|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Macie rację że najważniejsza Miłość! Dziewczyny jak ja się cieszę że do Was trafiłam ! Siostra przyjeżdza z dzieciarnia 7 lat i 5 miesięcy więc pewnie na sanki Mlody będzie chcial iść, więc spacerek sobie zrobię A dla Malutkiej mam bujaczka więc może będzie chciała skorzystać i jej się spodoba Wieczorem idziemy oglądać mieszkanie i zobaczymy co z tego wyniknie powiem Wam że kocham mojego tate i moją siostre, ale nie mogę się doczekać aż coś znajdziemy i się wyprowadzę
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
witam niedzielnie
chłopaki poszli do lidla bo chcę ciasto upiec na deser, a ja oglądam akademię policyjną i leżę w łóżku ![]() zazdroszczę Wam zakupów, ale u nas to bez sensu... po Mikim mam tony ubrań, a że prawdopodobnie teraz też syn będzie to kasy szkoda wydawać widziałam, że rozglądacie się za nianią- też właśnie na tą angelcare patrzyłam- mieszkamy w domu więc powierzchnia dość duża i tak dumam, może lepiej spróbuję na początek z leżeczkiem-kołyską z tiny love bo może być tak, że drugie dziecko będzie spało tylko przy cycku jak to miał w zwyczaju starszy
|
#3753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i samopoczucie mam zdecydowanie po ćwiczeniach lepsze. ![]() Cytat:
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie u teściów
Ale miałam nadrabiania. Patrzyłam na to woombie które polecacie- dziecko wygląda w tym jak taki duży robal Podoba mi się Wasze niematerialistyczne podejście do macierzyństwa ![]() Wiele dziewczyn staje na głowie, żeby tylko móc kupić najlepsze rzeczy dla dziecka i rujnuje się kredytami- chyba nie o to w tym chodzi. Myśmy bez żadnych wyrzutów sumienia wydali pieniądze z chrzcin młodego na wyposażenie mieszkania, bo taka była wtedy potrzeba. Teraz też nie będziemy cudować z gadżetami. Chudziaszek- zazdroszczę Aqua Aerobiku! (muszę się koniecznie rozglądnąć za jakimś sportem dla ciężarnych na L4). Ania- daj znać jak mieszkanie Madzia- ja się właśnie zaopatrzyłam w masło Palmersa- tak cudownie pachnie, że mogłabym się nim ciągle sztachać ![]() Misia- ja nie bedę kupowała nowego materaca, jeżeli spało tylko 1 dziecko i to rodzeństwo. Chodzi o florę bakteryjną- a dzieci przecież są wychowane w 1 domu. Na razie materac wymroziłam korzystając z pogody. Gdybym natomiast miała materac po kimś to z pewnością kupiłabym nowy. |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
mi przez myśl nawet nie przeszło by wyrzucić materac po Mikim- będzie dla drugiego
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, tak samo dla Michalka mam po Oli
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
My też mieszkamy na poddaszu . może to i przytulne , ale w cholerę nieustawne przez te skosy. Poza tym w lato jak dach się nagrzeje to jest jak w puszce. Zero przepływu powietrza, nawet jak się wszystkie okna otworzy. Byliśmy dziś u moich rodziców. Jestem tak zmęczona ze najchętniej poszlabym juz spać, a tu trzeba jeszcze przyszykowac ubrania dla Bartka do przedszkola i wykąpać
|
|
|
|
#3758 |
|
Ania
|
Witam!
miałam dziś intensywny dzień..Wyjechałam rano na zakupy, to wróciliśmy niedawno..Kupiliśmy narożnik do pokoju, żyrandol, i jakies pierdoły do remontu..Mieliśmy kupić pralkę, farby, spodnie ciążowe..ale już mi się nie chciało chodzić po sklepach;/ Powiem Wam, że bardzo bolał mnie brzuch od tego chodzenia...więc dałam spokój. Teraz odpoczywam- i jeszcze Wam powiem, ze strasznie nerwowa dziś jestem... wkurza mnie wszystko..;/ Wczoraj za to poszłam do lumpeksika i kupiłam trzy pary spodni, takich luźnych po domu, jedne dżinsowe na wyjście( z gumką) za jakieś 40 zł wszystko były świetne ciążowe ale o rozmiar za małe-a kosztowały 16 zł(chyba z h&m)..w czwartek nowa dostawa więc się tam wybieram![]() Ania- mam nadzieję, że humor już lepszy? i daj znać jak mieszkanie ![]() Co do niani, to ja na pewno kupuje, pokój będziemy mieli na dole, a często będziemy siedzieć u rodziców na górze, więc bez niani sobie nie wyobrażam.. Angelcare biorę pod uwagę- z monitorem oddechu. Znam przypadki, że uratowało to dziecko, bo np śpiąc złapało bezdech, zaalarmowało rodziców... Ale na pewno nie ta najdroższą.. Poza tym, dużo rzeczy mam używanych wózek, bujaczki, kocyki, ciuszki itp.. Nie uważam że trzeba mieć wszystko nowe jeśli mam od kogo, to biorę używane, a i sama kupię pewnie kilka rzeczy używanych- zawsze to mniej pieniędzy![]() Weronia- witam ) współczuję, że nadal męczą Cię mdłości;/oby szybko przeszły
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu mam milion stron do nadrobienia. Dzień zaczęliśmy od basenu, na insta macie Galganka, a potem ten czas leci...
Co do woombie, otulaczy i rozmów to u nas jak u CIERPLIWOSCI przy Igim nie mialo to racji bytu. Musi miec swobode ruchu. Wiem jednak, ze przy niektorych dzieciach sie speawdza. Korzystaliśmy za to bardzo długo ze spiworka. I chusta... Bo pierwsze 3miesiace spacery w wózku to był jeden wielki krzyk. Idę czytać co u was. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- PIKPIK witaj w klubie z wywrotka. Ja zaliczyłam na sankach z Igim. Ale na własne życzenie bo kto w butach typu emu idzie na sanki?? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka, nie strasz z tym bezdechem. I co wtedy się robi? Jak dzidziusia to złapie? I od czego takie coś?
|
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Bezdech może być. "z niczego"
|
|
|
|
#3762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy kiedyś razem mieszkaliście z TŻ czy dopiero teraz razem zamieszkacie? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziś byłam po prostu na basanie 1.5 godz i suuper sie po nim czujęTeż mnie kusi maselko Palmers tylko czemu to takie drogie Stacjonarnie kupowalaś czy gdzieś online zamówiłaś?
|
|
#3763 | |
|
Ania
|
Cytat:
Po prostu jesli mam mozliwosc w dzisiejszych czasach cos takiego kupic, to kupię kiedyś tego nie bylo i mamy tez dawaly rade Ponizej link, cos o bezdechuu. http://www.dzieciakizklasa.pl/bezdec...rc-lozeczkowa/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
chcę kupić
http://merlin.pl/Tiny-Love-Wielofunk...0306830R_8.jpg z L4 trzeba uważać- teraz są często kontrole ciężarnych
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-01-17 o 19:40 |
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
PIK PIK A teraz coś jeszcze Cię boli? W pierwszej ciazy się tak wywrocilam ze prawy nadgarstek zlamalam
![]() MISIA recaro świetny wózek B.ladny, oby spełniał Twoje oczekiwania.ANIA świetne wieści z wizyty! ![]() JUSTYNA generalnie podczas karmienia można jeść wszystko. Należy unikać kapusty i tego typu produktów. No i najlepiej zacząć po powrocie ostrożnie od nieprzyprawionych i lekkostrawnych potraw i stopniowo rozszerzać aby zaobserwować ewentualnie co moze szkodzić maluchowi - nie tylko uczulenia ale i bole brzuszka.. Ja sobie zapisywalam wszystko co jadłam każdego dnia oraz z jakimi przyprawami i bardzo szybko wychwytuwalam co szkodzi Igiemu. SLIWECZKA też odpuszczam.wazenie wieczorem ![]() VERONIQUE ładny brzuszek ![]() O fotelikach poczytajcie sobie też na blogu Osiem gwiazdek. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na zapobieganie rozstępom jakoś bardzo to nie liczę- w poprzedniej ciąży wyskoczyły mi rozstępy 2 tygodnie przed porodem. W sumie to jakoś zeszły mi z brzucha- ciekawe jak będzie teraz.
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
z tym Palmersem to uwaga bo ono nie każdemu podchodzi zapachowo
mnie np. w ogóle. Słyszałam, że ejst fajne dobre wydajne.. ale zapach - nie dla mnie w ciązy. Choc całe zycie uwielbiałam kosmetyki i takim zapachu jednak ciąza zmienia ![]() mnie np. pasuje teraz wszystkie zpachy mydła nawet płyn do mycia podłog kupiłam z SIdoluxa o zapachu mydła maryslanskiego żel do mycia zmeniłam na dave delikatny zapach mydełka ![]() taka ciążowa schiza ![]() co do materacyków to ja nikomu nie mowie, że ma zmieniać, czy kupowac nowe dziewczyna pytała to powiedziałam, ze nie powinno być używane no ie wiem ja sama na pewno bym do drugieg dziecka wymieniła po pierwszym. Bo jednak materac to materac - my też kupujemy dla siebie nowe a nie używane po siostrze np :Pmysle ze akurat na tym nie ma c oszczedzać - no ale każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie ma co komu narzucać ja mówie za siebie.i jestem zła bo sie okazało, że musimy kupić nowe łóżeczko
|
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chcę taki TL ![]() Ja będąc na L4 po operacji nerek miałam 2 wezwania do ZUSu pomimo kodu 1 - tj chory musi leżeć. Za każdym razem pokazywalam te same dokmentację, zawsze było ok. Także jeśli się ma podstawy do wzięcia L4 to nie ma się co martwić i tak ZUS uzna je za zasadne Cytat:
Pewnie w końcu je kupię, czekam tylko na promocję w Rossmanie lub SuperPharmie ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Misia czemu musicie nowe łóżeczko kupić?
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
KASKA ten leżaczek genialny. Jedyny bądź jeden z niwielu który rozkłada się na płasko, czyli można używać od urodzenia bo nie meczy kręgosłupa. Właśnie w weekend do nas wrócił.. Nie wyobrażam sobie innego dla niemowlaka.
ANIA jakie dokładnie łóżeczko kołysanka? Dacie sobie ze wszystkim rade, bylebyscie się nawzajem wspierali. WERONIA witaj ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Ciezko za wami nadążyć
![]() Haneczkab ja niedawno tez kupowałam wyszatkowana do nowego domu i to bardzo duzo przez internet, nawet z przesyłka sa duzo niższe ceny i nie trzeba z domu wychodzić :p A co do nani elektrycznej tez planuje zakup a nawet nie nianie moj TŻ wymyślił jakaś kamerkę ze mozna na telefonie sobie odtworzyć pod warunkiem ze bedzie dostęp do internetu miała ta kamera i tel. |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też z zapachami się pomieszało
zapach w moim aucie który do tej pory uwielbiałam, mogłam wąchac non stop , teraz w ciąży musiałam wywalić z samochodu bo aż mnie na wymioty zbierali jak poczułam ten zapach :/
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
aaa bo z tym łóżeczkiem to od początku cyrk
dostaliśmy je od mojej kuzynki po dwójce jej dzieci, ale oni nie szanuja zbytnio rzeczy no krótko mówiąc. Na brzegach odschodziła ta skejka ale mój mąż swierdzil, że on to poklei. Mówie dobra.. i tak sie to nie udało bo to znowu odeszłoAle... ważne są szczeble też stelaż na którym sie kładzie materac. One były wygiięte w łuk... lekki ale łuk. I wszyscy mi wpierali, że to TAK MA BYC - olałam. Wczoraj w sklepie mój mąż odkrył ,,, ZE JEDNAK MIAŁAM RACJE - wszystkie łóżecka maja proste.. ja od poczatku mówiłam, że tym łózeczkiem to można w piecu napalić to nie nie.. i teraz zostalam bez łóżeczka. Musze zamowić jutro nowe... zbytnio czasu nie ma
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojnie zdąrzysz z zamowieniem łóżeczka, no chyba ze masz jakies wymyslne wybrane i dluzej niz do marca się na nie czeka
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
MariaFrancesca, pychota !!!! u mnie dziś zapiekanka z mięsem mielonym indyczym, z pomidorami cukinia papryką cebulką,czosnkiem, porem i marchewka + odrobinma ryżu i pół szklanki czerwonej soczewicy - wszystko w przyprawach indyjskich,szczególnie garam masali
na koniec wymieszane, zapieczone + na górę pyszny parmezana niedawno wróciliśmy z sushi, teście nas zaprosili, bo teść ma imieniny na dniach a po sushi mały deserek -suflet czekoladowy ikulka lodów waniliowych mmmmmmmmmm
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA popieram w kwestii materaca dla malucha. Używany jest juz odksztalcony, dostosowany do maluszka, który używał. Też nas czeka taki zakup. Tym razem chyba zdecydujemy się na lateksowy..zobaczymy jak z kasa bedzie. Większość rzeczy mamy po Galganku, wiec z drugiej strony można y na to wyłożyć.
