Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-18, 08:00   #4681
gosiak0512
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 11

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja kombi zakladalam kilka razy tylko może 3 w sumie. Jak temp była na minusie poniżej 5 stopni. Tak to kurtka i spodnie ocieplane i do śpiwora. A jak kombi to pod spód rajstopki, na górę body na długi i bluza.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

No ja myślałam że to drewniane na początku, dopiero poczytałam ze plastikowe.
Dzięki Ci za wszystkie opinie

Gdzie się Goczek podziewa? Halo halo!

GOSIAK to auto fajne ale reszta do d.upy?
Ale ze ktore? Bo sie pogubilam. Napisalam ze fajne auto to co link dalas.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wow!

Podaje zwykle bebiko. Plamy sa
Pije z kubeczka treningowego z miekkim ustnikiem. Dzis po kąpieli wciągnął 210ml mm

2 tyg.po roczku to nie jest dopiero

Ja będąc sama w domu nie dam. Dalam jabłkowe hipp i o dziwo od razu posmakowały

I Hania

plamy od mleka?

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Co do podawania różności... zostawiłam małego z moją mamą i babcią, przychodzę a mama mi oznajmia, że dała Olinkowi polizać trzy razy czekoladę Myślałam, że je zatłukę Jeszcze się cieszyła, że rwał się do tej czekolady, no a kto by się nie rwał Ah... no i dziś podała małemu herbatkę poslodzoną odrobinę cukrem trzcinowym, bo dla niej była niedobra eh... Potem się tłumaczyła, że trzcinowy to nie jest jak zwykły i myślała, że tym można trochę, szczerze to sama nie wiem czy można
Bo nas kiedys pasiono woda z glukoza i tak to zostalo w tych glowach

Bry
Chlopcy w szkole, mala z tesciowa a my w trasie jadymy po auto
Paskudna mgla jest :/

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 08:02   #4682
violka848
Zakorzenienie

Hejo nocka jak nigdy! Do 5 bez pobudki! I to nie słyszałam o tej 5 mąż mnie obudził. Ale potem po cycku godzinę się nie mogła uspać, ale w końcu do 8.20 dospała.

Madzia udanego wyjazdu! Ale wrócisz stęskniona za Alą. Kciuki za męża żeby sobie poradził

Rosario ja bym się wkurzyła za tą czekoladę. Na szczescie nikt u nas takich pomysłów niema i myśle ze bez mojej wiedzy póki co nie będą dawać.

Dziewczyny karmiące w dzień u Was dzieci normalnie ładnie cycka ssą nie wiercą się i kręcą?
Stary 2016-01-18, 08:12   #4683
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ale ze ktore? Bo sie pogubilam. Napisalam ze fajne auto to co link dalas.

plamy od mleka?

Bo nas kiedys pasiono woda z glukoza i tak to zostalo w tych glowach

Bry
Chlopcy w szkole, mala z tesciowa a my w trasie jadymy po auto
Paskudna mgla jest :/
Na bebiko od dawna je kaszki

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Hejo nocka jak nigdy! Do 5 bez pobudki! I to nie słyszałam o tej 5 mąż mnie obudził. Ale potem po cycku godzinę się nie mogła uspać, ale w końcu do 8.20 dospała.

Madzia udanego wyjazdu! Ale wrócisz stęskniona za Alą. Kciuki za męża żeby sobie poradził

Rosario ja bym się wkurzyła za tą czekoladę. Na szczescie nikt u nas takich pomysłów niema i myśle ze bez mojej wiedzy póki co nie będą dawać.

Dziewczyny karmiące w dzień u Was dzieci normalnie ładnie cycka ssą nie wiercą się i kręcą?
Super że nocka była tak dobra
Adka chyba się nawróciła
Przyznaj się co to było - egzorcyzmy, przeciąganie przez spódnicę czy jeszcze coś? :P
Stary 2016-01-18, 08:18   #4684
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Hej nadaje z białego ;p jutro wizyta u lekarza, nudziło nam sie to pojechaliśmy dzis. Zuzia ma jakby czerwona wysypkę obok pachwin i na Bożenie ( nasz jezyk polski nie obfituje w słowa mogące nazwać kulturalnie okolice intymne) nie wiem skad to, czy możliwe, ze linomag? Nie bede kilka dni dawać całego jaja, moze to białko? Biedulka sie meczy a ja nie wiem, czym posmarować ;( i ogółem jakis zapach podejrzany, chyba we wtorek znow lekarz nas czeka ;( a jak dzis ładnie

