Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-15, 08:12   #481
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

dzien doberek byłam na badaniach, 37zł LH i FSH, zobaczyłam też cenę bety 24zł haha to tak na przyszłość :P wyniki dopiero w pon, ale może i lepiej nie będę przez cały weekend myśleć, że są do d.... a na pewno takie będą po dziś miałam temp jeszcze większa 36,77 ona rośnie w fazie folikularnej wszystko się u mnie poprzestawiało co to może znaczyć ? Jestem prawie pewna, że czeka mnie za parę dni kolejna @ tak jak w ostatnim cyklu dobrze, że w czw gin.

Moja teściowa nie wtrącą się, nie pyta kiedy dziecko po prostu jest, czasem przyjdzie na obiad lub na kawę jak ją zaprosimy ale sama od siebie nawet do mnie nie zadzwoni Mieszkamy sami, bez rodziców i to jest super, ale myślę, że jakbym mieszkała z teściowa to bym nie narzekała, natomiast kiedyś mieszkaliśmy z tż razem z moją mama i był koszmar nigdy więcej
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 09:00   #482
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dopiszę Cię w takim razie do naszych mamuś

Kurcze, to Wy macie baaardzo komfortową sytuacje. Że mieszkacie na górze, a rodzice na dole. U nas nie ma góra, dół - dom jest bardzo nowoczesny, nie da się zrobić takiego podziału. Był budowany pod jedną rodzinę a nie dwie Na dole rodzice mają salon, kuchnie, spiżarnie, a my na dole mamy salon, łazienkę i kuchnie. A na górze są trzy pokoje, łazienka, pralnia i prasowalnia. W tym sypialnia rodziców, nasza sypialnia i pokój siostry. Mieszkamy wszyscy na kupie, widzimy i słyszymy co każdy robi.
Niestety nie stać nas na wynajem, a do teściów nie chce się wyprowadzać, bo pomimo tego, że tam mielibyśmy lepiej to nie zamienię domu w lesie z widokiem na Tatry na nic innego
O jaaa zazdroszczę tego miejsca, ja uwielbiam wyjeżdżać w góry
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 09:02   #483
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No mnie by pewnie poszła para z uszu jakbym od kogokolwiek coś takiego usłyszała ale mój teść jest wyjątkowo indywidualną jednostką, mało go obchodzi co kto robi, on zawsze znajdzie sobie tyle pracy wokół domu, że cały czas pracuje póki nie zrobi się ciemno. I jedyną osobą która go obchodzi jest chyba jedyna wnusia, czyli nasza córcia

Moi teściowie też mieszkają w górach, ale nie Tatrach hehe mają dom niemal w lesie i piękny sad z altaną, ale ja i tak nie chciałabym tam mieszkać, no, chyba że we własnym domu...Nie wyobrażam sobie mieszkać z rodzicami ani z teściami
A ciąża w lecie w mieście - najlepsze wyjście to klimatyzowane galerie handlowe, kina itp., jedynie tam temperatury są wtedy do przeżycia...

Piszę z telefonu-pozdro szejset

Ja tez sobie nie wyobrażam, dla mnie mega kłopotem jest spac jedna noc u teściowej, mam ogólnie problem ze spaniem nie u siebie, taka fobia, nie wiem jak to nazwać, ale wierzcie mi, to dla mnie cos niefajnego. U moich rodziców nie ma gdzie spac, ale mieszkają dosc blisko, wiec spoko. Moja mama jest najcudowniejsza na świecie, zawsze mogłam jej wszystko powiedzieć i zawsze moge na nią liczyć w każdej sytuacji. Z tatą się dużo kłócę, ale natakiej zasadzie, ze mnie denerwuje i mu dogryzam a on mi, ale na dłuższa metę to bym chyba oszalała z nim mieszkać

Cytat:
Napisane przez klaudus_2 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za gratulacje i wsparcie , ja sama jakoś średnio w to wierzę , cieszę się ale z drugiej strony bardzo się boję aż się wczoraj popłakałam.
Zrobiła trzy testy i wszystkie pozytywne więc chyba się udało, w poniedziałek idę na betę.
To jest nasz piąty cykl i akurat w tym się udało
Dziwne to trochę bo w pierwszą ciążę z synkiem zaszłam też w grudniu ...
Trzymajcie kciuki za moją betę ...
Trzymam!!! Ja też mam teraz piąty cykl i z chęcią dołączę do Ciebie Widocznie grudzień to Wasz miesiąc!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Poranne "dzieńdobry" z pracy

Nie wiem dziewczyny jak ja sie skupie na czymkolwiek dziś po co ja szłam do tego gina

A jak jest Twoj dalszy plan? Beta za parę dni? Faktycznie gin Ci trochę namieszał, trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 09:20   #484
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

A jak jest Twoj dalszy plan? Beta za parę dni? Faktycznie gin Ci trochę namieszał, trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie!
Na razie czekam, w niedziele zrobię test sikańca, w poniedziałek pójde na bete. Myślę, ze za wcześnie ją zrobiłam, jeszcze mogła nie ruszyć, a ja juz spanikowałam. Czytałam w necie, ze dziewczyna była w ciąży i zrobiła bete w 27 dc - 0,1. Powtórzyła po kilku dniach - 188. Teraz ma synka 7,5 miesiąca, także zdarzają się takie historie Ja wczoraj miałam 26 dc, moze owu mi sie przesuneła, może była później i jest po prostu za wcześnie. Na razie staram się nie siedzieć jak na szpilkach
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 10:01   #485
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś dajemy radę Przynajmniej jest wesoło. Siostra to tylko sporadycznie przyjeżdża -studiuje na Śląsku. Mieszkałam 5 lat w Krakowie, o zgrozo, nigdy więcej
VelaLuca jako rodowita krakowianka wypraszam sobie Ja z kolei nie zamieniłabym mojego miasta na żadne inne Ale każdy lubi co innego więc mogę Ci jakoś wybaczyć oczernienie mojego kochanego miasta

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
No hej
Robiłam betę dzisiaj rano. wynik miałam o 19. Razem z TŻ odczytaliśmy.
Chyba jestem w szoku ... beta 390,5
Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Kochane proszę o pomoc.. miałam iść w pt na komplet badań, bo od 4 cykli sie staramy i nic. Miesiączkuję regularnie natomiast miesiąc temu okres sie spóznił 5 dni, wczoraj miałam dostać @, dzisiaj zrobiłam test i jest cień nie chce się nastawiać, bo być może znowu się spózni, ale chyba cienka kreseczka może oznaczać dzidziusia oczywiście już zaczynam panikować, bo przez ostatni tydzień piłam alkohol (urodziny ) a potem brałam fervex, bo byłam przeziębiona. Iść w pt na badania czy bezpośrednio na betę?
Cytat:
Dziewczyny oczywiście nie wytrzymałam i zrobiła dzisiaj test... i są II kreski, druga blada ale jest z jednej strony się cieszę a z drugiej nie mogę uwierzyć i koniecznie muszę dzisiaj powtórzyć test.
Nie mam możliwości żeby iść na betę bo mam taki okres w pracy, że się nie urwę.
Jedno dziecko już straciliśmy w 24 tyg. i teraz się strasznie boję czy wszystko będzie dobrze...
Dziewczyny GRATULACJE Tu zawsze tak że cisza cisza a potem BACH jedna po drugiej
zUa_tysica nie wiem czemu mi Ciebie nie zacytowało , ale Tobie również gratuluję i wierzę że beta zacznie rosnąć, po prostu jest to dopiero początek i organizm się szykuje dopiero...
Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Moja teściowa za to cały czas mówi "ja się nie chcę wtrącać, to wasza decyzja, ALE..." Normalnie białej gorączki dostanę, bo się wtrąca do wszystkiego :/ boje sie co będzie jak urodze dziecko, bo mieszka 500 metrów od nas. Już czuje jak mi do szpitala wparuje :/. Na szczęście pracuje, wiec nie będzie miała czasu wychowywać naszego dziecka, bo tego też się obawiam :/
A za to moja mama to cud nie kobieta tylko daleko mieszka nad czym niesamowicie ubolewam to jest konkret babka, "jak potrzebujecie rady/pomocy dajcie znać" i takiej osoby się bardzo chętnie radzę właściwie we wszystkim, bo nie czuje nacisków.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Moja teściowa ma podobne zapędy i też niedaleko mieszka. Z tym, że ja już zapowiedziałam TŻ, że nie chce, żeby mi pomagała po porodzie ani jego mam ani moja. Jak sobie z noworodkiem rady nie damy to co zrobimy za 10 lat? Ja idę do szkoły rodzenia na 100% i będę się tego trzymać co tam usłyszę. Rady obu mamuś do kosza wrzucę
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!! I przyjmuję zarazki!
Ja znowu mam rozdwojenie jaźni i z jednej strony czuję, że jestem w ciąży a z drugiej trudno mi wierzyć, że zobaczę kiedyś te dwie kreski...Muszę nad ta wiara jakoś popracować! Słodkich snów dziewczyny!
Zobaczysz te dwie kreski, zobaczysz

Mi już drugi lekarz powiedział, że coś między nogami dynda i nawet mi pokazał i moje matczyne oko wypatrzyło jaja i siusiaka Więc ogłaszam, iż gałganek oficjalnie zostaje przemianowany na Wojtusia
Jak na połówkowym wyjdzie dziewucha to chyba oczy będę z podłogi zbierać
Stary 2016-01-15, 10:05   #486
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Aż odpaliłam laptopa, bo byłam przekonana, że mam napisane "maja" Głównie z telefonu korzystam, a tam nie wyświetlają mi się podpisy. Dziękuje, już poprawiam
Każdemu się może zdarzyć

Cytat:
Nie zrozumcie mnie źle bo tu się betą pochwaliłam ale .... chciałam chwilę odczekać nim im powiemy.:
Ja się wcale Ci nie dziwię, Wam też bym powiedziała, ale rodzicom/teściom czy komukolwiek innemu niż Tż to nie może dopiero po 3 miesiącu.

Cytat:
Niestety nie stać nas na wynajem, a do teściów nie chce się wyprowadzać, bo pomimo tego, że tam mielibyśmy lepiej to nie zamienię domu w lesie z widokiem na Tatry na nic innego
Zazdroszczę

Ja nie mam tak ładnego widoku z okna

Cytat:
Nie wiem dziewczyny jak ja sie skupie na czymkolwiek dziś po co ja szłam do tego gina
Staraj się o tym nie mysleć. Na pewno będzie ok

My również mieszkamy z teściami. My na górze, oni na dole. My na górze mamy własną łazienkę i niedługo kuchnie. Na górze jeszcze mieszka (tylko na weekendy) siostra Tż i jego brat.
Nam się nie wtrącają rodzice. NIC nie mówią może między sobą coś, ale nam nic..
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 10:08   #487
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Mi już drugi lekarz powiedział, że coś między nogami dynda i nawet mi pokazał i moje matczyne oko wypatrzyło jaja i siusiaka Więc ogłaszam, iż gałganek oficjalnie zostaje przemianowany na Wojtusia

ale czad! Gratki!!! Nie mogę sobie nawet wyobrazić jaka to musi być radość,każde USG, kiedy mi mi to będzie dane
Stary 2016-01-15, 10:10   #488
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Na razie czekam, w niedziele zrobię test sikańca, w poniedziałek pójde na bete. Myślę, ze za wcześnie ją zrobiłam, jeszcze mogła nie ruszyć, a ja juz spanikowałam. Czytałam w necie, ze dziewczyna była w ciąży i zrobiła bete w 27 dc - 0,1. Powtórzyła po kilku dniach - 188. Teraz ma synka 7,5 miesiąca, także zdarzają się takie historie Ja wczoraj miałam 26 dc, moze owu mi sie przesuneła, może była później i jest po prostu za wcześnie. Na razie staram się nie siedzieć jak na szpilkach
Trzymam kciuki żeby beta ładnie zaczęła rosnąć ☺ szczerze mówiąc to myślałam, że beta pierwsza wskaże na ciążę jeszcze przed USG, a to jednak tak nie jest☺

Ja sobie tam nie wyobrażam mieszkać ani z teściami ani z rodzicami. Samemu to jednak najlepiej 😉

Też się cieszcie że dziś piątek? 😃 dobrego dnia dziewczyny 😃
Stary 2016-01-15, 10:23   #489
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Nie
Stary 2016-01-15, 10:28   #490
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzięki Kochana za słowa otuchy i gratuluje ujrzenia dyndadełka!

Ja już sie nie mogę doczekać jak do domu wrócę. Książka, herbatka i ciepły kocyk
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 10:31   #491
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Nie
Ok a czemu nie?
Stary 2016-01-15, 10:33   #492
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też marzę sobie o spacerach w tej leśnej głuszy. Mogłoby to działać zbawiennie na usypianie takiego aniołka

Ja też byłam okropnie zła jak to usłyszałam, myślałam nawet , że TŻ jakoś to skomentuje, odpowie a on nic! No to pogadaliśmy dopiero potem. Przecież świadomie pojechałam potwierdzić ciąże w tajemnicy przed nimi. Bo co jakbym się pochwaliła a tam beta niska ??? Zresztą odczuwam, że ciąża , jej początek i sytuacja w jakiej do niej doszło jest dla mnie zbyt intymna by się od razu chwalić. Musze się nacieszyć sama by rozgłaszać wieści światu

Pewnie masz już doświadczenia z upałem w ciąży ?
Wiesz a co do domku, my planujemy budować swój. Zbieramy tylko materiał na niego - głównie drewno bo marzy nam się drewniany domek. Działka jest, nawet dwie. Tylko budować
No niektórzy ludzie są pozbawieni wyobraźni i nie rozumieją co znaczy prywatność 😏

Ja podczas upałów byłam w 2-4 miesiącu, więc nie było mi bardzo źle. Jedynie mdłości mnie męczyły, ale pracowałam wtedy w klimatyzowanym sklepie, więc było korzystnie😉 za to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić chodzenia z takim wielkim brzuchem po upale. Ja ostatni miesiąc praktycznie przeleżałam w domu, bo tak ciężko było mi się ruszać, do tego dzidzia bardzo mocno uciskała na kręgosłup, przez co strasznie bolały mnie plecy😞To był grudzień, urodziłam w styczniu, miesiąc przed terminem, i nie wiem, jak przeżyłabym jeszcze jeden miesiąc z takim brzuchem😜

A co do lasu, to ja miałam też takie piękne wizje, że wiosną, jak córcia skończy 4 miesiące pojedziemy do teściów na tydzień, będę z nią chodziła do lasu i na spacery po wiosce. To był najgorszy tydzień ever, najpierw wszyscy mnie straszyli, że w lesie to dzikie psy są, dziki i inne takie, żebym nie chodziła za daleko. A potem ja, zaczęłam sobie uświadamiać jak można z takim maleństwem sterylnym iść do lasu, jak tam pełno owadów, pszczół, jaszczurek, kleszczy, do tego pyłki, żeby alergii nie dostała, normalnie masakra. Raz poszłam na wieś na spacer z małą i teściową, normalnie drogami szłyśmy, trochę domów, trochę zarośli i nas zaatakował jakiś pies😱 chwała Bogu, że teściowa była i go kamieniami przegoniła, mnie samą chyba by zjadł na miejscu... Resztę czasu tam siedziałam jak w więzieniu, wychodziłam tylko do ogrodu bo się bałam😞 chyba tylko wtedy tam czułam się jak w depresji poporodowej...

Cytat:
Jakoś dajemy radę Przynajmniej jest wesoło. Siostra to tylko sporadycznie przyjeżdża -studiuje na Śląsku. Mieszkałam 5 lat w Krakowie, o zgrozo, nigdy więcej
Ej no, ja w Krakowie mieszkam 28 lat i nigdy nie chcę się wyprowadzać. Ale ja to typowe miejskie zwierzę jestem😜

Cytat:
Dziękuję wszystkim za gratulacje i wsparcie , ja sama jakoś średnio w to wierzę , cieszę się ale z drugiej strony bardzo się boję aż się wczoraj popłakałam.
Zrobiła trzy testy i wszystkie pozytywne więc chyba się udało, w poniedziałek idę na betę.
Będzie dobrze, bądź spokojna😙

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
dzien doberek byłam na badaniach, 37zł LH i FSH, zobaczyłam też cenę bety 24zł haha to tak na przyszłość wyniki dopiero w pon, ale może i lepiej nie będę przez cały weekend myśleć, że są do d.... a na pewno takie będą po dziś miałam temp jeszcze większa 36,77 ona rośnie w fazie folikularnej wszystko się u mnie poprzestawiało co to może znaczyć ? Jestem prawie pewna, że czeka mnie za parę dni kolejna @ tak jak w ostatnim cyklu dobrze, że w czw gin.

Moja teściowa nie wtrącą się, nie pyta kiedy dziecko po prostu jest, czasem przyjdzie na obiad lub na kawę jak ją zaprosimy ale sama od siebie nawet do mnie nie zadzwoni Mieszkamy sami, bez rodziców i to jest super, ale myślę, że jakbym mieszkała z teściowa to bym nie narzekała, natomiast kiedyś mieszkaliśmy z tż razem z moją mama i był koszmar nigdy więcej
To chwała takiej teściowej😀 moja niby też się nie wtrąca, ale czasem ma takie odpały, że nie wiadomo jak jej tłumaczyć,żeby zrozumiała. Głównie tyczy się to jedzenia córci. Nie jest niejadkiem, ale nie je dużo i wielu rzeczy nie lubi, trzeba pilnować żeby nie jadła zapychaczy, bo potem w ogóle nie tknie nic normalnego przez pół dnia. A teściowa wychodzi z założenia, że lepiej żeby się zapchała suchą bułką albo ciastem niż jak ma mieć pusty żołądek, bo na śniadanie zjadła tylko pół kanapki. Tym sposobem w weekendy u teściów mała praktycznie nie je nic sensownego, tylko takie śmieci😤 no bo jak ja dorosłą babę upilnuję?

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 11:01   #493
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
To wcale nie dziwne

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Moja teściowa za to cały czas mówi "ja się nie chcę wtrącać, to wasza decyzja, ALE..." Normalnie białej gorączki dostanę, bo się wtrąca do wszystkiego :/ boje sie co będzie jak urodze dziecko, bo mieszka 500 metrów od nas. Już czuje jak mi do szpitala wparuje :/. Na szczęście pracuje, wiec nie będzie miała czasu wychowywać naszego dziecka, bo tego też się obawiam :/
A za to moja mama to cud nie kobieta tylko daleko mieszka nad czym niesamowicie ubolewam to jest konkret babka, "jak potrzebujecie rady/pomocy dajcie znać" i takiej osoby się bardzo chętnie radzę właściwie we wszystkim, bo nie czuje nacisków.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Właśnie w moim otoczeniu brakuje właśnie takiego konkretnego człowieka. Tylko same wpychaczki z tą pomocą. I abyśmy tylko sami nic nie zadecydowali... Jak ja czuję nacisk to mi się wszystkie agresory włączają.

Cytat:
VelaLuca jako rodowita krakowianka wypraszam sobie ala:Ja z kolei nie zamieniłabym mojego miasta na żadne inne Ale każdy lubi co innego więc mogę Ci jakoś wybaczyć oczernienie mojego kochanego miasta

Dziewczyny GRATULACJE Tu zawsze tak że cisza cisza a potem BACH jedna po drugiej
zUa_tysica nie wiem czemu mi Ciebie nie zacytowało , ale Tobie również gratuluję i wierzę że beta zacznie rosnąć, po prostu jest to dopiero początek i organizm się szykuje dopiero...

Moja teściowa ma podobne zapędy i też niedaleko mieszka. Z tym, że ja już zapowiedziałam TŻ, że nie chce, żeby mi pomagała po porodzie ani jego mam ani moja. Jak sobie z noworodkiem rady nie damy to co zrobimy za 10 lat? Ja idę do szkoły rodzenia na 100% i będę się tego trzymać co tam usłyszę. Rady obu mamuś do kosza wrzucę

Gratulacje!
Pamiętaj, że ja też miałam chłopca mieć i widziałam "siusiaka" a na połówkowym już go nie było i wyraźnie było widać, że dziewczynka. I oczy miałam jak 5 zł całe badanie i mnie zatkało.

Cytat:
Trzymam kciuki żeby beta ładnie zaczęła rosnąć ☺ szczerze mówiąc to myślałam, że beta pierwsza wskaże na ciążę jeszcze przed USG, a to jednak tak nie jest☺

Ja sobie tam nie wyobrażam mieszkać ani z teściami ani z rodzicami. Samemu to jednak najlepiej 😉

Właśnie, najlepiej!
E tam, taki piątek. Odbieram brata z przedszkola, drugi wpada sam wcześniej. Potem mama. Mam trochę bałagan a nie mam siły sprzątać przez @. Źle spałam. Nie lubię takich piątków.

Miałam rozmowę z genetyczką odnośnie mojej choroby. Jednak prawdopodobnie nie będę musiała całe życie leków brać tylko w przypadku zakrzepów. W ciąży zastrzyki heparynowe. I mam przed ciążą brać witaminy z gr b oraz kwas foliowy jakiś specjalny. No i nie są moje wyniki takie złe, ale że jednak wyszły jak wyszły, to się nie da wykluczyć, że coś się stanie. Póki co biorę zwykły kwas foliowy i mam nadzieję, że mi w lutym przepiszą ten specjalny.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 11:25   #494
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Właśnie, najlepiej!
E tam, taki piątek. Odbieram brata z przedszkola, drugi wpada sam wcześniej. Potem mama. Mam trochę bałagan a nie mam siły sprzątać przez @. Źle spałam. Nie lubię takich piątków.

Miałam rozmowę z genetyczką odnośnie mojej choroby. Jednak prawdopodobnie nie będę musiała całe życie leków brać tylko w przypadku zakrzepów. W ciąży zastrzyki heparynowe. I mam przed ciążą brać witaminy z gr b oraz kwas foliowy jakiś specjalny. No i nie są moje wyniki takie złe, ale że jednak wyszły jak wyszły, to się nie da wykluczyć, że coś się stanie. Póki co biorę zwykły kwas foliowy i mam nadzieję, że mi w lutym przepiszą ten specjalny.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Takich piątków to ja też nie lubię...

Dobrze, że wyniki nie są takie złe, wiesz na czym stoisz i teraz będziecie wszyscy sprawdzać wszystko ze zdwojoną siłą. Będziesz pod opieką odpowiednich lekarzy więc wszystko będzie dobrze 👍 Oby następny cykl był pozytywny 😉
Stary 2016-01-15, 11:31   #495
mietowka25
Zakorzenienie

Dzień dobry bardzo

Tak czytam o mieszkaniu razem z rodzicami/teściami i osobiście sobie tego nie wyobrażam.

Mamę mam prawie 200 km od miejsca zamieszkania i mamy lepszy kontakt niż jak jestesmy obok siebie.

Teściów mam blisko, prawie co niedziele obiad wspólny ale wolałabym mieć ich dalej niż 8 minut jazdy autem

Ostatnia tabletka za mną... Ciekawe jak się będzie zachowywał mój organizm
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 11:40   #496
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry bardzo

Tak czytam o mieszkaniu razem z rodzicami/teściami i osobiście sobie tego nie wyobrażam.

Mamę mam prawie 200 km od miejsca zamieszkania i mamy lepszy kontakt niż jak jestesmy obok siebie.

Teściów mam blisko, prawie co niedziele obiad wspólny ale wolałabym mieć ich dalej niż 8 minut jazdy autem

Ostatnia tabletka za mną... Ciekawe jak się będzie zachowywał mój organizm
3mam kciuki aby było wszystko ok, ja już pol roku nie biorę a hormony szaleją jak u nastolatki
Stary 2016-01-15, 11:42   #497
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
3mam kciuki aby było wszystko ok, ja już pol roku nie biorę a hormony szaleją jak u nastolatki

Mam nadzieję że Tż przeżyje te moje "hormony" bo on nie wie jak to jest ze mną bez tabletek
Stary 2016-01-15, 11:43   #498
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję że Tż przeżyje te moje "hormony" bo on nie wie jak to jest ze mną bez tabletek

mój TŻ ledwo przeżył początki bo byłam taka napalona, że chciało mi się 24h jak brałam tabsy to wręcz musiał się prosić :P
Stary 2016-01-15, 11:54   #499
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
mój TŻ ledwo przeżył początki bo byłam taka napalona, że chciało mi się 24h jak brałam tabsy to wręcz musiał się prosić :P

O boże... Ja miałam straszna ochotę będąc na tabsach... Teraz będzie jeszcze gorzej?
Stary 2016-01-15, 12:08   #500
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde właściwie to miałam zacząć starania od lutego , pani endokrynolog kazała ustabilizować tarczycę i jeszcze miała kilka innych uwag, normalnie tą sytuację nazwałabym wpadką, ale jesteśmy po ślubie więc nazwę to "nieoczekiwanym trafem" w ciążę chciałam zachodzić już w październiku ale miałam złe wyniki i inne takie. Od grudnia zaczęłam mierzyć temperaturę, sprawdzać śluz, nie myślałam że tak szybko się wstrzelimy. To naprawdę dla mnie spore zaskoczenie. Tarczycę sprawdzałam dzisiaj, mam 1,7 więc się unormowało.
Termin porodu wychodzi mi na wrzesień, połowę września.

A co do rodziców.... miałam dziś śmieszną sytuację. My mieszkamy z rodzicami TŻta, zajmujemy górę. Mamy tu 3 pokoje, korytarz i łazienkę. Kuchnię mamy robić na wiosnę. Ogólnie nie płacimy za nic, aby jakieś zakupy od czasu do czasu. Jakoś specjalnie nikt nikomu pieniędzy nie wylicza itd. Jest spoko. Dzisiaj rano była taka sytuacja , że obudziłam TŻta i chciałam jechać na betę. Akurat przed 7 żeby zdążyć do lab. No i teść szedł do pracy chwilę wcześniej i zinwigilował, że nie śpimy. Przy obiedzie mówi tak " jak się gdzieś wychodzi to się mówi gdzie" .... Nosz kurde. Nie zrozumcie mnie źle bo tu się betą pochwaliłam ale .... chciałam chwilę odczekać nim im powiemy. Ogólnie nie odczuwałam potrzeby mówienia im , że chcielibyśmy potomstwo już teraz czy coś takiego. Jeździłam na badania to też nie mówiła, co sobie badam. A tu on wyskakuje ze spowiadaniem się. Czasem czuję , że nie mamy swoich spraw, tylko wszystko jest wspólne. Teściów i nasze. A pamiętam jak teściowa do ginekologa jechała to jakoś się nam nie zwierzała po co jedzie. ... Nadopiekuńczość ponad granice. ala:
My też podobnie mieszkamy z Tesciami ale ani razu się tak nie wtrącali. Więc nie dziwię Ci się, ze się poirytowałaś...

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 12:13   #501
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluje! I trzymam kciuki za bete

Cytat:
VelaLuca jako rodowita krakowianka wypraszam sobie Ja z kolei nie zamieniłabym mojego miasta na żadne inne Ale każdy lubi co innego więc mogę Ci jakoś wybaczyć oczernienie mojego kochanego miasta

Gratuluje Wojtusia

Cytat:

Nie ciesze sie bo dzis 12h w pracy i w niedziele to samo

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dziewczyny dzis przyszla @ po 4dniach spoznienia. Zaczynamy od nowa
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 12:22   #502
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
O boże... Ja miałam straszna ochotę będąc na tabsach... Teraz będzie jeszcze gorzej?
nie wiem, tego nie wie nikt, ja mam po tabsach @ rozjechane, ale niestety na moje własne życzenie, wiem, że nie powinnam ich brać bo jak brałam x lat temu to po pierwszym odstawieniu miałam problemy z @.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Gratuluje! I trzymam kciuki za bete

Gratuluje Wojtusia

Nie ciesze sie bo dzis 12h w pracy i w niedziele to samo

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dziewczyny dzis przyszla @ po 4dniach spoznienia. Zaczynamy od nowa

kciuki za kolejny cykl
Stary 2016-01-15, 12:37   #503
pater86
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny dzis przyszla @ po 4dniach spoznienia. Zaczynamy od nowa
No to zaczynamy! ☺Może będziemy razem na wątku październikowych mam, głowa do góry😉
Stary 2016-01-15, 13:10   #504
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
No to zaczynamy! ☺Może będziemy razem na wątku październikowych mam, głowa do góry😉
Oby, oby, a jest juz watek pazdziernikowych mam?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:28   #505
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
No hej
Robiłam betę dzisiaj rano. wynik miałam o 19. Razem z TŻ odczytaliśmy.
gratuluję! kiedy idziesz powtorzyc betę?

wszystkim dziewczynom dziękuję za gratulację! jutro idę powtórzyć betę i w poniedziałek do gina umówiłam się na 27.01, bo cały przyszły tydzień ma urlop.. dzisiaj lekko kłuje mnie w podbrzuszu i już trochę panikuje..
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:54   #506
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Oby, oby, a jest juz watek pazdziernikowych mam?
Chyba jeszcze nie ma hehehe 😉 ale wszystko przed nami 😃
Stary 2016-01-15, 14:05   #507
ttuska
Rozeznanie

a wrześniowe mamusie są?
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:20   #508
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
a wrześniowe mamusie są?
Tak, tak już są i prężnie działają 😉
Stary 2016-01-15, 14:51   #509
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ok a czemu nie?
Bo jestem na uczelni od rana do wieczora albo raczej nocy

Cytat:
Nie każdy może mieszkać osobno
Stary 2016-01-15, 17:14   #510
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale świetnie że już w piątym cyklu I też słyszałam, że tak się często się zdarza że z tego samego miesiąca rodzeństwo jest

Cytat:

Gratuluję! Już jak czegoś więcej, że tak powiem się dopatrzyłaś, to bi pewnie chłopaczek będzie

Cytat:

TAK!! Ja się cieszę ze już piątek piąteczek jest!! wreszcie weekend Właśnie się za sprzątanie biorę, żeby jutro mieć już wolna sobotę
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości