|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AŻ Żony 2015 cz.2
Magic dla karmiące są inne zasady
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, Wiem tylko ten czosnek mnie zaskoczył
.Znaczy ostrego to już teraz nie jem ,ale też mi nie smakuje .
|
#4773 |
|
Zadomowienie
|
Uuu szkoda z tym czosnkiem bo myślałam nad filetem z kuraka po włosku..a tam jest szpinak..a jak szpinak bez czosnku
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoń i zapytaj.
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się ze to przez nie dobór żelaza,strasznie bolą mnie ręce szczególnie w miejscach gdzie miałam pobierana krew :/
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się
|
||
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
ja całe życie mówiłam, że ja kocham być pedagogiem bo uwielbiam pracę z dziećmi, a najcudowniejsze jest to, jak wychodzę zamykam za sobą drzwi i nie muszę się już niczym przejmować bo ja nianią jestem od do...
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4779 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ten czosnek to dlatego, że młody reagował rewelacjami. Więc to ten konkretny przypadek - zapytaj po prostu co ma zakazane ![]() Ewentualnie jak robię coś dla wszystkich to robię partię z czosnkiem i bez, albo sos czosnkowy i kto chce to bierze :P |
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwazam tez ze dzieci sa super poki nie moje. Ale raz bylismy u tzta tkaiej przyszywanej rodiznki i tam byla dziewczynka półroczna. Pierwszy raz widziałam tkie grzeczne dziecko. LEżało w tym takim bujaku/gondoli? czy ją się pogłaskało, mówiło - caly dzien ani nie plakala ani sie nie smiala, tylko tak się patrzyla. No takie dziecko to bym mogła mieć
.. Teraz ma 3 lata i tez grzeczna, chcoiaz w wieku 2 lat była strasznie głośna, śmiała się caly czas i to bylo meczace;p.Mam nadzieje ze moje dziecko bardziej z charakteru wda sie w tatę, bo ja to taki płaczek byłam straszny . Jak mama wyszła na działkę, za balkonami bloku, to ja w wieku 6 lat plakałam i płakałam. Jak mialam zostac sama w domu to byl koszmar. W wieku 9 lat jak przyszlam do domu i nikogo nie bylo, drzwi zamkniete to w pierwszych takich momentach tak mi sie płakać chciało, zaczynalam sie modlic by rodzice wrócili, no paranoja. Wszystkie przeszło w oka mgnieniu jak rodzice kupili nam swinke morską - swiadomosc ze nie jestem sama w domu naprawdę zlikwidowała problem. a oj tz d malego grzeczny był, raz tylko nie posluchal rodziców:P
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jak ja kocham niedziele- ja w łóżeczku, tż śniadanko przyniósł do łóżeczka żyć nie umierać |
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam taka płaczącą długo, gdzieś do 7 roku życia. Pewnie dlatego ze zawsze miałam wokół siebie pełno bliskich ludzi i nagle miałam iść do zerówki i takie "ale jak tooo?" Dramat byl
Kurde co do szycia to chce się nauczyć bo mi się podoba ile to możliwości daje np. z głupia zasłona kilka miesięcy mi się iść nie chciało i wisiała taka za dluga a tu pach pach zdjeta, zaprasowana, przeszyta, odcięta i powieszona - 20 minut i zerowy koszt no bajka jak dla mnie i tez często nie kupiłam np fajnej sukienki maxi bo dobra ale za długa i nie będzie mi się chciało iść do krawcowej...teraz żaden problem Bazgram z telefonu. |
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce sie nauczyc na maszynie szyc.. moja mama super szyje, od malego stroje na bale, spodnickzi, sukienki, zasłonki, skracanie, przerabianie... i tez ma łucznika<3, ale bez overlocka, z nim to juz w ogole bajka jest
|
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Mi już brakuje cierpliwości... może to pms ale serio. Prace w mieszkaniu idą coraz wolniej co doprowadza mnie do szaleństwa. Wczoraj M. przycisnął go i powiedział, że czas mu się kończy i niech sobie nie leci w kulki bo znowu jednego dnia go nie było i znowu nam o tym nie powiedział, zajeżdżamy a tam nic nie ruszone. Wykończę się nerwowo... Dzisiaj jest ale nie wiadomo jak długo bo przyszedł z synem i tamten podobno marudził i M. mówi, że nie wie ile będzie pracował. Niby obiecuje, że do środy 27. ma już wszystko skończyć.
Nas też sklep już naciska bo musimy meble odebrać a nawet nie ma gdzie wstawić bo podłóg nie ma ciągle i gładzie niedotarte, potem mi się wszystko zakurzy, a w szczególności sofa i jak ja to potem wyczyszcze. Wczoraj gościa w sklepie prosiłam jeszcze o tydzień to powiedział, że do piątku musimy odebrać nie ma innej opcji.
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
dziendobyyy
dzis sushi-dzien generalnie rozpalilam wosk grejfrutowy i pachnie bardzo delikatni ale bardzo ladnie palilam wcozraj a jak wrocilismy teraz to pachnie w mieszkanku tak cukierkowo ![]() ogolnie wybralam sobie torebke z okazji 'pojechalam do uk nalezy mi sie nagroda' ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- ania a nie mozecie tych mebli gdziekolwiek wziac? albo niech on skonczy chociaz pokoj...albo sami zacznijcie podlogi.. panele to nie taka ciezka sprawa... no chyba ze cos trudnego.. chociaz jak gladzi nie ma to kurde sredniozaczelabym z nim rozmawiac o kasie, ze umowa byla inna i albo do 27 sie wyrobi albo z kazdym dniem bedzie dostawal mniej ;/ ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- moja mama jest w stanie zrobic WSZYSTKO na drutach, maszynie, szydelku, wyszywankach teraz sie duzo dzieci widzi a to z popruta czapka a to cos... u nas nigy tak nie bylo mama robila wszystko! tez bym chciala ale boje sie ze sie napale ogarne maszyne za tysiaczka i nic z tego nie bedzie... a szycie np kocykow minki czy wlansie dekoracyjnych rzecyz to super sprawa) ex z jakiego materialu te poduszki dekoracjne? materialny online czy jakas hrtownia?
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama tez - miala isc na krawcową, ale za pozno siostra jej papiery zlozyla.. i został kucharz cukiernik. Ale mama uwielbiała szyć
. Na szydelku się sama nauczyłam, na drutach mnie mama uczyła, ale szydełko na razie latwiejsze . Ale marzą mi się swetry robione na drutach takie ktore sama noszę ze sklepów.
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
sQ w ikei sobie kupiliśmy materiał
fajny nawet mają wybór i nie jest drogo. Na takie właśnie samodzielne uczenie się spoko wzięliśmy 2 metry materiału i wyszło chyba 30 zł a będzie z tego poszewka, bieżnik i chyba jeszcze nawet cosik zostanie
|
|
|
|
#4789 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem..
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takie o ale tymi materiałami z ikei wiem, że niektórzy np. obijają krzesła więc jakieś bardzo cienkie być nie mogą. Ale tak bardziej to nie znam się na tym
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjacy faceci?? I to az tylu??? Jestem w szoku!!! Ja umialam szydelkowac i robic na drutach w przedszkolu/poczatek podstawowki, bo babcia mnie nauczyla. xD Teraz zupelnie nie umiem. Nie mam maszyny, szyje wszystko igla i nitka, ale na wieksze zabawy w szycie i tak nie mialabym czasu/ochoty.
Ja bylam strasznie zywym i odwaznym dzieckiem, wszedzie bylo mnie pelno. Rodzice ciagle musieli za mna biegac. :P Pierwszy dzien w przedszkolu? Ale super, tyle dzieci i zabawek! Nawet sie nie pozegnalam z mama, tylko pobieglam sie bawic. :P No i bylam czesto nieposluszna, lubilam robic na zlosc. :P Pamietam, ze kiedys niezle mi sie oberwalo za bawienie sie kuchenka gazowa. Kiedy indziej z bratem dlugopisem podpisalismy swoimi imionami wszyyyyystkie rzeczy i meble w naszym pokoju po obejrzeniu odcinka "Dextera". xD Rodzice mieli z nami super ubaw. xDJak widze grzeczne dzieci, takie co wlasnie tylko siedza i nawet sie nie usmiechna, to czesto sie zastanawiam, czy nie sa chore.
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Ex nigdy nie bylam na dziale materialow w ikei to pytam
faktycznie wyglada porządnie dzieki!![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
ja bylam taka jak mnie posadzisz tak siedzisz... do jakiegos 3 roku zycia... pozniej mnie nosilo... ale poczatkowo rodzie mogliby rownie dorbze miec lalke ktora sie karmi
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do dziewczyn korzystajacych z pinteresta
![]() na poczatku uzywania ustawilam jakas swoja ulubiona tematyke... w tym cos zwiazane ze slubem. chcialabym juz z tego zrezygnowac, dodac inna tematyke ktora moglaby sie tam pojawiac... jak?!
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubaw mieli? ja bym miała przebłyski żeby takie dziecko udusić Nadal nie umiem sobie wyobrazić ze ktoś mi coś przestawia z miejsca na miejsce, nie wiem jak ja to przeżyje kiedyś |
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do dzisiaj pamiętam jak nie chciałam płakać na pobraniu czy u dentysty żeby mama się nie wstydziła
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
to jak mnie czasami opowiadają co ja wyrabiałam
ponoć sąsiedzi radzili mojej mamie żeby kupiła mi smycz bo nie bardzo miała jak usiąść na ławce z innymi mamami ale co mi zostało do dziś bardzo silnie to nienawidziłam być brudna mogłam wyrabiać cuda wianki ale jak się przy tym uwaliłam czyms od razu szłam do mamy żeby wytarła/przebrała |
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam grzecznym dzieckiem. Potrafiłam sama się bawić, zająć się sobą. Moja mama mogła zdrzemnąć się w dzień, z moimi bratankami się nie da. Nie miałam napadów histerii, bo mama nie chce mi czegoś kupić.
Wychowywanie wśród dorosłych ,z mamą w domu miało swoje minusy. Nie chciałam iść do szkoły. Wyłam (bo to już nie był płacz) w zerówce, uciekałam, kopałam, gryzłam. Ale to też wina rodziców, że mnie nie przygotowali na to co mnie tam czeka. |
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Mi babcia do tej pory przypomina, że miałam w kuchni swoją szufladę i wyjmowałam i wkładałam do niej rzeczy i tak pół dnia jak oni byli zajęci. Też wychowywałam się wśród dorosłych. Też zajmowałam się sama sobą, ale do szkoły chciałam iść, zazdrościłam dzieciom chodzącym do przedszkola
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

.
okazało się że to łucznik
Może zacznę od opaski pin up girl

ale co mi zostało do dziś bardzo silnie to nienawidziłam być brudna