![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Hej witam się i ja w nowym wątku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#152 |
Zakorzenienie
|
My posprzątaliśmy. Teraz gotuję wodę na makaron i będzie obiad.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() Brzuch od rana twardnieje... na szczęście bezboleśnie... i jak leżę to przestaje. Cholerne zaparcia nie dają normalnie funkcjonować... pokłóciłam się z tż... wszystko nie tak... - ale w kwestii kłótni to ja mam rację i nie zamierzam odpuścić... :-/
#154 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Trzymam kciuki za fikołka ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Dzien jesZcze długi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziwnie się dziś czuję, jakby mnie walec przejechał ![]()
![]() |
#156 | |||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle pisałaś jak byłam w szpitalu, tylko nie miałam siły odpisać, o wadze Lilii, że taka sama jak mojej Hani i faktycznie! ![]() ![]() ![]() Witam się i ja ![]() Ale dużo piszecie ![]() Jestem ciągle bardzo słaba, na wadze mam +4 kg od początku ciąży (czyli przez chorobę schudłam jakieś 3-4 kg). Biedna Hanulka mam nadzieję, że mój organizm mimo wszystko ja jakoś tam karmi. Już jem chleb z masłem, na obiad będzie bardzo chudy rosół z ryżem. Ale cieszę się, że jestem w domu ![]() Zapomniałam się Wam pochwalić, że na usg sprawdzili mi też w czwartek szyjkę i stwardniala i już nic więcej się nie skróciła, ma 38 mm także leżenie i luteina sprawdzają się ![]() Natomiast mam trzy wyniki badań, które mnie niepokoją: 1) Gbs - z obu miejsc wyszedł ujemny. @nursii pisałaś ja ![]() 2) mocz - wyszedł mi pełen bakterii w szpitalu w piątek, ale robiłam go nieumyta od prawie 2 dni, bo nie miałam totalnie sił by to zrobić i liczę, że to tego wina, tym bardziej, że w pon robiłam mocz na własną rękę i wyszedł perfekcyjnie. 3) to co mnie najbardziej zmartwilo czyli glukoza ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziło mi o taką różnicę. Ale nie wiem czy dobrze pamiętam, chyba z Womara miałaś mieć?to one chyba są dobre, aczkolwiek nie wiem czy wszystkie ![]() Ja o chuście w ogóle nie myślę. Mam nosidło ergonomiczne z wkładką, jak już będzie trzymać głowę to się będziemy nosić. A takiego noworodka i tak bym się bała, takie to delikatne ![]() Cytat:
![]() A potem jeszcze 16.02.2016 i 26.02. Niestety mi żadna z tych dat nie siada- za wcześnie,lub za późno ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Z drugiej strony wiesz co Nursii, teraz jak byłam w szpitalu i w czwartek się tak przerąbanie źle czułam to myślę, że mogło ze mnie wszystko lecieć, a i tak byłoby mi to bardziej obojętne, bo jak tak cierpisz to nie myślisz o czymś takim jak wstyd tylko po prostu, żeby jak najszybciej to się skończyło. Myślę, że przy porodzie może być podobnie.... Ale fakt, że nawet jak się zdarzy to chciałabym by jakoś na tyle dyskretnie by TZ jakoś szczególnie tego nie zapamiętał ![]()
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
U mnie teraz opowieści "świnki wrócą do domu z cegły. Mendi w dżungli" 😃
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Haha ale kurcze, fajnie, że macie garść ciuszków takich i takich ![]() ![]() Cytat:
Tak jak juz któraś dopisała, Spokojnie, dzień jeszcze długi ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojojojoj ciągle uparciucha głową w góre???? To ![]() ![]() ![]() I tak, my lutownice z końca lutego jeszcze sobie poczekajmy chociaż te 3 tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() We wtorek wizyta u gin późnym wieczorem to pewnie w środę rano pojadę skontrolować ten cukier ponownie że skierowaniem. Albo może te silne wymioty tak zaburzyly cukier w organizmie? Zobaczymy ![]()
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Esorku możliwe, że przepowiadacze... chociaż do tej pory nie miałam czegoś takiego, więc doświadczenia brak
![]() ![]() ![]()
#163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do miesni to mi mowili podczas parcia jak sobie jeszcze nie do konca radzilam (mialam znieczulenie, wiec te parte nie byly tak intensywnie odczuwalne i parcie mniej intuicyjne) zeby sprobowac przec tymi miesniami ktore sie napinaja jak kaszle ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Pola ile wazyla to nie wiem bo w usa sa tylko 3-4 usg. Ostatnie mialam w 36 ale nie mowili jaka waga mowili tylko ze moze dobije 3 a moze nie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do gbs to wydaje mi sie ze wsystko ok, ja w poprzedniej ciazy oba otwory ![]() A mocz pewnie tak jak piszesz skoro powtorzylas i jest ok ![]() A cukrzyca nie mam pojecia jak to jest ale genralnie jest tak ze cukrzyca ciazowa wynika z tego ze z wiekiem ciazy łożysko rosnie i wtedy trzustka nie nadąza z wytwarzaniem odpowiedniej ilosci insuliny. I Taki punkt przelomowy (pokazywali nam na wykresie) jest wlasnie kolo 24-28 tygodnia i dlatego wtedy robia badania. No a wiadomoz e pozniej lozysko dalje rosnie. Lekarz cos mowil na ten temat? ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
Jakoś do mnie nie dochodzi, że poród tuż tuż... i w sumie ma prawo mnie boleć, czy zakuć
![]() ![]()
#165 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam problem
![]() Czy któraś z Was ma hemoroidy ? Jak to z nimi jest w ciąży ? Czy zmiana diety, okłady itp. coś dają, czy jak się już pojawiły, to będą już do porodu ? ![]() Jestem załamana ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że to pomoże i pozbędę się problemu za parę dni... i że nie będzie takiego scenariusza jak gadała farmaceutka, że do porodu będę się męczyć... ale i tak mam załamkę ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem w szoku, że mi się coś takiego przytrafiło, bo nie miałam problemu z zaparciami od początku ciąży, ale teraz jak tak sobie przypomnę, to od kilku dni mam parcie na słodkie i non stop jakieś słodycze jem i szczerze nie pamiętam kiedy byłam na kibelku... więc może zmiana diety pomoże ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() Przysługuje mu: - 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka - 2 tygodnie urlopu ojcowskiego Na jedno i drugie musi złożyć wniosek w dziale kadr (w przypadku ojcowskiego na 7 dni przed rozpoczęciem urlopu) i dostarczyć ksero aktu urodzenia (oryginał do wglądu co niektórzy wymagają). Marcia i dobrze by było, żeby Twój tż zgłosił Waszego bejbika do ubezpieczenia (potrzebny jest do tego nr pesel dziecka) u siebie w pracy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Nie wiem czy każdą, może prawie każda?Wiele razy to słyszałam i wczoraj jak mi ginek pobierał Gbs to też to mówił... Myślę, że jak Ci nic nie wyszło to tylko pozostaje się cieszyć.
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Powiem Wam, że te wczorajsze chipsy to nie był dobry pomysł.Wieczorem ![]() ![]() Jeszcze Mała wczoraj jakieś avanti zrobiła o północy, a ja mam jakiegoś stresa przez te jej nocne zadymy bo TŻ ostatnio jak spotkał sąsiada w windzie z góry to tamten go zapytał "czy znowu będzie płakać?" A dzisiaj z rana była taka pięęęęękna pogoda ![]() U mnie dzisiaj smażona rybka z surówką z kapusty. esor- cieszę się, że jesteś już w domku. Wracaj do zdrówka. Tam sobie powoli rób dobre rzeczy do jedzenia. ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Kurcze, powiem Ci, że u mnie też jest coś na zewnątrz ale to mnie nie boli, nie swędzi tylko tyle, że jeszcze bardziej muszę uważać, żeby było tam czysto. Po porodzie mi się zrobiło, po 2 miesiącach znikło i teraz może z miesiąc temu znów wyszło-ale póki co nie mam z tym kłopotów. Byłaś ostatnio na wizycie- gin tego nie widział? Czy to teraz tak z dnia na dzień się pojawiło? Ja bym jednak poszła do lekarza... ![]()
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj zaczęło piec tak nagle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Motyl mam takie z firmy snugli http://img34.staticclassifieds.com/i...o-radomsko.jpg ma podparcie i nozki raczej dziecko ma rozstawione a zwisniete :-P :-P
Aninis dzieki za odp i mam nadzieje ze szybko uporasz sie z porblemem :-\ Ale sie wkurzylan.. Tz pojechal dzis na zjazd spowrotem do wawu okazalp sie ze dzisiejszy egzamin trwal 10 min a jutrzejszy odwolali. Teraz predko sie widziex nie bedziemy a wkurza mnie zs bedziemy siedziec bez siebie oboje nic nie robiąc :'(
#170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się i ja w 38tc 😀 Robie dziś mam nadzieje ;-) przedostatnia przepierkę (bo jeszcze jak przyjdą to prześcieradełka do lozeczka) i mogę rodzic ![]() ![]() Posprzątalam chałupe bo jakieś takie miałam dziwne przeczucie ze urodze dziś a dom niesprzatniety a mąż w pracy a tak to on by ogarnął bo lubi mieć porządek ![]()
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No damy rade damy ale jednak wlurza mnie ta ironia losu. ja dzis przejrzalam rzeczy od kolezabki i posegregowalam na unisexy i dziewczynkowe. Potem dziewczynkowe na mniejsze i wieksze a unisexy do prania. Jak bedzie Zoska to wyjme te dziewczynkowe i juz ![]() Kolezanka spakowala mi tez spiworek i. Podgrzewacz do butelek ❤
![]() |
#172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Jestem ale jeszcze rodzic nie chce ;-) poczekam do 1.02 albo przynajmniej do 29.01 jak poloze sie w szpitalu :-P
#174 |
Zadomowienie
|
Żyli dalej w takim razie liczymy na Lucy ;-)
#175 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie cos sie nie odzywa!!mamusiaczek tez chetna byla :-D
#176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aninis ja nie miałam z tym problemu wiec nie za bardzo wiem jak Ci pomoc ale hemoroidy w ciąży niestety często sie zdarzają i lubią sobie trwać do porodu.. Nie wiadomo w sumie od czego to, bo tak jak piszesz i bez zaparć etc sie zdarzają.. Mam nadzieje ze sie z nimi uporasz. Popytaj gina moze cos doradzi Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyczytałam, że często hemoroidy pojawiają się na końcówce ciąży, przez rozrost macicy, która uciska na naczynia krwionośne... czy jakoś tak to było. Ale kurka wodna nic mi nie było, a tu bach i boli tak, że leżę na boku, bo nie dam rady siedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A rybkę to bym też z chęcią zjadła ale nie wyobrażam sobie teraz smażenia jej, chyba by mnie ten zapach zabił:/ Co do sąsiada to bym go olała ciepłym moczem, że tak powiem. Małe dziecko to płacze kiedy chce, proste. Jak w ogóle można zadawać takie pytania? ![]()
![]() |
#179 | ||||
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() nie ma ![]() ![]() Cytat:
Aninis bidulko, tak mi przykro, że Cię to spotkało ![]() ![]() A takie pytanie, miałaś ostatnio problemy z dwójka? Czy nie, a mimo to Cie złapalo? Cytat:
Dzięki za info ![]() lekarz przy wypisie kazał mi to po prostu skontrolować, bo jednak byłam na oddziale chorób zakaźnych, a nie na położniczym, a także nie każdy na wszystkim się zna. We wtorek będę u gin to pewnie dostanę skierowanie, ale widocznie jest tak jak mówisz, że trzustka na krzywej cukrowej dawała u mnie jeszcze radę i wyszło ok, a może później przestała... Nie pamiętam kiedy miałam krzywa Dokładnie, ale jakoś miesiąc temu... A co do wielkości dzidziusia to cóż, w takim razie wyjdzie w praniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Aninis teraz doczytałam że nie masz problemów z kibelkiem. Czyli taki pech ![]() ![]() ![]()
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja mam taki układ pokarmowy, że np. kefir pomaga mi bardzo szybko. I jak wczoraj wieczorkiem poczytałam sobie, że to mogą być hemoroidy i jak nie potrafiłam sobie przypomnieć kiedy byłam na wc, to wypiłam wieczorem zsiadłe mleko i zjadłam na noc jabłko i rano już byłam na wc z 2ką. Ale jestem załamana tym co czytam, że jak już się coś pojawiło, to będzie do porodu... a i na skutek parcia przy porodzie sn może się powiększyć. ![]() A miałam nadzieję, że jak zmienię dietę na bogatą w błonnik, porobię sobie okłady, posmaruję maścią... to problem zniknie... a tu wychodzi na to, że nie ma szans... nie wiem, co o tym myśleć ![]() Podobno problem dotyczy 75% ciężarnych, miałam nadzieję, że któraś z Was miała problem, ale sobie już z tym poradziła i teraz nie ma. Co by mnie podbudowało trochę. A z tego co czytam na necie, to mam doła. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-01-16 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.