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Post napisałam wczoraj, dzis mi dodało ;] cór mi wstał o 1 i dopiero o 4 nie spała a teraz juz kreci sie w lozku, juz po mleku, myslalam, ze usnie a nic z tego, a ja taka zaspana ...
A Zosia obudziła się o 4 juz wyspana, przytulilam, śpiewam "Aaa, kotki dwa...", patrzę się, za Gnypek Mały zamiast spać to tancuje w rytm. W końcu musiałam zrezygnować ze śpiewania, bo zaraz grubsza impreza by nam się rozkrecił, przytulilam z obezwladnieniem tańczących kończyn i usnęła 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 08:24   #4685
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:

Adka chyba się nawróciła
Przyznaj się co to było - egzorcyzmy, przeciąganie przez spódnicę czy jeszcze coś? :P
Ale tez i plamy ma chyba dlugo co?

Stary 2016-01-18, 08:41   #4686
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tez i plamy ma chyba dlugo co?
Kaszke dłużej je. Plamy bledna i znów nawrót. Nie wiem już nic
Stary 2016-01-18, 09:09   #4687
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli czyms draznisz :/

Stary 2016-01-18, 09:13   #4688
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli czyms draznisz :/
Wiem :/
Stary 2016-01-18, 09:15   #4689
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Adka chyba się nawróciła

Pasa pokazałam od razu się nawróciła 😝 A tak serio cud poprostu- kolejna cudowna miejscowość na Podlasiu Ale w dzień Ada nadal jest Adą nuda nuda ciągle nuda
Stary 2016-01-18, 09:20   #4690
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:

To miałyście podobną nockę do nas ;-) Mały też spał w łóżeczku nie wiem nawet do której i Tż go przyniósł ale pobudka była o 7;10

Mi się czasami zdarzy pokarmić w dzień ale w wyjątkowych sytuacjach i czasami też się wierci ale cyca nie puści

Pięknie u nas sypie śnieg !;-) idziemy na spacerek tylko Filip obudzi się z drzemki;-)

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
A Zosia obudziła się o 4 juz wyspana, przytulilam, śpiewam "Aaa, kotki dwa...", patrzę się, za Gnypek Mały zamiast spać to tancuje w rytm. W końcu musiałam zrezygnować ze śpiewania, bo zaraz grubsza impreza by nam się rozkrecił, przytulilam z obezwladnieniem tańczących kończyn i usnęła 😉
Ona miała ochotę na imprezkę a mama ostudziła jej zapał
Stary 2016-01-18, 09:28   #4691
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dzisiaj tz mnie zabił, siedzę na wykładzie i dostaje SMSa: czy mogę dać Mackowi frytki...napisałam, że nie, ale nic się nie stanie jak da jedna...to dał 3 eh podobno tz atakowal Maciek. Wcześniej na śniadanie Mackowi dał tz sloik zimny psasternaku! Myślałam, że owocki da, bo byly...
tz-ci są boscy, nie ma co...
Cytat:
Kamilove - brawa dla Nadii za dorosle jedzenie! Julo zjadł dzis 2 wafelki ryżowe ale był to dla mnie ogromny stres :/

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Moj Tz wie ze od 2 dni nie podaje piersi i spytal zdziwiony - to Ty już w ogóle nie będziesz karmic? Taaa będę of kors ale raz w miesiącu
Twój też czadowy jest
Cytat:
Oprócz nowych potraw Maciek nauczył się nowych rzeczy jak wstawanie bez podparcia, prosto z ziemi i stanie normalne już bez upadania tylko barwienia się czymś na stojąco bez podpórki. Oprócz tego co chwila próbuje dreptac, wczoraj 3 kroki, dzisiaj 4
ale fajnie, taki dreptacz!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 09:34   #4692
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Pasa pokazałam od razu się nawróciła 😝 A tak serio cud poprostu- kolejna cudowna miejscowość na Podlasiu Ale w dzień Ada nadal jest Adą nuda nuda ciągle nuda
Haha. Cudowna miejscowość Pavlinecki. Teraz Twoja
Ada się z Julkiem zamieniła :/
Spanie be. Tylko na mnie sie wdrapuje, jęczy, jak odejdę płacze. Nic nie moge zrobić bo za mną sie czołga i za szuflady łapie. Jestem zmęczona a dopiero 10.30
Stary 2016-01-18, 09:54   #4693
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj tz mnie zabił, siedzę na wykładzie i dostaje SMSa: czy mogę dać Mackowi frytki...napisałam, że nie, ale nic się nie stanie jak da jedna...to dał 3 eh podobno tz atakowal Maciek. Wcześniej na śniadanie Mackowi dał tz sloik zimny psasternaku! Myślałam, że owocki da, bo byly...
Haha dobry jest. Teraz syna na kebaba poxostaje zabrac

Cytat:
U nas kolejna niedziela zleciala pod kątem zakupów do kuchni... Od 2 mies.co weekend za czymś jeździmy i wybieramy, z lekka juz dość mam. Tż tak samo, bo zamiast z Zosią iść na niedzielny spacer to trzeba jechać do Obi, Castoramy, Ikei... Dziś kupiliśmy stół i krzesła. Wydaje się, że mamy wszystko poza baterią kuchenną, ale ta też już wybrana, tylko akurat na stanie w sklepie nie mieli, wiec w tygodniu M juz sam podejdzie.

Czeka mnie tylko kompletnie garow, talerzy.. Ale to jak już meble przyjadą, bo muszę zrobić rękonesans co będzie mi potrzebne😉
Rozumiem co czujesz, to fajne tak się urządzać, ale jednak męczące są te ciągle wycieczki po sklepach. A przy małym dziecku to już w ogóle.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Co do podawania różności... zostawiłam małego z moją mamą i babcią, przychodzę a mama mi oznajmia, że dała Olinkowi polizać trzy razy czekoladę Myślałam, że je zatłukę Jeszcze się cieszyła, że rwał się do tej czekolady, no a kto by się nie rwał Ah... no i dziś podała małemu herbatkę poslodzoną odrobinę cukrem trzcinowym, bo dla niej była niedobra eh... Potem się tłumaczyła, że trzcinowy to nie jest jak zwykły i myślała, że tym można trochę, szczerze to sama nie wiem czy można
Jak mnie takie podejscie wkurza. Tylko to na zlosc dziecku chyba, bo wiadomo ze bedzie krzyczec ze chce a zjesc nie bedzie moglo. U mnie tesviowa co raz jakies teksty zeby dac mlodemu czegos troszeczke, chiciaz polizac udaje ze tego nie slysze, chyba juz powoli zaczyna rozumiec ze nie ma szans :P

Cytat:
No ja zaczęłam dopiero późno chodzić bo miałam jakieś 16 miesięcy. Rodzice ze mną do lekarza poszli z tym, a dnia następnego zrobiłam pierwsze kroki

ROSARIO ja sama mielisz mięsko do spaghetti? Jak tak to bym podała troszkę.
To Cię nastraszyli lekarzem

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:

Normalnie, ale krotko, zazwyczaj z 3-5minut.

Cytat:
Moze jakiś składnik domowej zupki go uczula?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 09:54   #4694
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Haha. Cudowna miejscowość Pavlinecki. Teraz Twoja
Ada się z Julkiem zamieniła :/
Spanie be. Tylko na mnie sie wdrapuje, jęczy, jak odejdę płacze. Nic nie moge zrobić bo za mną sie czołga i za szuflady łapie. Jestem zmęczona a dopiero 10.30

Moja już mnie wpieniać zaczynała to położyłam na drzemkę, narazie leży i mruczy i królika przewala

Wydaje nam się że Ada po swojemu mowi na psa "testel" już kilka razy się tak zdarzyło jak mówiliśmy Czester to ona tak powtarzała albo "tel"
Stary 2016-01-18, 10:04   #4695
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Moja już mnie wpieniać zaczynała to położyłam na drzemkę, narazie leży i mruczy i królika przewala

Wydaje nam się że Ada po swojemu mowi na psa "testel" już kilka razy się tak zdarzyło jak mówiliśmy Czester to ona tak powtarzała albo "tel"
Hehe, może! Zosia jak widzi psa to szczeka "ał ał!", a na kota "mauł", mama, tata i baba juz świadomie używa 😉

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Coraz mądrzejsze są te nasze dzieciaki!
A jaki dziś zaciesz był jak włożyłam do rączki flamaster i razem rysowalysmy 😉
Stary 2016-01-18, 10:12   #4696
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Hej kochane jestem jestem,tylko w czarnej d..ie troche tzn.bez humoru i wigoru. Mloda jesc znów nie chce, ryki co 15-30minut czasami w nocy i na szyi mi wisi często,taki przytulak sie zrobił. Do tego drzemki na wyjsciach robi,zamiast w domu.a spać na noc po 21wszej idzie.
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Spokojnie sama nie, jeszcze ja, Cashmere i Mała będziemy Ci towarzyszyć 😁

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

I Goczek 😉

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Pamiętam jak się urzadzalismy w mieszkanku, uwielbialam te zakupy 😃
I Hanka jeszcze mało nas zostało...

My 1,5 roku temu urzadzalismy mieszkanie, mialam tego szczerze doac,zwlaszcza, że mamy z TZtem odmienne gusty 😒 no i musialam ostro negocjowac swoje opcje a i tak np.w inną stronę mi dekor w łazience polozyli i wyglada to kiepsko.

Cytat:
Haha to widzę Twój tak samo jak mój chce karmić wszystkim małego. Mój juz dał kiedyś dwie łyżki zurku małemu, frytki tez ostatnio chciał dawać i chipsy. Masakra z nim!

Haha dobry jest, widać zna się na rzeczy

Brawo!
Chipsy? To raczej żartował 😛 moj sie troche naczytal nawetno i nasluchal pde mnie o zywieniu dzieci i nie swiruje tak. Chociaz kawalatka naszych posolonych warzyw przy obiedzie malej da na spróbowanie.

Gratulacje dlaMaciusia za stanie i kroczki,silny jest i ambitny, dobrze mu to wróży moja się puszcza bez trzymania tylko na sofie jak tata obok jest i może ją złapać,taka ostrożniacka

Cytat:
A Hania nas opuszcza? Chyba też karmic do 18 będzie; )
A tak na serio to uwielbiam karmic i się cieszę, że nadal to robie, ale chciałabym jednak by Maciek pił z butelki choćby wodę...
tez lubie karmić. Az niekapka Macius pije cos? Moja pije wode,herbatke a jak w niekapek wlałam moje mleko to nie chciala
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 10:18   #4697
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54178254]Hej kochane jestem jestem,tylko w czarnej d..ie troche tzn.bez humoru i wigoru. Mloda jesc znów nie chce, ryki co 15-30minut czasami w nocy i na szyi mi wisi często,taki przytulak sie zrobił. Do tego drzemki na wyjsciach robi,zamiast w domu.a spać na noc po 21wszej idzie.

My 1,5 roku temu urzadzalismy mieszkanie, mialam tego szczerze doac,zwlaszcza, że mamy z TZtem odmienne gusty 😒 no i musialam ostro negocjowac swoje opcje a i tak np.w inną stronę mi dekor w łazience polozyli i wyglada to kiepsko.

Chipsy? To raczej żartował 😛 moj sie troche naczytal nawetno i nasluchal pde mnie o zywieniu dzieci i nie swiruje tak. Chociaz kawalatka naszych posolonych warzyw przy obiedzie malej da na spróbowanie.

Gratulacje dlaMaciusia za stanie i kroczki,silny jest i ambitny, dobrze mu to wróży moja się puszcza bez trzymania tylko na sofie jak tata obok jest i może ją złapać,taka ostrożniacka

tez lubie karmić. Az niekapka Macius pije cos? Moja pije wode,herbatke a jak w niekapek wlałam moje mleko to nie chciala [/QUOTE]

Mój Tż tez ma inny gust niż ja, ale na szczęście sam stwierdził, że mój jest dużo lepszy od jego 😜 i zawsze przechodzi moja wizja, która później bardzo mu się podoba 😉
Stary 2016-01-18, 10:20   #4698
Konto usunięte

Tak sobie Was czytam... moja Hania zadnych wafli,chrupek,kawalkoe owocow nie chce. Wafelka nirdawno polizala kulka skund ale anikawalka nie odgryzla. Niby przekaski między ppsilksmi niezbyt zdrowe,ale jablko by mogla zalapac...
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 10:23   #4699
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Haha dobry jest. Teraz syna na kebaba poxostaje zabrac

Rozumiem co czujesz, to fajne tak się urządzać, ale jednak męczące są te ciągle wycieczki po sklepach. A przy małym dziecku to już w ogóle.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Jak mnie takie podejscie wkurza. Tylko to na zlosc dziecku chyba, bo wiadomo ze bedzie krzyczec ze chce a zjesc nie bedzie moglo. U mnie tesviowa co raz jakies teksty zeby dac mlodemu czegos troszeczke, chiciaz polizac udaje ze tego nie slysze, chyba juz powoli zaczyna rozumiec ze nie ma szans :P

To Cię nastraszyli lekarzem

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Normalnie, ale krotko, zazwyczaj z 3-5minut.

Moze jakiś składnik domowej zupki go uczula?
Naprawdę nie wiem
:/

Cytat:

Ada woła "tester" i testuje mamę

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54178254]Hej kochane jestem jestem,tylko w czarnej d..ie troche tzn.bez humoru i wigoru. Mloda jesc znów nie chce, ryki co 15-30minut czasami w nocy i na szyi mi wisi często,taki przytulak sie zrobił. Do tego drzemki na wyjsciach robi,zamiast w domu.a spać na noc po 21wszej idzie.

tez lubie karmić. Az niekapka Macius pije cos? Moja pije wode,herbatke a jak w niekapek wlałam moje mleko to nie chciala [/QUOTE]

Witaj
Ja tez nie mam teraz lekko.
Swoje mleko dałaś w takiej samej temperaturze go inne napoje?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 10:32   #4700
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Uuu fajno

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Mój fajnie jak czegoś nie chce to świadomie i zdecydowanie krzyczy "nie, nie, nie" Cieszy jak się widzi że nasze dzieciaki coraz madrzejsze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dziewczyny jaki blasam do ciała polecacie?? Nie mogę się zdecydować co malemu teraz wybrać.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 10:47   #4701
Konto usunięte

VIOLKA,moja w dzien jak kp sie odrywa. Co chwile od piersi,rozgląda no i siada co chwile,na siedzaco by chciala pić.
KANA,moja wnocy jak.ja tak probuje przytulić to placze bardziej tylko pierś ją uspokaja, już śpiewanie nie działa.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

MAJKA,mleko moje ciut podgrzalam. Wode pije zimną. Moze jeszcze kiedys sprobuje,ale na razie mi się nie chce sie dobijac. Wafelka ryzowego przed chwila dalam,znow polizala,a jak się zaczął rozpuszczac to wywalila.
Tez mama i tata Hanka mowi przy wlasciwych osobach no i nie krzyczy jak nie chce jeść np. Ostatnio czesto.i rączka odpycha.

Ja nie smaruje juz od dawno Hanki niczym,pupki też nie. Tzn.tylko kremem na pogode przed spacerem.
Stary 2016-01-18, 10:51   #4702
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę nie wiem
:/

Ada woła "tester" i testuje mamę

Witaj
Ja tez nie mam teraz lekko.
Swoje mleko dałaś w takiej samej temperaturze go inne napoje?

Haha może to jest dobry trop "mama" nie woła to może to moje imię Tester

Cytat:
Uuu fajno

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Mój fajnie jak czegoś nie chce to świadomie i zdecydowanie krzyczy "nie, nie, nie" Cieszy jak się widzi że nasze dzieciaki coraz madrzejsze

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Dziewczyny jaki blasam do ciała polecacie?? Nie mogę się zdecydować co malemu teraz wybrać.

Hehe super każde coś innego tworzy
Ja balsamu nie używam to nie pomogę.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;54178582]VIOLKA,moja w dzien jak kp sie odrywa. Co chwile od piersi,rozgląda no i siada co chwile,na siedzaco by chciala pić.
KANA,moja wnocy jak.ja tak probuje przytulić to placze bardziej tylko pierś ją uspokaja, już śpiewanie nie działa.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

MAJKA,mleko moje ciut podgrzalam. Wode pije zimną. Moze jeszcze kiedys sprobuje,ale na razie mi się nie chce sie dobijac. Wafelka ryzowego przed chwila dalam,znow polizala,a jak się zaczął rozpuszczac to wywalila.
Tez mama i tata Hanka mowi przy wlasciwych osobach no i nie krzyczy jak nie chce jeść np. Ostatnio czesto.i rączka odpycha.

Ja nie smaruje juz od dawno Hanki niczym,pupki też nie. Tzn.tylko kremem na pogode przed spacerem.[/QUOTE]

No u mnie tak samo by było. Wieczorem jak daję cyca przed butlą to też się odrywa ciągle i wierzga kopytkami więć ssie z 2-3 min i butla.
Oby przyszły lepsze nocki do Was!
Stary 2016-01-18, 11:04   #4703
Majka232
Zakorzenienie

Cashmere - dla mnie najlepszy balsam to ten z la-roche ale jak nie ma problemów ze skórą to nie ma sensu. Fajny jest z biodermy. Jak chcesz taki lekki nie tłusty to dermedic.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Goczek - przytulam. Tylko nie wierzgaj jak Hanka
Julo sie przytuli ale jak razem leżymy i nie chce spać to siłą nie utrzymasz

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Pospal 1.5godz. Mega sukces. Tyle że teraz on zasypia pijac z kubeczka ech

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Nawet kotlety usmazylam. Jak jeszcze wyjme naczynia ze zmywarki i wyjdę na spacer to będzie wielkie WOW

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 11:05   #4704
Konto usunięte

Cytat:
Haha może to jest dobry trop "mama" nie woła to może to moje imię Tester

Hehe super każde coś innego tworzy
Ja balsamu nie używam to nie pomogę.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

No u mnie tak samo by było. Wieczorem jak daję cyca przed butlą to też się odrywa ciągle i wierzga kopytkami więć ssie z 2-3 min i butla.
Oby przyszły lepsze nocki do Was!
Moja akurat wieczorem przed snem,jak czasem podam jak juz śpiąca jest, to spokojnie leży i przysypia... ale jak za wcześnie dla niej to kozaczy. Spróbuję dziś z butla po kapieli chyba...
A gada ostatnio jak najęta, już momentami nie myślę ze to 'taakie slodkie' tylko upierdliwe 😛 jak przekupa na targu 😉 i pyk pyk buzka robi
Stary 2016-01-18, 11:27   #4705
DomimaZet
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Nie mam kiedy nadrobić- nie dość ze Młody mi nie daje to jeszcze jakaś mało zorganizowana jestem. Mamy komplet ząbków - wiec juz jest 8 eh...
Natomiast jeśli chodzi o jedzenie rzeczy typu wafelki ryżowe czy jakieś takie ciasteczka dziecięce...to nie ma szans :-( - picie z bidonu tez zakończyło się fiaskiem :-( - nic temu mojemu wybreduskowi nie pasi :-(
I mówić tez nie mówi- czasem mama czasem baba ale niestety nie bardzo mu to wychodzi...

MADZIXX - pewnie już szusujesz sobie ale życzę Ci udanego wypadu :-*

VIOLKA - nie doczytałam o tym tak szczerze ze coś tam jakiś kwas miałaś z tz :-( - prawda to? Lepiej już?
Oj Adusia szaleje z ta grzecznościa - super - w końcu Ci się Dzidzia naprawila :-*

MAJKA - dzięki za info odnośnie wagi mieska -:-*- trochę faktycznie mało go dałaś chyba jak na tyle porcji - to ja daje więcej:-( - nie wiem czy dobrze czy nie...
Aaaa... Majka - jakbyś chciała ta torbę skip hop to mów Ci odsprzedać bo raz z niej korzystałam i widzę że nie będę...

AGA - u mnie śnieg zaczął sypać chyba że 3 godziny po tym jak sypalo u Ciebie he he
Ale już przestało... I znowu będzie zaraz ciapa :-(
Juz pogodzeni z mężem?

GOSSIP - a u Ciebie juz tez dogadani?

Nie wiem co jeszcze chciałam pisać... zaraz poczytam to może mi się poprzypomina...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 11:36   #4706
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem :/
Wspolczuje ja pierwszy raz moge karmic normalnie wreszcie.

Cytat:
Uuu fajno

My skarb matki uzywamy i polecamy.

U nas idzie wszystko czy chrupek czy wafel ryzowy czy jablko do reki. Jak ma apetyt to niech je bo i tak drobna jest pijemy wode, herbatki i soczki

Stary 2016-01-18, 11:43   #4707
DomimaZet
Zakorzenienie

Aaaa Gosiak - kciuki za autko
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-18, 12:20   #4708
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:

o to fajnie!. To może być już swiadome, tak mysle
Cytat:
Hehe, może! Zosia jak widzi psa to szczeka "ał ał!", a na kota "mauł", mama, tata i baba juz świadomie używa 😉

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Coraz mądrzejsze są te nasze dzieciaki!
A jaki dziś zaciesz był jak włożyłam do rączki flamaster i razem rysowalysmy 😉
hehe, na malarke ja szkolisz?
Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nie mam kiedy nadrobić- nie dość ze Młody mi nie daje to jeszcze jakaś mało zorganizowana jestem. Mamy komplet ząbków - wiec juz jest 8 eh...
Natomiast jeśli chodzi o jedzenie rzeczy typu wafelki ryżowe czy jakieś takie ciasteczka dziecięce...to nie ma szans :-( - picie z bidonu tez zakończyło się fiaskiem :-( - nic temu mojemu wybreduskowi nie pasi :-(
I mówić tez nie mówi- czasem mama czasem baba ale niestety nie bardzo mu to wychodzi...

MADZIXX - pewnie już szusujesz sobie ale życzę Ci udanego wypadu :-*

VIOLKA - nie doczytałam o tym tak szczerze ze coś tam jakiś kwas miałaś z tz :-( - prawda to? Lepiej już?
Oj Adusia szaleje z ta grzecznościa - super - w końcu Ci się Dzidzia naprawila :-*

MAJKA - dzięki za info odnośnie wagi mieska -:-*- trochę faktycznie mało go dałaś chyba jak na tyle porcji - to ja daje więcej:-( - nie wiem czy dobrze czy nie...
Aaaa... Majka - jakbyś chciała ta torbę skip hop to mów Ci odsprzedać bo raz z niej korzystałam i widzę że nie będę...

AGA - u mnie śnieg zaczął sypać chyba że 3 godziny po tym jak sypalo u Ciebie he he
Ale już przestało... I znowu będzie zaraz ciapa :-(
Juz pogodzeni z mężem?

GOSSIP - a u Ciebie juz tez dogadani?

Nie wiem co jeszcze chciałam pisać... zaraz poczytam to może mi się poprzypomina...
kochana śniło mi się że zdałaś prawko za tym razem teraz
tak więc dawaj póki CI gwiazdy miłe

My wrocone ze spaceru
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 12:38   #4709
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wspolczuje ja pierwszy raz moge karmic normalnie wreszcie.

My skarb matki uzywamy i polecamy.

U nas idzie wszystko czy chrupek czy wafel ryzowy czy jablko do reki. Jak ma apetyt to niech je bo i tak drobna jest pijemy wode, herbatki i soczki
I tylko się cieszyć
My wyjdziemy z tego!

Domima - dziękuję za pamięć o torbie. Mam teraz zwykla czarna i jest spoko Dlaczego nie korzystasz ze swojej?

My na spacerze saneczkowym. Jest pieknie. Słońce. Leciutki mrozek. Cudownie
Stary 2016-01-18, 12:38   #4710
Konto usunięte

DOMIMA. Gratuluję kompletu uzebienia,to moze Olaf teraz ciutmamie da odsapnac? U nas tylko 2 zęby, resza sie zacięła. Hania a pierwsza drzemke dopiero zasypia, przy piersi po obiedzie, bo zniw zbojkotowala, moze ze 30g zjadla. Kaszke na śniadanie też tyle co kot naplakal 😒 z dobrych njusow to dostala moja niunka 100zl na zrobienie jej paczki mikolajkowej z mojej pracy. Zaplon mają jak zolw szachista 😉 ale i tak fajnie. Książeczki chcialamjej kupic,ksiege dzwiekow i jakies bajki do czytania,polecacie jakies ksiazki może?

VIOLKA,ale kstra z tym wolaniemtestelaprzez Adke,tak po imieniu to tutaj chyba zadne jeszcze dziecko nie potrafi.
Dla Zosi tez brawo za wolanie zwierzakow. Moja Hanka to dokota tylko sie smieje i biegnie za nim.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości