|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Cytat:
i obrót nawet no to pozytywnie
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mojej ciągle wygrywają gry- planszówki, warcaby, chińczyk, puzzle. |
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo to super wiesci klask i:
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wygoda wygrywa z próżnością , kiedyś ktoś mówił, żeby nie spać na brzuchu, bo się zmniejsza i deformuje biust- a kto go tam wie, czy to prawda?!
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Figa tez masz problemy ze spojeniem? Chodzisz jeszcze jakos czy tez jest tak kiepsko?
|
|
|
|
#4658 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
kurczę tyle sie męczylas a i tak musiało sie skończyć cesarka.
|
|
|
|
|
#4659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, 8 nie mam, w wieku 20 lat wypadł mi jeden mleczak i wyrósł stały . Do dentysty chodzę tylko na kontrole i na czyszczenie zębów z kamienia, raz jeden ząb miałam leczony i tyle .
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziś byliśmy na ktg. Mały uciekał spod tego czujnika a ja czułam jak się przekręca z jednej strony brzucha na drugą ![]() Omówiłam wstępnie plan porodu z tą indywidualną opieką położnej. I tak doradziła mi żeby nie odmawiać całkiem wspomagania oksycotyną bo ponoć przed samymi bólami partymi, kiedy już bliżej jak dalej to daje pomoc w parciu... I teraz sama nie wiem... Też mnie coś pobolewa brzuch jak na @ i pojawiło się kilka skurczy już boleśniejszych. I nie wiem czy po tych wczorajszych nie obniżył mi się brzuch?? To możliwe??
|
#4661 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to też w sumie loteria, 1 jest super, 2 do bani ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zadomowienie
|
Aninis angielscy dentysci to dno chyba że trafisz na innego a w Polsce mam swojego sprawdzonego przystojnego z fajna muzą w gabinecie
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
Aninis corke rodzilam w Pl zobaczymy jakie porownanie bedzie z klinika tutaj.Sama roznica miedzy sala porodowa jest ogromna choc w Pl nie bylam juz dlugo moze cos sie pozmienialo na lepsze.
Figa to ja juz prawie wcale nie chodze jak juz to o scianach bo bol jest okropny,jeszcze wiekszy odkad mala jest nizej :/ |
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, nie pochwaliłam się po wizycie. Dopiero co pisałam, że mi 1kg przybrał w 3 tygodnie... no to nadrobiłam w kolejne I tak o to pobiłam wagę z ciąży numer 1. Mam 18kg na plusie i zaczynam przeczuwać, że dojdę do 20 ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam takiego smaka na taki deser lodowy z owocami i bitą śmietaną... noo taki prawdziwy w kawiarni. A w zamrażalce mam tylko jakieś 2 zaczęte opakowania lodów z poprzedniej epoki... chyba od wakacji leżą |
|
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
Ja w czasie ciąży mam darmowego dentyste leki itp ale ogólnie jest drogo kolega miał leczyć zęba kanalowo i stwierdził że jak mu źle zrobi i znów będzie musiał zapłacić to woli usunąć
|
#4669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WYobraź sobie,że mój bratanek jako trzylatek umiał już baaardzo dużo obbsługiwać na kompie, tablecie, telewizorze... Kiedyś się nim zajmowałam jak miał 3 lata z hakiem, miałam mu bajkę u nas wlączyć przez konsolę,mówię mu,że tylko do kibelka i już mu włączę, a ten w tym czasie przełączył tv na ten hdmi do odbioru konsoli, włączył konsolę, tam wszystko poprzełączał na padzie, odpalił ten film i ustawił sobie na język polski... także sam sobie włączył ![]() Cytat:
Wow kolejna przypakowała! Mam wrażenia,że moja nie osiągnie takiej wagi... Cytat:
Bo jeśli tylko z tego to ja na Twoim miejscu nie szłabym na planowane cc i zaczekała aż akcja się sama zacznie i wtedy sn, ewentualnie cc.Nie masz presji czasu ani nic
|
|
#4670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i git! Oby jak najdłużej ![]() Cytat:
![]() U mnie też prawie 17+, ale przez ostatnie 3 tyg. tylko pół kg mi przybyło, także nie jest źle. Wrąbałam grapefruita i chyba jeszcze nigdy mi tak nie smakował jak dzisiaj
|
||
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Ja się boje ze względu na przeboje porodowe w mojej rodzinie siostra mama ciotki i kuzynka w Anglii to jak w rzeźni a i tak skończyło się na dwóch cesarkach
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- I żadna normalnie nie urodziła zapomniałam dodać
|
#4672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Jak możesz sn, to zdecydowanie próbuj! |
||
|
|
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym etapie brzuch juz spokojnie moze sie obniżać także bardzo możliwe. Brzuch moze obniżyć sie nawet kilka tygodni przed porodem wiec moze u Cievie juz ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Dla mnie to nie jest normalne ze tak małe dzieci maja taki dostęp do sprzętu elektronicznego.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego podoba mi się ta reklama o homotabletus nie bądź tabletowym rodzicem
|
#4675 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ja tm lubię do dentysty chodzić. Musiałam polubić, bo od dziecka często u niego bywam ze względu na moje słabe uzębienie. W tej ciąży byłam dwa razy- raz na przeglądzie, drugi raz bo mi plomba wypadła. Ale nic nie trzeba było naprawiać oprócz tego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja T. wczoraj przeżyła szok,że jak to tak, koniec ciąży a ja dalej mieszczę się w kurtkę puchową od niej (nie wiem, może się grubo poczuła haha). A na pewno no końca pochodzę w niej, zapiętej ![]() W każdym razie powiedziała mi "ale ty wcale nie jesteś GRUBA, wyglądasz bardzo szczupło" (nie wiem czy mnie chciała pocieszyć, czy siebie) ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Rozwaliło mnie jak w Świeta siedmiomiesięcznej córce puszczali tableta i dali tam coś robić. My z moim M. to w ogóle nie jesteśmy gadżetowi i komputerowi. Telefony mają mieć podstawowe funkcje, ewentualnie zdjecia robimy, internetu w nich prawie nie używamy. Tablety nam na nic potrzebne nie sa.Lapka mamy to ja używam do takich łatwych rzeczy,głównie na necie siedzę, a mój mąż natomiast nie ma czasu na kompy ![]() On jedynie ewentualnie czasem dla relaksu pogra na x-boxie ![]() Także u nas ogólnie nie ma jakiegoś pociagu do takich rzeczy i mam nadzieję,że młode to odziedziczą. Ale nadzieja to wiecie czyją matką jest
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ona sobie myślała Figa u Ciebie pewnie i tak tych kg nie widać tak mi się wydaje
|
|
#4677 | |
|
Rozeznanie
|
Też jestem przeciwniczką przyzwyczajania małego dziecka do sprzętów typu laptop czy tablet. Chociaż starszemu synkowi zdarza mi się puścić bajkę na laptopie, zwłaszcza kiedy młodszy śpi
A na co dzień nie mam telewizora w domu, z laptopa też nie korzystam bardzo często. Gorzej mój tż, on jest programistą i przy lapku najchętniej siedziałby całą dobę ![]() Cytat:
![]() Duże są wasze dzieciaczki, u mnie w 34 tyg malutka ważyła 1900 i trochę się martwię, żeby było chociaż te 3kg w momencie porodu
Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2016-01-14 o 18:29 |
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jestesmy oboje gadżeciarze ze hej ale pola nie ma dostępu do tv (sami nie mamy) ani do tabletów ani do telefonów. Jedyne co to bajki na iPadzie jej puszczamy ale tez z umiarem. Nie dostaje urządzeń do zabawy i prędko nie dostanie Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Mi tez sie wydawało ze mam duzy próg bólu a po 9h akcji porodowej myślałam ze odejdę z tego swiata z bólu i wzięłam znieczulenie moze tym razem szybciej bedzie Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przy łobuzie też się wiele rzeczy wydawało, a potem spora część legła w gruzach
Teraz wiem, że będzie ciężej z niejedzeniem słodyczy, bajkami itp, bo jak znam życie to łobuz nie jeden raz malucha czymś nakarmi itp ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- ale rozgadane jesteście... no nie powiem... pójdę sobie pograć, to mi 10 stron machną
|
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio o tej porze forum zamiera ;-) czy coś leci w TV tak ciekawego i ja o tym nie wiem, że wszystkie znikają ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

co do Pani Dr dowiedziałam sie ze ona jest codziennie w szpitalu więc tyle dobrze
Agata kciuki za wizytę
tylko trochę chaotycznie to napisałam 

klask i:

Ślub