Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 13:34   #4591
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ooo matko co się dzieje dziewczyny zaczęłam nadrabiać, co popisałyście z rana, a tu takie sensacje. Zdrówka Wam życzę, mam nadzieję, że doczytam w kolejnych stronach, że już jest lepiej.

ooo to, że na plecach nie wolno, to jakiś czas temu czytałam... ale, że na prawym boku też nie wolno, to dla mnie szok.
Przecież nie da się przespać całej nocy na lewym boku... bo wszystko drętwieje - a przynajmniej ja tak mam.
W sumie w większości przesypiam na lewym boku, bo wtedy mi mniej żołądek dokucza, ale i tak muszę się zawsze po jakimś czasie na prawy przekręcić, bo mi wszystko drętwieje i zaczyna boleć

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

A ja wczoraj zastawiłam pułapkę i na razie nic... jestem niepocieszona.
Ale uśmiałam się, bo wanienka mi idealnie pasuje do gondoli, tzn. fajnie w nią wchodzi i stabilnie się w niej trzyma i mówię do tż, że niezły stojak pod wanienkę odkryliśmy hahaha

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Też przez to przechodziłam. Ból mega i nie mogłam przez to spać, budziłam się z płaczem. Pamiętam, że moja mama smarowała mi nogi maścią rozgrzewającą i owijała elastycznym bandażem.
No właśnie, to chyba facet, co nigdy nie był w ciąży wymyślił to spanie na lewym boku .

Cwane masz ciciory, pewnie w duchu śmieją się z Twojego pomysłu .

Ja mam młodsze rodzeństwo i mama siła rzeczy w nocy zajmowała się najmłodszą, a mi tato nogi masował - lubiłam z nim spać, bo późno w nocy oglądał westerny, jeszcze w czarno- białym telewizorze, ja udawałam, ze śpię a tylko wyglądałam zza niego na tv
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:36   #4592
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Powiem Wam,że od wczoraj już się tak lepiej czuję, że jestm pewna,że wytrwam te 3 tygodnie. O!

I jak postępuje z takimi?
Ja chyba nie poślę Tusi do szkoły w wieku 6 lat. Chyba,że zobaczę,że naprawdę nudzi się już w przedszkolu itp...no ale na to jeszcze mamy czas...

Mój brat i bratowa posłali w tym roku swojego syna, ale do prywatnej podstawowki. I się cieszą, bo młody tam jest do 17tej, ale wraca już z odrobionymi lekcjami, ma dużo zajęć pozalekcyjnych...
Czy tylko ja widzę w tym coś złego?
Bo mi się wydaje,że w tym wieku ZABAWA w domu( normalna zabawa a nie tenis, angielski itp.) jest dzieciom bardzo potrzebna nie tylko do rozwoju, ale i odpoczynku?
I czy dobrze myślę,że fajnie jak rodzice jednak pomagają dziecku w odrabianiu lekcji, poświecają mu czas, tworzy się więź?

Mam wrażenie, jakby się cieszyli, bo się go pozbyli...

to u mnie zdecydowanie angielski najlepiej idzie, włoskiego się uczyłam to też jeszcze coś pamiętam, ale niemca ani krzty

no właśnie

no widziałam, przerażające, ale brawa dla tatusiów

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

u nas tfu tfu póki co spokoj. oprócz kataru. tfu tfu tfu
Więź z rodzicami, to bardzo ważna sprawa - bo później nie da się jej odbudować w wieku dojrzewania, jak zaczyna się bunt nastolatka.
Ale z drugiej strony, może lepiej, że zorganizowali dziecku takie zajęcia, niż gdyby mieli w domu włączać mu po prostu tv, lub sadzać przed kompem.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:41   #4593
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez względu na to jak ktoś lubi albo ile się kręci to jest to właśnie pozycja najbardziej zalecana. I zarówno moja gin jak i moja ciocia położna mi o tym mówiły MI też zdarza się w nocy przekręcić na prawy bok, ale jednak większośc na lewym śpię lub na lewo-brzuchu hehe (zawsze mam rogala, więc się na nim opieram i brzuch, bo ja z tych śpiących na brzuchu i nie umiem tak totalnie na boku).

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

No co ty?Ja zawsze w Piotrze i Pawle kupuję, w Biedrze też bywają.
Ja pierwsze, co zrobię po porodzie, to wreszcie zasnę na brzuchu , teraz też przyłapuję sie na tym, że opieram się trochę o brzuch ( całkiem na boku się nawet nie utrzymam), ale bez podpórki , jeśli nie liczyć brzucha

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny 😊 a ja sobie leżę. Już miałam zastrzyk ze sterydem i kroplówkę z mg. Z ktg wszystko wyszlo ok.
Jutro znowu steryd i być może na weekend do domu i w poniedziałek cc.
dobre wieści
, zawsze to jeszcze kilka dni maluch posiedzi w bezpiecznym miejscu
Stary 2016-01-14, 13:43   #4594
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Bez względu na to jak ktoś lubi albo ile się kręci to jest to właśnie pozycja najbardziej zalecana. I zarówno moja gin jak i moja ciocia położna mi o tym mówiły MI też zdarza się w nocy przekręcić na prawy bok, ale jednak większośc na lewym śpię lub na lewo-brzuchu hehe (zawsze mam rogala, więc się na nim opieram i brzuch, bo ja z tych śpiących na brzuchu i nie umiem tak totalnie na boku).

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

ech... ja też przed ciąża sypiałam na brzuchu i to najczęściej tak, że lewa noga prosto, lewa ręka wzdłuż ciała, a prawa noga jak żaba i prawa ręka przy głowie i ciężko było mi się przestawić, że nie mogę na brzuchu spać. I teraz też tak trochę jestem przechylona do przodu jak śpię na boku
Zawsze zasypiam na lewym boku i czasem się dziwię, że jak budzę się po 2-3 godz. na siku, to jestem w tej samej pozycji, co zasnęłam... ale najczęściej noga w udzie już pobolewa od ucisku

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny 😊 a ja sobie leżę. Już miałam zastrzyk ze sterydem i kroplówkę z mg. Z ktg wszystko wyszlo ok.
ooo a cc już tak na 100%
Stary 2016-01-14, 13:48   #4595
Elena_22
Wtajemniczenie

Agata- dobra ta Twoja mała- znakomite warzywa .

Mi się strasznie zachciało kanapek z dżemem wiśniowym, do tego szklanka zimnego mleka , mąż kupił dżem- a on jest słodki , miałam nadzieję, że będzie kwaśny i ostry. Nie ma to jak domowy, ale domowe wyjedzone, trzeba do teściowej lub babci męża się uśmiechnąć.
Stary 2016-01-14, 13:49   #4596
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Motyl masz piękne krajobrazy za oknem, tylko zazdrościć ...u mnie jedno wielkie blokowisko
Esorku zdrowiej nam szybko
Magdzinska moze to i lepiej jak dzidziusia jeszcze przypisuje w brzuszku, dobre i kilka dni będzie dobrze
Moja mała jak widzi w tv jakiegoś bobaska ( reklama) to zastyga w zabawie i patrzy z zaciekawieniem ciekawe jestem jak ona zareaguje na braciszka juz nie mogę sie doczekać
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 13:53   #4597
Elena_22
Wtajemniczenie

dziewczyny- nie jestem pewna na 100%, ale chyba któraś kupowała termometr na podczerwień z lidla.
Jak tak, to jak one się sprawują?
Warto kupić? Bo od 16.01. bodajże mają być w lidlu termometry i nie wiem, czy kupić . Mam w domu elektroniczny, więc jakoś specjalnie mi się nie pali...
Stary 2016-01-14, 14:00   #4598
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
I jak opieka? Jedzenie? warunki? Wszystko pozytywnie?
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:04   #4599
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie ja kupuje w Almie ale nie chcialo mi sie leciec bo to kawalek. Bylam na targu tylko i tam sa budki z najrozniejszymi owocami i warzywami ale batatow nie bylo No trudno, beda ziemniaczki zapiekane.
Ale za to dorwalam czerwone pomarancze i bedzie salatka ze szpinaku, kurczaka i czerwonych pomaranczy mniam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Mój tż jest taki sam
Niby mówił, że bez sensu składać teraz łóżeczko, bo będzie się kurzyć ale jak powiedziałam, że chciałabym, żeby już było złożone, to zrobił to wczoraj jak tylko brakujące śruby montażowe doszły
Jak zasypiałam wczoraj, to tak się gapiłam na to łóżeczko i zastanawiałam się, kiedy tam nasze maleństwo będzie leżeć

