w szpitalu i byc pod okiem bo może dojść do obrzęku pluc ale to bardzo rzadko sie zdarza. Dziewczyny dziękuję za kciuki
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2016-01-14 o 15:18 |
|
|
|
#4620 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Magdadzinska o matko!!!!
dziewczyno już zobaczysz w pon swoje maleństwo, ale super KCIUKI OGROOOOOOMNE ![]() A ja melduje się z gorączka 38.6 Czuje się fatalnie oby paracetamol zbil trochę w dół....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.

zaczęłam nadrabiać, co popisałyście z rana, a tu takie sensacje. Zdrówka Wam życzę, mam nadzieję, że doczytam w kolejnych stronach, że już jest lepiej.
to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.

.

No trudno, beda ziemniaczki zapiekane. 

Dużo zdrówka!
.

- co lepsze, szkoła jest w naszej miejscowości, ale ponieważ szkoła odpowiada za dzieci, jeździ autobusem i mimo, że to jedna miejscowość, to autobus ma taką trasę, że wyjeżdża spod szkoły, zahacza o okoliczne wsie, potem wraca do naszej miejscowości a nasza ulica jest końcowym przystankiem- chore, wiem
dziewczyno już zobaczysz w pon swoje maleństwo, ale super
KCIUKI OGROOOOOOMNE