Sierpnióweczki 2016! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-18, 18:51   #3151
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Hej

Jutro wracam do pracy, więc dzisiaj miałam szczegółową wizytę czy aby mogę Wszystko jest ok! Maluch ma już 3,8cm i doktor wypatrzył coś wyglądającego jak mały penisek Ale się nie nastawiamy, bo to jeszcze jest baardzo wcześnie. Gadałam z doktorem o usg genetycznym. Mówił, że będziemy teraz malucha co jakiś czas podglądać i po kolei oceniać parametry, bo dzieciaczek musi się dobrze ułożyć a to nie zawsze fajnie wychodzi Jak coś go zaniepokoi to pójdziemy gdzieś wyżej na usg.

niusiak25 piękna dzidzia!

Fanta :kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Moja dolna falda brzucha tez do przodu sie przesunela Maluch jest o wiele wyzej teraz. Tak z 5 cm od kosci łonowej.

Zaznaczylam sobie dlugopisem krzyzyk na brzuchu tam gdzie znalazłam serducho dzisiaj rano. Ciekawa jestem gdzie bedzie jutro.

Ja ostatnio byłam prawie pewna, że wizyte miałam na 15 a okazało sie, że na 17. Zadzwoniłam wtedy rano by potwierdzić bo juz sama zgłupiałam. Czyli taka gąbka z mózgu.
Dzieciaczek nie ma prawa być aż tak wysoko Te doplery działają na zasadzie fal i to odbicie nie musi się bezpośrednio pokrywać z umiejscowieniem dziecka. Macica wychodzi poza spojenie łonowe po 12 tygodniu ciąży.
Stary 2016-01-18, 19:04   #3152
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja zaczyna wystawać chyba (11+3). Takie 2 cm nad spojeniem się uwypuklają. Czasami bardziej, czasami mniej.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

Ja powiem za około tydzień, w nast poniedziałek mam wizytę. Zaczne 11 tc.
i planuje potem powiedziec. Jeżeli już się nie domyślili
Poranną kawę przestałam pić, mdłości miałam mega więc siedziałam cicho
Wolałabym skończyć 12 tyg, zrobić USG i dopiero.
Z drugiej strony jak powiedzieć komuś kto się stara kilka lat, walczy z tarczycą, przechodzi różne badania, że się udało. W pierwszym cyklu, przy podwyższonym TSH. Pewnie gdyby nie to to koleżanka już by wiedziała. Widzę że jest jej przykro jak kolejne kobiety zachodzą w ciążę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:05   #3153
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusiak25 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z wizyty u gin. i jestem prze szczęśliwa bo dzidziuś się pięknie rozwija, serduszko bije jak dzwon widziałam i słyszałam ma dwie rączki i nóżki nawet kręgosłup mi pokazywała, moje 17mm szczęścia do zdjęcia się pięknie ułożył zresztą same zobaczycie bo zrobiłam fotkę :P Po torbieli którą miałam wielkości pomarańcza nie ma śladu pięknie się wchłonęła także jestem spokojna Na razie mam miesiąc odpoczynku od kucia bo wyniki są bardzo dobre co mnie cieszy bynajmniej żyły mi się pogoją i siniaki znikną No co do terminu to obecnie zaczynam 8tc2d więc termin planowo mam na 28.08 Rozmawiałam z panią doktor o tych badaniach prenatalnych i stwierdziłam, że zrobię tylko USG genetyczne bo nie jestem w grupie ryzyka ani ze strony rodziny ani ze wzgl.na wiek
Gratuluję !!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:06   #3154
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Moja zaczyna wystawać chyba (11+3). Takie 2 cm nad spojeniem się uwypuklają. Czasami bardziej, czasami mniej.
To Twoje wnętrzności Tutaj masz zobrazowane http://images.slideplayer.pl/1/40030...es/slide_5.jpg
Stary 2016-01-18, 19:10   #3155
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Wolałabym skończyć 12 tyg, zrobić USG i dopiero.
Z drugiej strony jak powiedzieć komuś kto się stara kilka lat, walczy z tarczycą, przechodzi różne badania, że się udało. W pierwszym cyklu, przy podwyższonym TSH. Pewnie gdyby nie to to koleżanka już by wiedziała. Widzę że jest jej przykro jak kolejne kobiety zachodzą w ciążę.
Też bym tak planowała, ale jednak mamy ost sporo pracy, koniec/początek roku. Zaraz Pit-y a ja pracuje w korpo, więc mase nadgodzin. Nie mam jak się wytłumaczyć że nie zostanę
W zeszłym tygodniu 3 razy zostałam w nadgodzinach (raz do 20.30 czyli byłam ponad 12h w pracy i czułam się fatalnie )

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Odebrałam dziś wyniki:
tsh - 0,366
ft 3/4 nawet w normie
Trab - o,61
W czwartek wizyta u endokrynologa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:22   #3156
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Dzieciaczek nie ma prawa być aż tak wysoko Te doplery działają na zasadzie fal i to odbicie nie musi się bezpośrednio pokrywać z umiejscowieniem dziecka. Macica wychodzi poza spojenie łonowe po 12 tygodniu ciąży.
Juz jestem w 12 tygodniu, więc pewnie powoli juz wychodzi poza.
Po za tym napisałam gdzie znalazłam serducho, wiem ze to nie koniecznie pozycja malucha. Raz znajduje nizej, a raz wyzej równiez.

Dajcie mi się pocieszyć chociaż. Jeszcze nigdy tak daleko nie zaszłam.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-18 o 19:24
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:22   #3157
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
To Twoje wnętrzności Tutaj masz zobrazowane http://images.slideplayer.pl/1/40030...es/slide_5.jpg
W godzinę dodałam sobie tydzień ciąży.

To co się pojawia pod pępkiem to cos nowego, nie było przed ciążą i nie było Kilka tyb temu.
Stary 2016-01-18, 19:26   #3158
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Jutro wracam do pracy, więc dzisiaj miałam szczegółową wizytę czy aby mogę Wszystko jest ok! Maluch ma już 3,8cm i doktor wypatrzył coś wyglądającego jak mały penisek Ale się nie nastawiamy, bo to jeszcze jest baardzo wcześnie. Gadałam z doktorem o usg genetycznym. Mówił, że będziemy teraz malucha co jakiś czas podglądać i po kolei oceniać parametry, bo dzieciaczek musi się dobrze ułożyć a to nie zawsze fajnie wychodzi Jak coś go zaniepokoi to pójdziemy gdzieś wyżej na usg.

niusiak25 piękna dzidzia!

Fanta :kciuki za wizytę!

brawa dla Twojego potomka duże dzieciątko już.. no i czyżby drugi chłopczyk wątkowy..

Cytat:
ale nas brutalnie sprowadziłaś na ziemie.. no ale to co mi tak rośnie w takim razie, zdecydowanie wyżej niż spojenie łonowe? przecież mi się jelita nie powiększają...

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:

To co się pojawia pod pępkiem to cos nowego, nie było przed ciążą i nie było Kilka tyb temu.
no właśnie u mnie też i zaczełam mierzyć tak jak Wam pisałam, i na mierze pokazuje 2 cm więcej niz ostatnio..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:26   #3159
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Juz jestem w 12 tygodniu, więc pewnie powoli juz wychodzi poza.
Po za tym napisałam gdzie znalazłam serducho, wiem ze to nie koniecznie pozycja malucha. Raz znajduje nizej, a raz wyzej równiez.
Te tygodnie to po lekarsku, skończone Powolutku coś tam wystawać zaczyna

Cytat:

To wszystko to efekt działania hormonów, dokładniej relaksyny, która działa rozluźniająco na mięśnie, jelita itp. Ten pierwszy brzuszek ciążowy to rozluźnione mięśnie i przesunięte jelita. Potem pojawi się ten właściwy brzuszek
Stary 2016-01-18, 19:29   #3160
Talantea
Zakorzenienie

Jestem świadoma tego, ze to co narazie wystaje to moj wypchnięty tłuszcz To znaczy, że jednak rośnie co nie? Nie wazne, że to jeszcze nie własciwy brzuszek stworzony z maluszka.

Stary 2016-01-18, 19:30   #3161
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja w ciązy z synkiem miałam spory brzuszek i kiedy poczułam jego pierwsze ruchy, to byłam w szoku, że jest tak nisko, w ogóle nie tam, gdzie brzuszek

Tija, a w koljenych ciązach to nie jest tak, że macica się szybciej wysuwa?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:32   #3162
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mój się pojawił bardzo szybko. Relaksyna zadziałała jeszcze przed terminem @. Nigdy nie miałam problemów z Wciagnieciem brzucha a teraz to niemożliwe. Kojarzyłam działanie relaksyny na więzadła, ale to w końcowym etapie. Działanie na mięśnie mnie zaskoczyło.
Jednak uwypuklanoe na wysokości, która nadal jest zakryta bielizną pojawia się teraz.
Stary 2016-01-18, 19:42   #3163
malenstfo24
Rozeznanie

U nas w sobotę wesele w rodzinie wytańczone podwójnie niestety przeziębienie dopadło i od wczoraj już nie wiem co mam jeść, od kapusty,czosnku, cebuli, malin,cytryny miodu już powoli mi nie dobrze a osłabienie siedzi
Ja nadal mieszczę się w stare jeansy
Z seriali mogę polecić nudzącym się: dawno dawno temu, forever,big bang theory, 2broke girls
Teraz doszedł nam szczeniak w rodzinie, chcemy by dziecko chowało się z psem więc zajęć jest dużo mały sika chyba co godzinę i gryzie wszystkie kapcie
U nas 11tydzień wizyta w lutym

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:45   #3164
TinkerrBell
Zadomowienie

A u mnie nic nie wystaje oprócz tłuszczyku:P
Co najwyżej podbrzusze jest bardziej twarde niż zawsze.

Ja mam dziś 11t5d. Jakoś nie lubię mówić w zaczętych tygodniach, chyba wolę się posługiwać skończonymi. Jakoś tak "lepiej" mi to brzmi. Przecież jak mówię ile mam lat to nie mówię w styczniu, że mam 32 skoro 32 będzie dop za 8mcy.
Mówię, że mam 31.

Przez Was oglądałam porodówkę i oczy mi się spociły po pierwszych 5 minutach. NO DZIĘKI

Gratuluję wszystkim cudownych USG i zdjęć i malutkich człowieczków. Ja już się nie mogę doczekać swojego

TŻ się wczoraj pytał, że skoro serducho bije i wsio jest ok, to czy już może wybierać wózek....
Talantea - my też tak wysoko jeszcze nie doszliśmy Ale chyba dop za te 6 dni na USG uwierzę jak mi powiedzą, że wszystko rozwinęło się jak miało.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 19:48   #3165
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja w ciązy z synkiem miałam spory brzuszek i kiedy poczułam jego pierwsze ruchy, to byłam w szoku, że jest tak nisko, w ogóle nie tam, gdzie brzuszek

Tija, a w koljenych ciązach to nie jest tak, że macica się szybciej wysuwa?

Tak tak, w kolejnych ciążach jest to szybciej Ja zazwyczaj jak o czymś mówię to w domyślę pierwsza ciąża i jest to ciąża pojedyncza Więc się totalnie nie kwalifikujesz
Stary 2016-01-18, 19:58   #3166
kasia_ruda
Zakorzenienie

Tija, a jak już cię przydybałam, to mam pytanie (kolejne :P ) czy moje bliźniory (jednojajowe, jednokosmówkowe) mogą być różnej płci?

Stary 2016-01-18, 19:59   #3167
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tija, a jak już cię przydybałam, to mam pytanie (kolejne :P ) czy moje bliźniory (jednojajowe, jednokosmówkowe) mogą być różnej płci?

Nie Dlatego życzę Ci dziewuszek
Stary 2016-01-18, 20:00   #3168
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A u mnie nic nie wystaje oprócz tłuszczyku:P
Co najwyżej podbrzusze jest bardziej twarde niż zawsze.

Ja mam dziś 11t5d. Jakoś nie lubię mówić w zaczętych tygodniach, chyba wolę się posługiwać skończonymi. Jakoś tak "lepiej" mi to brzmi. Przecież jak mówię ile mam lat to nie mówię w styczniu, że mam 32 skoro 32 będzie dop za 8mcy.
Mówię, że mam 31.

Przez Was oglądałam porodówkę i oczy mi się spociły po pierwszych 5 minutach. NO DZIĘKI

Gratuluję wszystkim cudownych USG i zdjęć i malutkich człowieczków. Ja już się nie mogę doczekać swojego

TŻ się wczoraj pytał, że skoro serducho bije i wsio jest ok, to czy już może wybierać wózek....
Talantea - my też tak wysoko jeszcze nie doszliśmy Ale chyba dop za te 6 dni na USG uwierzę jak mi powiedzą, że wszystko rozwinęło się jak miało.
Ja jestem 11t4d Jakos lepiej sie czuje jak mówie ze jestem w 12 tygodniu.
Oglądnęłam wszystkie dostepne odcinki Porodów na ipli. Musze powiedziec, ze trochę zmieniło to moje poglądy na temat Polskich porodówek i nie wygląda to tak zle.

Stary 2016-01-18, 20:02   #3169
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądnęłam wszystkie dostepne odcinki Porodów na ipli. Musze powiedziec, ze trochę zmieniło to moje poglądy na temat Polskich porodówek i nie wygląda to tak zle.
Też mi się lepiej mówi o trwających tygodniach Super, że trochę łaskawiej patrzysz na polskie porodówki
Stary 2016-01-18, 20:04   #3170
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Dlatego życzę Ci dziewuszek

Omg chyba ze względów organizacyjnych (rzeczy po synu, wspólny pokój w przyszłości) łatwiej byłoby z chłopakami :O

Stary 2016-01-18, 20:05   #3171
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
ja wg usg jestem w 8t5d ale też już mówię, że 9 tydzień

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-18, 20:05   #3172
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Omg chyba ze względów organizacyjnych (rzeczy po synu, wspólny pokój w przyszłości) łatwiej byłoby z chłopakami :O

Tfu tfu tfu, odwołuje dziewuszki Niech tylko będą zdrowe!
Stary 2016-01-18, 20:06   #3173
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Moja byla może prl-owsko wyposażona, ale opieka XXI wieku. Genialna, każdemu życzę takiego porodu.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Tfu tfu tfu, odwołuje dziewuszki Niech tylko będą zdrowe!

I dotrzymane chociaż do tego 32!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Ja liczę zakończone, ale powiem wam tak całkiem szczerze, że niezbyt tego pilnuję w pierwszej ciązy w nocy o północy wiedziałam, ktory to tydzień i dzień, a teraz... Muszę się trochę zastanowić :P

Stary 2016-01-18, 20:08   #3174
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
I dotrzymane chociaż do tego 32!

Spokojnie dotrzymasz, nawet dłużej! Tam gdzie miałam praktyki (szpital o III stopniu referencyjności) większość bliźniaków było donoszonych
Stary 2016-01-18, 20:08   #3175
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Moja byla może prl-owsko wyposażona, ale opieka XXI wieku. Genialna, każdemu życzę takiego porodu
Dla mnie głównie własnie opieka musi być genialna. Wszystko mogę wybaczyć, ale nie okropną opiekę. Chcę mieć jak najwiekszy komfort psychiczny, a nie wkurzające połozne nade mną.

Stary 2016-01-18, 20:09   #3176
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja liczę zakończone, ale powiem wam tak całkiem szczerze, że niezbyt tego pilnuję w pierwszej ciązy w nocy o północy wiedziałam, ktory to tydzień i dzień, a teraz... Muszę się trochę zastanowić :P

Dlatego ja mam aplikację, która liczy za mnie i problem z głowy:p
Stary 2016-01-18, 20:09   #3177
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie dotrzymasz, nawet dłużej! Tam gdzie miałam praktyki (szpital o III stopniu referencyjności) większość bliźniaków było donoszonych

Tak mi mów bardzo się tego boję, wcześniactwo, związane z nim powikłania. Mam nadzieję, że nas to ominie.

Stary 2016-01-18, 20:11   #3178
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi mów bardzo się tego boję, wcześniactwo, związane z nim powikłania. Mam nadzieję, że nas to ominie.

W 38 tygodniu będziesz nam pisać, że ledwo się toczysz, bo Twoje dzieciaczki ważą po 3kg i chcesz już rodzić
Stary 2016-01-18, 20:17   #3179
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Co prawda to prawie 10 lat temu, ale ja niestety opieki poporodowej nie wspominam zbyt dobrze. Byłam dość młoda, prawie 21 lat i tak mnie traktowano. Jak gówniarę. O mojej córce rozmawiano głównie z moją mamą, nikt mi niczego nie tłumaczył - kiedy po cesarce leżałam 24h pod jakimś ciężkim piaskiem i nie pozwolili mi się ruszać a Najmłodsza miała operację....
Mam nadzieję, że teraz jest dużo lepiej. Choć z opowieści moich koleżanek z tego samego regionu (Trójmiasto), to różnie z tym bywa - zależy na jaki humor trafisz.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
W 38 tygodniu będziesz nam pisać, że ledwo się toczysz, bo Twoje dzieciaczki ważą po 3kg i chcesz już rodzić
W 38 tygodniu wszystkie będziemy chciały się rozsypać, zwłaszcza, że to sierpień i może nam pogoda dać popalić.

A tak poza tym zapomniałam Wam napisać, że ja jestem z 27 sierpnia Termin wg pierwszego usg na 7, ale nawet jak przenoszę to sobie prezentu urodzinowego nie zrobię Szkoda.
Moja mama urodziła się dzień przed urodzinami swojego taty. Fajnie zawsze było świętować ich urodziny
Stary 2016-01-18, 20:31   #3180
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Co prawda to prawie 10 lat temu, ale ja niestety opieki poporodowej nie wspominam zbyt dobrze. Byłam dość młoda, prawie 21 lat i tak mnie traktowano. Jak gówniarę. O mojej córce rozmawiano głównie z moją mamą, nikt mi niczego nie tłumaczył - kiedy po cesarce leżałam 24h pod jakimś ciężkim piaskiem i nie pozwolili mi się ruszać a Najmłodsza miała operację....
Mam nadzieję, że teraz jest dużo lepiej. Choć z opowieści moich koleżanek z tego samego regionu (Trójmiasto), to różnie z tym bywa - zależy na jaki humor trafisz.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

W 38 tygodniu wszystkie będziemy chciały się rozsypać, zwłaszcza, że to sierpień i może nam pogoda dać popalić.

A tak poza tym zapomniałam Wam napisać, że ja jestem z 27 sierpnia Termin wg pierwszego usg na 7, ale nawet jak przenoszę to sobie prezentu urodzinowego nie zrobię Szkoda.
Moja mama urodziła się dzień przed urodzinami swojego taty. Fajnie zawsze było świętować ich urodziny
Współczuję takich przeżyć

W to nie wątpię!

Super prezent będziesz miała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości