|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Ekscytujący dzien ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
Podobno u wielorodek dZieciatko bardO szybko schodzi główka nie tak ze obniża sie nawet pare tygodni przed rozwiązaniem ale potrafi w pare godzin. U mnoe tez główka jeszcze wysoko tak wczoraj gin mowil ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do odwiedzin po porodzie i teściów... jeszcze jak byłam gdzieś w połowie ciąży teściowa wypaliła do mnie i do Tż, że ona przyjedzie do nas od razu po porodzie bo na pewno będziemy potrzebować jej pomocy. My z Tż jej na to, że absolutnie nie, bo Tż weźmie tydzień wolnego i chcemy się sami oswoić z sytuacją, sami wszystkiego nauczyć itp... Poza tym ja sobie nie wyobrażam wrócić do domu z obolałą pewnie pozszywaną kuciapą, z cieknącymi cycami i pewnie emocjonalną huśtawką i na to wszystko ma teściowa patrzeć i komentować... Teściowa była wielce zdziwiona no ale przyjęła to do wiadomości. Moja mama tak samo była zdziwiona, że nie chcemy pomocy od razu po porodzie, ale też jakoś to przyjęła... aż tu parę dni temu wypaliła przez tel, że przyjedzie do mnie tak po 20 stycznia, żeby już być jak będę rodzić i czekać na nas w domu ![]() Ja mam dziś brzuch twardy jak skała, ale nie boli chociaż... Idę coś posprzątać w chałupie, póki jeszcze nie rodzę:p Powiem Wam, że w piątek mnie ginek nastraszył, że wkrótce będę rodzić, że do terminu nie dotrwam itp, wtedy się jakoś tym przejęłam ale teraz znowu mam przeczucie, że to wcale tak szybko nie będzie...
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Nie ma już zatyczki
![]() ![]() ![]() Rozwarcie ok 3 cm. Teraz albo się rozkręci szybko albo nie, czekamy, łazimy po schodach, masujemy brzuś, smyramy suty. Mój gin mówi że do domku niet ![]() Cukier do ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
#515 |
Zakorzenienie
|
W ogóle wczoraj byłam na oddziale położniczym tam mnie przebadali dokładnie wszyscy mili i super. Wysłali mnie na sor na kroplówkę bo nie chciałam zostać na oddziale i obi tez nie widzieli takiej potrzeby. I taka zołza na sor! Jakby łaskę robiła ze jest lekarzem.. Pretensje do mnoe ze przyjechałam i czego ja oczekuje skoro w ciąży i tak nic mi nie moze podać. To nowie jej ze chce tylko sie nawodnić bo jestem słaba i boje sie odwodnienia a ta do mnie ze trzeba pic. A tłumacze jak krowie na rowie ze nie jestem dzieckiem i wiem i pije ale nawet po łyku wody mna rzuca i wymiotuje wszystko razem z żółcią. To łaskawie do tej kroplówki mnie kazała przypiąć na izbie przyjąć a tz wywaliła z sali głupia. Dopiero poszła gdzieś odpocząć to pielęgniarz powiedział ze moze wejść i byc ze mna. Nie znoszę takich ludzi którzy traktują mnie jak śmiecia mimo ze nie wymagan od niczego poza spełnianiem swoich obowiązków w pracy.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pewnie ulga co? ![]() Skoro cukier kiepski to pewnie wolałabyś juz to rozkręcić nie? Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Młodzież szykuje sie na wyjście ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
A ja leze chcialam podnieść taki stolik i cos zabolalo. Ale dziec sie rusza wiec chyba jest ok.
Ja mam nadzieję że mój tz będzie wiedział co mi zabrać, moze leginsy sobie zostawie w szpitalu. Duzo miejsca nie zajmazresztą są telefony. Najwyżej będę wracać w kapciach i szlafroki A on jest bardzo cieplutko. Ja to się najbardziej boję tego ze mnie złapie A tz nie będzie i kto mnie zawiezie. |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#522 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Nie chcieli zrobic badań tylko od razu ze to wczesna faza i mogę wrócić do domu. Zaczęły sie śmiać te baby z IP, powiedziałam ze nigdzie sie nie rusze raz ze dziś minął termin dwa objawy od ponad 3 h i sie nasilaja z h na h bo juz czułam bardzo czekając. Powiedziałam ze pojade zanim mnie nie zbadaja i wkrecilam ze mam daleko do szpitala. I po Ktg od razu wyszło ze mam skurcze reguralne i rozwarcie 2 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
A u mnie główka nisko...do terminu jeszcze ohoho ale szyjka trzyma i dluuuga jak u żyrafy 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#525 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#527 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
MamaKarolci28
|
[QUOTE=nursii;54180107]ja pierdzielę, jestem w szoku że tak bez żadnego badania Cię odesłali... co za gamonie
![]() ![]() ![]() najbardziej irytujące jest to ze ci z IP łaskę robią i wiedza najlepiej. Spędziłam tam jeszcze 2h na IP kręciłam sie a im sie nie spieszyło w ogóle i jak sie położyłam na lozku to po pierwszej naskurczowej wody mi odeszły |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Rozeznanie
|
Witam się w 37tc
![]() Chciałam Was zapytać czy też tak macie... mój syneczek od godziny 1 w nocy do 3 tak szaleje w brzuchu , że coś strasznego ! Jego ruchy są aż bolesne... a nie daj boże jak leżę na prawym boku... wtedy to tak się poruszy, że ja cała podskoczę do góry. Pewnie nie przepada jak leżę na tym boku, bo jak przekręcę się na lewy bok uspokaja się. Budzi mnie tym wierceniem już trzecią noc z kolei... myślę, że robił to też wcześniej ale aż tak tego nie odczuwałam i nie budziłam się . Już sama nie wiem czy się niepokoić, czy to normalka... bo te jego ruchy naprawdę są gwałtowne i bolesne. Nie chcę też zrobić z siebie histeryczki i lecieć z tym do gina ![]()
#530 |
Rozeznanie
|
![]()
Lucy to trzymamy mocno kciuki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Tz w tej chwili jeszcze 2tygodnie na szkoleniu ok 200 km od domu. A prace ma ok 90 km. Teściowej na dole Ale nie mają samochodu. Rodzice 50km, do szpitala ode mnie ok 17km, od rodziców ponad 30. Taxi odpada. Zostaje karetka.
Mi gin mówiła ze każdą kobietą jest inna i jedna może mieć szynkę ze stali A przyjdzie czas i szybko pójdzie, a inna może chodzić pół ciazy ze skróconą A potem długi poród. Koleżanka mi mówiła ze jak ja zlspalo było przed 15, zanim jechali do szpitala byli jeszcze u jej rodziców w szpitalu była o 16, a 20 minut później juz urodziła. |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#533 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no to jutro wszystkie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
No to robie popcorn i czekam :-D trzymam kciuki za szybkie i lekkie rozwiązanie :-*
#536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już kiedyś pisałam, że jak mnie przyjeli na IP to mówiły mi, że to długo potrwa. Ja do położnej "a to nie ma tak jak na filmach, że w karetkach rodzą, ledwo do szpitala wejdą i już jest dziecko?", a ta do mnie "takie porody to my mamy 2 do roku". I traf chciał, że tego dnia dziewczyna urodziła na podjeździe dla karetek w środku dnia, gdy tłum był na IP ![]() A sąsiad, znajomy jakiś w razie czego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mężowi powrót z pracy z odebraniem małego + opiekunka zajmie co najmniej 40 min to ja w tym czasie zakładając, że nie będzie mega korków pokonam 3/4 drogi do szpitala No jednak wolałabym opcję, że razem "na spokojnie" jedziemy sobie do szpitala Zobaczymy jak wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak nie będzie korków i lodowiska na drodze to u mnie tż też potrzebuje około 30-40 min, żeby wrócić z pracy. Do szpitala mam jakieś 20min jadąc spokojnie (bo ostatnio chciałam zamordować za każdą nierówność na asfalcie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
Mój mały tez boleśnie zwłaszcza dupke jak wypnie z lewej str i jednocześnie nozke czy raczke z lewej to hardcore. Nasze Maleństwa poprostu mało miejsca mają
![]() Ja Dominika tez czuje główkę nisko juz normalnie ze się wyrażę w okolicach wzgorka lonowego. Ale co i jak dowiem się jutro na wizycie u gina. Normalnie juz się coś zaczyna dziać dziewczyny na naszym wątku czas na popcorn :-D normalnie czuje eskcytacje juz się nie mogę doczekać ![]()
#540 |
Rozeznanie
|
Jak chodzę i coś tam działam w chałupce to mały mniej się rusza... zapewne w dzień śpi... a w nocy daje mi popalić
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.