Wspolczuje łóżeczka. Możecie oddać? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Co do kosmetyków to ja kupiłam cały zestaw z Palmersa: balsam do ciała, masełko do ciała i krem do biustu w tym sklepie internetowym http://www.bodyland.pl/ Nie pamiętam już ile zapłaciłam, ale mieli dużo korzystniejsze ceny niż w sklepach stacjonarnych. Co do zapachu to krem i masełko są ok, a balsam mi też tak średnio podchodzi, na początku odrzucał, a teraz już daję radę go stosować. My też prawdopodobnie kupimy jakąś nianię z monitorem oddechu, żeby spać spokojnie i leżaczek z tiny love pewnie też. Wydaje się całkiem fajny i zawsze będzie można dziecko wziąć, np. do kuchni w czasie przygotowywania obiadu. Wybraliśmy się dzisiaj do smyka megastore pooglądać wózki, foteliki, leżaczki, łóżeczka i wróciliśmy z kolejnymi ciuszkami ![]() Znalazłam mebelki, które bardzo nam się podobają i chyba się na nie zdecydujemy: http://www.klups-gostyn.pl/a_rafal.html tzn. na początek maluszek będzie spał z nami w pokoju i kupimy tylko łóżeczko, komodę i chyba regał. |
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dodaje zdjęcie brzuszka jak rośnie aktualnie ostatni dzień 17 tyg. Co do basenu-Jak pytałam doktora to mi nie pozwolił chodzić na pilates i inne ale zalecił basen stwierdził, że to jedyna dziedzina sportu bezpieczna dla kobiet wciąż. Jedynie strach bo zimno i można się przeziębić czy też dostać grzybicy itd. ale w chwili obecnej chodzę i czuję się świetnie. Nawet wydaje mi się że poczułam pierwszy raz przelewanie w brzuszku chociaż jeszcze za wczas.Niestety dzisiaj zaczęła mnie bardzo swędzieć skóra i pojawiły sie czerwone plamy na twary dokładnie brody mam nadzieję, że o nic nie po kojącego za 2 tyg. mam wizytę u swojego ginekologa .Jeżeli będzie się utrzymywać dłużej o pójdę wcześniej.
Mam do was pytanie Czy pijecie coca colę ? Bo ja chyba jestem uzależniona od niej. ![]() ![]() a przed ciążą rzadko pijałam a teraz boję się że to może zaszkodzić maleństwu jedynie to pomaga mi na poranne mdłości (wymioty)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

!

, bo pytałam lekarki i powiedziała mi że bardzo dobre mam wyniki , ciążą bardzo dobrze przebiega więc spokojnie mogę ćwiczyć
ale pewnie by bylo tak jak z bieganiem samej mi sie nie chcialo ale razem biegalysmy co drugi dzien i lepiej sie czulam i jakos dodawalo mi to energii.

Stacjonarnie kupowalaś czy gdzieś online zamówiłaś?