|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33
Cytat:
![]() |
#1202 |
Konto usunięte
|
Nie jestem aż takim laikiem jak Ci się wydaje, sądząc po Twoich radach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
No, OK, ale betonem to tak średnio, nie? Jak dla mnie nie po to się jedzie w góry, żeby chodzić takim szlakiem, to już lepiej się właśnie Krupówkami przespacerować.
Choć co kto lubi, nie wnikam. W każdym razie na takie typowo górskie szlaki na pewno bym się nie porywała, nawet na te otwarte. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54162627]Nie jestem aż takim laikiem jak Ci się wydaje, sądząc po Twoich radach ![]() ![]() Spoko, nie ma za co. Ciężko osądzić jakim laikiem jesteś ![]() ![]() Edit: poza tym na tym szlaku z Łysej do Morskiego też ostatnio były jaja, bo się wybrali późno i zdziwili, że się ciemno zrobiło a żadnych furmanek nie było. I dzwonili na TOPR. Ja wiem, że to już ekstremalna głupota, ale to tylko oznacza, że nawet taki spacer trzeba odpowiednio zaplanować.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-01-16 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
Dla laików dojście do MO 10km w jedną stronę nieco pod górkę to tak akurat, tym bardziej zimową porą. CHodzenie po deptaku w mieście to poleciłabym co najwyżej mojej babci a nie młodym osobom
![]()
#1205 |
Konto usunięte
|
Ale jest coś pomiędzy zejściem z Doliny Pięciu Stawów (na które btw trzeba też wejść) na Morskie Oko, a chodzeniem po Krupówkach
![]() A no i poza tematem - nie jadę w góry po to, żeby zdobywać Orlą Perć w zimie, tylko na skoki narciarskie, a że mam dwa dni wolne przed tym to chcę jeszcze gdzieś pochodzić. Pochodzić, nie wspinać się w wysokie Tatry ![]() O tej akcji z wzywaniem TOPRu też czytałam, ale to typowa rozleniwiona warszafka (bez obrazy dla Warszawianek, to tylko taka przenośnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54162841]Ale jest coś pomiędzy zejściem z Doliny Pięciu Stawów (na które btw trzeba też wejść) na Morskie Oko, a chodzeniem po Krupówkach
![]() A no i poza tematem - nie jadę w góry po to, żeby zdobywać Orlą Perć w zimie, tylko na skoki narciarskie, a że mam dwa dni wolne przed tym to chcę jeszcze gdzieś pochodzić. Pochodzić, nie wspinać się w wysokie Tatry ![]() O tej akcji z wzywaniem TOPRu też czytałam, ale to typowa rozleniwiona warszafka (bez obrazy dla Warszawianek, to tylko taka przenośnia ![]() Chciałam pomóc, ale widzę, że wiesz lepiej. Tylko skoro Ty sama tak super "ogarniasz temat" gdzie pochodzić, to po co pytasz? Idź gdzie chcesz i zwiedzaj co chcesz. (Choć trochę ciężko stwierdzić co chcesz, bo każda propozycja jest zła. Ale to Twój problem i Twoich znajomych). Z mojej strony koniec tematu. Miłej wyprawy. ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]()
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-01-16 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zadomowienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54162841]Ale jest coś pomiędzy zejściem z Doliny Pięciu Stawów (na które btw trzeba też wejść) na Morskie Oko, a chodzeniem po Krupówkach
![]() A no i poza tematem - nie jadę w góry po to, żeby zdobywać Orlą Perć w zimie, tylko na skoki narciarskie, a że mam dwa dni wolne przed tym to chcę jeszcze gdzieś pochodzić. Pochodzić, nie wspinać się w wysokie Tatry ![]() O tej akcji z wzywaniem TOPRu też czytałam, ale to typowa rozleniwiona warszafka (bez obrazy dla Warszawianek, to tylko taka przenośnia ![]() Poczytaj o ścieżce?/drodze pod/nad reglami. Nie mam pojęcia czy jest teraz otwarta ale to trasy wozkowe są więc luz. I laski bez histerii - większość ludzi która zginęła w Tatrach w tym roku była przygotowana. Milczy się o samobojstwach w górach a one bardzo często mają miejsce ![]() I bardzo mi przykro, że z *laików* się tak bardzo *nie lubi* a nie edukuje. Tez kiedyś byłam laikiem i gdyby nie mój opór szybko zniechecilabym się do gór. Edytowane przez anjia Czas edycji: 2016-01-16 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Konto usunięte
|
Anja dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zadomowienie
|
I moje pytanie: paznokieć mi w końcu zszedł i mam połowę od podstawy ładna a resztę... okropna! Pofaldowana, część starego paznokcia jakby została. Coś z tym robić czy czekać aż samo drosnie?
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54163569]Anja dzięki ![]() ![]() ![]() http://natatry.pl/tatry-zachodnie/do...ga-pod-reglami o tu masz opis. |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
Zadomowienie
|
piosenka
Lata 1993-1996, na Vivie dosc czesto lecial teledysk, gdzie dziecko (chyba chlopiec) podrozowalo przez miasto na rowerku (wzglednie trojkolowcu) w czapce pilotce... ktos? Cos? |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Btw. mi po zejściu urósł ładniejszy kształtem niż poprzedni.
![]() ![]() |
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54161850]Dziewczyny, jadę w przyszłym tygodniu do Zakopanego na weekend.
Co możemy tam robić w piątek i sobotę? Oprócz wjazdu na Gubałówkę i przejścia na Butorowy Wierch - to na pewno będzie w planach. Gdzie jeszcze może się wybrać zimą 4-osobowa grupka laików, żeby coś ładnego zobaczyć i nie wpakować się w jakieś tarapaty? ![]() ![]() Weź pod uwagę że w weekend odbywa się konkurs pucharu świata w skokach narciarskich, w sobotę drużynowy w niedzielę indywidualny, w piątek są kwalifikacje zawsze można podejść pod Wielką Krokiew ![]()
![]() |
#1213 |
ReklaMO(D)żerca.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, polećcie coś na suchy uciążliwy kaszel, miałam już syropy Thicodin, Herbitian i teraz mam Supremin i cały czas cholernie mnie męczy, już mnie płuca bolą, chodzę przygarbiona bo się wyprostować z tego bólu nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Naczelna Nastolatka
|
Miałaś syrop prawoslazowy? Poza czym był też kiedyś taki lek eurespal. Na moje przewlekłe zapalenie krtani o kaszel działał super.
Jeszcze pecto drill syrop
#1216 |
Konto usunięte
|
Mam problem z ubezpieczeniem oc auta. Skonczylo sie w sobotę,a w weekend towarzystwo ubezpieczeniowe bylo zamknięte. Czy jesli jutro zatrzyma mnie policja to dostane mandat? Dopiero jutro będę mogla wykupic polise.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Naczelna Nastolatka
|
Tak. Dlaczego wcześniej tego nie załatwiłas? Za jazdę bez ubezpieczenia są duże kary
#1218 |
Konto usunięte
|
Nie zalatwilam bo byl weekend a wtedy pzu zamknięte. A w tygodniu niestety czasu nie miałam :/ czyli nie powinnam korzystać jutro z auta dopóki nie wykupie polisy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Naczelna Nastolatka
|
ja bym nie ryzykowała.
#1220 |
Konto usunięte
|
A może wykup przez internet? Może uda się tak, że będzie od dzisiaj ważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Konto usunięte
|
A da się tak przez Internet w pzu? Nigdy nie probowalam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za brak dokumentu potwierdzającego OC jest mandat, ale za brak w ogóle OC policja może zatrzymać chyba dowód i zabronić dalszej jazdy (plus mandat)
![]() |
#1223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co widzę to te dwa następne są na receptę. Nie wiem czy dziś nie będę zmuszona szukać lekarza bo wszystko w płucach mi świszcze i momentami dosłownie się duszę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
Sposoby na katar hormonalny w ciąży.
Macie jakieś domowe pomysły, poza płukaniem solą - tego nie daję rady zrobić, wymiotuję od razu ![]() Lekarz pozwolil mi xylogel uzywać, ale nie chcę non stop psikać a nos mam zapachany tak, że tylko przez usta daję radę oddychać ![]()
#1227 |
Naczelna Nastolatka
|
Szukaj pomocy lekarskiej. W takim stanie wylądowałam na pogotowiu. Zapewne masz spastyczne zapalenie oskrzeli. Teraz juz bym pojechała na izbę przyjęć. Będziesz się męczyć. Samo nie przejdzie.
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Konto usunięte
|
Chyba wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe mają teraz takie opcje. Widzę od razu taką opcję na głównej stronie PZU. Zadzwoń tylko na wszelki wypadek najpierw na infolinię dowiedzieć się, czy przypadkiem automatycznie ci nie przedłużyli uowy i tylko dostaniesz wezwanie do opłacenia składki, bo widziałam, że niektórzy ubezpieczyciele próbują tak robić -_-
A tak w ogóle to najlepiej policz sobie składkę na porównywarkach cen OC, a potem kup, tam gdzie najtaniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;54165956]Dziękuję za radę, ale właśnie tak jak Kisielova pisze, do Zakopanego jadę właśnie na skoki
![]() ![]() ![]() A to przepraszam, umknęło mi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.