|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
![]()
![]() |
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
nooo i duupa
![]() ![]() Mieliśmy zajęcia z rozwoju dziecka + ćwiczenia z prawidłowego podnoszenia i trzymania dziecka + masaże dzieciątka... i generalnie tyle śmiechu przy tym było, że tak mnie brzuch zaczął kłuć, że myślałam, że zacznę rodzić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już V część naszego wątku!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie ok 3 m-ca starszak poczęstował brata nutellą (tak z paluszka), bo przecież to nie czekolada ani słodycze... ![]() No i super! Urodzisz raz, dwa! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A to włoski widać na usg? Moi byli łysi do roczku, także nigdy na usg nic nie było ![]() ![]() fajny! mój tż się nad nim zastanawia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
MamaKarolci28
|
Motyl bedac w ciazy jednak w podświadomości miałam druga dziewczynkę i jak do polowkowego wychodziła druga corcia byłam w niebo- wzięta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż uważa, że urodzę wcześniej ![]() Poza tym pokazałam mu filmiki Zawistowskiego, to aż zaczął piszczeć i ręce wyciągać do tych bobasów, i że już chciałby kąpać i przewijać naszego malucha ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Ja po prostu mam same siostry ( 3), potem córkę i jakoś sobie chłopca nie wyobrażałam ![]() Mój mąż mówi, że wolałby mieć dwie dziewczynki, niż dwóch chłopców, ale parka to jednak fajnie, że będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj to może następnym razem się uda. U nas akurat było tak,że żadna nie rodziła ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz chodzę do innego lekarza i on o włosach nic nie mówi, a ja nie pytam, bo mi to wsio ryba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
MamaKarolci28
|
Dzis zrobiłam pedi i stopki mam jak u niemowlaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe jakbym nas słyszała ![]() tzn. oprócz tej parki hehe ![]() My lubimy dziewczynki, także było nam obojętne co będzie, skoro już mieliśmy Tusię. Co by było to byłoby ok. Małż zawsze mi mówił,że chce trójkę. I w sumie teraz jestem bardziej na tak, bo w takiej opcji nie grozi nam już drugi chłopak ![]() ![]() ![]() A jak mi to wczoraj powiedział nasz budowlaniec "dziewczynki zawsze powstają z wielkiej miłości" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4720 |
MamaKarolci28
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() Ja jestem taka bardziej dziewczynkowa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Kładę się spać, bo już źle mi się siedzi i zgaga męczy okropnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
![]() Ja mam jakis czarny we wzorek, albo szary. Nie wiem dokladnie bo moj TZ nie pamieta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() My nie mamy fotelika po starszej bo zostal w USA, nie dalismy rady przywiezc. Ten wyglada porzadnie i testy tez ma dobre, a i z bazą bezpieczniej i duzo wygodniej. Mam nadzieje ze sie sprawdzi ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() A tak serio to myslimy o 3 może 4 jesli zdrowowtnie i finansowo bedzie ok i jesli nastepne nie da nam popalic za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Tez sie zbieram do spania. Jutro zajecia gimsatyczne z Polą a pozniej pewnie kulki pare godzin bo jej stamtąd nie wyciągne po dobroci ![]() Dobrej nocy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lola Aga gratuluje dzieciakow :-D Lola super ze sie odwrocila:-D :-D Jaa kolokwium chyba zaliczylam. Babki nie znosze 87 rocznik a chamka jakich malo. I biurokratka. Dalam jej caly plik zwolnien plus karty informacyjne z dwoch szpitali i wszystko przegladala tak jakbym tam sama nakręcila.. Inne nawet nie chcialy patrzec na te zwolnienia mowiac ze nie zmyslilabym mojej historii ale coz :-P :-P Potem byłam u kolezanki z grupy ktora wprost wmusila we mnke bym wziela ubranka po jej corce. I sa wszystkoe takie cudne!! Body-sukienusie i inne. Zaraz wstawie foto jednej kiecki :-D no to teraz chyba musi byc Zoska ![]() Dala mi 3 torby!! A chciala 5.. A ma taka cudna Inke 2 latke ze sie zakochalam ❤❤
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Na 6-9 miesiecy :-D
#4725 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I np. jak chcę mieć 50% wilgotności, to nawilżacz produkuje parę z takim powerem i cały czas, aż osiągnie pożądaną wilgotność, po czym automatycznie zmniejsza powera i produkcję pary. Ta para jest sucha, nie zostawia mokrej plamy wokół nawilżacza, czy jakiegoś osadu. Ale my kupiliśmy właśnie specjalnie nawilżacz ultradźwiękowy, bo tż naczytał się różnych opinii i nie chciał zaraz wyhodować jakiegoś grzyba, czy pleśni ![]() Koty na niego w ogóle nie reagują... jedna nawet dzisiaj położyła się obok i miała gdzieś ten dymek ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
A pisalyscie o tabletach i innych dla malych dzieci. Ja na zajeciach mialam przedmiot w tamtym roku o nauczaniu poprzez sprzęty i aplikacje. I tez o tym jak uczyc np 5 -6latko lub i mniejsze dzieci.. Ja nie zgadzam.sie z tym zeby 3 latce dawac tableta by uczyla sie jezyka w ten sposob. Ale coz..
#4727 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie mega deser ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ech... jak tak piszecie o planach na kolejne i kolejne dziecko, to szczerze podziwiam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
My nawet nie mamy telewizora - uważamy, że jest to straszny zjadacz czasu. I generalnie dobija mnie jak jesteśmy u mojej mamy, albo u teściów i ten tv cały czas chodzi... jak tu jakąś rozmowę prowadzić... dramat. Ale już laptopy mamy i najczęściej oba są włączone na raz, bo każde z nas sobie coś dłubie. Dodatkowo mam jeszcze tableta, bo jak czasem nie chce mi się laptopa włączać, to szybciej mi jest np. na tablecie coś przejrzeć... tylko nie lubię na nim pisać, więc rzadko kiedy tak robię, a tak to głównie służy mi do czytania książek i generalnie z taką myślą, go kupiłam i w 99% tak z niego korzystam. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-01-14 o 22:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Zakorzenienie
|
No niestety najczęściej teraz kupije sie dzieciom sprzęty wlasnie po to o czym piszesz Aninis. My mamy telewizor ja lubie jak cos w tle leci np. Ale dziecku nie bede go puszczac by miec spokoj :-D
#4729 |
Zakorzenienie
|
sprawdzam sobie wyniki krwi i moczu i tak się zastanawiam, czy powinnam się nimi przejmować, czy są w miarę ok.
![]() ktoś się zna? mocz Nabłonki płaskie - nieliczne Leukocyty - pojedyncze Bakterie - pojedyncze reszta w normie krew leukocyty - 10,7 (norma 3,8 - 10) - powyżej normy hemoglobina - 11,5 (norma 12 - 16) - poniżej normy hematokryt - 32,7 % (norma 37 - 47) - poniżej normy neutrofile # - 7,42 (norma 2,5 - 7) - powyżej normy reszta w normie Na gbs jeszcze czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Spać nie mogę, ten dzieć to chyba chce mi wypruć flaki
![]() Miałam usg, zafundował mi kolkę wątrobową jeszcze na koniec ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
#4731 |
Zadomowienie
|
To ci wiwrcipeta z Twojego Maleństwa ;-)
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
a ja za dużo zeżarłam i też nie mogę zasnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
Figa super blog ten co polecalas
![]()
#4735 |
Zakorzenienie
|
wszyscy śpią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Ja nie :-D tz mnie obudzil i nje moge spac. Ale chyba sie drzemne jeszcze cóż mam robic. Snilo mi sie dziecko moje cesarka i ze piersia karmilam
![]()
#4737 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cześć dziewczyny
![]() ANINIS Twoje wyniki są ok, hemoglobina i hematokryt w ciąży to zupełnie normalne, że są poniżej normy, ja mam bardzo podobne wyniki do Ciebie i gin powiedziała, że to super morfologia jak na ten etap ciąży ![]() Leukocyty podwyższone nieznacznie, myślę, że to nic,, albo może jakieś lekkie przeziębienie czy organizm z czymś sobie tam walczy? Mocz ok, pojedyncze bakterie to to samo co zero, jakbyś miałam ZUM to by ich było wiele ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Jeju dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Oddaje mocz do badania, jest aż pomarańczowy więc nadal jest odwodnienie, ale czuję się serio, po prostu słaba i tyle ![]() Jak wyniki będą ok w miarę to chyba się wpisze na żądanie, bo nie mam co liczyć na wypis od lekarzy (NFZ im zapłaci dopiero po 3 dniach moich tutaj więc napewno będą chcieli mnie trzymać do poniedziałku). To jest serio chore... A wiadomo że w domu mi będzie najlepiej, a nie na oddziale chorób zakaźnych ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No duzo sni mi sie pewnie to z wrazen ![]()
![]() |
#4739 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj w ogóle jak miałam gorączkę i było tak źle to słuchałam serduszka Hani i jej biło tak szybko 200ud/min ![]() Ale dzisiaj rano już normalnie bije 150/160 uderzeń, czekam na obchód lekarza i wpalaszuje jakieś biszkopty i sucharki :P
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zarcie w tym szpitalu znosne? Ja w jednym jak mialam krwotoki toczenie krwi itd to dawali mi takoe zarcie zawaliste ze szok :-P Bo w tym drugim co mialam.operacje to juz srednie :-D
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.