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Wstyd się przyznać, ale nie byłam u dentysty chyba z 2 lata

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ale masz super widoczek... zazdroszczę
Nieładnie
Ja mam zębową obsesję Raz w roku higiniezacja (piaskowanie, skaling) i przeglad co pol roku. Jak bylam mała to wychodzily mi juz zepsute stale zeby i wszystkie mam leczone. Strasznie sie ucierpialam z nimi. Ale od kilku lat spokoj wiec dbam o nie bardzo
No i na karcie ciąży mam obowiazkowe pole dow pisania ze byl przeglad w ciazy - przynajmniej obowiazkowe dla mojej gin

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
No to kciuki dalej!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:17   #4600
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
No to super ze wszystko ok niech sobie Maleństwo jeszcze do poniedziałku podrosnie i przywitać je na świecie. Wypoczywaj i wracaj zdrowa do domku.
Esor jak tam zdrówko? ?
Lucy co u Ciebie ? Będą ściągać presar? Postanowilas juz coś?

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:26   #4601
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No wlasnie ja kupuje w Almie ale nie chcialo mi sie leciec bo to kawalek. Bylam na targu tylko i tam sa budki z najrozniejszymi owocami i warzywami ale batatow nie bylo No trudno, beda ziemniaczki zapiekane.
Ale za to dorwalam czerwone pomarancze i bedzie salatka ze szpinaku, kurczaka i czerwonych pomaranczy mniam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Nieładnie
Ja mam zębową obsesję Raz w roku higiniezacja (piaskowanie, skaling) i przeglad co pol roku. Jak bylam mała to wychodzily mi juz zepsute stale zeby i wszystkie mam leczone. Strasznie sie ucierpialam z nimi. Ale od kilku lat spokoj wiec dbam o nie bardzo
No i na karcie ciąży mam obowiazkowe pole dow pisania ze byl przeglad w ciazy - przynajmniej obowiazkowe dla mojej gin

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

No to kciuki dalej!
no widzisz, a mnie ani poprzedni ani aktualny gin nawet o to nie zapytał
Stary 2016-01-14, 14:27   #4602
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
no widzisz, a mnie ani poprzedni ani aktualny gin nawet o to nie zapytał
Mój też nic nie wspomniał. Przed ciążą poleciałam żeby zapewne gdzieś tam jakieś małe dziurki pewnie się by znalazły ale w miarę myślę jest ok

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:28   #4603
Aninis
Zakorzenienie

Wiecie co, mój tż jak odkurza, to zawsze odkurza również mnie, bo wiecznie mnie koty oblegają i jestem w kłakach właśnie przeleciał po mnie odkurzaczem
Stary 2016-01-14, 14:31   #4604
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

U nas gadulstwo to jest problem , do tego córka nie bardzo pozwala sobie pomagać w lekcjach, a nie zawsze coś dobrze przeczyta,albo nie całe polecenie a potem trzeba poprawiać. i u niej szybko, szybko ma być. i ciągle- sama, sama, a ja wolę popatrzeć, co robi i czy dobrze .
U nas same mleczaki
Mój za to chce robić zadanie tylko ze mną W sumie siadam z nim i robimy, bo tak jest szybciej. Ale staram się, żeby choć trochę robił samodzielnie, bo przecież doby mi nie wystarczy za chwilę.
Cytat:
Ja chyba nie poślę Tusi do szkoły w wieku 6 lat. Chyba,że zobaczę,że naprawdę nudzi się już w przedszkolu itp...no ale na to jeszcze mamy czas...
Nie każe im siedzieć kołkiem przez 45 min., tylko przez chwilę biegają, skaczą itp.
My nie mieliśmy wyboru, ale zgadzam się, że przedszkole (zerówka) jest w tym wieku lepsze.
Mój syn się oburzył jak tż go zapytał czy chciałby jeszcze raz chodzić do pierwszej klasy Faktycznie chyba by się zanudził.
Dodatkowe zajęcia są ok, tylko z umiarem! Jak młody zaczyna lekcje o 12 i kończy po 16, to po odrobieniu zadania jest taki zmęczony, że zasypia w 3 min.
Cytat:
Dużo zdrówka!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Wiecie co, mój tż jak odkurza, to zawsze odkurza również mnie, bo wiecznie mnie koty oblegają i jestem w kłakach właśnie przeleciał po mnie odkurzaczem
Stary 2016-01-14, 14:34   #4605
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Wiecie co spakowalam torbe ubranek dla małej na wyjscie

zeby nie bylo :roll eyes:

Ale odpukać od rana nic nie boli

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:35   #4606
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
a po co Cię zostawili w szpitalu?
Ja na ktg jeżdżę i normalnie wracam, te zastrzyki tez miałam dwa dni z rzędu i po prostu przyjechałam na chwilę do szpitala po nie.

Cytat:
My do pediatry chodziliśmy na te kontrole, jak córka była niemowlakiem- ważenie, mierzenie i takie tam, potem szczepienie i tyle. Czasem jak pójdę, to do zwykłej rodzinnej, bo jest bardzo dobra, a córka ją lubi . Jak katar ma raz na rok, dwa, to woda morska, sok z malin i tyle.

Córka wróciła niedawno ze szkoły, apetyt ma aż miło, już doprasza się o makaron z sosem, mimo, że jest po obiedzie i kanapce, temp. 36,2. Na nic się nie skarży i jutro tez chce iść do szkoły.
Super,że już lepiej

Moja śpi, jak zasypiała to powiedziała mi kilkadziesiąt razy,że mnie kocha hehe.

A dzisiaj zrobiłam taką potrawkę z indyka z cieciorką

Cytat:
Pozytywne myślenie to podstawa

U nas nie było wyboru z posłaniem, szkoda nam jej, bo owszem ma ciekawe zajęcia pozalekcyjne, ale wraca późno- ok.16-16:30 . jak tylko się da, mąż odbiera ją wcześniej i jest całkiem inaczej, tym bardziej, ze ja teraz jestem w domu- zje spokojnie w domu obiad( w szkole też), odpocznie, ma czas na zabawę i na naukę. A tak dopiero od 17ej? masakra!
My mamy zdecydować do 31 marca bodajże, czy jeszcze raz dziecko zostaje w 1 klasie i idzie normalnie, jako 7latek, czy jednak posyłamy dalej. I tu mamy dylemat, jeśli chodzi o naukę, to dobrze sobie radzi, ale to gadanie i to jeszcze taki dzieciak, co lubi się bawić a córka się nie zgadza na powtarzanie klasy .
Ale ona od rana jest tak długo?
Bo wiem,że w klasach początkowych są zmiany, ale ten mój bratanek w listopadzie skończył 6 lat, a jest tam codziennie od 8 do 17.

Cytat:
Więź z rodzicami, to bardzo ważna sprawa - bo później nie da się jej odbudować w wieku dojrzewania, jak zaczyna się bunt nastolatka.
Ale z drugiej strony, może lepiej, że zorganizowali dziecku takie zajęcia, niż gdyby mieli w domu włączać mu po prostu tv, lub sadzać przed kompem.
to też fakt. I tak by pewnie u nich było, bo ten mały jest bardzo tabletowy i komputerowy. Z dwojga złego-lepiej tenis i angielski, faktycznie.
No ale, każdy sobie wychowuje dziecko jak chce, moje długo nie będą miały tabletów w rękach.

Cytat:
Ja pierwsze, co zrobię po porodzie, to wreszcie zasnę na brzuchu , teraz też przyłapuję sie na tym, że opieram się trochę o brzuch ( całkiem na boku się nawet nie utrzymam), ale bez podpórki , jeśli nie liczyć brzucha

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dobre wieści
Hmmm no nie wiem, chciałabym zauważyć,że przy kp tez nie mogłam spać na brzuchu, bo albo cyce bolały, albo mleko się lało

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:36   #4607
Aninis
Zakorzenienie

Dzisiaj na SR zwiedzamy porodówkę
Stary 2016-01-14, 14:38   #4608
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja juz ogarnięta z grubsza...za godzinę jadę. Jeszcze włosy ułożyć i się ubrać i mogę iść...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:42   #4609
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

riliiiiiiiiiii?

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
U nas same mleczaki
Mój za to chce robić zadanie tylko ze mną W sumie siadam z nim i robimy, bo tak jest szybciej. Ale staram się, żeby choć trochę robił samodzielnie, bo przecież doby mi nie wystarczy za chwilę.

Nie każe im siedzieć kołkiem przez 45 min., tylko przez chwilę biegają, skaczą itp.
My nie mieliśmy wyboru, ale zgadzam się, że przedszkole (zerówka) jest w tym wieku lepsze.
Mój syn się oburzył jak tż go zapytał czy chciałby jeszcze raz chodzić do pierwszej klasy Faktycznie chyba by się zanudził.
Dodatkowe zajęcia są ok, tylko z umiarem! Jak młody zaczyna lekcje o 12 i kończy po 16, to po odrobieniu zadania jest taki zmęczony, że zasypia w 3 min.

Dużo zdrówka!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

no właśnie, siostrzeńcy męża bywali w szkole od 12 do 16 jak mieli na drugą zmianę i pamiętam,że padali.Wtedy już do wieczora mieli labę, a lekcje na następny dzień rano robili.
A mój bratanek jest tam codziennie od 8 do 17, dla mnie to za dużo.

No ale ja to ja. Ja nawet z moją córką nie umiem się rozstać na dłużej niż 4 godziny

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
to może być dla ciebie szok

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:44   #4610
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

dobre wieści
Oj ka tez pierwsze co zrobie to zasne na brzuchu ale dopiero pewnie jak sie rana zagoi wiec keszcze sobie poczekam :-P :-P

Cytat:
dziewczyny- nie jestem pewna na 100%, ale chyba któraś kupowała termometr na podczerwień z lidla.
Jak tak, to jak one się sprawują?
Warto kupić? Bo od 16.01. bodajże mają być w lidlu termometry i nie wiem, czy kupić . Mam w domu elektroniczny, więc jakoś specjalnie mi się nie pali...
Ja kupilam. Na sobie i tz sprawdzalam i dobrze dziala..
Stary 2016-01-14, 14:45   #4611
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja byłam w szoku zwiedzając porodowke i widząc ten prl...jedna sala, 4 lozka poprzedzielane malymi ściankami...dobrze że miałam rodzinny to chociaż intymności trochę mieliśmy...
Stary 2016-01-14, 14:47   #4612
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

uhuuu

ja swoja na pamiec juz znam

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:52   #4613
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie dzisiaj z rana tak wyglądało

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Gotuje właśnie ogórkowa i normalnie nic mi się nie chce...
o to już wiem co ugotuję jutro kciuki za wizytę
Cytat:
niech maleństwo tam jeszcze posiedzi choć trochę
Cytat:
o proszę na wycieczkę się wybieracie może aparat weź

zachciało mi się sprzątania dziś od rana pranie, prasowanie zrobione pozostaje kuchnia ale już padam..więc może za chwilę

Esor zdrówka

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 14:57   #4614
marciar7
Zakorzenienie

A ja obekrzalam na yt przepis kochamgotowac na kurczaka w sosie teryaki i zaraz umre :-D :-D :-D
Stary 2016-01-14, 15:02   #4615
agaczilla21
Zakorzenienie

Moje dzieci mają świńskie popołudnie. Jak dobrze że zaraz wychodzę...
Stary 2016-01-14, 15:12   #4616
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ona od rana jest tak długo?
Bo wiem,że w klasach początkowych są zmiany, ale ten mój bratanek w listopadzie skończył 6 lat, a jest tam codziennie od 8 do 17.

to też fakt. I tak by pewnie u nich było, bo ten mały jest bardzo tabletowy i komputerowy. Z dwojga złego-lepiej tenis i angielski, faktycznie.
No ale, każdy sobie wychowuje dziecko jak chce, moje długo nie będą miały tabletów w rękach.

Hmmm no nie wiem, chciałabym zauważyć,że przy kp tez nie mogłam spać na brzuchu, bo albo cyce bolały, albo mleko się lało

Tak, od rana- autobus ma o 7:00, powrotny 15:09- jedzie przez wszystkie możliwe wioski i dlatego tak długo schodzi - co lepsze, szkoła jest w naszej miejscowości, ale ponieważ szkoła odpowiada za dzieci, jeździ autobusem i mimo, że to jedna miejscowość, to autobus ma taką trasę, że wyjeżdża spod szkoły, zahacza o okoliczne wsie, potem wraca do naszej miejscowości a nasza ulica jest końcowym przystankiem- chore, wiem . Lekcje ma od 8 do 12:25, potem zajęcia dodatkowe, taniec, a na koniec świetlica.
Podziwiam ją, ze jest taka dzielna, panie też ją chwalą za to , w autobusie i na świetlicy ma koleżanki z 5 klasy podstawówki .
Jak jest możliwość, to mąż ją wcześniej zabiera, bo zwyczajnie nam jej szkoda, ale sa takie dni, ze córka nie chce wcześniej wracać, tylko dopiero autobusem, bo np. robią coś ciekawego.

Moja nie ma tabletu, komórki, laptopa tez jej nie dajemy, czasem bawi się swoim edukacyjnym.

Rzeczywiście- toż cycki sobie przygniotę śpiąc na brzuchu .

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja juz ogarnięta z grubsza...za godzinę jadę. Jeszcze włosy ułożyć i się ubrać i mogę iść...
Powodzenia

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Oj ka tez pierwsze co zrobie to zasne na brzuchu ale dopiero pewnie jak sie rana zagoi wiec keszcze sobie poczekam :-P :-P

Ja kupilam. Na sobie i tz sprawdzalam i dobrze dziala..
Tez się przymierzam i nie wiedziałam, czy warto , ale jak mówisz, że ok, to kupię, o ile dolecę , teraz mają być po 49 zł.
Stary 2016-01-14, 15:12   #4617
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, od rana- autobus ma o 7:00, powrotny 15:09- jedzie przez wszystkie możliwe wioski i dlatego tak długo schodzi - co lepsze, szkoła jest w naszej miejscowości, ale ponieważ szkoła odpowiada za dzieci, jeździ autobusem i mimo, że to jedna miejscowość, to autobus ma taką trasę, że wyjeżdża spod szkoły, zahacza o okoliczne wsie, potem wraca do naszej miejscowości a nasza ulica jest końcowym przystankiem- chore, wiem . Lekcje ma od 8 do 12:25, potem zajęcia dodatkowe, taniec, a na koniec świetlica.
Podziwiam ją, ze jest taka dzielna, panie też ją chwalą za to , w autobusie i na świetlicy ma koleżanki z 5 klasy podstawówki .
Jak jest możliwość, to mąż ją wcześniej zabiera, bo zwyczajnie nam jej szkoda, ale sa takie dni, ze córka nie chce wcześniej wracać, tylko dopiero autobusem, bo np. robią coś ciekawego.

Moja nie ma tabletu, komórki, laptopa tez jej nie dajemy, czasem bawi się swoim edukacyjnym.

Rzeczywiście- toż cycki sobie przygniotę śpiąc na brzuchu .

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Powodzenia
ale córa Ci się zaadoptowała w szkole podziwiam dobrze jej to zrobi że już sama sobie radzi pewnie że trochę żal ale....na dobre jej wyjdzie a jak chce zostawać to nie ma co zabierać wcześniej do domku tym bardziej że jak drugi maluch będzie to zajęta bardziej będziesz

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 15:13   #4618
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Wam,że od wczoraj już się tak lepiej czuję, że jestm pewna,że wytrwam te 3 tygodnie. O!

Mój brat i bratowa posłali w tym roku swojego syna, ale do prywatnej podstawowki. I się cieszą, bo młody tam jest do 17tej, ale wraca już z odrobionymi lekcjami, ma dużo zajęć pozalekcyjnych...
Czy tylko ja widzę w tym coś złego?
Bo mi się wydaje,że w tym wieku ZABAWA w domu( normalna zabawa a nie tenis, angielski itp.) jest dzieciom bardzo potrzebna nie tylko do rozwoju, ale i odpoczynku?
I czy dobrze myślę,że fajnie jak rodzice jednak pomagają dziecku w odrabianiu lekcji, poświecają mu czas, tworzy się więź?

Mam wrażenie, jakby się cieszyli, bo się go pozbyli...

to u mnie zdecydowanie angielski najlepiej idzie, włoskiego się uczyłam to też jeszcze coś pamiętam, ale niemca ani krzty

no właśnie

no widziałam, przerażające, ale brawa dla tatusiów

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

u nas tfu tfu póki co spokoj. oprócz kataru. tfu tfu tfu
Moim zdaniem te 6 lat to trochę za wcześnie na szkołę. Ja do dziś pamiętam jak w zerówce za karę musieliśmy całą godzinę lekcyjną siedzieć na krzesełkach z rękami do tyłu. Trauma.

Mam ciocię przedszkolankę i ona mówi, że rodzice często dla swojej wygody zostawiają dziecko od rana do 17 bo np. jest młodsze rodzeństwo i ten przedszkolak też to w przedszkolu odreagowywuje. No i często są dodatkowe zajęcia, które są niespełnioną ambicją rodziców.

Mam koleżankę, która ze względu na to, że jest w Warszawie zupełnie sama i musi siebie utrzymać i swojego 4-latka zostawia w przedszkolu własnie od 7-17. I ona to przeżywa i on

Ja to pamiętam, że przedszkole czy pierwsze klasy (1-3) to maks do 14 były. Obiad, godzina lekcji i potem do zmroku podwórko. Albo jak zimno czy deszcz cała kamienica się do kogoś zwalała i się razem bawiliśmy.

Cytat:
Wstyd się przyznać, ale nie byłam u dentysty chyba z 2 lata

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ale masz super widoczek... zazdroszczę

Ja chyba jeszcze dłużej. Dla mnie to najgorsi złodzieje zaraz po politykach. Nawet wczoraj TŻ do mnie, że słyszał w TV, że ósemki to raczej się wyrywa (ja to mu mówiłam bo u mnie wszyscy znajomi tak zrobili) a on w grudniu chodził do dentystki i mu coś tam przy dwóch robiła... No ale tak jak mówię- nie jestem wzorem do naśladowania pod tym względem więc jak chciał to chodził- nie zabraniałam. Wyda kasę dodatkowo za jakiś czas za ich wyrwanie

Cytat:

dobre wieści

Ja też !!! Tylko jak będzie mleko w cycach to może być trochę mało komfortowo.

Cytat:

Masakra... Ja jakiś czas temu weszłam na stronę szpitala gdzie chcę rodzić i mnie osłabiło. Tam jest ok, nowe wszystko, normalnie wyglądające ale jakoś tak...brrr....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 15:14   #4619
Magdzinska85
Rozeznanie

Amb warunki bdb sale2-osobowe, bezpłatne wifi Zalapalam sie na obiad i bardzo smacznie bylo co dziwnego ale raczej pozytywne ze jedzenie jest na jednorazówkach i nie trzeba mię swojego tylko wyrzuca sie i nie trzeba z tym wedrowac pozniej za salowa.
Co do opieki polozne sa bardzo o mile, co chwile ktos przychodzi i pyta czy wszystko dobrze. Akurat dzisiaj ma dyżur moja Pani Dr i od rana ba cc za cc. I jest bardzo dużo pacjenta.

Zostawili mnie ze względu na na to ciśnienie a poza tym Pani Dr powiedziała ze powinni sie go podawać w szpitalu i byc pod okiem bo może dojść do obrzęku pluc ale to bardzo rzadko sie zdarza.
Dziewczyny dziękuję za kciuki

Edytowane przez Magdzinska85
Czas edycji: 2016-01-14 o 15:18
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 15:17   #4620
esor
Mamusia Luty 2016

Magdadzinska o matko!!!! dziewczyno już zobaczysz w pon swoje maleństwo, ale super KCIUKI OGROOOOOOMNE

A ja melduje się z gorączka 38.6 Czuje się fatalnie oby paracetamol zbil trochę w dół....

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości