Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-14, 20:38   #4711
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tez mam ten fotelik, kolor confetti maz chciał wtedy dla córki jakiś różowy a ja chciałam unisex z myślą o drugim dziecku.
No to udało się idealnie, dla chłopaka będzie ok

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 20:39   #4712
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

nooo i duupa nie pozwiedzaliśmy porodówki, bo dzisiaj sajgon, wszystkie stanowiska do rodzenia zajęte i generalnie w każdym kątku po dzieciątku
Mieliśmy zajęcia z rozwoju dziecka + ćwiczenia z prawidłowego podnoszenia i trzymania dziecka + masaże dzieciątka... i generalnie tyle śmiechu przy tym było, że tak mnie brzuch zaczął kłuć, że myślałam, że zacznę rodzić a prowadząca sr powiedziała, że się wypisuje z naszej grupy bo się chichramy jak głupi i nie da się z nami wytrzymać
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 20:40   #4713
mamusiaczek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Rozwaliło mnie jak w Świeta siedmiomiesięcznej córce puszczali tableta i dali tam coś robić.
Wow
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Mi przy łobuzie też się wiele rzeczy wydawało, a potem spora część legła w gruzach Teraz wiem, że będzie ciężej z niejedzeniem słodyczy, bajkami itp, bo jak znam życie to łobuz nie jeden raz malucha czymś nakarmi itp
Nooooo dokładnie
U mnie ok 3 m-ca starszak poczęstował brata nutellą (tak z paluszka), bo przecież to nie czekolada ani słodycze...
Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
A bóle mam co raz silniejsze ale mówią że tak ma być
No i super! Urodzisz raz, dwa!
Cytat:

Znalazłam nowego bloga, możecie sobie poczytać:
http://mumandthecity.pl/ludzie-ktory...staniesz-mama/
kilka innych tekstów też ma fajnych
Dobre...chyba wszystko się zgadza
Cytat:
Wody jej poszły o 1, o 3 byli w szpitalu, o 6 było już po akcji - też tak chce!
Marzenie...ja nawet przy 3 się nie nastawiam na takie tempo
Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Patryś -paker wazy juz 2600, wyniki mi dalej pospadały ale nie jest najgorzej.
Kawał chłopa
A to włoski widać na usg? Moi byli łysi do roczku, także nigdy na usg nic nie było Za to starszak miał włosy na uszach

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

maxi cosi pebble z bazą
fajny! mój tż się nad nim zastanawia przeze mnie przemawia wewnętrzna sknera, bo mamy fotelik po chłopcach, tylko bez bazy i może nie jest to aż tak bardzo potrzebne
Stary 2016-01-14, 20:46   #4714
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Motyl bedac w ciazy jednak w podświadomości miałam druga dziewczynkę i jak do polowkowego wychodziła druga corcia byłam w niebo- wzięta maz mniej, wtedy bratowa go pocieszala mówiąc ...do trzech razy sztuka, a tz na to a jak będzie trzecia dziewczyna to sie wkurze więc prokreacje zakończe na dwójce. A u Was jak to jest dziewczyny?
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 20:54   #4715
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
aż zerknęłam na Twój tp..eeeee jeszcze masz czas szybko Ci pójdzie bo juz wiesz co i jak ale jakieś zakupy masz już zrobione ?
No właśnie ja uważam, że mam jeszcze czasu a czasu mąż lubi mieć wszystko przygotowane i pozapinane na ostatni guzik, ja uważam, że zdążę . toż to tylko powrzucać do walizki Lista wyprawkowa jest na pulpicie w laptopie, wszystko kupione, poprane, wyprasowane, wyparzone itd.- mąż wie, gdzie leży, więc no problem .
Mój mąż uważa, że urodzę wcześniej .

Poza tym pokazałam mu filmiki Zawistowskiego, to aż zaczął piszczeć i ręce wyciągać do tych bobasów, i że już chciałby kąpać i przewijać naszego malucha .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Motyl bedac w ciazy jednak w podświadomości miałam druga dziewczynkę i jak do polowkowego wychodziła druga corcia byłam w niebo- wzięta maz mniej, wtedy bratowa go pocieszala mówiąc ...do trzech razy sztuka, a tz na to a jak będzie trzecia dziewczyna to sie wkurze więc prokreacje zakończe na dwójce. A u Was jak to jest dziewczyny?
Ja byłam święcie przekonana, że będę miała drugą dziewczynkę, mąż też, choc czasem mówił, ze to chłopczyk będzie. Za to córka bezbłędnie- będzie brat, bo musi byc para i ma być sprawiedliwie . Po usg wyszłam w szoku, że to jednak chłopczyk, ale teraz się cieszę- najważniejsze, że zdrowy.
Ja po prostu mam same siostry ( 3), potem córkę i jakoś sobie chłopca nie wyobrażałam .
Mój mąż mówi, że wolałby mieć dwie dziewczynki, niż dwóch chłopców, ale parka to jednak fajnie, że będzie .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 20:55   #4716
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
nooo i duupa nie pozwiedzaliśmy porodówki, bo dzisiaj sajgon, wszystkie stanowiska do rodzenia zajęte i generalnie w każdym kątku po dzieciątku
Mieliśmy zajęcia z rozwoju dziecka + ćwiczenia z prawidłowego podnoszenia i trzymania dziecka + masaże dzieciątka... i generalnie tyle śmiechu przy tym było, że tak mnie brzuch zaczął kłuć, że myślałam, że zacznę rodzić a prowadząca sr powiedziała, że się wypisuje z naszej grupy bo się chichramy jak głupi i nie da się z nami wytrzymać
Powtarza się Ale może to ona tak wpływa na te grupy, bo sama jest jajcara. Także zawsze dużo śmiechu.
Oj to może następnym razem się uda. U nas akurat było tak,że żadna nie rodziła

Cytat:
ale z płcią czy z kolejnym potomkiem?

Stary 2016-01-14, 20:58   #4717
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Wow

Nooooo dokładnie
U mnie ok 3 m-ca starszak poczęstował brata nutellą (tak z paluszka), bo przecież to nie czekolada ani słodycze...

Kawał chłopa
A to włoski widać na usg? Moi byli łysi do roczku, także nigdy na usg nic nie było Za to starszak miał włosy na uszach

fajny! mój tż się nad nim zastanawia przeze mnie przemawia wewnętrzna sknera, bo mamy fotelik po chłopcach, tylko bez bazy i może nie jest to aż tak bardzo potrzebne
Widać, ja z córką chodziłam do innego lekarza i on nam zrobił zdj. usg 3D w kolorze- rzeczywiście włosięta były i to jeszcze na takim etapie ciąży, gdzie normalnie dzieciom włosy nie rosną- tak ten lekarz mówił. Córka urodziła się włochata, z czarną czupryną i owłosionymi uszami, ale te włosy jej się nie wytarły, tylko potem zbrązowiały.
Teraz chodzę do innego lekarza i on o włosach nic nie mówi, a ja nie pytam, bo mi to wsio ryba , mnie interesuje tylko, czy jest dobrze małym.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 21:01   #4718
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dzis zrobiłam pedi i stopki mam jak u niemowlaka no dobra prawie jak u niemowlaka
Stary 2016-01-14, 21:02   #4719
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
No właśnie ja uważam, że mam jeszcze czasu a czasu mąż lubi mieć wszystko przygotowane i pozapinane na ostatni guzik, ja uważam, że zdążę . toż to tylko powrzucać do walizki Lista wyprawkowa jest na pulpicie w laptopie, wszystko kupione, poprane, wyprasowane, wyparzone itd.- mąż wie, gdzie leży, więc no problem .
Mój mąż uważa, że urodzę wcześniej .

Poza tym pokazałam mu filmiki Zawistowskiego, to aż zaczął piszczeć i ręce wyciągać do tych bobasów, i że już chciałby kąpać i przewijać naszego malucha .

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja byłam święcie przekonana, że będę miała drugą dziewczynkę, mąż też, choc czasem mówił, ze to chłopczyk będzie. Za to córka bezbłędnie- będzie brat, bo musi byc para i ma być sprawiedliwie . Po usg wyszłam w szoku, że to jednak chłopczyk, ale teraz się cieszę- najważniejsze, że zdrowy.
Ja po prostu mam same siostry ( 3), potem córkę i jakoś sobie chłopca nie wyobrażałam .
Mój mąż mówi, że wolałby mieć dwie dziewczynki, niż dwóch chłopców, ale parka to jednak fajnie, że będzie .

Hehe jakbym nas słyszała
tzn. oprócz tej parki hehe
My lubimy dziewczynki, także było nam obojętne co będzie, skoro już mieliśmy Tusię. Co by było to byłoby ok.
Małż zawsze mi mówił,że chce trójkę. I w sumie teraz jestem bardziej na tak, bo w takiej opcji nie grozi nam już drugi chłopak no ale z drugiej strony nie wiem, czy podołałabym z trzecią dziewuchą albo jak M. przeżyje tyle okresów na raz?

A jak mi to wczoraj powiedział nasz budowlaniec "dziewczynki zawsze powstają z wielkiej miłości" także może jesteśmy skreśleni dla męskiego rodu

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Dzis zrobiłam pedi i stopki mam jak u niemowlaka no dobra prawie jak u niemowlaka
ja tydzień temu zrobiłam,ale jeszcze przed szpitalem na pewno bedzie okazja

Stary 2016-01-14, 21:07   #4720
MamaKarolci28
MamaKarolci28

[SIZE=1]---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni ]

Cytat:

ale z płcią czy z kolejnym potomkiem?
W obu kwestiach
Stary 2016-01-14, 21:13   #4721
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko to samo, tylko rozmiar się nie zgadza ?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Hehe jakbym nas słyszała
My lubimy dziewczynki, także było nam obojętne co będzie, skoro już mieliśmy Tusię. Co by było to byłoby ok.
Małż zawsze mi mówił,że chce trójkę. I w sumie teraz jestem bardziej na tak, bo w takiej opcji nie grozi nam już drugi chłopak no ale z drugiej strony nie wiem, czy podołałabym z trzecią dziewuchą albo jak M. przeżyje tyle okresów na raz?

A jak mi to wczoraj powiedział nasz budowlaniec "dziewczynki zawsze powstają z wielkiej miłości" także może jesteśmy skreśleni dla męskiego rodu

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

No to moi rodzice kochają się nad życie .
Ja jestem taka bardziej dziewczynkowa , mąż chyba też , do tej pory nawet nie odczuwał, że ma dziewczynkę, bo robi z nią wszystko, co robiłby z synem i słowem nie wspomniał, że teraz chciałby chłopczyka- drugie dziecko i tyle, oby zdrowe było, ale jak jest parka, to ok .

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Kładę się spać, bo już źle mi się siedzi i zgaga męczy okropnie .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 21:42   #4722
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Tez mam ten fotelik, kolor confetti maz chciał wtedy dla córki jakiś różowy a ja chciałam unisex z myślą o drugim dziecku.
A widzisz to mądra decyzja bo teraz bedzie jak znalazl dla chlopaka
Ja mam jakis czarny we wzorek, albo szary. Nie wiem dokladnie bo moj TZ nie pamieta A on przejal zadanie ostatniego wyboru i zakupu fotelika

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Co to jakas pelnia byla ze taki wysyp czy co?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Wow

Nooooo dokładnie

Kawał chłopa

Dobry starszak ale chcial dobrze
My nie mamy fotelika po starszej bo zostal w USA, nie dalismy rady przywiezc. Ten wyglada porzadnie i testy tez ma dobre, a i z bazą bezpieczniej i duzo wygodniej. Mam nadzieje ze sie sprawdzi

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Moj TZ mowi ze bedziemy probowac az nie bedzie dziecia

A tak serio to myslimy o 3 może 4 jesli zdrowowtnie i finansowo bedzie ok i jesli nastepne nie da nam popalic za bardzo

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
ja ide 29 pedi + stopki + mani + brwi, zaszaleje a 1 lutego do fryzjera. Ostatnie 2 tyg przed TP przeznaczam na mój czas relaksu

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Tez sie zbieram do spania. Jutro zajecia gimsatyczne z Polą a pozniej pewnie kulki pare godzin bo jej stamtąd nie wyciągne po dobroci
Dobrej nocy (nie pamietam kiedy tak wczesnie szlam spac ostatnio)
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 21:51   #4723
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
marcia, aninis- jak wasze nawilżacze? Używacie?

Do nas przyszła dzisiaj ta popularna żaba. Od 2 h chodzi ale na wilgotnościomierzu ja tam nie widzę jakiś spektakularnych efektów...
Jaje stem super zadowolona ale jal chcesz firme to mi jutro przypomnij

Lola Aga gratuluje dzieciakow :-D Lola super ze sie odwrocila:-D :-D

Jaa kolokwium chyba zaliczylam. Babki nie znosze 87 rocznik a chamka jakich malo. I biurokratka. Dalam jej caly plik zwolnien plus karty informacyjne z dwoch szpitali i wszystko przegladala tak jakbym tam sama nakręcila.. Inne nawet nie chcialy patrzec na te zwolnienia mowiac ze nie zmyslilabym mojej historii ale coz :-P :-P

Potem byłam u kolezanki z grupy ktora wprost wmusila we mnke bym wziela ubranka po jej corce. I sa wszystkoe takie cudne!! Body-sukienusie i inne. Zaraz wstawie foto jednej kiecki :-D no to teraz chyba musi byc Zoska
Dala mi 3 torby!! A chciala 5.. A ma taka cudna Inke 2 latke ze sie zakochalam ❤❤
Stary 2016-01-14, 21:53   #4724
marciar7
Zakorzenienie

Na 6-9 miesiecy :-D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452808355326.jpg (104,9 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-01-14, 21:59   #4725
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
marcia, aninis- jak wasze nawilżacze? Używacie?

Do nas przyszła dzisiaj ta popularna żaba. Od 2 h chodzi ale na wilgotnościomierzu ja tam nie widzę jakiś spektakularnych efektów...
Badzia ja mam taki nawilżacz z czujnikami i na wyświetlaczu nawilżacza pokazują mi się wszystkie pomiary, tzn. temp. i wilgotność... możesz sobie wybrać jeden z dostępnych programów, albo sama sobie ustawić jaką wilgotność chcesz osiągnąć.
I np. jak chcę mieć 50% wilgotności, to nawilżacz produkuje parę z takim powerem i cały czas, aż osiągnie pożądaną wilgotność, po czym automatycznie zmniejsza powera i produkcję pary. Ta para jest sucha, nie zostawia mokrej plamy wokół nawilżacza, czy jakiegoś osadu. Ale my kupiliśmy właśnie specjalnie nawilżacz ultradźwiękowy, bo tż naczytał się różnych opinii i nie chciał zaraz wyhodować jakiegoś grzyba, czy pleśni
Koty na niego w ogóle nie reagują... jedna nawet dzisiaj położyła się obok i miała gdzieś ten dymek

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
My z kolei mamy osuszacz i mimo że chodzi cały dzień wilgotność 67=% :-/
ojjj masakra... ja mam problem w drugą stronę, bez nawilżacza mam 31% wilgotności, a z tego co wyczytaliśmy, to najlepsza to podobno 50%... a minimum powinno być 40%. Nie wiem natomiast ile może być maksymalnie, bo tak jak napisałam, mamy problem z zamałą wilgotnością.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Mam mówię do mamy, ze wez mi kapusty przynieś, to jedyny ratunek na cukry. A ta mi całe wiadro takie po śledziach 3 kg przyniosła Już aż mi od niej niedobrze, ale jem

Orkę mi dziś wypisali do domu buu Jeszcze usłyszała na koniec od ordynatora ze w sumie nic jej się nie dzieje, to on nie wie na jaką cholerę ją tu kolega położył Ale burdello

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Lucy wymiatasz z tą kapuchą Jakbym to ja leżała z wiaderkiem kapusty, to uwierz mi, że zaczęłabym po niej takie bąki puszczać, że natychmiast by mnie wypisali do domu, bo inaczej personel zacząłby strajkować

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dobra obczytam Was w nocy jak się obudzę bo nie mam czasu za bardzo teraz 😉 Patryś -paker wazy juz 2600, wyniki mi dalej pospadały ale nie jest najgorzej. Mowie ginowi ze może chociaż jeden raczy przyjść na świat o czasie to mi na to odpowiedział-pomożemy. Wiec trzymam go za słowo. Pobrał mi gbsa. Kolejna wizyta już z ktg 25 stycznia. A szyjkę mam jak to mówi Motyl jak zyrafa- 36mm 😉
super
Stary 2016-01-14, 22:02   #4726
marciar7
Zakorzenienie

A pisalyscie o tabletach i innych dla malych dzieci. Ja na zajeciach mialam przedmiot w tamtym roku o nauczaniu poprzez sprzęty i aplikacje. I tez o tym jak uczyc np 5 -6latko lub i mniejsze dzieci.. Ja nie zgadzam.sie z tym zeby 3 latce dawac tableta by uczyla sie jezyka w ten sposob. Ale coz..
Stary 2016-01-14, 22:26   #4727
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
fajne - śmieszne

o to właśnie najlepsze, że juz się oswoisz z tym miejscem i nie będziesz miec obaw tam jechac jak ja - wielka niewiadoma co mnie tamc zeka, oprócz porodu oczywiście

fajny i pewnie bardzo życiowy, a w szczególności w pkt 1

Duz chłopak masz termin po mnie u u nas ma 1900-2100g i juz dzisiaj miałam 3 ktg. Wychodzi dziwna zależność, że jak leżę na plecach to wychodzą skurcze, a jak na boku to nie ma

kupiłam 500ml lodów mango-maracuja i już zjadłam połowę - sa pyszne
ja dzisiaj nie wytrzymałam, bo 2 dzień miałam smaka na deser lodowy... więc w drodze z sr wstąpiliśmy do sklepu.
Zrobiłam sobie mega deser 1/3 opakowania lodów bakaliowych, pół puszki ananasa w kostce, 1 banan, 1 jabłko i góra bitej śmietany... chyba pęknę

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
teraz mam kartę przetargową przewija vs torba
miałam Ci to samo napisać

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Hehe jakbym nas słyszała

padłam

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A widzisz to mądra decyzja bo teraz bedzie jak znalazl dla chlopaka
Ja mam jakis czarny we wzorek, albo szary. Nie wiem dokladnie bo moj TZ nie pamieta A on przejal zadanie ostatniego wyboru i zakupu fotelika

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Co to jakas pelnia byla ze taki wysyp czy co?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dobry starszak ale chcial dobrze
My nie mamy fotelika po starszej bo zostal w USA, nie dalismy rady przywiezc. Ten wyglada porzadnie i testy tez ma dobre, a i z bazą bezpieczniej i duzo wygodniej. Mam nadzieje ze sie sprawdzi

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Moj TZ mowi ze bedziemy probowac az nie bedzie dziecia

A tak serio to myslimy o 3 może 4 jesli zdrowowtnie i finansowo bedzie ok i jesli nastepne nie da nam popalic za bardzo

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

ja ide 29 pedi + stopki + mani + brwi, zaszaleje a 1 lutego do fryzjera. Ostatnie 2 tyg przed TP przeznaczam na mój czas relaksu

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Tez sie zbieram do spania. Jutro zajecia gimsatyczne z Polą a pozniej pewnie kulki pare godzin bo jej stamtąd nie wyciągne po dobroci
Dobrej nocy (nie pamietam kiedy tak wczesnie szlam spac ostatnio)
Właśnie też nie kumam, co taki wysyp

ech... jak tak piszecie o planach na kolejne i kolejne dziecko, to szczerze podziwiam Ja tam na 99,9% nie zdecyduję się na kolejne... może, gdybym była trochę młodsza to tak

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A pisalyscie o tabletach i innych dla malych dzieci. Ja na zajeciach mialam przedmiot w tamtym roku o nauczaniu poprzez sprzęty i aplikacje. I tez o tym jak uczyc np 5 -6latko lub i mniejsze dzieci.. Ja nie zgadzam.sie z tym zeby 3 latce dawac tableta by uczyla sie jezyka w ten sposob. Ale coz..
Jak dla mnie to też masakra... i odnoszę wrażenie, że niektórzy rodzice dla swojej wygody sadzają dziecko przed tv, kompem, czy z tabletem... bo chcą mieć chwilę spokoju dla siebie.
My nawet nie mamy telewizora - uważamy, że jest to straszny zjadacz czasu. I generalnie dobija mnie jak jesteśmy u mojej mamy, albo u teściów i ten tv cały czas chodzi... jak tu jakąś rozmowę prowadzić... dramat.
Ale już laptopy mamy i najczęściej oba są włączone na raz, bo każde z nas sobie coś dłubie. Dodatkowo mam jeszcze tableta, bo jak czasem nie chce mi się laptopa włączać, to szybciej mi jest np. na tablecie coś przejrzeć... tylko nie lubię na nim pisać, więc rzadko kiedy tak robię, a tak to głównie służy mi do czytania książek i generalnie z taką myślą, go kupiłam i w 99% tak z niego korzystam.

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2016-01-14 o 22:20
Stary 2016-01-14, 22:34   #4728
marciar7
Zakorzenienie

No niestety najczęściej teraz kupije sie dzieciom sprzęty wlasnie po to o czym piszesz Aninis. My mamy telewizor ja lubie jak cos w tle leci np. Ale dziecku nie bede go puszczac by miec spokoj :-D
Stary 2016-01-14, 22:35   #4729
Aninis
Zakorzenienie

sprawdzam sobie wyniki krwi i moczu i tak się zastanawiam, czy powinnam się nimi przejmować, czy są w miarę ok.

ktoś się zna?

mocz
Nabłonki płaskie - nieliczne
Leukocyty - pojedyncze
Bakterie - pojedyncze
reszta w normie

krew
leukocyty - 10,7 (norma 3,8 - 10) - powyżej normy
hemoglobina - 11,5 (norma 12 - 16) - poniżej normy
hematokryt - 32,7 % (norma 37 - 47) - poniżej normy
neutrofile # - 7,42 (norma 2,5 - 7) - powyżej normy
reszta w normie

Na gbs jeszcze czekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-14, 23:21   #4730
Lucy31
Zakorzenienie

Spać nie mogę, ten dzieć to chyba chce mi wypruć flaki
Miałam usg, zafundował mi kolkę wątrobową jeszcze na koniec

Stary 2016-01-14, 23:23   #4731
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Spać nie mogę, ten dzieć to chyba chce mi wypruć flaki
Miałam usg, zafundował mi kolkę wątrobową jeszcze na koniec

To ci wiwrcipeta z Twojego Maleństwa ;-)

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 23:27   #4732
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
sprawdzam sobie wyniki krwi i moczu i tak się zastanawiam, czy powinnam się nimi przejmować, czy są w miarę ok.

ktoś się zna?

mocz
Nabłonki płaskie - nieliczne
Leukocyty - pojedyncze
Bakterie - pojedyncze
reszta w normie

krew
leukocyty - 10,7 (norma 3,8 - 10) - powyżej normy
hemoglobina - 11,5 (norma 12 - 16) - poniżej normy
hematokryt - 32,7 % (norma 37 - 47) - poniżej normy
neutrofile # - 7,42 (norma 2,5 - 7) - powyżej normy
reszta w normie

Na gbs jeszcze czekam
Moze trochę odwodniona jestes?dlatego hematokryt nizszy. A hemoglobina teraz moze tak spasc ale to jeszcze nieduzy spadek
Stary 2016-01-14, 23:28   #4733
Aninis
Zakorzenienie

a ja za dużo zeżarłam i też nie mogę zasnąć
Stary 2016-01-14, 23:30   #4734
marciar7
Zakorzenienie

Figa super blog ten co polecalas
Stary 2016-01-15, 00:41   #4735
Aninis
Zakorzenienie

wszyscy śpią
Stary 2016-01-15, 05:59   #4736
marciar7
Zakorzenienie

Ja nie :-D tz mnie obudzil i nje moge spac. Ale chyba sie drzemne jeszcze cóż mam robic. Snilo mi sie dziecko moje cesarka i ze piersia karmilam
Stary 2016-01-15, 06:42   #4737
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczyny

ANINIS Twoje wyniki są ok, hemoglobina i hematokryt w ciąży to zupełnie normalne, że są poniżej normy, ja mam bardzo podobne wyniki do Ciebie i gin powiedziała, że to super morfologia jak na ten etap ciąży Tzn inaczej - mogłoby być lepiej, ale nadal jest ok, dla dzidziusia ok i nie ma się co martwić, masz w sobie dużo więcej krwi (1.5 litra?) niż przed ciąża i łatwo o to by ta krew łącznie miała ciut gorsze wyniki niż ta przed ciąża.
Leukocyty podwyższone nieznacznie, myślę, że to nic,, albo może jakieś lekkie przeziębienie czy organizm z czymś sobie tam walczy?

Mocz ok, pojedyncze bakterie to to samo co zero, jakbyś miałam ZUM to by ich było wiele to bakterie z opakowania na mocz nawet mogą być, z Twoich dłoni itp.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Jeju dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam serio jak o tym myślę teraz, kiedy się czuję lepiej, to aż mnie ciarki przechodzą, naprawdę to było straszne. Gdyby któraś tak miała to jechać na IP wcześniej niż po 12 godzinach ciągłego wymiotowania, bo organizm był już skrajnie odwodniony. W nocy znowu walczyłam z gorączka Ale obudziłam się dzisiaj o 5:30 i jak ręką objął. Bez gorączki, czuje dużo więcej sił (bez problemu o własnych siłach wstałam do toalety), czuje głód () i od ostatniego wymiotowania minęło już 24 h

Oddaje mocz do badania, jest aż pomarańczowy więc nadal jest odwodnienie, ale czuję się serio, po prostu słaba i tyle

Jak wyniki będą ok w miarę to chyba się wpisze na żądanie, bo nie mam co liczyć na wypis od lekarzy (NFZ im zapłaci dopiero po 3 dniach moich tutaj więc napewno będą chcieli mnie trzymać do poniedziałku). To jest serio chore... A wiadomo że w domu mi będzie najlepiej, a nie na oddziale chorób zakaźnych No ale posiedzę tu napewno jeszcze kilka dobrych godzin, poobserwuje się itp.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Ja nie :-D tz mnie obudzil i nje moge spac. Ale chyba sie drzemne jeszcze cóż mam robic. Snilo mi sie dziecko moje cesarka i ze piersia karmilam
Dużo Ci się śni o porodach hihi Już niedługo Marta

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 06:53   #4738
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

ANINIS Twoje wyniki są ok, hemoglobina i hematokryt w ciąży to zupełnie normalne, że są poniżej normy, ja mam bardzo podobne wyniki do Ciebie i gin powiedziała, że to super morfologia jak na ten etap ciąży Tzn inaczej - mogłoby być lepiej, ale nadal jest ok, dla dzidziusia ok i nie ma się co martwić, masz w sobie dużo więcej krwi (1.5 litra?) niż przed ciąża i łatwo o to by ta krew łącznie miała ciut gorsze wyniki niż ta przed ciąża.
Leukocyty podwyższone nieznacznie, myślę, że to nic,, albo może jakieś lekkie przeziębienie czy organizm z czymś sobie tam walczy?

Mocz ok, pojedyncze bakterie to to samo co zero, jakbyś miałam ZUM to by ich było wiele to bakterie z opakowania na mocz nawet mogą być, z Twoich dłoni itp.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Jeju dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam serio jak o tym myślę teraz, kiedy się czuję lepiej, to aż mnie ciarki przechodzą, naprawdę to było straszne. Gdyby któraś tak miała to jechać na IP wcześniej niż po 12 godzinach ciągłego wymiotowania, bo organizm był już skrajnie odwodniony. W nocy znowu walczyłam z gorączka Ale obudziłam się dzisiaj o 5:30 i jak ręką objął. Bez gorączki, czuje dużo więcej sił (bez problemu o własnych siłach wstałam do toalety), czuje głód () i od ostatniego wymiotowania minęło już 24 h

Oddaje mocz do badania, jest aż pomarańczowy więc nadal jest odwodnienie, ale czuję się serio, po prostu słaba i tyle

Jak wyniki będą ok w miarę to chyba się wpisze na żądanie, bo nie mam co liczyć na wypis od lekarzy (NFZ im zapłaci dopiero po 3 dniach moich tutaj więc napewno będą chcieli mnie trzymać do poniedziałku). To jest serio chore... A wiadomo że w domu mi będzie najlepiej, a nie na oddziale chorób zakaźnych No ale posiedzę tu napewno jeszcze kilka dobrych godzin, poobserwuje się itp.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Dużo Ci się śni o porodach hihi Już niedługo Marta
Super ze lepiej sie czujesz :-* :-* skad ja znam to wspaniale uczucie ze w koncu budzisz sie i jest lepiej i mozesz sama isc do łazienki :-D

No duzo sni mi sie pewnie to z wrazen
Stary 2016-01-15, 07:18   #4739
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Super ze lepiej sie czujesz :-* :-* skad ja znam to wspaniale uczucie ze w koncu budzisz sie i jest lepiej i mozesz sama isc do łazienki :-D

No duzo sni mi sie pewnie to z wrazen
Heh, no tak, Ty też swoje wycierpialas Ale jak będziemy tulić nasze maleństwa to to nam wszystko napewno wynagrodzi (z nawiązką)

Wczoraj w ogóle jak miałam gorączkę i było tak źle to słuchałam serduszka Hani i jej biło tak szybko 200ud/min Biedna było jej pewnie gorąco, głodna i eh....
Ale dzisiaj rano już normalnie bije 150/160 uderzeń, czekam na obchód lekarza i wpalaszuje jakieś biszkopty i sucharki :P

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 07:20   #4740
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Heh, no tak, Ty też swoje wycierpialas Ale jak będziemy tulić nasze maleństwa to to nam wszystko napewno wynagrodzi (z nawiązką)

Wczoraj w ogóle jak miałam gorączkę i było tak źle to słuchałam serduszka Hani i jej biło tak szybko 200ud/min Biedna było jej pewnie gorąco, głodna i eh....
Ale dzisiaj rano już normalnie bije 150/160 uderzeń, czekam na obchód lekarza i wpalaszuje jakieś biszkopty i sucharki :P
No pewnie jej goraco bylo :-( dobrze ze juz dobrze :-*
A zarcie w tym szpitalu znosne? Ja w jednym jak mialam krwotoki toczenie krwi itd to dawali mi takoe zarcie zawaliste ze szok :-P
Bo w tym drugim co mialam.operacje to juz srednie :-D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości