|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
Miałam na myśli te monitory oddechu. A niania to przydatna rzecz, choć akurat my mamy małe mieszkanie, więc się bez tego obejdziemy
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 5 miesiącu
siedzę w poczekalni u lekarza bo od soboty mam jakieś dziwne bóle podbrzusza i jakoś słabo czuje ruchy, gdzie od 3 tyg czułam co dzień. No nic wole wyjść na panikare i sprawdzić czy wszystko ok |
|
|
|
#3813 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Ale wiadomo, to moje zdanie, kazdy robi jak uwaza Pewnie, gdybym musiala wszystko kupic, moze i bym zrezygnowała... Ale rodzice daja nam kase, niby na wózek , ale wózek mamy po siostrzencach, wiec powiedzieli ze bedzie kasa na nianie ale to moje zdanie, nikogo nie namawiam Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3814 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie potrafiłabym spać w innym pokoju niż noworodek/niemowlę. Cytat:
|
||
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wizytę dziś mam i stresuje się okropnie, szczególnie że mojej pani ginekolog nie będzie do kwietnia, bo na staż gdzieś wyjechała i idę do lekarza, który ja zastępuje. Nie znam go iw dodatku nie wiadomo właściwie o której będzie pacjentki pani N. przyjmował, bo ma dziś też swoje :/ No nic, odezwę się pewnie dopiero wieczorem Miłego dnia!
|
|
#3816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie bez nosidełka nie wypiszą, tak było Cytat:
Cytat:
ja miałam dziś parszywą noc, najpierw zasnąć nie mogłam, a potem jakieś koszmary... siedzę od godziny w pracy i mi się nie poprawia, nawet koledzy zauważyli... co do materacyków, ja zamierzam kupić nowy. Ten ma 3 lata i jest kokos-gryka. Teraz bym kupiła lateksowy. |
|||
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Ola od początku miała turystyczne i bardzo to nam się sprawdzilo. Do łóżeczka dokupilismy materac
|
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż też właśnie pojechał i wraca w piątek, muszę z nim porozmawiać bo bardzo mnie to męczy już
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pierwsze miesiące spalam tak ze łóżeczko bylo dosłownie kolo naszego lozka. Teraz będzie tak samo Jak mi koleżanki mowily" nie marrw się jak będzie cos się działo obudzisz się" nie wierzyłam! A budzilam sie na każde wiercenie... Dokladnie... Czuwanie... |
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
Dzisiaj u nas nieprzespana noc, mała mi dała w kość, a już tak ładnie spała... Sama się zastanawiam, czy nie dokupić materaca do kojca.... Jak się urodzi dziecko, to Roza będzie musiała jej zwolnić łóżeczko, a sama też musi gdzieś spać. Mam w planach wziąć się za urządzanie pokoiku dla niej, ale to na drugim końcu mieszkania, a ona cały czas spała w łóżeczku przy naszym łóżku, więc na początku mogą być z jej spaniem problemy. W kuchni stoi kojec, korzystałyśmy z niego jak musiałam gotować obiady itd, więc w razie problemów chyba będziemy go przenosić do nas do pokoju. Co do bezdechu/śmierci łóżeczkowej, straszne rzeczy!!! Ja sama jeszcze do tej pory jak widzę jak Roza śpi bardzo spokojnie to podchodzę i wpatruje się czy oddycha... Jak sobie przypomnę, jak była malutka i czasem tak delikatnie dmuchałam jej w buzię żeby się upewnić, że oddycha, to aż mnie ciary przechodzą!! A od czerwca znowu stres w tym temacie.
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Co do monitorów oddechu i bezdechu... Oczywiście, są to pojedyńcze przypadki, ale trzeba mieć świadomość, że się zdarzają i dobrze sobie przyswoić wiedzę, co wtedy robić. To ja polecałam warsztaty "Bezpieczny Maluch" i gorąco polecam. Wiem też, że mają swój kanał na youtube chyba gdzie też można oglądnąć i sobie zobaczyć co robić. Mojej siostry dzieci miały regularnie bezdechy, ale to jak były starsze już trochę i zdarzały się przy mocnym płaczu. Za to u jednych znajomych był przypadek, że koleżankę wieczorem coś tknęło że coś jest nie tak. Poszła zajrzeć do łóżeczka i się okazało, że córka miała bezdech. Ratowanie przez nich, wezwane pogotowie, na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Zaraz po tym kupili monitor oddechu. Ja jakoś spokojniej spałam jak monitor był włączony, ale oczywiście nie jest to mus. motylek, myślę, że łóżeczko turystyczne jest ok, tylko jeśli to miałoby być częściej używane - kupić materacyk dodatkowy zwyczajny. Tylko te łóżeczka z którymi ja akurat się spotkałam (mamy u teściów i moich rodziców) nie mają opcji podwieszenia dna, więc takiego maluszka ciężko się odkłada tak na sam spód (tzn opcję taką mają, ale bardzo niestabilne to jak dla mnie).
|
#3822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. Na pewno wszystko będzie w porządku . Cytat:
Kurcze muszę się wziąć bo inaczej znowu wszystko na ostatnią chwilę
|
|
#3823 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie mi brat zadzwonił, że bratowa rodzi
Biedna tylko, bo wody jej odeszły w sobotę wieczorem, pojechali do szpitala, posprawdzali co i jak i kazali wrócić do domu i stawić się ze skurczami co 4-5 minut. Pojechali w niedzielę rano, dostali pokój z wanną, piłkami i innym sprzętem. O 16:00 dopiero sprawdzili rozwarcie i było tylko na 1 cm :-( Do wieczora nic się nie ruszyło bardziej, brat mój musiał wrócić na noc do domu i pojechał teraz z powrotem, bo o 9:00 ma mieć bidulka indukcję. Współczuję jej bardzo teraz porodu po dwóch nieprzespanych nocach. Oby szybko poszło
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
Co się dzieje z Kocuro??
miała mieć wizytę u gin i już chyba tydzień cisza... Mam nadzieję, że nic się nie stało tylko to brak czasu na forum ![]() Śliweczka, za bratową!!!
|
|
#3825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzięki w imieniu bratowej Że też nie mogę tam pojechać tak po prostu i czekać choćby i na korytarzu Siedzę jak na szpilkach...
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
OLINKA mi połączył twój post z cytowanym. Ale widzę co napisałaś. I tak dluga przerwę miała. Nie było problemów przy odstawieniu?
MOTYLEK możesz dać do niego zwykły materac ![]() VERONIQUE mój maz do tej pory czasami sprawdza czy Igi oddycha (2,5roku) ![]() No właśnie miałam pytać o KOCURO bo dzisiaj wchodzi w kolejny tydzień... A nie widziałam jej dawno jak wczoraj nadrabialam zaległości. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Cytat:
Ale prawda jest taka, że ja zawsze mało piłam. Potrafiłam wypić w ciągu dnia tylko jedną kawę rano i nie czułam więcej potrzeby picia. Wody nie lubię Ale jak byłam na wizycie 7.01 to na szczęście wody płodowe miałam w normie
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-01-18 o 11:07 |
|
|
|
|
#3829 | |
|
Ania
|
Cytat:
Szukamy innej pracy, bo tak byc nie moze... :/ Masz racje, to strasznie meczy
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3830 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy się w poniedziałek
Po weekendzie, miałam trochę nadrabiania ![]() Cytat:
A też mam łożysko z przodu, pózniej miałam usg i wtedy widziałam że Mała się rusza i też czułam rybkę Lekarzom, pewnie chodzi, że kopniaki poczujemy późno a taką rybkę to można już wcześniej. Jeszcze trochę i poczujecie dziewczyny ruchy ![]() Cytat:
Chyba jutro po wizycie wybiorę się do Tesco ![]() Po pierwsze zakupy ![]() Cytat:
Cytat:
Wózek, łóżeczko mogę mieć uźywane ale materacyk nowy. Jeśli chodzi o monitory oddechu, to ja chciałabym kupić Czułabym się pewniej i bezpieczniej. I co najważniejsze, musi mieć atest ten poniżej go ma i jest również używany w szpitalach. Mamusie z innego wątku go mają i są bardzo zadowolone http://www.babysense-polska.pl/konta...nformacje.html ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Dziewczyny, współczuję wam że wasi TŻ maja taka pracę wyjazdową. Mój wraca wieczorami i w sumie jestem cały dzień sama, ale przynajmniej jest w domu wieczorem. A co do picia, to ja zaliczam się do tych co mają pod poduszką zawsze wodę w butelce z dziubkiem, bo napiję się też w nocy po wycieczce do wc. A w ciagu dnia, też staram się pić czy to woda czy jakaś herbata miętowa albo sok.
|
|
#3831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żadnego. Ona bardzo lubi przedszkole. W domu juz jej się nudzi chociaż ciągle wymyślam jakieś kreatywne zabawy zadania grafomotoryczne piosenki itp |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj mamy 3 wizyty na wątku
![]() Powodzenia i samych dobrych wieści życzę
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Spacer zaliczony w ten mroźny dzionek.Pranie wstawione a wyprane zebrane,zmywarka zmywa naczynia.A ja chwilkę odpocznę i biorę się za odkurzacz.Jakiś mam dziś dzień naładowania energią
a pogoda taka brzydka:P
|
|
|
|
#3834 | |
|
Ania
|
Cytat:
zaczynam się trochę denerwować, chociaż wiem, że na pewno wszystko jest w porządku ale troszkę nerwy mam, dobrze, że do 15.30 niedaleko![]() A i mam nadzieje, że dzidzia ujawni dziś swoją płeć..20 tydzień, to może mój lekarz już powie, o ile dzidzia nie ukryje co ma między nogami
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam same zaliczenia egzaminy prace do oddania oczywiscie robie wszystko na ostatnia chwilę
i mi sie nie chce, wole zupe zrobic, samochoód odsniezyc.. odkurzycc.. aby sie nie uczyć ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- można czy nie taka zwykła herbate malinowa z torebki ? :P |
|
|
|
#3836 |
|
Zadomowienie
|
Kazda herbatę mozna. No moze pu-erha bym sobie darowala.
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Można malinowa. Tu chodzi o to ze może szkodzić napar LISCI MALIN
https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-18 o 12:36 |
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Musze się pochwalić, że od wczoraj czuję dzidzię W zasadzie już kilka razy wcześniej czułam, ale nie byłam pewna, że to TO ![]() Wczoraj byłam w kościele i w pewnym momencie tak jakby mi ktoś małą nóżką w środku po brzuchu przejechał tak 5cm ![]() Ja twierdzą, że będzie ksiądz a mąż mówi, że chciało uciekać stamtąd ![]() A dzisiaj byłam rano oddać trochę krwi i innych płynów ustrojowych do badań a teraz snuję się po domu bo okropnie bolą mnie krzyże Pewnie skończę ogórkową i do wieczora zaliczę leżing
|
#3839 | |
|
Ania
|
Cytat:
gratuluje *Oby bol minal..
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idąc tropem, że dziewczynki najpóźniej ujawniają swoją płeć i się wstydzą, bo zasłaniają się albo odwrócone są to może będzie córcia ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Honcia ja obstawiam, że chciało uciekać, bo może organy mu się nie podobały albo kazanie ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Kanwa to ja podobnie Spacerek rano w sumie krótki ale był do labo, do sklepu od razu po bułeczki i jakieś warzywa na zupę, zmywarka zmywa, pralka pierze, zupka sobie pyka a mam w planach jeszcze trochę więc mam nadzieję, że sił mi nie zabraknie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Miałam na myśli te monitory oddechu. A niania to przydatna rzecz, choć akurat my mamy małe mieszkanie, więc się bez tego obejdziemy

za wizytę. Na pewno wszystko będzie w porządku .
Siedzę jak na szpilkach...

) Czarną piję bardzo rzadko. Głównie zielona, rooibos i obowiązkowo czystek
Bez wody na noc ani rusz
Pewnie skończę ogórkową i do wieczora zaliczę leżing