|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Dziewczyny dzieki za kciuki ale 3 bety nie będzie dzis o 4 dostałam mega skurczy i krwawienia po konsultacji z lekarzem leki odstawione. Po zakończeniu krwawienia mam się pokazac do kontroli i decydować co dalej.
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się kochana ![]() Gryziu a jakie po obchodzie instrukcje jak postępować i co dalej będą robić? |
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszkowa przykro mi
trzymaj się kochana
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Paluszkowa
Fiona ja duzo ciuszkow dostalam wiec te co dostalam daje siostrze i bratu tz bo oni maja dzieci z wrzesnia i grudnia
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Konto usunięte
|
Paluszku przykro mi
![]() Kanwa na razie mam próbować karmienia w różnych opcjach, żeby zobaczyć po czym jest ulewanie a po czym nie. Diety żadnej na razie nie wprowadzać. Dużo nosić Aleksa, koniecznie odbijać po jedzeniu. Kłaść go w pozycji siedzącej i pilnować, żeby nie zjeżdżał. Dr odstawił mu dzisiaj ten lek, bo wczoraj zepsuł się wenflon i trzeba by było nowy zakładać, więc próbujemy dzisiaj całkiem na sucho. |
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Gryziu biedne to Twoje dzieciątko. Kciuki za Aleksa żeby mu to przeszło.To musi być mega stres.Ja bym chyba wogóle nie spała ze strachu że mu się uleje albo zwymiotuje.
Dzisiaj spotkałam jak byłam na spacerze z Tosią w parku koleżankę z pracy.Chwilę z nią gadałam i mówię do niej"Dobrze że Twój synek już sobie siedzi w wózku" a ona do mnie "eee on już chodzi przecież urodził się w listopadzie i ja w lutym już wracam do pracy" Cudze dzieci szybko rosną ![]() A mój kalafior ciążowy osiąga szczytową formę
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, Fiona a moze jeszcze trzecie? Moj gin marzyl o 7, udalo sie 6. Kazde planowane i chciane. Jego zona jest pediatra.
Ja chyba czesc rzeczy porozdaje. Szefowa chciala bujaczek, kolezanka laktator. Jak mam brac od nich kasę? A tez dostalam drogie prezenty od jednej i drugiej. Paluszkowa, przykro mi baaaardzo. Tylko prosze prosze nie poddawaj sie. Spróbuj jeszcze. Ostatnio pytalam tate jak sie ma taki chlopczyk z rodziny (8 miesiecy) i tata taki podekscytowany, bo on juz jest w chodaku... W ogole widze, ze ludzie sa dumni jak np. dziecko wczesnie zaczyna siadac (a tak nsprawde sadzaja), chodzic w chodaku i jesc wszystko: leczo i takie tam. Ja sie nic nie odzywam. Mowie tylko: oooo, a nasz Dominik jeszcze nic nie umie, nie siada sam ani nie chodzi. Niech sie ciesza, ze maja takie zdolne dzieci. Ich sprawa. Wiem, ze bede uchodzic za dziwolaga, bo nie uznaje kubusiow, chodakow i takich tam. |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Cali ja też nie uznaje. I wszyscy mi mówią ze dzieci ograniczam ale jak im odpowiadam ze mój cyrk moje małpy bo co im do tego.
