|
|||||||
| Notka |
|
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Lakiery hybrydowe cz.3
Ale zel twardy trzeba pilowac i paznokcie nim zbudowane sa grubsze. Madzeska mi tez sie scieraja jak mam szpice. Przy kazdym kolejnym mani i tak je opilowujesz na nowo. Da sie przezyc
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie przeżyję 😜 Po 5-6 dniach juz są inne,a po 2 tygodniach to już dla mnie masakra 😐
Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Tym bardziej,że ja pracuję codziennie 8 h rękami i ścieram je o papier 😐 Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
|
|
#3063 | ||
|
Buszująca w hybrydach
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie na filmikach z yt tego się nie nauczysz i konieczny jest kurs stylizacji paznokci
|
|
#3064 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze narzekam na to ze moje paznokcie zaleznie od ułożenia dłoni maja inny kształt:/ mani dzisiaj robie i posypie baze akrylem a na scierajace sie czubki tez mam pomysł ale powiem jak wypróbuję, bo ja jestem typem drapaka zwlaszcza w nocy nieswiadomie
|
|
|
|
#3065 |
|
z pazurem
|
dokładnie jak pisze Gejsza
cos dziś się bez słów rozumiemy ![]() przedłużenie żelem twardym to nie takie hop-siup i musisz pamiętać że pod żel matowisz pazura co w rezultacie powoduje jednak jego delikatne osłabienie (możesz mieć zapowietrzenia itd.). Zresztą po co na twardym żelu używac hybryd (wiem że tak robią ale dla mnie to wyrzucanie kasy w błoto)? od tego są żele wpędzelku bo tak czy owak piłujesz więc idea hybryd idzie w czorty.
|
#3066 | |
|
Buszująca w hybrydach
|
Cytat:
i tak mają kolorówkę i do hybryd i do żeli, a niestety żelu kolorowego nie da się nałożyć jak hybrydy
|
|
#3067 |
|
z pazurem
|
jasne-ze względów oszczędnościowych
ale jak ktoś chce robić tylko sobie i na twardym żelu to ni ma to sensu
|
#3068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz mi dlaczego chcesz koniecznie "budowac" paznokcie? |
|
|
|
|
#3069 |
|
z pazurem
|
Madzeska chce bo przy naturalnych jej się paznokcie ścierają i ze szpiców robią półokrągłe
|
#3070 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, ja zeluje swoje paznokcie sama, bez kursu. Specjalistka oczywiscie nie jestem, ale naszukalam sie informacji o zelach, budowaniu krzywej C itd. i uwazam, ze efekt jest niezly, paznokcie sa duzo mocniejsze i tylko bardzo nieznacznie grubsze niz przy uzywaniu kilku warstw EB.
chociaz fakt, ze dosc duzo czasu zajelo mi znalezienie i przyswojenie tego wszystkiego i faktycznie jest to trudniejsze od robienia samych hybryd.Ja pod zel matuje paznokiec bardzo, bardzo delikatnie, tak samo jak pod hybryde, watpie zeby to je niszczylo. Kiedys nosilam dlugo akryle robione przez stylistke i nie zaobserwowalam roznicy przed i po zdjeciu ich, wydaje mi sie, ze przy prawidlowym robieniu paznokci i sciaganiu zelu, nieprzepilowywaniu plytki itd. paznokiec sie nie niszczy. Kolorowych zeli nie kupuje, bo pewnie za jakis czas wroce do krotkich paznokci i bede robic znowu jakis czas same hybrydy, poza tym lakierami hybrydowymi moge zrobic paznokcie kolezankom, a tak, jak pisala Gejsza, zele nie sa tak wszechstronne.
|
#3072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | |
|
Buszująca w hybrydach
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jak wyżej
|
|
#3074 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Gejszalicious jesteś po kursie? |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Buszująca w hybrydach
|
Cytat:
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
I z czego dokładnie robiłaś kursy?
rozbisz paznokcie sobie czy komuś jeszcze?
|
|
|
|
#3077 |
|
Buszująca w hybrydach
|
Z przedłużania żelem na formie, na pierwszym kursie miałam też akryl. Paznokcie robię sobie i siostrze głównie, czasem trafi się ktoś obcy, ale teraz jest martwy sezon niestety
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Ja też staram się nie moczyć, ale mimo to extra base mi mięknie. Dziś pierwszy raz posypałam akrylem. Zobaczę jak się będzie sprawował.
|
|
|
|
#3081 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie:
Czy można ze soba mieszać kolory różnych firm? Wiem , że baza, kolor i top mogą być zróżnych firm, ale czy jak pomieszam np. biały z Semilaca z jakimś kolorem z neonail nie będzie jakiś problemów?
