|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
rosi:Nie mogę brać anty nigdy. Ani palić ale ja z tych nie palących. Będę się wytstrzegała nikotyny jak ognia, teść będzie niezadowolony, bo on pali w kuchni zawsze (swojej ofc), a w mojej obecności będzie zakaz palenia Mam już kupiony Femibion Natal 1, on ma ten rodzaj kwasu foliowego, który jest lepiej przyswajalny (bo zwykłego jak się okazuje mój organizm nie przyswaja). Ma też witaminy B a je również muszę brać. Skontroluję sobie jeszcze tarczycę, tzn powtórzę TSH i ft3 ft4, jeśli będzie coś nie tak to umowię się na 18.02 do endo. I tak będę w Wawie na wizycie w związku z trombofilią, a jakby mi się udało zajść to i do gin się wybiorę tego samego dnia (idealnie wychodzi 7 dni po testowaniu). Kasy się trochę wyda, ale przynajmniej wszystko będzie sprawdzone i będziemy spokojniejsi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś mi trochę lepiej, ale ja się ogólnie zawsze czuję się mając @. W takich chwilach najbardziej tęsknię do ciąży bo tego nie było. Jakbym miała pracę, to 3 dni w każdym cyklu musiałabym mieć wolne, bo się nie nadaję do czegokolwiek. Wczoraj zeżarłam 3 ketanole, tampony mam same super i super plus, już większych nie ma, podpaski grube z belli muszę nosić a i tak co godzinę muszę zmieniać tampony. Jak ja tego nie znoszę.... Przejdzie mi gorszy humor razem z @. Cytat:
Cytat:
Oby było lepiej! A co z tą pracą? Ja biorę d vitrum. I od wczoraj Femibion i to teraz jedyne, co biorę (a nie, raz na jakiś czas łykam żelazo i cynk). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie na takie nie stać. Niestety, ale mając już dziecko w brzuchu i później na rękach nie umiałabym powiedzieć, że życie we dwoje nam wystarczy. Kochamy się bardzo i jesteśmy ze sobą szczęśliwi, ale potrzebujemy dziecka i życie we dwoje to dla nas za mało. Kiedyś, jak jeszcze mówiłam, że my będziemy czekać po ślubie ze 2 lata itd, moja mama powiedziała mi, że przyjdzie taki dzień i to nie będzie zależne ode mnie, że stwierdzę, że życie we dwoje nie wystarcza. I pomyślę o dziecku. Wtedy powiedziałam, że na pewno nie. Ale ten dzień nadszedł 9 listopada bodajże, 2014 roku. Niemniej jednak podejście masz bardzo zdrowe i tego się trzymaj! Cytat:
I oby mu tak zostało. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jutro robię sikańca i zobaczymy. Modlę się codziennie za nasz pęcherzyk, i strasznie się boję
|
|
|
|
#543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co 8go lutego jedziemy na narty do tego czasu na pewno nie uda się wiec luz :P a Wy gdzie planujecie jechać? I co zrobisz jak zajdziesz? ![]() Weszłam dziś na FB i widzę zdjęcia mojej znajomej w ciąży, która brała ślub po mnie i już im się udało., jest w 4mc zrobiło mi się smutno, czemu nam się nie udaje
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-01-16 o 10:42 |
|
|
|
|
#544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz do marca chcę się skupić na szukaniu pracy. Jeśli się uda będę bardzo szczęśliwa Popracuje rok i wrócę do starań Jeśli się nie uda to w marcu wznawiamy starania. Wątpię żeby się udało za pierwszym razem ale jeśli nawet to termin wyjdzie mi na grudzień. We wrześniu bo wtedy jedziemy będę w 6 miesiącu. Myślę że jeśli ciąża będzie się prawidłowo rozwijać to nie ma przeciwwskazań aby nie jechać W dodatku jedziemy samochodem do Chorwacji, w miarę blisko gdyby coś ![]() A gdy dostanę prace i nie dadzą mi urlopu to mój mąż pojedzie sam ze znajomymi. No więc tak to wygląda Plan jest teraz tylko trzeba go zrealizować ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- A dziewczyny... Boziu jaki miałam sen dzisiaj. Cała mokra się obudziłam. Śniło mi się że jestem w ciąży, 39 tc, odeszły wody, jedziemy do szpitala rodzić. Brzuch miałam ogromny. W szpitalu mówią że będę rodzić rano aby tą noc jeszcze przeczekać. Rano rozpinam spodnie i nie mam brzucha! Lekarze mówią że bardzo im przykro ale dziecko zmarło, jest martwe. I dalej: że jutro będą wywoływać poród. Zaczęłam ryczeć jak bóbr we śnie ale i na jawie. Obudziłam się cała zaplakana i myślałam przez chwilę że to prawda, nie sen. Musiałam nieźle ryczeć bo mam całe oczy zapuchniete i głowa mnie od płaczu boli... Koszmar!
|
|
|
#546 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak samo, nie mam po prostu siły po pracy :/ Nie wiek czy to ta zima, tak wcześnie ciemno. Ja juz skończyłam przygodę ze studiami, troche u mnie trwała, bo praca przeszkadzała, ale jak sobie pomyśle ile jeszcze niedawno czasu i sił mi szkoła zajmowała po pracy i w weekendy, to nie wiem jak dałam rade. Ja biorę wit. D, endo mi kazała 2000 j.m. Cytat:
Też mam takie podejście, ale i tak nie moge przestać myślec o ciąży. Cytat:
Cytat:
Trzymam cały czas kciuki za Ciebie! Cytat:
Jeju My wakacji nie mozemy planować, bo nie wiemy kiedy TŻ znajdzie pracę, a co za tym idzie czy dostanie urlop. A uwielbiam wcześniej planować wakacje i czekać sobie na nie i odliczać dni itd. Ale jeszcze troszke i moze cos sie uda
|
|||||
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj pięknie pada śnieg! W końcu
Postanowiłam mierzyć temperaturę od następnego cyklu. Chce bardziej poznać swój organizm. Czy możecie mi polecić jakiś dobry termometr? Trochę czytałam wczoraj i najlepsze z dwoma miejscami po przecinku. Też takie macie? Dziwny mam ten cykl, wczoraj bardzo mnie bolał brzuch przez 10 min., jakby jajniki i macica równocześnie aż promieniowalo do pupy, takie pieczenie. Na szczęście przeszło szybko. Akurat byłam u Mamy i jej opisałam objawy to mi powiedziała: to wyobraź sobie takie objawy ileś tam razy większe przy porodzie hahah 😂 W każdym razie idę do gina w przyszlym tygodniu sprawdzić co się tam dzieje. @ się przesunęła najprawdopodobniej do 36-37 dni bo piersi mnie jeszcze nie bola. Albo miałam faktycznie cykl bezowulacyjny. Przeanalizowałam sobie poprzednie miesiace, ostatnie badania progesteronu i doszłam do wnioskow: skoro progesteron wzrasta stopniowo po owulacji (o ile wystąpiła) i ok 7 dni po jest wysoki to wtedy mniej więcej zwykle zaczynały mnie boleć piersi a przestawały w dniu @ (kiedy progesteron spada). I sobie przypomniałam, że bywały czasem takie cykle, gdzie piersi nie bolały a @ przychodziła, czyli mogły to być cykle bezowulacyjny. Takie moje przemyślenia. Pisałyście odnośnie suplementów. To ja oprócz wiesiołka i oleju lnianego biorę folik i omega med, która ma ten przyswajalny kwas foliowy, żelazo i jod. Odnośnie miejsc zamieszkania, ja też wolę wsie niż miasta ;-) teraz mieszkam na wsi i widzę różnicę. A mieszkanie przy lesie czy w leśniczówce to już całkiem bajka! W zimie musi być pięknie! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#550 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do snu to masakra! Mi też się często śni, że jestem w ciąży ale raczej nie koszmary. Co do Wakacji to może masz rację? My planowaliśmy jechać na teneryfę, ale samolot raczej odpada jak będę w ciąży więc myśleliśmy też o Chorwacji. Ja się głównie boję jechać na wakacje z brzuchem bo w zeszłym roku znajoma pojechała nad morze w 6 m i zaczęła rodzić, urodziła wcześniaka, ledwo przeżyła, ale dziecko zmarło po tyg Mogło się to zdarzyć wszędzie,ale ja bym się jednak bała... My się jeszcze wstrzymamy z rezerwacją wakacji, ale jak do kwietnia się nie uda to wtedy będziemy myśleć.---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
takie mam przeczucie. ![]() Też myślałam o bolących piersiach i moje bardzo rzadko mnie bolą przed @ i też jestem prawie pewna, że jak nie bolą to cykl bezowulacyjny. My z mężem stwierdziliśmy, że jak nie będziemy mogli mieć dzieci to zakładamy hodowlę kotów brytyjskich
|
||
|
|
|
#551 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fakt, to się mogło zdarzyć wszędzie..Ciąża to przecież nie choroba, jeśli wszystko jest ok, to czemu odmawiać sobie wakacji? ;-) Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, fajnie że wcześniej tak wakacje planujecie ja przeważnie biorę urlop we wrześniu, i jeśli u TŻ w pracy jest możliwość, to szukamy jakiejś wycieczki kilka dni przed urlopem
|
|||
|
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, jak się nie uda mieć Dzidziusia to zawsze można robic to o czym się marzyło a przy dziecku byłoby trochę bardziej utrudnione po prostu człowiek zawsze musi mieć jakiś cel w życiu, który go uszczęśliwia Siostra Męża nie ma dzieci a są bardzo szcześliwi i niczego im nie brakuje. To oczywiście wszystko od ludzi zależy i jakie mają podejście. Ale oczywiście nam Dziewczynki się uda i nie będziemy musiały rezygnować z tego marzenia! W końcu mamy mega płodny wątek z determinowanymi Kobietami do spełnienia marzeń Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi też czasem śią się dziwne rzeczy, w grudniu non stop sniła i się ciąża, teraz już na szczęście mniej.Jeżeli chodzi o nasze plany na wakacje, to niestety my nie urlopujemy latem tylko zimą, więc najpewniej pojedziemy gdzies w najbliższym czasie. Pracujemy w branży związanej z zielenią, i akurat latem jesteśmy mega zawaleni robotą
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
haha no tak jest taka deklaracja
W kadrach nie siedze, ale cała rodzina od strony meża to specjaliści od księgowości, podatków, zusów ![]() A co porabiacie? My oglądamy postaw na milion Akurat jest debata o mufkę - co ona okrywa
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pozbywam się choinki. Pocięłam ją na 3 części
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zawsze czytam Twój nick "zua TYGRYSICA" A pytanie łatwe, czasem się dziwię że uczestnicy nie wiedzą tych prostych pytań ale to pewnie trema przed kamerą
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
A no to chyba ze tak
mi przeszly lampki na choince tydzien temu a moj Tzt ma wieczny czas zeby to naprawic
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#562 |
|
Wtajemniczenie
|
ja oglądam program o in vitro na tvn style, tż się wkurzył na mnie i kazał wyłączyć i poszedł do innego pokoju :/
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie dziś wino i relaks. Ostatnio jestem tak zafiksowana na dziecko, że wiem, ze robie sobie szkodę, wiem, że jak tak bardzo chcę to pewnie nic nie bedzie, ale nie umiem nad tym zapanować... Mam takie wrażenie, co widać też u nas na wątku, że dużo dziewczyn zachodzi szybko, u mnie już 5 cykl i nic, zastanawiam się ile jeszcze przede mną... pisałyście ostatnio o witaminie d, ja miałam robione badania niedawno, biore 1000, planuje tak do maja brac |
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko
Te z Was ktore mierza temperature, wszystkie mierzycie w pochwie? |
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Tak. Ja mierze w pochwie ale też miesiąc zaniechalam - po tym jak mi gin powiedział że owulacji nie było a mam jeszcze mieć teraz zabieg. To zrobiłam sobie bunt. ;-).
|
|
|
|
#566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obejrzałam ten program i jestem w szoku jak to wszystko wygląda, niewiarygodne jak nauka i technika może stworzyć nowe życie. Wit D biorę razem z tranem. ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#567 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie wiem, już musi robić usg genetyczne, zamartwia się teraz czy wszystko z dzieckiem będzie ok, bo piła trochę alkoholu i zażyła 2 apapy w święta.
Cytat:
Kuźwa, ale ludzie to są nieodpowiedzialni, jak można tak zawalać swoją robotę Cytat:
Cytat:
Ja dziś byłam u kuzynki która jest w 20 tyg ciąży, będzie miała drugiego synka, fajnie Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiksujesz tak sama czy Tż z Toba? Tzn mówisz mu co czujesz, myślisz czy chowasz to dla siebie? |
|
|
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam tak samo, 5 cykl, ale jest nadzieja, za parę dni zrobię test. Chciałabym umieć wyluzować jakoś, ale i tak w głowie cały czas to siedzi. Nie spodziewałam sie trudności w zajściu, jak zapewne każda z nas. To my odkładaliśmy tą decyzję, w ogóle to mieliśmy zacząć sie starać w te wakacje, czyli rok po ślubie, tak żebym urodziła latem 2017. Ale jak juz wzięliśmy ślub, to stwierdziliśmy, ze jednak chcemy juz No i w zasadzie to juz pol roku minęło, chociaz liczę, ze to 5 cykl z patrzeniem na owu, i ciagle zonk. Wierze jakoś inaczej w ten cykl, mam takie mega przeczucie, ze sie udało, a jednocześnie strach, ze to tylko przeczucie...Wątek mi bardzo pomaga, inaczej zameczylabym TŻta swoimi przemyśleniami ma ten temat. On myśli pozytywnie i jest wyluzowany w tym temacie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

rosi:

mam ochotę usiąść i sobie popłakać normalnie....

Już chce dbać o potomka 
I oby mu tak zostało.
Zbieram siły na poniedziałek, bo mam rozmowę z szefową i wspólniczką, będzie wojna, będzie 
Mam też zrobić TSH. Jak nie będzie II kresek (a pewnie nie będzie), to będziemy badać się dalej. Jak do kwietnia nie będzie II kresek, to tż będzie musiał zrobić badania nasienia.

szok, 1/4 ciazy za nia