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona ambitny plan
to kiedy?Ja chyba sprobuje sprzedac. Na fb jest grupa z ciuchami i wystawie tam. Zobaczymy.... Dla Czarka tez kupilam sporo rzeczy korzystajac z fb. W rodzinie nie mam nikogo komu mozna wydac. Paluszku
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój cyrk moje małpy... no padłam
Cali gdybym miała kogoś kto by się zajął dzieciakami żebym mogła iść do pracy i stabilną sytuację finansową pozwalającą nie wyjeżdzać mojemu mężowi to mogłabym mieć 3 dziecko. Kocham dzieci i mogłabym mieć jeszcze jedno. Ostatnio mam takie myśli o kolejnym, ale to nierealne . Jak pomyślę o szkole, dorastaniu, studiach to zostanę przy dwójce ![]() W moim otoczeniu dzieciaczki w podobnym wieku jak Lenka juz dawno jadły obiady, a niektóre to już do kotletów siadały A moja dopiero nauczyła się przekręcać i ma wszystkich w nosie, bo woli leżeć i pachnieć ![]() Kanwa z tym kalafiorkiem to tak bywa ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja teraz dałam wielką reklamówkę ciuszków po dzieciakach. Kuzynka była tak ucieszona, że takie ładne i niezniszczone, że z 5 razy mi dziękowała Lenka dostała też płaszczyk z Nexta na wiosnę, który będzie na nią za mały ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-01-18 o 13:20 |
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Przykro mi. Nie poddawaj sie tylko i walcz.
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje dużo rzeczy np. pozostawaly mi wkladki, masci, tantum rosa itd. Mnie nikt nie dal nic chociaz kolezankom na pewno pozostawalo. Mogloby to zalegac w polce, bo tak niektorzy woleli zrobić, ale jak moge to daje. A czesc tez chce sprzedac, bo nie rzygam kasą.
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka e bazarek chlopcy i e bazarek dziewczynki
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra po swojej córce nic mi nie dała, a wiem, że wszystko trzyma na strychu w kartonach. Kiedyś obiecała dać krzesełko do karmienia dla synka, ale zmieniła zdanie mówiąc, ze jednak jest zepsute, a gucio prawda.
Kuzynce chciałam oddać też ciuchy ciążowe, ale nie chciała, bo po co mi to ma leżeć. Tylko zawala. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cos wysłałam wiadomość na e bazarek do zaakceptowania
|
|
#2596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka nie widze
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Zaprosilam cie Fiona
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Oprocz e bazarek to jest jeszcze sprzedam/kupie/oddam, kogiel mogiel i jeszcze strony z okreslona lokalizacja u mnie to np akcesoria dla dzieci Torun.
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę ludzie są śmieszni. Rozumiem, jak ktoś chce sobie zostawić, bo planuje kolejne dziecko, Ale najczęściej to jest tak, że ktoś wyrzuci a nie da. Są takie rzeczy, które się nie przydają. Maść na brodawki mi się nie przyda, bo się zdąży przeterminować, a nie jest to aż tak osobiste, żeby koleżanka nie mogła używać. Głupi stelaż do wanienki kosztuje 50-70zł, a nawet piątka dzieci mogłaby korzystać i to się nie zniszczy, bo jest metalowe. I ja też jestem taka jak ty fiona, że jak już miałabym dać ubranka to w dobrym stanie (wiadomo, że mogą być trochę sprane), a pamiętasz jak podostawałaś reklamówki od kogoś i większość wyrzuciłaś?
Gryzia, to jakieś leki oprócz pewnych zaleceń dostaniecie? Cos, dobre z tym cyrkiem... Kanwa, dawno się tym nie interesowałam. Co teraz z programem? Nie ma już nic? Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-01-18 o 15:52 |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Cali Pisiory zamykają program z końcem czerwca 2016.Niektóre miasta finansują in vitro dla niepłodnych par.Straszne czasy nastały.Serce mi szybciej bije jak o tym pomyślę.Dla niektórych to koniec marzeń o dziecku.Choć nie powiem bo nawet przy refundacji trzeba mieć w zapasie kilka dobrych tysięcy.Okropne to.
Będę w klinice w przyszłym tygodniu to aż się boję jaki będzie młyn.Każdy chce skorzystać a dopiero chwilę temu rzucili kwoty jakie kliniki mają do dyspozycji. Ja ciuszki wszystkie muszę kupić. Sostry już porozdawały.Bratowa to chytra i nic nie pożyczy naweta druga porozdawała.Szwagierka wyprzedała.Tyle dobrze że moja szwagierka od czasu do czasu chodzi do lumpka segregować ciuchy i podobno mi te z metkami odkłada tak mówił Tż.
