|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
A możesz powiedzieć, co zadecydowało o takim wyborze? Bo chyba podobny przedział cenowy co maxi cosi pebble, a facet w sklepie też nam pokazywał chyba właśnie ten model, ale mówił, że gdyby sam wybierał to subiektywnie wybrałby pebble.
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ze maksi cosi to model z 2008 r a recaro z 2014/2015 i tak tez robili testy. Maxi cosi to model starszy i pare lat temu byl najlepszy, teraz lepszy recaro.
Mamy przyjaciela ktory pracuje przy testach fotelikow - ufamy mu, glupot nie gada A i facet w sklepie tez potwierdzil. Maxi cosi ok.. ale sa juz nowe lepsze. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie, ale nie kazdy sprzedawca sie na biezaco doksztalca :p |
|
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za info
Trochę mi się zmienił punkt widzenia, bo nie wiedziałam tego co napisałaś, ale prawda taka, że jeszcze się nie zagłębiałam w temat, wiem tylko tyle co ten sprzedawca mówił. No, ale jest różnica w takim razie, a cena obydwóch w tym sklepie akurat identyczna.
|
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie o te legginsy z H&M-u. Piszecie o bawełnianych czy rajstopowych? Mnie interesują bawełniane, na ich stronie widzę, ale w sklepach nie. Jeśli kupowałyście bawełniane to były one nawieszone czy w takim opakowaniu jak rajstopy?
Ania i haneczka - też nie czuję ruchów, a wg ostatniej miesiączki kończę 17-ty, a wg USG 18-ty, a nic nie czuję, a niby bliźniaki szybciej się wiercą. No chyba, że ja nie wiem, że to te ruchy, ale dziewczyny piszą, że wiadomo, że to to . Chyba musimy uzbroić się w cierpliwość.
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam bawełniane z h&m-u, takie za 40 zł i wisiały normalnie na wieszaku w sklepie.
Ja też ruchów jeszcze nie czuję, wg ostatniej miesiączki jestem w 17 tygodniu ciąży. Wczoraj pytałam lekarki i mówiła, że skoro to moja pierwsza ciąża i łożysko na przedniej ścianie to dopiero po 20 tygodniu mogę się spodziewać ich odczuwania
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Leginsy ciazowe mama w h&m wisza na wieszakach jak spodnie
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Kiara a prawda jest tez taka ze kazdy sprzedawca ma dogadane z inna firma, daja mu lepsze gratisy za sprzedaz itp :p wiec to tak jak z witaminami.. kto ma z czego korzysc to czesto poleca. No a tak jak pisalam nam przyjaciel meza poopowiadal i nakreslil co i jak |
|
|
|
#3668 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem
późno trochę bo Tż zabrał mnie na kolację a potem oglądnęliśmy film ![]() Z Malutką super... wstydnisia nie chciała pokazać co ma między nogami więc nadal mam 90 % pewności że to dziewczynka, ale pod serduszkiem czuje to będzie moja wymarzona córcia Dwa razy ją podglądałyśmy i za każdym razem nie chciała nóżek rozłożyć ale lekarka powiedziała że ten dzyndzolek co wisi to pępowina bo krew przepływa, więc wierzę na słowo.Mała ładnie rośnie wymiarów nie znam :/ , serduszko słyszałam Zobaczyłam jak pod główką trzyma rączki jak do spania i machała nóżkami. Jak to lekarka powiedziała jest bardzo grzeczna Więc wszystko w porządeczku ![]() Na moje ph mam jeść od czasu do czasu żurawinę i wszystko się unormuje i pić jednak więcej wody. Lalara bardzo bardzo proszę jeszcze raz o imię tej kobitki z którą można ćwiczyć , bo pytałam lekarki i powiedziała mi że bardzo dobre mam wyniki , ciążą bardzo dobrze przebiega więc spokojnie mogę ćwiczyć Więc uda i tyłeczek wzywam Wam do walki Niesamowite uczucie słyszeć serduszko i patrzeć na swojego Skarba ![]() Uciekam spać, jutro Was nadrobię
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-01-16 o 00:22 |
|
|
|
#3670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
ja ide na ostatnie zajęcia z nordic walking, kij że sniegu po kolana... młoda babeczka która ma dziecko a nie uznala mojego zwolnienia od lekarza... eh brak slow, przemecze sie ostatni raz i z bani
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- u mnie dopiero połowa 17 tygodnia a tez czekam na te ruchy jak glupia , ale łozysko na przedniej scianie wiec pewnie jeszcze poczekam i poczekam |
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie strasznie dużo śniegu napadało. Chyba wybierzemy sie na sanki. I mam zagwostke bo ma bal karnawałowy w żlobku w piąek i nie wiem za co go przebrać |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Ania gratki udanej wizyty
![]() Jak się zakrywa to napewno dziewczyna.Podobno chłopcy pokazują klejnoty przy usg bezwstydnie:P |
|
|
|
#3674 | |
|
Ania
|
Cytat:
na pewno dziewczynka - wstydnisia, ale co ma publicznie pokazywać swoj skarb )
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
Ladnie skrobiecie, dwa dni nie wchodzilam, a tu 9 stron do czytania
![]() Gratuluje udanych wizyt jest super ![]() Dzis upragnione wolne, po 5 dniach ciaglego lazenia w pracy nozki mnie bola strasznie i kolana. Ale sie przyzwyczaje. W czwartek doszla poduszka z supermami. Jest cudna. Pierwszej nocy nie wiedzialam jak mam sie z nia ukladac to pospalam pol nocy z nia. Ale ta noc spalam cala i mega wygodnie, tylko maz obrazony ze nie mamy jak w nocy sie przytulic. Ale dla mnie to lepiej bo on w nocy sie wierci strasznie i czasami tylek pcha na mnie ze mi nim uderzal w brzuch, teraz mam oslonke przed nim
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 19tyg
Ania gratulacje!!!!
|
|
|
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
Co do wagi mam +9 :/ wczoraj bylam na kawie u kolezanki (wszystkie w ciazy, terminy kwiecien, czerwiec, sierpien) to stwierdzily ze wygladam jak do porodu, a gdzie tu jeszcze 21 tygodni tycia :/ ale jak z dzidzia bedzie ok to po porodzie schudne
![]() W ie tez nie uznaja jakies diety matki karmiacej, zalecaja jesc wszystko, jedynie obserwowac dziecko czy go nie uczulaja jakies produkty i czy nie ma wzdec po czyms. Ten woombie to wyglada jak kaftan bezpieczenstwa ale moze zainwestuje w niego. Tutaj widzialam polozne po porodzie kaza dziecko szczelnie owijac pieluszka zeby lepiej spalo, czyli wychodzi na to samo, tylko woombie wygodniejsze w obsludze.Jak takm samopoczucie dziewczyny? U mnie z rana bardzo slisko bo tutaj deszcze ciagle, lekki przymrozek i wszystko oblodzone, jak szlam do pracy to scian budynkow sie trzymalam zeby trzymac pion. I mam bardzo milych ludzi w pracy bo sie pytaja jak docieram do pracy bo jest slisko, zebym czasem sie nie wywrocila, ze moze w jakis dzien zabiora mnie samochodem do pracy. Milo to slyszec, cieplo na duszy mi sie zrobilo, bo to obcy ludzie z ktorymi widze sie w pracy tylko i nawet ogolnie naaardzo rzadko z nimi rozmawiam, ale to irlandczycy. Duzo mozna o nich zlysz rzeczy powiedziec (sa strasznymi brudasami i smieciarzami) ale nastawienie do swiata i ludzi maja pozytywne. No i lekkie przynrozki sa dla nich tragedia, bo nie znaja co to sniezyce i mrozy ok -30 stopni )---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Super Olinka ja jutro zaczynam 19 tc jak tam Ola w przedszkolu, pochwalila sie, ze to bedzie braciszek?
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3679 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A imię tej trenerki, którą polecała Lalare to Angelika Pióro. Cytat:
Co do strojów karnawałowych to zawsze kupowałam w jakichś marketach te piekielnie drogie szmatki, marnej jakości ale rok temu odkryłam wspaniałą wypożyczalnię ![]() *** Stanęłam dzisiaj z lekką obawą rano na wagę i na szczęście nadal 2 kg. na plus. Nie polecam za to się nikomu ważyć pod wieczór, bo to grozi zawałem
|
||
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
PikPik oby nic poważnego i ból minął szybko!
Ania Gratulacje!! Justyna nie martw się kilogramami, właśnie niedawno pisałam, że w pierwszej ciąży na tym etapie miałam +9 a brzuszek był ledwo widoczny, tak jakbym się najadła bobu a teraz tylko +2, a wyglądamy o tak:
|
|
#3681 | |
|
Ania
|
Cytat:
Ide pobuszowac po lumpeksach moze cos sobie znajde )
|
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Dziękuje dziewczynki Jejciu jak ja się cieszę że zobaczyłam mojego Skarba Dzisiaj nawet się wyspałam chociaż aż 2 razy się budziłam na siku. Kocurek o 5,30 przyszedł na przytulanko a potem do spania ![]() Zjadłam śniadanko , wypiłam inkę i teraz coś się ogarnę ![]() Stosujecie może trzcinowy cukier?
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam miodu.
Muszę zabrać się za sprzątanie a mam takiego lenia że ho ho :P Ale jak już ruszę to nikt i nic mnie nie zatrzyma ![]() Dzidziuś do mnie puka z rana ![]() Buła z krakowską chyba mu posmakowała albo lubi kawkę Inke ![]() Muszę chyba jakąś listę zrobić wyprawkową a dalsze zakupy będę robić jak przyjdzie szafa i będę i miała więcej miejsca na rzeczy dzidziola. |
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- też używam miodu, ale do inki to nie a Tż mi kupił, więc będę nim słodzić Zawsze to zdrowszy cukier niż ten normalny ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Przyszły mi te ubranka co wylicytowałam na allegro i ogólnie jestem zadowolona tylko z dwóch rzeczy nie :/ ponieważ są na nich plamy a na aukcji nic nie było napisane na ten temat i czuję się oszukana... bo zastanawiam się czy one zejdą czy nie :/
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dzięki za odpowiedzi w sprawie legginsów, to ja chyba ślepa jestem, bo byłam w 3 albo 4 w Poznaniu i Warszawie i nie widziałam. Dzisiaj może pojedziemy do większego to znajdę w końcu albo "pomęczę" obsługę.
ania230 - fajnie, że wszystko w porządku Cytat:
I zazdroszczę Wam śniegu, w Poznaniu tylko lekki mróz.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2016-01-16 o 11:18 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
W Krakowie również napadało
więc ubiorę się na spacerek przejdę.---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- anuszka wielka prośba o wpisanie wizyty na 12.02 to już będzie połówkowe
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie martwcie się brakiem ruchów, kwestia kiedy poczujemy ruchy jest indywidualna
Tak mi lekarz tłumaczył. Ja poczułam pomiędzy 19 a 20tyg takie wyraźne. Może wczesniej też się już ruszało, baa na pewno ale nie wyczuwałam ich ![]() O diecie w czasie karmienia piersią nie myślalam, ale jak piszcie że nie ma co wariować to też to pewnie wypośrodkuje tak żeby dziecku nie szkodzić i sama się nie katować. TŻ siostra bardzo restrykcyjnie jadła w czasie karmienia piersia, zero warzyw i owoców. Kanaki tylko z buleczką i szynka chudą, obiady też tylko i wylącznie gotowane mięso. Koniec z końcem mały miał kolki i po jej mleko i po mleku modyfikowanym kupnym.... Powiedziałam swojemu przełożonemu w pracy, że do początku lutego pracuję i biorę zwolnienie. Z lekarzem juz rozmawiałam nie widzi przeciwskazań zeby mi dać L4. Na czwartkowej wizycie chciał mi juz dać ![]() Środa i czwartek w pracy uświadomiły mnie, że praca do konca lutego to nie jest dobry pomysł. Plecy mnie bolą jak długo siedzę, prowadziłam szkolenie dla nowych przedstawicieli, nagle złapal mnie straszny ból pleców ledwo dokończyłam poimo przerwy :/ Doszlam do wniosku, że nie ma się co męczyć. Zima dalej trwa dojazdy rano zajmują mi fakt mniej czasu bo TŻ jak tylko może podrzuca mnie na tramwaj, ale po pracy łącznie z przesiadkami schodzi mi 1.5 godz Nie narzekalam wcześniej, teraz jak raz jest mróz a raz chlapa zaczyna mi to przeszkadzać. Do tego dochodzi katar, ktory trwa i trwa.... :/ Przepraszam, że pomarudzilam. Jestem po pysznym śniadaniu, zmywam na spacer. Do Rossmana i na małe zakupy spozywcze od razu skoczę
|
#3690 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje udanej wizyty i małej wstydnisi w brzuszku ![]() Cytat:
![]() Ja wysłałam Tż na zakupy, a sama nastawiłam pranie i zaczęłam robić porządki w szafie, aby znalazło się miejsce dla dzidziusia A teraz już odpoczywam, bo zaczął mnie boleć brzuch, a że ginekolog kazała mi nadal prowadzić spoczynkowy tryb, więc wolę uważać.
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Trochę mi się zmienił punkt widzenia, bo nie wiedziałam tego co napisałaś, ale prawda taka, że jeszcze się nie zagłębiałam w temat, wiem tylko tyle co ten sprzedawca mówił. No, ale jest różnica w takim razie, a cena obydwóch w tym sklepie akurat identyczna.

a teraz tylko +2, a wyglądamy o tak:
a Tż mi kupił, więc będę nim słodzić
ledwo dokończyłam poimo przerwy :/ Doszlam do wniosku, że nie ma się co męczyć. Zima dalej trwa dojazdy rano zajmują mi fakt mniej czasu bo TŻ jak tylko może podrzuca mnie na tramwaj, ale po pracy łącznie z przesiadkami schodzi mi 1.5 godz