|
|
#1201 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013
Mała, moja Dorka jest z wyrzuconego testu
![]() Zrobiłam po południu. Dupa, nie ma nic, od razu wywaliłam. Po 2h coś mnie tknęło, jak durna do kosza poleciałam grzebać - 2 kreski! Zrobiłam kolejny test, ale paskowy - wyszła blada, ale cholera, paskowy, jakoś mi tak.... nie, na pewno źle wyszedł. I o 4 rano robiłam normalny płytkowy i już widziałam wyraźniejszą krechę ![]() Tak więc wiesz, niekoniecznie test traci ważność po jakimś czasie od zrobienia
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartus spi w niemowlęcym łóżeczku, bo nie ma siły,która by go do jego pokoiku wyniosła..... ale przerobiłam na dostawkę, bo on musi mnie czuc pod reka tzn. odkreciłam bok przylegajacy bezposrednio do łóżka z mojej strony, podniosłam materac na środkowy poziom tak, że jest idealnie równo z moim i tak spi u siebie,z reką w moich wlosach, fetyszysta ![]() kaszki chyba z rok juz nie jada, ale np picie przewaznie z niekapka, chyba ze poza domem jestesmy ![]() Szaja, rozwaliło mnie- z wyrzuconego testu MAŁA, budujesz napiecie
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2016-01-16 o 20:41 |
|
|
|
|
#1204 |
|
Konto usunięte
|
Moje obie na noc mają niekapki aventu, przerobione z butelek na mleko
Piją w nocy wodę, i to najwygodniejsze jest - nic nie otwierają, nic się nie wyleje, a uchwyt pozwala na zawieszenie na oparciu łóżka:![]() Taki uchwyt, oczywiście ustnik niekapek, nie smoczek. |
|
|
|
#1205 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;54161785]Moje obie na noc mają niekapki aventu, przerobione z butelek na mleko
Piją w nocy wodę, i to najwygodniejsze jest - nic nie otwierają, nic się nie wyleje, a uchwyt pozwala na zawieszenie na oparciu łóżka:![]() Taki uchwyt, oczywiście ustnik niekapek, nie smoczek.[/QUOTE] he he, to u nas identyko
|
|
|
|
#1206 |
|
Konto usunięte
|
Jeden z ukochanych wierszy moich dziewczyn, cudny
Tygryski Moja piżama- cała w tygrysy. A te tygrysy straszne urwisy, a te tygrysy nie chcą spać nocą, fikają kozły, skaczą i psocą. Mama się gniewa: - Spać trzeba teraz! Wszystkie tygryski z piżamy zbiera, chowa do szafy, na klucz zamyka, żeby już dzisiaj nie mogły brykać. Rano do pracy śpieszy się tato. Otwiera szafę, wyjmuje palto. Nagle wiatr dmuchnął, porwał tygryski, jakby to były jesienne listki, i z tygryskami przez okno uciekł, i po ogródku wszystkie rozrzucił. Trzeba tygryski zebrać z powrotem. O, ten na kwiatku usiadł jak motyl, ten się na nitce pajęczej kiwa, a ten biedaczek leży w pokrzywach. A ten na ścieżce. A ten pod listkiem. Czy to już wszystkie? - Tak, chyba wszystkie... Koszyk tygrysków zanoszę mamie. Mama układa je na piżamie. Te na rękawach, te na kieszeniach... Ale jednego tygryska nie ma! Nie ma w pokoju, nie ma w ogrodzie. Mały tygrysku, gdzieś nam się podział? Leci latawiec w górze, nad drogą, ma kolorowy i długi ogon. Może tygrysek chciał zwiedzić świat i na ogonie latawca siadł? A teraz leci, sam nie wie dokąd, bardzo daleko, bardzo wysoko? A może rzeka co płynie obok, wzięła tygryska w podróż ze sobą? Może ta szybka, zielona woda już mi tygryska nigdy nie odda? Łaciaty kocur wskoczył na okno. - Możeś ty, kocie, tygryska połknął? Może myślałeś, że to jest myszka, i przez pomyłkę zjadłeś tygryska? Aż wreszcie ... tato przychodzi z pracy. - Czemu, córeczko, tak na mnie patrzysz? Czemu się ze mnie obie śmiejecie? - Bo ty tygryska masz na berecie! Bo nasz tygrysek nigdzie nie uciekł! Bo on z tatusiem poszedł i wrócił! I tak się dobrze skończyło wszystko. I dzień się kończy. Wieczór już blisko. Wkrótce światełka w oknach zabłysną. Spać się zachciało moim tygryskom. |
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Mama, chcesz pomalowac? Daj, potrzymam Ci telefon a Ty sobie pomalujesz
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, patrac na załączony obrazek mój pedantyzm własnie popełnił harakiri
![]() |
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego kilka tabliczek czekolady- to luz duże opakowanie nutelli- ok 10-15 zł serki mascarpone- ok 10 orzechy laskowe na beze ok 20 zł jajek cukru nie licze ale i tak uważam,że wartko Szaja ozłocę Cię za ten wierszyk. mój L to prawdziwy maniak piżamek i jestem przekonana,że wiersz przypadnie mu do gustu już się nie mogę doczekać, podzielę się wrażeniami Debrah- mi też w gardle zasycha, kiedyś to była jedna- dwie bajeczki, teraz czytamy ok 40 minut musimy kupić kolejny regał☠na książki,tyle się nam tego nazbierało |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Trochę mnie nie bylo, ale nadrobiłam i jetem już na bierząco. Mała - u Ciebie to jak byk ciąża. Tylko owulka była późno albo jajeczko zagnieździlo się późno. Moja dwójka jest z testów, ktore pokazaly cień cienia cieniów dopiero po dłuższym czasie. Z Olą serduszko widziałam w 8 allbo 9 tyg wg ostatniej miesiączki. Z malym pod koniec 6 albo poczatek 7. No, więc mala wg mnie na 99 % u Ciebie to ciąża. Widze, ze wy w temacie Kp, ja tez mialam Wam coś napisac, ale to jutro z komputera. Dzis pisze z tel i mam juz dość. |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, to mamy zupełnie inne przepisy. U mnie nie daje się nutelli, mascarpone. Orzechy włoskie idą. Nie ma bezy. No i zwykla polewa polalam. Takze chetnie przyjme Twój przepis. Ja swój wrzucę w poniedziałek, bo próbując masy wydaje mi się, ze będzie dobre.
|
#1212 |
|
Konto usunięte
|
Witaj ninagg
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michał śpi całe życie ze mną, łóżeczko olał w niemowlęctwie. Kaszek nie pił z butelki nigdy. W nocy używamy bidonu Wczoraj robiłam tort, miał być truskawkowy, ale okazało się że nie mam zamrożonych więc jest malinowy Ciekawe czy posmakuje małemu. Mnie boli gardło jak cholera a dziś goście przychodzą.
|
|
#1214 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Snieg sypie, moze w koncu cos z niego bedzie? ![]() U nas fatalna noc. Kuba co chwile kaszle :/ A ja przy 5 wizycie w celach :zygi: przestalam liczyc... Teraz leze i zdycham liczac, ze TZ wszystko ogarnie. Kuba raczej nie pije w nocy, ale niekapek/bidon z woda stoja przy lozku. Czasami sie napije jak nie moze spac. W dzien pije ze szklanki. Ostatnie mleko wypil przed swietami, teraz juz nie chce wcale. Mleko pil ze szklanki odkad przegryzl smoczka w butelce (ok 2 lat) i uznalam, ze to dobry moment na porzucenie butli
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Jasnisty szlag mnie trafi zaraz
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta - zdrowia dla B.
ha, to samo mialam odpisac, ze 2 tyg to bardzo dlugo (wiem, marne pocieszenie )rowniez zdrowka zycze! |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moja Ola o tyle dobrze, ze nawet raz typowego antybiotyku nie brala tylko 2 razy bactrim. |
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowka dla chorutkow
![]() U nas tez marnie z chorobami. Kuba prawie rok chodzil do zlobka i byl tylko 3 razy chory. Teraz od wrzesnia chodzi do przedszkola i juz 4x chory :/ Ale tlumacze to sobie tym, ze to o wiele wieksze miejsce, wiecej dzieci to i wiecej zarazkow... Poza tym jego jadlospis to jakas totalna moja porazka ![]()
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kaszek itd. Kaszki Kuba jadl moze przez 2 miesiace potem juz nie chcial. W lozeczku spal do 5 mca potem ze mna a teraz z tz. Butli nie akceptowal teraz w nocy pije z butelki z dziubkiem. W dzien z kubka lubz butelki z dziubkiem.
U nas tez nasypalo. Poszlismy razem na spacer Kubachcial sanki wiec wzielismy. Po 3 min stwierdzil ze sie znudzil a sanki wzial po to zeby sie przewietrzyly ![]() Mala testuj koniecznie jeszcze raz ![]() sylwietta zdrowia dla Bartusia |
|
|
|
#1223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co było to stopniało ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
a w domu wybrzydza
|
||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Mała gdzie jesteś???
Nina- fajnie,że wpadłaś garstka nas tu na dobre zostawiły nas calawdeszczu,charliz,Maju lMi,Kija,Misiael,Ania13 dawno nie było już ewulki, bokeh,lady whisper,iffonki,Ewik86,sa rah znowu zniknęła ech dziewczyny, wracajcie.....
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2016-01-17 o 22:06 |
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
no i po urodzinach, wszystko się udało jak chciałam, tylko goście nam nie dopisali ostatecznie, no ale cóż dekoracje super wyszły, sama bym chciała takie urodziny i te zakichane cake popsy zrobiłam (do 1 w nocy nad tym siedziałam), ale warto było, Fifi się cieszył chwalę się zdjęciemSilver, a u Was jak się udało? i Fifi zaliczył dzisiaj pierwszy raz na nartach spodobało mu się, nawet udało mu się utrzymać równowagę, zjechał kilka razy i zapowiedział, że chce znowu; więc mam nadzieję, że mu się nie odwidzipiszecie o mleku/kaszce, spaniu itd.; u nas kaszka zawsze była z miseczki, nigdy z butli; mleko z butelki ostatni raz pił chyba w okolicach 1,5 roku (nawet nie pamiętam); w nocy wodę pije z butelki niekapka po kubusiu; a śpi w swoim łóżku już od dawna, a wczesniej spał w naszym; w niemowlęcym łóżeczku też jakoś do 1,5 roku spał, a potem przeniósł się do mnie, bo TŻ tylk ow weekendy, więc miałam dużo miejsca ![]() buziaki dla chorowitków ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, ale raz na kilka dni. Przy 2 mi ciezko czas wygospodarować, zawsze cos do zrobienia a tu jeszcze firmasklep internetowy. Jak nadrabiam, pozaznaczam cytaty to brakuje mi czasu na odpisanie albo zacznę pisac i musze cos zrobić to cytaty mi zeżre.
|
|
|
|
#1227 |
|
Konto usunięte
|
http://aros.pl/ksiazka/puzzle-magnet...samochody-alex patrzcie, dla chłopców fajne
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
elmi - swietne te lizaczki! u nas na swieta t. zrobila takie dla Kuby tyle ze bez tych ozdob, juz takie ladne nie byly ale kubie i tak smakowaly, obgryzal dookola czekolade a srodek oddawal mi, cwaniak
|
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakie masz narty dla Fifiego i kask, bo właśnie kask musze szybko kupic bo chcielibyśmy gdzies pojechać a bez kasku nijak. Byłam na weekend u mamy, Bratowej nie odziedzałam bo starsza córka krtań miała i bałam się o Oliwkę, no i nie wiem wczoraj już w południe rumieńce ogromne ale gorączki nie miała, po południu katar, kaszel. W nocy trochę kaszlała. Mam nadzieję ze nic się z tego nie urodzi.
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Co do testów. Z Paulinka byla piekna krechą. Za to za drugim razem byla tak bladziutka, ze musiałam bardzo się przyglądać aby zobaczyć. Gdybym kimkolwiek polazala to pewnie zostałabym wyśmiana. Ale popołudniu, jak tz z pracy wrócił to juz krechą byla bardzo widoczna. Takze ta nieważność traktuje z przymrużeniem oka. Mala dzis rob nowy test
Urodziny sie udaly. Dostała domek dla lalek z wadera i nawlekaj nie czekaj. Puzzle. Plus jakies Male drobiazgi i kasę. Z domku i gry bardzo zadowolona. Bawi sie na zmianę. Ciacho pycha. Marsi, ale wyliczanke zrobilas. Szkoda,ze coraz mniej nas. Wiadomo nie każdy ma codziennie czas, aby się odezwać. Ale fajnie by było jakby choc raz na jakiś czas sie dziewczyny odezwały.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

rosi:

22.05.2008