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-01-18 o 16:08 |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ciotka urodziła dwa tygodnie wcześniej dziewczynkę niż ja Filipa i ma taką kluseczke w domi
|
|
|
#2602 |
|
Rozeznanie
|
😊 dlatego wolałam się nie nastawiać na nic,pozatym od początku wiedziałam ze nic z tego nie będzie.
Mam takie przeczucie ze jak kiedys się uda to będę wiedziała na 100% ze to ciąża, nawet jak by to miało być niepokalane poczęcie 😃 teraz no cóż chyba odpocznę troche, poczekam nastawie się psychicznie poświęcę więcej czasu dziecia które juz mam
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54177729]Fiona tak. I dodatkowo mnie to dobija, że jej nie ma a ja nie mogę się cieszyć spokojem w domu
Jeszcze się spokojem nacieszysz Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2604 |
|
Konto usunięte
|
Cali nie wiem co dostaniemy. Prawdopodobnie zalecenie kontroli u gastroenterologa. A dalej nie wiem.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Temat finansowania ivf działa na mnie jak płachta na byka. Nie mogę się z tym pogodzić. Serce mnie boli jak oglądam jakieś wiadomości.
Paluszkowa, oddech jest ci potrzebny teraz bardzo. Mój mąż na razie stanowczo nie chce drugiego. Myślę, że nawet jakby bardzo chciał to nie jestem gotowa na drugie dziecko. Może za 3,4 lata. Ale jak ktoś czuje, że tego właśnie chce to super. Ma to swoje plusy na pewno. Dzieci się razem odchowają. |
|
|
|
|
#2606 |
|
Konto usunięte
|
Na mnie też kwestia ivf działa jak płachta na byka. Nie wiem kto głosował na pis
Ja odnośnie drugiego to po wszystkim co się za nami ciągnie od samego porodu to sama nie chcę teraz drugiego... Była piękna myśl, żeby postarać się jeszcze na macierzyńskim, ale niestety najpierw muszę skupić się przez jakiś czas w 100% na Aleksie. Cieszę się, że mam chociaż jego, o rodzeństwie pomyślę później. Moje maleństwo w szpitalu To tu w szpitalu, musi spać na siedząco. ![]() A to jeszcze u nas z kroplówką
|
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54184636]Na mnie też kwestia ivf działa jak płachta na byka. Nie wiem kto głosował na pis Ja odnośnie drugiego to po wszystkim co się za nami ciągnie od samego porodu to sama nie chcę teraz drugiego... Była piękna myśl, żeby postarać się jeszcze na macierzyńskim, ale niestety najpierw muszę skupić się przez jakiś czas w 100% na Aleksie. Cieszę się, że mam chociaż jego, o rodzeństwie pomyślę później. Moje maleństwo w szpitalu To tu w szpitalu, musi spać na siedząco. ![]() A to jeszcze u nas z kroplówką [/QUOTE]Gryziu ale on fajniutki Maluszek kochany.Ucałuj go od ciotki![]() ![]() ![]() Ja jak myślę o PiS i IVF to mi ciśnienie tak skacze że wole nie myśleć. |
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia, ze tez sie musialo do was to przyplatac. Nie cierpię tych lozeczek szpitalnych. Tez tak trochę czuję, ze musze poswiecic sie D. Ale rozumiem jak ktos pragnie drugie.
Kanwa, macie jeszcze mrozaczki? Gryzia, ucaluj malego od nas. Ciekawe jak Misiak. |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Cali nie mamy. Za pierwszym i za drugim podejściem zostało tylko po jednym.Na szczęście za drugim razem się zadomowił.
Wykorzystałam moją szansę i spełniam największe marzenie.Dobrze że szybko trafiłam do kliniki bo mogłam skorzystać jeszcze z programu. Jak o tym myślę to mam łzy w oczach. Misiak chyba zaczyna staranka z tego co pamiętam.Chyba że mój kalafior mi coś namieszał
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Paluszkowa
![]() Gryzia ucaluj Aleksa od ciotki Misiak czeka na @ i zaczyna działać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

to kiedy?