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Roverku, naprawdę? To co ile robisz? Co kilka dni?
![]() A ja, dziewczyny, nadstawiam się do Nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam pazury naszym Eco Minęło już 1,5 tyg., chciałam tez sprawdzić odmaczanie Indygo (nieźle, z tym, że dość mocno go spiłowałam). I tak: w porównaniu do CND shellac, nakłada się bosko! Tamten jest gęsty, jak za mało, to się robią dziury, trzeba go dużo nawalić, długo się go nakłada, bo pędzelek powoli "jedzie". Eco płynnie się rozprowadza, mało się go bierze, nic mi nie bąblowało ani nie dziurkowało. I wiecie, wydawało mi się, ze CND super błyszczy, ale to co ujrzałam po Eco, to szok! Toz to błyszczy bardziej niż szkło! Eco lubi duże stężenie alko izopropylowego, fajnie mi się przecierało go moim cleanerem, szybko i bezproblemowo, podobnie jak CND. Z minusów, mam wrażenie, ze po CND pazury były twardsze, ale nic dziwnego, skoro warstwa taka gruba. Podsumowując, jestem w niebie Fotka taka koślawa, bo jedną ręką trudno się trzyma tablet i jednocześnie robi zdjęcie
|
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
W sylwestrowych zarowach z brokatem nie chciałam śmigać do pracy wiec zdjelam i zrobiłam mardi Gras z holo. Szybko okazalo sie, ze do pracy sa zdecydowanie za dlugie, wiec skrocilam paznokcie o pól centymetra i zrobiłam sweet lychee nn z syrenka. A dzis chciałam lampę testować...
zwykle robię co 7 dniEco faktycznie wygląda extra! Mój oczywiście od przedwczoraj ma ten sam status. A paczka miała dojść w 48 h. Edytowane przez Roverkowa Czas edycji: 2016-01-15 o 18:00 |
|
|
|
#3085 | |
|
Buszująca w hybrydach
|
Cytat:
![]() ja robiłam w poniedziałek i już mi się znudziły
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmierzam tylko do tego, ze mozna raczej robic paznokcie bez kursu, CHOCIAZ trzeba poswiecic sporo czasu na szukanie informacji samodzielnie.Ja jestem panikara, wiec bylam (i jestem) bardzo ostrozna jak zaczelam uzywac zeli, podobnie jak z frezarka, bardzo, bardzo uwazam, co robie. Jestem bardzo zadowolona i nic sobie nie zrobilam; mysle, ze jest to dosc bezpieczna zabawa jesli sie wie na co uwazac i czego nie robic i jesli sie zglebia wiedze. Dobry kurs bez watpienia przygotowuje lepiej, wiedza jest od razu uporzadkowana i zweryfikowana przez nauczyciela. Nikomu nie radzilabym tez robic klientom paznokci bez takiego przygotowania, ale mysle, ze przy zachowaniu pewnych zasad bezpieczenstwa(!) amator najwyzej skonczy z malo trwalymi paznokciami. ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Phi 😜 nie warto u Was robić hybrydy skoro co 7 dni zmieniacie ,zwykły lakier tez by się trzymał 😉
Ja leń jestem ,robię co 2 tygodnie Wysłane z mojego Note 4 &Tapatalk 📱 |
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie się zwykły lakier trzyma do 10 godzin
hybrydy robie różnie - najkrócej trzymałam 5 dni ale coś wtedy było nie tak. Najdłużej ponad 20, ale były po odnowie
|
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei ostatnio nalozylam zwykly lakier na zel i trzymal sie swietnie jak zwykle na akrylach itd. ale jednak po kilku dniach stracil blask i zaczal sie scierac z koncowek. Przyzwyczailam sie do idealnego mani i bylo to dla mnie nie do zniesienia.
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

ogólnie na filmikach z yt tego się nie nauczysz i konieczny jest kurs stylizacji paznokci

paznokci bez takiego przygotowania, ale mysle, ze przy zachowaniu pewnych zasad bezpieczenstwa(!) amator najwyzej skonczy z malo trwalymi paznokciami.