|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
dzien doberek
byłam na badaniach, 37zł LH i FSH, zobaczyłam też cenę bety 24zł haha to tak na przyszłość :P wyniki dopiero w pon, ale może i lepiej nie będę przez cały weekend myśleć, że są do d.... a na pewno takie będą po dziś miałam temp jeszcze większa 36,77 ona rośnie w fazie folikularnej co to może znaczyć ? Jestem prawie pewna, że czeka mnie za parę dni kolejna @ tak jak w ostatnim cyklu Moja teściowa nie wtrącą się, nie pyta kiedy dziecko po prostu jest, czasem przyjdzie na obiad lub na kawę jak ją zaprosimy ale sama od siebie nawet do mnie nie zadzwoni Mieszkamy sami, bez rodziców i to jest super, ale myślę, że jakbym mieszkała z teściowa to bym nie narzekała, natomiast kiedyś mieszkaliśmy z tż razem z moją mama i był koszmar
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez sobie nie wyobrażam, dla mnie mega kłopotem jest spac jedna noc u teściowej, mam ogólnie problem ze spaniem nie u siebie, taka fobia, nie wiem jak to nazwać, ale wierzcie mi, to dla mnie cos niefajnego. U moich rodziców nie ma gdzie spac, ale mieszkają dosc blisko, wiec spoko. Moja mama jest najcudowniejsza na świecie, zawsze mogłam jej wszystko powiedzieć i zawsze moge na nią liczyć w każdej sytuacji. Z tatą się dużo kłócę, ale natakiej zasadzie, ze mnie denerwuje i mu dogryzam a on mi, ale na dłuższa metę to bym chyba oszalała z nim mieszkać Cytat:
Widocznie grudzień to Wasz miesiąc! ![]() Cytat:
A jak jest Twoj dalszy plan? Beta za parę dni? Faktycznie gin Ci trochę namieszał, trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie! |
|||
|
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam 26 dc, moze owu mi sie przesuneła, może była później i jest po prostu za wcześnie. Na razie staram się nie siedzieć jak na szpilkach
|
|
|
|
|
#485 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z kolei nie zamieniłabym mojego miasta na żadne inne Ale każdy lubi co innego więc mogę Ci jakoś wybaczyć oczernienie mojego kochanego miasta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tu zawsze tak że cisza cisza a potem BACH jedna po drugiej ![]() zUa_tysica nie wiem czemu mi Ciebie nie zacytowało , ale Tobie również gratuluję i wierzę że beta zacznie rosnąć, po prostu jest to dopiero początek i organizm się szykuje dopiero... Cytat:
![]() Cytat:
Mi już drugi lekarz powiedział, że coś między nogami dynda i nawet mi pokazał i moje matczyne oko wypatrzyło jaja i siusiaka Więc ogłaszam, iż gałganek oficjalnie zostaje przemianowany na Wojtusia Jak na połówkowym wyjdzie dziewucha to chyba oczy będę z podłogi zbierać
|
|
#486 | ||||
|
Konto usunięte
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mam tak ładnego widoku z okna ![]() Cytat:
![]() My również mieszkamy z teściami. My na górze, oni na dole. My na górze mamy własną łazienkę i niedługo kuchnie. Na górze jeszcze mieszka (tylko na weekendy) siostra Tż i jego brat. Nam się nie wtrącają rodzice. NIC nie mówią może między sobą coś, ale nam nic..
|
||||
|
|
|
#487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale czad! Gratki!!!
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie tam nie wyobrażam mieszkać ani z teściami ani z rodzicami. Samemu to jednak najlepiej 😉 Też się cieszcie że dziś piątek? 😃 dobrego dnia dziewczyny 😃 |
|
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już sie nie mogę doczekać jak do domu wrócę. Książka, herbatka i ciepły kocyk
|
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#492 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja podczas upałów byłam w 2-4 miesiącu, więc nie było mi bardzo źle. Jedynie mdłości mnie męczyły, ale pracowałam wtedy w klimatyzowanym sklepie, więc było korzystnie😉 za to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić chodzenia z takim wielkim brzuchem po upale. Ja ostatni miesiąc praktycznie przeleżałam w domu, bo tak ciężko było mi się ruszać, do tego dzidzia bardzo mocno uciskała na kręgosłup, przez co strasznie bolały mnie plecy😞To był grudzień, urodziłam w styczniu, miesiąc przed terminem, i nie wiem, jak przeżyłabym jeszcze jeden miesiąc z takim brzuchem😜 A co do lasu, to ja miałam też takie piękne wizje, że wiosną, jak córcia skończy 4 miesiące pojedziemy do teściów na tydzień, będę z nią chodziła do lasu i na spacery po wiosce. To był najgorszy tydzień ever, najpierw wszyscy mnie straszyli, że w lesie to dzikie psy są, dziki i inne takie, żebym nie chodziła za daleko. A potem ja, zaczęłam sobie uświadamiać jak można z takim maleństwem sterylnym iść do lasu, jak tam pełno owadów, pszczół, jaszczurek, kleszczy, do tego pyłki, żeby alergii nie dostała, normalnie masakra. Raz poszłam na wieś na spacer z małą i teściową, normalnie drogami szłyśmy, trochę domów, trochę zarośli i nas zaatakował jakiś pies😱 chwała Bogu, że teściowa była i go kamieniami przegoniła, mnie samą chyba by zjadł na miejscu... Resztę czasu tam siedziałam jak w więzieniu, wychodziłam tylko do ogrodu bo się bałam😞 chyba tylko wtedy tam czułam się jak w depresji poporodowej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętaj, że ja też miałam chłopca mieć i widziałam "siusiaka" a na połówkowym już go nie było i wyraźnie było widać, że dziewczynka. I oczy miałam jak 5 zł całe badanie i mnie zatkało. Cytat:
E tam, taki piątek. Odbieram brata z przedszkola, drugi wpada sam wcześniej. Potem mama. Mam trochę bałagan a nie mam siły sprzątać przez @. Źle spałam. Nie lubię takich piątków. Miałam rozmowę z genetyczką odnośnie mojej choroby. Jednak prawdopodobnie nie będę musiała całe życie leków brać tylko w przypadku zakrzepów. W ciąży zastrzyki heparynowe. I mam przed ciążą brać witaminy z gr b oraz kwas foliowy jakiś specjalny. No i nie są moje wyniki takie złe, ale że jednak wyszły jak wyszły, to się nie da wykluczyć, że coś się stanie. Póki co biorę zwykły kwas foliowy i mam nadzieję, że mi w lutym przepiszą ten specjalny. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wyniki nie są takie złe, wiesz na czym stoisz i teraz będziecie wszyscy sprawdzać wszystko ze zdwojoną siłą. Będziesz pod opieką odpowiednich lekarzy więc wszystko będzie dobrze 👍 Oby następny cykl był pozytywny 😉 |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry bardzo
![]() Tak czytam o mieszkaniu razem z rodzicami/teściami i osobiście sobie tego nie wyobrażam. Mamę mam prawie 200 km od miejsca zamieszkania i mamy lepszy kontakt niż jak jestesmy obok siebie. Teściów mam blisko, prawie co niedziele obiad wspólny ale wolałabym mieć ich dalej niż 8 minut jazdy autem ![]() Ostatnia tabletka za mną... Ciekawe jak się będzie zachowywał mój organizm
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje! I trzymam kciuki za bete ![]() Cytat:
Gratuluje Wojtusia Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Dziewczyny dzis przyszla @ po 4dniach spoznienia. Zaczynamy od nowa |
|||
|
|
|
#502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
kciuki za kolejny cykl ![]()
|
||
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
No to zaczynamy! ☺Może będziemy razem na wątku październikowych mam, głowa do góry😉
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkim dziewczynom dziękuję za gratulację! jutro idę powtórzyć betę i w poniedziałek do gina umówiłam się na 27.01, bo cały przyszły tydzień ma urlop.. dzisiaj lekko kłuje mnie w podbrzuszu i już trochę panikuje..
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zadomowienie
|
Chyba jeszcze nie ma hehehe 😉 ale wszystko przed nami 😃
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
a wrześniowe mamusie są?
|
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#509 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#510 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też słyszałam, że tak się często się zdarza że z tego samego miesiąca rodzeństwo jest ![]() Cytat:
się dopatrzyłaś, to bi pewnie chłopaczek będzie![]() Cytat:
![]() wreszcie weekend Właśnie się za sprzątanie biorę, żeby jutro mieć już wolna sobotę |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

byłam na badaniach, 37zł LH i FSH, zobaczyłam też cenę bety 24zł haha to tak na przyszłość :P wyniki dopiero w pon, ale może i lepiej nie będę przez cały weekend myśleć, że są do d.... a na pewno takie będą po dziś miałam temp jeszcze większa 36,77 ona rośnie w fazie folikularnej
co to może znaczyć ? Jestem prawie pewna, że czeka mnie za parę dni kolejna @ tak jak w ostatnim cyklu
Mieszkamy sami, bez rodziców i to jest super, ale myślę, że jakbym mieszkała z teściowa to bym nie narzekała, natomiast kiedyś mieszkaliśmy z tż razem z moją mama i był koszmar 

ale mój teść jest wyjątkowo indywidualną jednostką, mało go obchodzi co kto robi, on zawsze znajdzie sobie tyle pracy wokół domu, że cały czas pracuje póki nie zrobi się ciemno. I jedyną osobą która go obchodzi jest chyba jedyna wnusia, czyli nasza córcia 

Ja z kolei nie zamieniłabym mojego miasta na żadne inne

może między sobą coś, ale nam nic..

wyniki dopiero w pon, ale może i lepiej nie będę przez cały weekend myśleć, że są do d.... a na pewno takie będą po dziś miałam temp jeszcze większa 36,77 ona rośnie w fazie folikularnej