|
|
#1771 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1772 |
|
Rozeznanie
|
U nas tak było, nagle zaczęły się problemy ze snem, nie mógł zasypiać, spał w dzień tylko na spacerze. [ wcześniej też nie spał nie wiadomo ile, ale przynajmniej sam odlatywal] do tego wszystko gryzł, więc myślałam, że to zęby, ale samo minęło po 2 tygodniach. Więc to musiał być skok. 1 widoczny, bo wcześniej takich akcji nie było.
|
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia- tak jak najbardziej. Jeśli do tej pory spał i zasypiał sam a teraz trzeba nosić to tak może być.
Ala płakała przy pierwszym szczepieniu szczególnie przy podaniu Engerixu (na wzw) bo niestety ten preparat boli. Pozostałe przeszły nieźle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeważnie kupię coś na rozmiar większy, tak aby nie obudzić się w ręką w nocniku ze młody nic nie ma. Cytat:
Super ze wyszło z kp ![]() Czy wasze dzieciaki tez tak krótko jedzą przy piersi. 2-3 minuty i koniec. Albo possie niecałą minute i od cycka odskakuje potem znów cyc i schemat się powtarza kilkanaście razy. Wykończy mnie to dziecko...
|
|
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te akcje złap cyca puść cyca to u nas też bywają. ale to na zasadzie "wezmę cycka, a nie, jednak się do mamy uśmiechnę, dobra to jeszcze raz cycek, znowu bym się uśmiechnął, cycek, a jakie oczy ma mama? muszę spojrzeć. cycek. uśmiechałem się już do mamy?" i tak to trochę trwa. ale dla mnie to sama słodycz
|
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokarm mam, mam wrazenie, ze moj sie wkurza ze leci
|
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko, że po skończeniu szczepienia zaraz mu przechodzi, a mi dalej pęka serce. w środę właśnie idziemy na trzecie szczepienie i już mnie wewnętrznie telepie ;/ zastanawiam się co tym razem usłyszę od lekarki. za pierwszym razem było, że mam odstawić butlę, za drugim, że mały ma skazę białkową, a teraz ciekawe co? chyba zrobię tak jak koleżanka. wykuła na pamięć z jakiś książek wszystkie odpowiedzi jakich powinna udzielać doktorce i się nie szczypała. a jak u was jest? jak chodzicie na szczepienia to do tej samej przychodni co dzieci chore? i macie swoich pediatrów do których zawsze chodzicie przed szczepieniami? u nas jest podział i dwa oddzielne wejścia. jedno dla dzieci chorych i tu się zapisuje do jakiej się chce lekarki i dzieci zdrowe, gdzie już siedzi jeden lekarz w ciągu dnia i nie ma wyboru do kogo się idzie |
|
|
|
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tez jest podzial na dzieci zdrowe i dzieci chore i rez osobne wejscia. Ale kazdy lediatra ma duzury i tu i tu. Jak ide gdy mala kaszle kicha i prycha to ide do swojej pani dr na dzieci chore, a na szczepienia umawiam sie gdy nasza pediatra ma dyzur na dzieciach zdrowych i wtedy tez idziemy do niej.
|
|
#1781 |
|
Raczkowanie
|
w tej naszej przychodni tylko jedna pediatra jest godna polecenia ale do niej są kolejki kilometrowe i już jej w ogóle nie puszczają do dzieci zdrowych ;/
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedługo zacznie jeść słoiki to nie będzie tak się opijal jak bak mam nadzieje ,)---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Tak po za tym to przeglądam książeczkę małego i tak mnie wkurzają te reklamy wody i innych produktów ze powyrywalam te kartki z reklamami. Bez sensu po co ta książeczka! Jeśli tam jest zasyfione tym gownem. Po za tym czuje się dziś fatalnie. Minął tydzień odkąd nie ma tż. Niby radzę sobie dobrze nie zalegam kurzem poprasowane poprane mimo że igor jest wymagający. A moja mama nawet nie zadzwoniła i nie zapytała czy może przyjechać pomoc mi przy igorku a ja bym coś zrobiła. . Zakupy lub coś... |
|
|
|
|
|
#1783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
to chyba taki okres ze sie skupic nie moga te nasze pociechyWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Nawet po tym szczepieniu 18 iglami |
|
|
|
|
|
#1786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruri je krotko i rzadko. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Ja chodze do przychodni, gdzie jest kilku pediatrow. Na dzieci chore nie moge wybrac lekarza (do tej pory bylam raz i trafilam na najlepszego lekarza), ale szczepienie i bilans juz tak. U mnie jeszcze poza podzialem na dzieci chore i zdrowe jest izolatka i zlobek dla dzieci chorych. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Moze wychodzi z zalozenia, ze pomocy nie potrzebujesz, skoro o nia nie prosisz |
|||
|
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze tone w ubrankach. Polowe wywalilam darowanych a reszte wystawie na allegro te co sa za male albo ktorych nie bedzie Ewka nosic. Wystawienie jest za free wiec powystawiam to za grosze. A noz cos wpadnie a szkoda mi to wyrzucic bo niektore rzeczy sa naprawde spoko. W olx sie nie bawie bo sporo tego mam i nie ch e zeby mi ktos do chalupy przycbodzil po cos za 5 zl co chwila
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybciej pójdzie.
|
|
|
#1789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do szczepień to przy pierwszym mały mało popłakał, przy drugim już było gorzej
|
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pierwszym bardzo płakał, szczególnie po tej bolesnej szczepionce. Idziemy w czwartek na drugie szczepienie. Zobaczymy co nam powie lekarz na to jego przybieranie
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
mieszanie. raz na dobę dostaje butlę z mm jeśli ja mam dyżur, a jak mąż to dostaje dwie butle w nocy. dłużej śpi. dłużej czyli 3h. a jak nie dostanie mm to pobudki co 1,5h-2h więc tak wybraliśmy i taki model się sprawdza.
|
|
|
|
|
#1792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niepojęte jest dla mnie to wszystko... Część Waszych dzieci je krótko i przybiera pięknie, a mój wisi na mnie 20-40 minut co 2 godziny i waga stoi w miejscu. Nie rozumiem tego. Wiem, że mleko matki zawsze jest wartościowe, ale często mam chwile zwątpienia, że może jednak tak nie jest i moje mleko jest do kitu ![]() Dziecko mi w końcu usunęło... Ciekawe na jak długo. Mąż też. Więc siedzę sama z mega bolącą głową i czekam, aż się pranie skończy... |
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie mamy jakąś infekcje albo już sama nie wiem
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
a mojego bąka już panny podrywają
mieliśmy dzisiaj wizytę znajomych. przyszli z córeczką w podobnym wieku co Mateusz. najpierw patrzyli na siebie badawczo, a jak się już oswoili ze sobą, to ona złapała Mateusza za rękę i tak sobie się trzymali
|
|
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie mamy jakąś infekcje albo już sama nie wiem
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do mamy może sama zadzwoń? Ja ostatnio zadzwoniłam i poprosiłam o pomoc, mama się bardzo ucieszyła i mówiła że sama nie dzwoniła bo nie chciała przeszkadzać i się narzucać. Cytat:
- jeść wolniej, bo tak lubi - bardziej wybiórczo trawić (co ile robi kupy zresztą? jak wyglądają?) - wciąż uczyć się efektywnego ssania - tak przybierać, bo taka jest uroda i koniec kropka
|
||
|
|
|
|
#1798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Dana- książkowo podwaja wagę ok 6 mca. Potraja ok 12. Nam do podwojenia brakuje kilograma. A na początku szła jak burza.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

U was też tak bezproblemowo?

a pokarm mam, mam wrazenie, ze moj sie wkurza ze leci